Цветни-Ца

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Цветни-Ца

Мнение от Kent »

Първо-честито на патерици на всички именници, второ-сори за отсъствието, но се грижа за здравето на около 18 роти предимно пенсинери...много болни българските пенсионери, баси.....Оня ден и вчера бяхме в Резиденцията, на самия Празник не отидохме обаче на църква, щото някой умник беше решил да изкара тонколони навън, да се чува литургията отдалеч и братчедите и те да не останат назад.... пляснали две тонколони на тяхното си минере и нали молитвите им са по пет пъти на ден .... несигурния бас на попа се преплиташе с фалцета на ходжата чат-пат.... ужас.... направо терзание за слуха а-ла С.Маринова унд Азис ... дори малкия по едно време пита "Тате, къф е тоя звуков киреч, бре?"....та отидохме до гората, вместо на литургия*
Църквата обче е реставрираха и фаща окото.
Изображение
Гората си празнуваше по своему, имаше много Цветни-Ца там
сини цветен-Ца:cool:
Изображение
дори гъбен-Ца
Изображение
и ушен-Ца
Изображение
В Палитрата се включваше активно и Зелено вече:cool:...стационарно
Изображение
..и подвижно:grin:
Изображение
...а в двора ни една пчела от радост се опитваше да се удави във вана от цветен прашец
Изображение
* - озвучаването на църквата и джамията е факт, при все че 90 процента от обитателите на градчето са абсолютни атеисти.....и не го крият:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Dark Angel

Re: Цветни-Ца

Мнение от Dark Angel »

Krasivo :-) Blagodarya

Brat gushter :-)

Temenujki - az se radvah na beli (samo pri satabalco sa lilyavi) - tuk tame mejdu mnogoto lilyavi

Lalencata se otvaryat taka na silno slance :-) Sestra pchela sabira med :-)

Laletata sa nejno krasivi :)

Pryatno :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря, Кент!

Все едно че съм била и аз на припек по празниците. :lol: А пчеличката не ми изглежда много нещастна, даже напротив. :lol:
А пък смесването на попа и ходжата май си е стара българска традиция на някои места, Ако и днес като цяло атеисти. То си ни е част от колорита. :-)

Ти докога ще обгрижваш всички тези пенсионери?
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Хубави снимки (както винаги). За целия си живот една пчеличка прави около една лъжичка мед. Мечтая си някой ден да отглеждам пчели. :-)
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мерсаж - страхотни снимки и разказано по страхотен начин - благодаря.

пп Ходжата не трябвали малко да се съобрази...или му се яде бой.:mad:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Цветни-Ца

Мнение от frisky lioness »

Кент написа: * - озвучаването на църквата и джамията е факт, при все че 90 процента от обитателите на градчето са абсолютни атеисти.....и не го крият:grin:
СтраОтно фото разказче:grin:

Правилно решение сте взели :good: :-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

БЛАГОДАРЯ за невероятните снимки!! почерпи ме едно приятно преживяване! :flowers:
Звенения

Мнение от Звенения »

bibilyana написа:БЛАГОДАРЯ за невероятните снимки!! почерпи ме едно приятно преживяване! :flowers:

Ако се разходиш през няколко блока нагоре в Младост, може и биричка да ти налее! :grin:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Ми принципно не е лоша идеята ти за биричката, ама знаеш,че физически е малко трудно осъществима!! :(
Звенения

Мнение от Звенения »

bibilyana написа:Ми принципно не е лоша идеята ти за биричката, ама знаеш,че физически е малко трудно осъществима!! :(
КЕНТ-а е в Младост!
Варна
Брега на морето!!!
10.
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Звеневия написа:
bibilyana написа:Ми принципно не е лоша идеята ти за биричката, ама знаеш,че физически е малко трудно осъществима!! :(
КЕНТ-а е в Младост!
Варна
Брега на морето!!!
10.
ААААААА тъй кажи бе - на нашта Младост тук обикновено й се вика Петлешев, на част от нея, на друга част се вика - Трошево май, а на трета Възраждане - то са си съвсем отделни квартали, ама съм виждала на някои карти на Варна пише Младост 1, 2,3
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

