300

Все същите
annonymus

300

Мнение от annonymus »

Начи отидох да го гледам като на изложение - да видя какво ново компютързацията ан киното.
С желание отидох и се разочаровах.

Откъм сюжет - пълна скръб (това поне го очаквах). Напомпан героизъм, драматични моменти в житни поля, неизбежната вярна Пенелопа (актрисата ми се видя лека попрезряла да своя цар), предопределение и т.н. и т.н. - всичко познато до втръсване. Може би за достойнство би могъл да мине крещящия в лицето на зрителя Леонид с маниакален блясък в очите - все пак за да поведеш 300 бойци срещу многократно превъзхождащ враг се иска определено количество маниащина и лудост.

Диалога на моменти е неуместен.

банален саундтрак - малко айриш, малко жица, малко балкански напеви - аре, чУвали сме го това вече, при това не веднъж.

Това заради което отидох да го видя - визията. Има красиви моменти, да. Когато стрелите засенчват слънцето например. Или когато камерата се забавя ала Уашовски за да подчертае движенията - сякаш изкопирани от гръцка ваза.
Обаче - всичко прилича прекалено много на компютърна игра. Явно ефекта е търсен, ама не ми хареса.
Много е шарено - уж в тъмната гама, уж сенки туй-онуй - накрая става една натоварваща шарения.
Има визуални заемки оттук-оттам, ама цялостната концепция се губи.

Не си струва билета, т`ва е.
Така си е то. Тва, че филма е по комикс, не значи, че може да го направи първия срешнат.
Да го бяха дали на Тим Бъртан и без туй им прави Батманите...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Бе, аз като ти виках, че си големшка за тоя филм :blum: Детето е в луд възторг!

Ау, ей ся ти пращам оня забравен линк, голяма съм уфтсъ :shy:

ТЕ ТИ ГО
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Бе, аз като ти виках, че си големшка за тоя филм :blum: Детето е в луд възторг!

ТЕ ТИ ГО
Начи е точ кат за мени... :cool:
Аватар
Wishes

Re: 300

Мнение от Wishes »

pocti_bezobidna написа:Начи отидох да го гледам като на изложение - да видя какво ново компютързацията ан киното.

Откъм сюжет - пълна скръб (това поне го очаквах). Напомпан героизъм, драматични моменти в житни поля, неизбежната вярна Пенелопа (актрисата ми се видя лека попрезряла да своя цар), предопределение и т.н. и т.н. - всичко познато до втръсване. Може би за достойнство би могъл да мине крещящия в лицето на зрителя Леонид с маниакален блясък в очите - все пак за да поведеш 300 бойци срещу многократно превъзхождащ враг се иска определено количество маниащина и лудост.

банален саундтрак - малко айриш, малко жица, малко балкански напеви - аре, чУвали сме го това вече, при това не веднъж.

Това заради което отидох да го видя - визията. Има красиви моменти, да. Когато стрелите засенчват слънцето например. Или когато камерата се забавя ала Уашовски за да подчертае движенията - сякаш изкопирани от гръцка ваза.
Обаче - всичко прилича прекалено много на компютърна игра. Явно ефекта е търсен, ама не ми хареса.
Много е шарено - уж в тъмната гама, уж сенки туй-онуй - накрая става една натоварваща шарения.

Така си е то. Тва, че филма е по комикс, не значи, че може да го направи първия срешнат.
Къде го гледа, т.е. с какъв звук? Това е адски важно :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:Бе, аз като ти виках, че си големшка за тоя филм :blum: Детето е в луд възторг!

