............
............
............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:22, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Dark Angel
- Dark Angel
Не ме разбра добре. Може би, защото аз бях неясен. Повехналият човек не е по- малко човечен, а само повече уморен, тъжен и напрегнат. Иначе и аз съм съгласен, че човеците стават по- човеци с времето.Dark написа:Незнайни, не съм съгласна.
Има хора които стават по-човеци с времето
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Dark Angel
Сега те разбрах[unknown] написа:Не ме разбра добре. Може би, защото аз бях неясен. Повехналият човек не е по- малко човечен, а само повече уморен, тъжен и напрегнат. Иначе и аз съм съгласен, че човеците стават по- човеци с времето.
Умората, тъгата и преживяното си личат. Отпечатват се върху нас.
ПП/ Седим с щерката в парка тия дни и тя се сгушила в мен и мълчи. По едно време казва "Мамо, толкова ми е мъчно, че с тати остарявате" И се разплака
Re: Подхвърлени мисли...
Но и започва да оценява малките радости в живота. Онези дребни, уж случайно появяващи се неща, които сякаш не променят живота му кой знае колко, но променят самия него отвътре.[unknown] написа:С възрастта хората натрупват повече тревоги и грижи. Тежки преживявания, катастрофи, избягване на смъртта или на други нещастия на косъм- всичко това се натрупва в мозъка. И човек става по- тревожен, по- загрижен с всяка изминала година.
Panta rhei...
Re: Подхвърлени мисли...
нема начин[unknown] написа:С възрастта хората натрупват повече тревоги и грижи. Тежки преживявания, катастрофи, избягване на смъртта или на други нещастия на косъм- всичко това се натрупва в мозъка. И човек става по- тревожен, по- загрижен с всяка изминала година. Поддържането на нишката на живота, борбата за оцеляване става все по тежка и по- тежка.
Не
напред и нагоре
това е живота
падни 7 пъти стани 8
и не как да е, а с усмивка
какво е живота ако не полет? м?
пълзене?
не, друже, благодаря
предпочитам свободното падане, което заблудената ми душа да мисли за възход
това е живота
падни 7 пъти стани 8
и не как да е, а с усмивка
какво е живота ако не полет? м?
пълзене?
не, друже, благодаря
предпочитам свободното падане, което заблудената ми душа да мисли за възход
ужасно, безвъзвратно си права. колко е ценен мигът. миналото е сянка, бъдещето е несигурен проект. има само тук и сега. ако можеш да си щастлив тук и сега значи си достигнал съвършенството.4avdar4e написа:ДА, но само това е пътят човек да стане по-мъдър. А по-мъдрият цени мига, секундата - ерго, живота, повече. Което го прави по-щастлив
П.П. Непоправим оптимист!!!:-)
just perfect
Хехехе, макар че невероятно обичам този пасаж на Квинт, сегашното не е ли по тази логика преливане от пусто в празно? И, ерго, също несъществуващо?bead_ написа:ужасно, безвъзвратно си права. колко е ценен мигът. миналото е сянка, бъдещето е несигурен проект. има само тук и сега. ако можеш да си щастлив тук и сега значи си достигнал съвършенството.
ако си мислиш че няма да питам кой е па тоя квинт то грешишRemmivs написа:Хехехе, макар че невероятно обичам този пасаж на Квинт, сегашното не е ли по тази логика преливане от пусто в празно? И, ерго, също несъществуващо?bead_ написа:ужасно, безвъзвратно си права. колко е ценен мигът. миналото е сянка, бъдещето е несигурен проект. има само тук и сега. ако можеш да си щастлив тук и сега значи си достигнал съвършенството.
- Dark Angel
Dark написа:почвам да си мисля че си я данъчен инспектро, я митничарcaliostro написа: срещу 10 кинта ще кажа иначе не
хората се делят на две групи
едните си искат другите не си искат
не ставам за тези професии които казваш
липса на качества просто
за тях се иска много качествени хора ...
не човеци а желязо да са
железарка
ти сега за 10 кинта въпрос правиш
Квинт Хораций Флак
http://p4.forumforfree.com/-vp31875-3040.html#31875caliostro написа:ако си мислиш че няма да питам кой е па тоя квинт то грешиш
Иначе отдавна съм прозрял истината в думите на Квинт Хораций Флак:
Carpe Diem
Tu ne quaesieris — scire nefas — quem mihi, quem tibi finem di dederint,
Leuconoe, nec Babylonios temptaris numeros. ut melius, quicquid erit,
pati! seu plures hiemes, seu tribuit Iuppiter ultimam, quae nunc
oppositis debilitat pumicibus mare Tyrhenum. Sapias, vina liques, et
spatio brevi spem longam reseces. dum loquimur, fugerit invida aetas:
carpe diem, quam minimum credula postero.
Улови мига
Не питай (ний не можем да узнаем) какъв ли край предвидили са боговете
за теб и мен, Левкония, нито изпитвай Вавилонските пресмятания. Колко
по-добре е да приемаме каквото дойде, дали е отредил за нас още зими
Юпитер или последната е таз, която се разбива днес в скалите на
Тиренското море. Мъдрец бъди и виното налей. Животът кратък е, ти остави
в страни далечните надежди. Дори докато тъй говорим с теб отлита времето
неумолимо. Цени мига, не вярвай ти напразно в утрешния ден.