vyara написа:Хубави снимки (както винаги). За целия си живот една пчеличка прави около една лъжичка мед. Мечтая си някой ден да отглеждам пчели. :-)
А ти колко мед можеш да изядеш наведнъж :grin:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Wishes написа: А ти колко мед можеш да изядеш наведнъж :grin:
Е, не колкото мечо Пух :lol:, ама няколко пчелни животеца... :shy:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Е, не колкото мечо Пух :lol:, ама няколко пчелни животеца... :shy:
Не че разбрах точно, но около година можеш да ядеш само мед така ли? :grin: Или говориш с русизми? :blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: Не че разбрах точно, но около година можеш да ядеш само мед така ли? :grin: Или говориш с русизми? :blum:
Бе кой говори за година, на едно ьедение ти говоря. Даже на едно лапане :lol::blum:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Бе кой говори за година, на едно ьедение ти говоря. Даже на едно лапане :lol::blum:
Е колко е продължителноста на няколко пчелни живота? Или колко е вместимостта им, ако е русизъм. Обърквам се. Нищо, че съм страхотно гениален. :grin:

PS
Какво пречи еденето да е една година дълго? Да не цитерам любимия ми герой. :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Бе кой говори за година, на едно ьедение ти говоря. Даже на едно лапане :lol::blum:
Е колко е продължителноста на няколко пчелни живота? Или колко е вместимостта им, ако е русизъм. Обърквам се. Нищо, че съм страхотно гениален. :grin:

PS
Какво пречи еденето да е една година дълго? Да не цитерам любимия ми герой. :grin:
Вместимостта на кое, бе? Че и аз се обърлах. На животеците ли. Ма те си го носят по краката, бе.. прашеца. И найш колко курса правят. На човек да му дожалее като лапа мед. За толкоз труд, медът ми се вижда безбожно евтин - 5 лв. буркана, мдааа. :-)
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Вместимостта на кое, бе? Че и аз се обърлах. На животеците ли. Ма те си го носят по краката, бе.. прашеца. И найш колко курса правят. На човек да му дожалее като лапа мед. За толкоз труд, медът ми се вижда безбожно евтин - 5 лв. буркана, мдааа. :-)
Животът на една работничка е няколко месеца. Ерго, няколко животеца го докарват къмто година ручане на мед наеднаж.

Или ако е русизъм (живот=стомах) ми се вижда твърде миниатрюно количество.

Явно обаче има някакво неизвестно досега за мен значение на тази дума и то е свързано с еднократната доза прашец способна да пренесе една пчела. Ама това не е самия мед, нали така?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: Явно обаче има някакво неизвестно досега за мен значение на тази дума и то е свързано с еднократната доза прашец способна да пренесе една пчела. Ама това не е самия мед, нали така?
Ти още малко в уравнение ще ме намърдаш...:lol:
И не се оправдавай, може и тази величина да открием, щом е за науката..:lol:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Ти още малко в уравнение ще ме намърдаш...:lol:
И не се оправдавай, може и тази величина да открием, щом е за науката..:lol:
Нали ме знаеш - трябва да е поне частно диференциално, за да ме грабне. :grin:

Защо, мамка му, днес всички ми приказвате за оправдания?

Ego sum qui sum. :cool:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

пп Ходжата не трябвали малко да се съобрази...или му се яде бой.:mad:[/quote]той вече ял боя...преди години някой му казъл, че в минарето има зазидано злато от турско, понеже джамията е стара...и г-н Я. /оджата, де/ като го метнал минарето с ено канго в основата през една зимна нощ тъмна, че като екнала цялата махала, че като разбрали братчетдите, че като го простряли....може и да не са го били само, може и да са го обичали, може и 30 на осем да му е станал г...т /като от темата за вицовете/, за това науката мълчи, никой не знае, дори аллах.
Апропо, джамията отвътре е супер чиста цветна подредена...толкова подредена, та личеше че религиозните чествания в нея са рядкост
нещо такова беше, ся не знам как изглежда, ма надали тонколоните примамват повече вярващи, само дандания и сигурно чудо за три дни.
Изображение
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Кент написа:пп Ходжата не трябвали малко да се съобрази...или му се яде бой.:mad:
той вече ял боя...[/quote]

Според мен не може да ревеш за религиозна търпимост и сам да не проявяваш такава. Християнските празници на които става "парад на суетата" са два в годината - Рождество и Воскресение. Така че, редно е ходжата да намали уредбата, така ще спечели само уважение, през другото време нека си дрънка кой го чува.:-)
Публикувай отговор