ТЕ ТИ ГО
Мерси за линка. Не ми мисли забавянето - знам го Артлайн

Много кървав ми се видя за тийнове филма.
И много трупове, и царя много крещи.
вероятно ако бях на 14-16 щях и аз да се възторгвам:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

Wishes написа:
Къде го гледа, т.е. с какъв звук? Това е адски важно :lol:
В мултиплекса под НДК.
Да бях отишла на Истууд по-добре.
Когато филма се крепи на технологии, големия екран само изкарва недомислиците още повече.
Не съм против компютърната анимация, но не очаквах да гледам компютърна игра.
Точно така е направено - като движения на героите, на камерата и т.н.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

pocti_bezobidna написа: В мултиплекса под НДК.
Да бях отишла на Истууд по-добре.
Когато филма се крепи на технологии, големия екран само изкарва недомислиците още повече.
Не съм против компютърната анимация, но не очаквах да гледам компютърна игра.
Точно така е направено - като движения на героите, на камерата и т.н.
И за такива филми има публика :)
Мисълта ми беше че един и същи филм гледан с качествен и некачествен звук има съвсем различно въздействие.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:Начи отидох да го гледам като на изложение - да видя какво ново компютързацията ан киното.

Всъщност, няма по- ярък пример за героизъм останал от древноста до наши дни от този на Леонид и неговите спартанци. Дали е бил маниак и луд можем само да гадаем. След като познавам историята на Спарта и спартанското общество, не бих прибързал с такива квалификации. По- скоро е бил патриот.
Колкото до филма- той наистина не струва. Жалко, че подобен героизъм е представен толкова блудкаво. Филма е типичен съвременен холивудски боклук.

Гледах и "Писма от Иво Джима". Страхотен филм. Ийстуд наистина е гениален режисьор.
И пак нещо тъжно- бяхме само двамата с жена ми в салона...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

И от други източници разбрах, че не струва...
Аман от американски идиоти с камери и пари!

С какво ли не се подиграха, за да изкарат някой и друг милион долари...

Доколкото си спомям единствения свестен американски исторически филм (говоря за античната история), който ми е харесал, е "Спратак" с Кърк Дъглас. Ама тогава мъжете бяха мъже, жените - жени, а малките зелени човечета от Алфа Кентавър - малки зелени човечета от Алфа Кентавър.

Сега и артистите едни такива префинени манекенчета, дето мязат на педалчета...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

off

Мнение от Remmivs »

В момента върви Доктор Дулитъл с Еди Мърфи. И един тигър щеше да се хвърля отнейде и попита д-р Дулитъл да му каже иден готин тигър и какво каза холивуд? Eye of the tiger (песента е велика, а и филма го бива), но аз защо се сетих за Тигъррр на Милн? :shocked: Има нещо в този свещен лес и то май не е съвсем свещено.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Не съм гледал филма, но определено около него се заформят дискусии. Позволявам си да пейстна две чужди мнения, които тотално ме отказаха от зрителски мераци. Всъщност, озадачава ме и факта, защо точно сега се появява такъф филм(!!!) Персия=Иран - древна гърция=западна цивилизация.

Основни простотии, явно повлияни от комикса:

1.Войната срещу Гърция е обяснена с вродената кръвожадност на персите.
2. Шахиншахът е триметров хуманоид с глас като на Вейдър.
3.Повечето персийски благородници са или негри, или араби, или метиси. Нямаше никакви видими перси от доминиращия по това време в Иран расов тип.
4.Безсмъртните бяха не хора, а 500 годишни орки с тежки брони вместо туники, въоръжени вместо с копията от релефите с по два меча като на нинджи. В свободното си време се занимаваха с избиване на невинни гръцки селяни, от които правеха човешка икебана.
5.Армията на персите включваше носорози и хвърлящи бомби жреци, както и безчувствен 3 метров хуманоид с двуметрова брадва.
6.Спартанските ефори бяха представени като група сифилистични старци, изнасилващи регулярно млади девойки.
7.Предателят Ефиалт беше представен като деформиран гърбушко, подозрително приличащ на Смеагол, чиято най-голяма мечта е ... да носи униформа.
8. В речите на Леонид постоянно се натякваше, че спартанците спасяват света от "мистицизма и тиранията", олицетворявани от империята на злото.