Да - с всеки изминал момент изчезва и се превръща в минало-сянка.Remmivs написа:Хехехе, макар че невероятно обичам този пасаж на Квинт, сегашното не е ли по тази логика преливане от пусто в празно? И, ерго, също несъществуващо?bead_ написа:ужасно, безвъзвратно си права. колко е ценен мигът. миналото е сянка, бъдещето е несигурен проект. има само тук и сега. ако можеш да си щастлив тук и сега значи си достигнал съвършенството.
Удържането на миналото е единствен залог за възможна реалност на бъдещето... но това е вече извън рамките на един човешки живот, отплеснах се по една от краставиците си.
Panta rhei...
А може би проблемът е в миналото?Wishes написа:Не съм съгласен аз с това щастие на мига, въпреки че има доста истина в тези мисли.
Въпрос на гледна точка е. Не може да се живее без мисъл за бъдещето, не знам как го правите, ама аз не мога
Не, според мен не ставаше въпрос за живеене без мисъл за бъдещето, а да се научиш да се радваш на нещата без да го проектираш в бъдещето. Радостта и без това е много крехко нещо.
Panta rhei...
Да се радваш достатъчно на сегашното и да не разчиташ радостта да те чака все някъде напред. Не, че няма да имаш планове, но те могат да бъдат, а могат и да не бъдат, докато тук и сега е.Мнемозина написа:А може би проблемът е в миналото?
Не, според мен не ставаше въпрос за живеене без мисъл за бъдещето, а да се научиш да се радваш на нещата без да го проектираш в бъдещето. Радостта и без това е много крехко нещо.
Аз себе си превеждах!4avdar4e написа:Мнемозина написа: Не, според мен не ставаше въпрос за живеене без мисъл за бъдещето, а да се научиш да се радваш на нещата без да го проектираш в бъдещето. Радостта и без това е много крехко нещо.![]()
Благодаря за превода
От мнението ми над твоето... Даже се порадвах (на момента
Panta rhei...
Да взема да си хакна едно хероинче тогава, щото ще ми е радостно, и без да го проектирам в бъдещето?Мнемозина написа: А може би проблемът е в миналото?
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Да. Докато е.Remmivs написа:Да се радваш достатъчно на сегашното и да не разчиташ радостта да те чака все някъде напред. Не, че няма да имаш планове, но те могат да бъдат, а могат и да не бъдат, докато тук и сега е.Мнемозина написа:А може би проблемът е в миналото?
Panta rhei...
Струва ми се, че твърде натуралистично приемаш нещата, а понякога те са многослойни.....Wishes написа: Да взема да си хакна едно хероинче тогава, щото ще ми е радостно, и без да го проектирам в бъдещето?
Няма нужда да се дрогираш за да спреш в градината и да се порадваш на слънцето или на цъфнало цвете, нали?
Така по-добре звучиRemmivs написа: Да се радваш достатъчно на сегашното и да не разчиташ радостта да те чака все някъде напред. Не, че няма да имаш планове, но те могат да бъдат, а могат и да не бъдат, докато тук и сега е.
Но пак не съм съвсем съгласен.
В моменти на голяма радост нима няма мисъл за бъдещето, като на-общо понятие и представа?
Мда, натуралист един съм азbibilyana написа: Струва ми се, че твърде натуралистично приемаш нещата, а понякога те са многослойни.....
Няма нужда да се дрогираш за да спреш в градината и да се порадваш на слънцето или на цъфнало цвете, нали?
Това за което говориш, не е ли друг вид дрогиране?
Зависи доколко си сигурен в непроектирането на хероинчето в бъдещето.Wishes написа:Да взема да си хакна едно хероинче тогава, щото ще ми е радостно, и без да го проектирам в бъдещето?Мнемозина написа: А може би проблемът е в миналото?
Panta rhei...
Говорим не за действия, а за усещания, за начин на приемане на нещата от живота.Wishes написа:Лека-полека ще стигнеш до истинатаМнемозина написа: Зависи доколко си сигурен в непроектирането на хероинчето в бъдещето.
Всяко наше действие малко или много се отразява и променя бъдещето
Аз пък ще ти кажа, че ако в момент на голяма радост помисля за бъдещето, моментално съм я убила тая радост.
Panta rhei...
Ок, почти се съгласихМнемозина написа: Говорим не за действия, а за усещания, за начин на приемане на нещата от живота.
Аз пък ще ти кажа, че ако в момент на голяма радост помисля за бъдещето, моментално съм я убила тая радост.
Само че усещенията могат до доведат (и почти винаги водят) до действия (в това включвам дори и моментното настроение), които влияят върху бъдещето.
Темата има много страни и зависи откъде я гледаш.
Тогава е обратното: понеже много се радваш и ти е кеф, да си хакнеш едно хероинче и т.н.Wishes написа:Ок, почти се съгласихМнемозина написа: Говорим не за действия, а за усещания, за начин на приемане на нещата от живота.
Само че усещенията могат до доведат (и почти винаги водят) до действия (в това включвам дори и моментното настроение), които влияят върху бъдещето.
Темата има много страни и зависи откъде я гледаш.
Шегувам се.
Всяка тема има много страни, да. Но основната тук беше за това как се променя възприемането на живота с напредването на възрастта. Ако съм я разбрала правилно, естествено. Като дойде Незнайния, ще каже.
Panta rhei...