Приятно гледане. Ако не обичате откровената пропаганда обаче, ще останете леко разочаровани...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Минусът в случая е, че сред масите образът на персите ще корелира между негри и орки за много години напред. А иначе най-фрапиращите ми впечатления от този буламач са:
На първо място никаква логическа линия и сюжет - абе дошъл е някакъв лош келеш да покори гърците, аре да му смачкаме кратуната. Купчината компютърни ефекти - явно статистите /артисти просто нямаше/ не са излизали от студиото; и грима направиха от индоевропейците перси нещо средно между негри и орки, носещи само смърт и разруха и заплашващи свободния демократичен свят /бла, бла дрън, дрън - обичайните холивудски клишета/. Като цяло филмът ми направи слабо впечатление - по-зле и от комикса, по който е бил правен. Явно това е новата хамариканска тенденция за световната история - да я преработи в комикси, за да е по-лесно смилаема за тъповатите си граждани. Иначе действието почна оптимистично, показаха стадиите на обучение на спартанците, даже Леонид уби някакъв странен вълк със светещи очи /явно нещастното животно беше прекалило с халюциногенните гъби/. След това обаче героят почна да държи цветисти речи и положително затвърди в мен впечатлението, че спартанците освен на тупалки са ги обучавали и на ораторско изкуство.
Нещата които ме разсмяха най-много:
Ефорите бяха представени като някакви прокажени жреци, чукащи оракула. Персите обаче наистина ме потресоха със склонността си да мъкнат обици и вериги по тялото си /явно металите водят началото си от Иран/. Въобще последните бяха направо демони, взети от "Властелина на Пръстените" /личеше си, че сценаристите са му големи фенове/. Ефиалт, както подобава на всеки закоравял предател и подлец беше мелез между Квазимодо и Ам-Гъл.
За въоръжението - мечовете бяха по-бутафорни и от тези в Троя. Научих и интересна подробност - хоплитите са мятали копията си по противника и явно са тренирали бойни изкуства, за да могат да опаткат толкова врагове наведнъж. Стрелите на персийците бяха с много интересни наконечници и наистина затъмниха небето, както беше казано /явно режисьорите се бяха впечатлили и от филма "Герой", защото накрая всички спартанци станаха на решето, когато ги разстреляха като кучета/.
Иначе много ме заинтересуваха "безсмъртните", с маски и самурайски мечове, че и някакъв трол бяха довлекли, който за малко да види сметката на Леонид. А Ксеркс - нямаше начин да не го позная - мъкнеше най-много обици на квадратен сантиметър кожа и грим - много колоритен любител на пиърсинга се оказа. Въобще персийската войска се оказа съставена от големи уроди, а после шоуто продължи с брониран носорог, който беше повален от едно единствено копие в главата, умело хвърлено от спартанец /веднага си пролича кой е внимавал в часовете по естествознание и прекрасно знае къде да цели/. Фантасмагоричната битка продължи с мятането на гранати от персийска страна, които бяха безсилни срещу бронираните щитове на спартанците /както и всичко останало/. Накрая пуснаха и огромни слонове /мамутите ряпа да ядат/, които обаче се хързулнаха в пропастта. Как и да е - нямаше особен хепиенд, щото оня келеш Ефиалт, съблазнен от разврата който цареше в палатката на Ксеркс преведе безсмъртните самураи по тайната пътечка, останалите гърци духнаха, а спартанците останаха да посрещнат геройски смъртта, като Леонид се пробва да извърши атентат срещу Ксеркс, за съжаление завършил само с няколко откъснати обици от лицето на царя на царете. Спартанците бяха заличени от поток стрели, обаче края на филма завърши с битката при Платея, където ордите варвари бяха разгромени на фона на добре познатата ни музика от "Гладиатор" - "Now we are free". Демокрацията и цивилизацията бяха спасени и целият западен свят може вече да спи спокойно.

Нищо ново под слънцето!

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Филм базиран на комикс.

Аз обичам комикси. И филма ми хареса.

Сега трябва да се изправи Латрево & Сие и да обяви, че нещо с мен не е наред щом моето мнение е различно :lol:
jazz

Мнение от jazz »

ами гледайте The Departed
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

The Departed го гледахме веднага като излезна по екраните. Много ми хареса.

ПП/
На хората с които бяхме не им хареса. Повече очаквали....
Винаги има недоволни
jazz

Мнение от jazz »

на моменти ми напомня на двамата дъртаци в Мъпет Шоу

вечно недоволстваха, но поне се смееха на края :lol:
Аватар
doktorka

съгласна

Мнение от doktorka »

Zmeu написа:ами гледайте The Departed
един от малкото филми ,които съм гледала в последните 3-4 години ...който си "заслужава" 7-те $ билет

( изключая добрите комедии като Anger management, Analize this, Something gott'a give i t.n)
Колкото до 300...ми...аз филмов критик не съм...
или ми харесва, или не.

като го гледам ,ще докладвам.

( чунким Гладиатор не беше пропаганда и абсолютно исторически невъзможен...ама Ръсел Кроу е ПИЧ..;),нали?...)
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Zmeu написа:ами гледайте The Departed
Ще, ще.:lol::lol: Тръгнали сме...
Не искам да се надявам и очаквам, щото после...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

За 300.
Имаше моменти, в които имах усещането, че гледам анимационен филм. За това - няма лошо, нов подход и т.н. Това, което не ми хареса беше начинът на поднасяне на добрата стара история. Да, и гледната точка.
Харесвам спартанците. Персите също, но не мисля, че са били изроди.:-)
Ако наречем обаче всичко ПРИКАЗКА, тогава се приема, но не бива да се споменава и действителната история.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:Не съм гледал филма, но определено около него се заформят дискусии. Позволявам си да пейстна две чужди мнения, които тотално ме отказаха от зрителски мераци. Всъщност, озадачава ме и факта, защо точно сега се появява такъф филм(!!!) Персия=Иран - древна гърция=западна цивилизация.

И с двете чужди мнения съм 100% съгласен. Точно така си е, за съжаление.
Впрочем, и аз съм от хората, които мислят, че американците са доста ограничени. Предполагам даже, че този филм се прожектира на армията им за да се "надъхват". На американците такива неща им влияят.
Слушал съм американски пилоти на изтребители как говорят. Божееее, те НАИСТИНА си вярват, че защитават демокрацията и цивилизацията и всички, срещу които са изпратени да воюват са зверове и варвари...

А да посегнат на историята, за да я използват за лична угода не им е за сефте. Примерно втората световна война. На руснаците им е много мъчно, че американците наистина си вярват, че те са победили Хитлер. Помисли само, колко просташки цинично звучи това.
И пак за филма. Само трябваше да направят Ксеркс да изглежда нисък, слаб и с брада като Ахмадиенджад, а Леонид- набит и с овнешки поглед, за да бъде пародията пълна!
Всъщност, този филм наистина ще има ефект и е пуснат в точното време. Руското разузнаване смята, че САЩ в най- скоро време ще атакува Иран.
Кога ли ще се спре лудият тексасец?!...
Последно промяна от Ън на 04.04.07, 18:03, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Niya написа:За 300.
Имаше моменти, в които имах усещането, че гледам анимационен филм. За това - няма лошо, нов подход и т.н. Това, което не ми хареса беше начинът на поднасяне на добрата стара история. Да, и гледната точка.
Ако наречем обаче всичко ПРИКАЗКА, тогава се приема, но не бива да се споменава и действителната история.
ама то автора си казва, че го е направил като приказка и че достоверността клони към малките числа

той прави комикса 300 защото като дете е толкова впечатлен от подвига на спартанците, толкова възторгнат от героизма и саможертвата им, че решава да ги "нарисува"

Комикс - тук са Спайдърмен, Жената Котка, Отмъстителите, Железния човек, Електра и т.н. и .т.н и т.н.

Погледнете от друга страна на нещата - има сериозни филми, има смешни филми, има пародии, има исторически възстановки, има драми, има прогпагандни филми....за всекиго по нещо :-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

филма според мен трябва да се види.

има интересни неща в него.
първо гледах комиксите по които е правен филма.
след това четох и доста коментари за филма.
и след това го гледах няколко пъти заради внушенията които прави и разни други неща.
интереснооооо. :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

[unknown] написа: Всъщност, няма по- ярък пример за героизъм останал от древноста до наши дни от този на Леонид и неговите спартанци. Дали е бил маниак и луд можем само да гадаем. След като познавам историята на Спарта и спартанското общество, не бих прибързал с такива квалификации. По- скоро е бил патриот.
Колкото до филма- той наистина не струва. Жалко, че подобен героизъм е представен толкова блудкаво. Филма е типичен съвременен холивудски боклук.

Гледах и "Писма от Иво Джима". Страхотен филм. Ийстуд наистина е гениален режисьор.
Не познавам много добре историята на Спарта, но от това, което знам - не са били много далече от философията на Третия Райх (тоест - обратно)
Както и да е - нормален човек не повежда малка група бойци срещу многохиляден противник.
Героизма има и тъмни страни
annonymus

Мнение от annonymus »

Не съм очаквала историческа достоверност и детайлно разбаротени персонажи.
Очаквах естетска визия и нови технологии в услуга на цялостната визуална концепция.
Получих компютърна игра и хаотични визуални цитати.
annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа:
ама то автора си казва, че го е направил като приказка и че достоверността клони към малките числа

той прави комикса 300 защото като дете е толкова впечатлен от подвига на спартанците, толкова възторгнат от героизма и саможертвата им, че решава да ги "нарисува"

Комикс - тук са Спайдърмен, Жената Котка, Отмъстителите, Железния човек, Електра и т.н. и .т.н и т.н.

Погледнете от друга страна на нещата - има сериозни филми, има смешни филми, има пародии, има исторически възстановки, има драми, има прогпагандни филми....за всекиго по нещо :-)
Според мен просто трябваше да го дадат на по-добър режисьор, това е.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

pocti_bezobidna написа:
[unknown] написа: Всъщност, няма по- ярък пример за героизъм останал от древноста до наши дни от този на Леонид и неговите спартанци. Дали е бил маниак и луд можем само да гадаем. След като познавам историята на Спарта и спартанското общество, не бих прибързал с такива квалификации. По- скоро е бил патриот.

Не познавам много добре историята на Спарта, но от това, което знам - не са били много далече от философията на Третия Райх (тоест - обратно)
Както и да е - нормален човек не повежда малка група бойци срещу многохиляден противник.
философията на третия райх,нормален човек,героизъм....
:lol:
внимателно с тези неща
:cool:
едни 300 мъже се забавляват преди векове
вероятно им е било адски скучно станало
интересното във филма са скритите майторски направени внушения и манипулиране на аудиторията.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

комикса 300
е в 4-5 книжки
излиза 1998
цена 3.99 и последната 4.99$ :cool: :rotfl24:
annonymus

Мнение от annonymus »

caliostro написа: философията на третия райх,нормален човек,героизъм....
:lol:
внимателно с тези неща
:cool:
Би ли бил по-конкретен? Какво ти се струва "невнимателно"?
caliostro написа:интересното във филма са скритите майторски направени внушения и манипулиране на аудиторията.
Не видях почти нищо майсторско, съжалявам.
Това, което ми направи впечетлени акто попадения го описах вече.
Посочи ми какво съм пропуснала, моля.
За манипулиране да не говорим.

Наистина майсторски направени филми, близки до 300 по скромното ми мнение
"Син Сити"
"Мементо"
"Седем"
"Батман"-ите на Тим Бъртан (и "Слипий холоу")
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

философията на третият райх едва ли може да се побере в една тясна рамка на един филм.
това имах предвид райха.

нормален и ненормален е понякога доста трудно да се дефинира в нашето съвремие а да не говорим за това да направим опит за дефиниране на това понятие за хора живели преди векове.

по горе в темата мисля че имаше коментари за внушения и скрити послания които прави този филм-комикс
могат да се направят много асоциации между нашето съвремие и онези времена . наистина това е доста странно но е факт.

други въпроси има ли? :lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

caliostro написа:философията на третият райх едва ли може да се побере в една тясна рамка на един филм.
това имах предвид райха.

нормален и ненормален е понякога доста трудно да се дефинира в нашето съвремие а да не говорим за това да направим опит за дефиниране на това понятие за хора живели преди векове.

по горе в темата мисля че имаше коментари за внушения и скрити послания които прави този филм-комикс
могат да се направят много асоциации между нашето съвремие и онези времена . наистина това е доста странно но е факт.

други въпроси има ли? :lol:
Има, има!:lol:
Ти четеш ли като отговаряш или не съвсем?:lol:

"Не далече" казах за Райха - здрав дух в здраво тяло и болните, старите и сакатите - аут от прекрасното ни общество, например. Подозирам, че част от идеите на обкръжението на Фюрера са дошли именно от Спарта.
Мислех, че споделяш свои впечетления от филма, а не от копнатите от трето място коментарии.
Принципно погледнато аналогии могат да се направят между всякакви неща.
Никаква аналогия не виждам между 300 и съвремието.
дори връзките с "оста на злото" са изсмукани от пръстите.

Аналогии намерих в Minority Report ("Специален доклад") например.
В "Симон" също.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

съвремените аналогии са
- ценностите на американосите - семейството, жената,децата,свободата,изпращането на армия да спре тези диваци от юга, гордоста,принципите на демокрацията..........

и още и още и още

армията си е армия
и при хитлер и при сталин и при който и да е друг диктатор или демокрация.
тя за това е армия , за да може да се обучава и да знае да убива
иначе щеше да е нещо друго.
това че обществото си отглежда убиици за да защитават същото това общество е ....друго.

стига с този райх. :lol:
естествено че част от нещата не са измисли те а само са ги адаптирали.
късата човешка памет пречи понякога за да се разграничат нещата в тази посока .кое е тяхно творение ха тези касапи и кое не е .

филма ми хареса заради това единствено че прави почти неуловина нишката за която си коментираме.
добре са я направили ,не се натрапва, и е едвам доловима.
интересна би било да се съпостави този филм с другата версия от 1964 или 1962 г за тези спартанци.
не съм гледал тази версия и би ми било интересно да я вида за да има още по контрастна съпоставка.
и в това има чар - как нещата се изсмукват от пръстите/в кавички/
annonymus

Мнение от annonymus »

caliostro написа:съвремените аналогии са
- ценностите на американосите - семейството, жената,децата,свободата,изпращането на армия да спре тези диваци от юга, гордоста,принципите на демокрацията..........

и още и още и още

армията си е армия
това че обществото си отглежда убиици за да защитават същото това общество е ....друго.

късата човешка памет пречи понякога за да се разграничат нещата в тази посока .кое е тяхно творение ха тези касапи и кое не е .

филма ми хареса заради това единствено че прави почти неуловина нишката за която си коментираме.
интересна би било да се съпостави този филм с другата версия от 1964 или 1962 г за тези спартанци.
не съм гледал тази версия и би ми било интересно да я вида за да има още по контрастна съпоставка.
ОК.:-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

pocti_bezobidna написа:
caliostro написа:съвремените аналогии са

и още и още и още

армията си е армия

не съм гледал тази версия и би ми било интересно да я видя за да има още по контрастна съпоставка.
ОК.:-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
Не, не е бил ненормален! Ненормален може да е в твоите очи, но не и в моите. За мен той е патриот и герой.

Без тъмни страни.

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

[unknown] написа:
pocti_bezobidna написа:
...повежда.... що не, че и побеждава и му дават ордени там и медали и го правят велик маршал. зависи от човека и он нахалството му ...е...зависи и от момента. да цитирам ли що суворово се казва тъй:grin: ммм?
П.П. да не ме обвини някой в руски шовинизъм, картинката си е била харизматична...братчеди още ги сърбят хемороидите..:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа:
[unknown] написа:
pocti_bezobidna написа:
...повежда.... що не, че и побеждава и му дават ордени там и медали и го правят велик маршал. зависи от човека и он нахалството му ...е...зависи и от момента. да цитирам ли що суворово се казва тъй:grin: ммм?
П.П. да не ме обвини някой в руски шовинизъм, картинката си е била харизматична...братчеди още ги сърбят хемороидите..:grin:
Точно! И не само за Суворов. За стотици други се сещам също.
Ами Левски и той ли е бил луд, че е тръгнал да вдига българите с/у турската империя??? Ние сме били една шепа тогава- два милиона само. Като ни съпоставиш спрямо огромната турска империя, съотношението е било като тристата спартанци спрямо армията на персите. За Че Гевара да не говорим. Той е бил супер луд- с двайсетина души отишал да прави революция в Боливия. И Ботев е бил луд. И Бенковски е бил луд. Абе, всички са луди според "нормалните" Тва е... :-)

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Евала Незнайни, евала Кент :-)

ПП/ това за "лудите" и супер "лудите" герои/патриоти

ППП/ А "нормалните" кротко са кротували :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тоя леонид или леонидич или леонидов
от тези 300
може да е отишъл да се забавлява с тия мангали понеже жена му го е ядосала :cool: :rotfl24:
annonymus

Мнение от annonymus »

caliostro написа:тоя леонид или леонидич или леонидов
от тези 300
може да е отишъл да се забавлява с тия мангали понеже жена му го е ядосала :cool: :rotfl24:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Като Язон и Аргонавтите
annonymus

Мнение от annonymus »

[unknown] написа:
Кент написа:
[unknown] написа:
pocti_bezobidna написа:
Точно! И не само за Суворов. За стотици други се сещам също.
Ами Левски и той ли е бил луд, че е тръгнал да вдига българите с/у турската империя??? Ние сме били една шепа тогава- два милиона само. Като ни съпоставиш спрямо огромната турска империя, съотношението е било като тристата спартанци спрямо армията на персите. За Че Гевара да не говорим. Той е бил супер луд- с двайсетина души отишал да прави революция в Боливия. И Ботев е бил луд. И Бенковски е бил луд. Абе, всички са луди според "нормалните" Тва е... :-)
Струва ми се има сериозна разминаване между това, което пиша и това, което се разбира.

Да кажа още веднъж:
комикса, сюжета и технологиите позволяват от 300 да се направи мащабно зрелище.
Вместо това са избрали световно неизвестен режисьор, с опит предимно в телевизията, който е замазал нещата.
Използвал е шаблонни визуални модели, превърнал е широко коментирания Леонид в маниак (крещи като US генерал на рота невинни новобранци, вервай ми)
И нещо, което ужасно ме раздразни - пуснал е дим и пушек навсякъде, където трябва да се скрие, че битката всъшност е снимана в студио.
"Матрицата" и "Властелнина" също имат огромен брой компютърно генерирани кадри, но там не си личи. Или поне не ти боде очите.

ПС. Да си кажа и за героизма и патриотизма (щото някакси не мога да си затрая). Да, лудост е да поведеш хора на сигурна смърт. Да, понякога тази лудост е необходима. Аз не съм герой, Незнайни, поставена в такави ситуация, вероятно ще избера срамното мълчание и скатаване. И след като не мога да защитя подобни идеали не заставам зад тях. Оптивам се поне да съм честна.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

[unknown] написа: Всъщност, този филм наистина ще има ефект и е пуснат в точното време. Руското разузнаване смята, че САЩ в най- скоро време ще атакува Иран.
Надявам се да не се случи.:roll:
Публикувай отговор