Какво е "грешен дявол" ми е горе-долу ясно.
Обаче как точно ги мъчат...
А аз разни мъки по мога да си представя, но грешен дявол, какво е не знам. Има ли праведен дявол?:blink:Мнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
Дявол = прокурор (обвинител)Мнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
Не става. Ести може да си мисли, че мъчение е да късаш крилцата на пеперудките. Пък Мнемозина примерно си мисли, че грешен дявол е мръссна, садистична гад. Е не можеш да мъчиш мръсна садистична гад с късане на пеперудени крилаZmeu написа:като си обясните каквото знаете и всичко ще е ОК и ще знаете всичко
Праведен дявол е този, който прави това, което трябва да прави нормалният дявол. Грешният е този, който прави обратното, въпреки че знае кое е правилното.esti написа:А аз разни мъки по мога да си представя, но грешен дявол, какво е не знам. Има ли праведен дявол?:blink:Мнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
Абе аз прокурорът-обвинител повече кат един ангел го виждам.4avdar4e написа:
Дявол = прокурор (обвинител)
Мъчи се = чуди се дали да вземе тия 1500 евра или не
Грешен - основната задача на дявола е да въведе хората в прегрешения, когато не успява става грешен = отива в затвора навръх Великден
Капиши??
Аааа...ахааа, разбрах!Мнемозина написа: Праведен дявол е този, който прави това, което трябва да прави нормалният дявол. Грешният е този, който прави обратното, въпреки че знае кое е правилното.
Кажи сега ти за мъченията.
Ама правилното е да помагаш на хората, да обичаш цветята, да отстъпваш място на дър тва възрастните в автобуса. Праведния дявол знае това и прави обратното, пък грешния знаеч че тва е правилно и трябва да прави обратното, ама прави обратното.Мнемозина написа:Праведен дявол е този, който прави това, което трябва да прави нормалният дявол. Грешният е този, който прави обратното, въпреки че знае кое е правилното.esti написа:А аз разни мъки по мога да си представя, но грешен дявол, какво е не знам. Има ли праведен дявол?:blink:Мнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
В интерес на истината Дяволът (Сатаната - Сатан значи обвинител) е член на Божия съд и там играе ролята на обвинител (Книга "Йов").Мнемозина написа: Абе аз прокурорът-обвинител повече кат един ангел го виждам.Защото той казва "Това е правилно, онова - не е, ти защо си нарушил закона" и т.н.
![]()
Дяволът е преди всичко изкусител, той те подмамва да нарушиш закона.
Че те така дяволите излизат най-големите страдалци...Remmivs написа:а мъката му е, че иска отново да полети на ангелските си криле. Невъзможно. Ерго, превелика и безкрайна мъка (което пък ми напомни вица за Тито, ама ще го гръмна в темата на Айвенго).
Това е едно тълкувание, което сега ми хрумна.
Не знаех. Мерсаж. Изведнъж червената мания на прокурорите доби смисъл4avdar4e написа:В интерес на истината Дяволът (Сатаната - Сатан значи обвинител) е член на Божия съд и там играе ролята на обвинител (Книга "Йов").Мнемозина написа: Абе аз прокурорът-обвинител повече кат един ангел го виждам.Защото той казва "Това е правилно, онова - не е, ти защо си нарушил закона" и т.н.
![]()
Та затова си поиграх на асоциации
Green Light написа:
Ама правилното е да помагаш на хората, да обичаш цветята, да отстъпваш място на дър тва възрастните в автобуса. Праведния дявол знае това и прави обратното, пък грешния знаеч че тва е правилно и трябва да прави обратното, ама прави обратното.
Тва го казвам само за да изясня нещата
Ааа, ти пишеш за общото (Обвинителят в Божия съд), пък аз прочетох частното (прокурорът в затвора за Великден) и се обърках.4avdar4e написа:В интерес на истината Дяволът (Сатаната - Сатан значи обвинител) е член на Божия съд и там играе ролята на обвинител (Книга "Йов").Мнемозина написа: Абе аз прокурорът-обвинител повече кат един ангел го виждам.Защото той казва "Това е правилно, онова - не е, ти защо си нарушил закона" и т.н.
![]()
Та затова си поиграх на асоциации
Обратен обратен, излиза да е грешния дявол. То било ясно, бе- гей педерасМнемозина написа:Green Light написа:
Ама правилното е да помагаш на хората, да обичаш цветята, да отстъпваш място на дър тва възрастните в автобуса. Праведния дявол знае това и прави обратното, пък грешния знаеч че тва е правилно и трябва да прави обратното, ама прави обратното.
Тва го казвам само за да изясня нещата![]()
Точно така. Прави обратното на обратното.
Ето, опровергахме Змея и Грийна.esti написа:Аааа...ахааа, разбрах!Мнемозина написа: Праведен дявол е този, който прави това, което трябва да прави нормалният дявол. Грешният е този, който прави обратното, въпреки че знае кое е правилното.
Значи в такъв случай мъченията на грешния дявол идват от ужасния сърбеж между плешките, предизвикан от поникването на крилцата.
Уф, не.Мнемозина написа:Обратен обратен, излиза да е грешния дявол. То било ясно, бе- гей педерасGreen Light написа:
![]()
Точно така. Прави обратното на обратното.
Тва щото Грийна изЯсни нещата.Мнемозина написа:
Ето, опровергахме Змея и Грийна.
Не сме на изходна позиция.
А не са ли? Падналите ангели...Мнемозина написа:Че те така дяволите излизат най-големите страдалци...
Домъчня ми за тях.
Днес няма по-ясно обясняващи хора от теб и Грийн.Мнемозина написа:
Уф, не.
Обратното на обратното е правилното (от наша гледна точка, защото от дяволската е наопаки).
- Напротив - продължи Тиудълди - ако беше така - можеше да бъде, ако би било - щеше да е, но тъй като не е, то не е така. Това е логика!Мнемозина написа:Уф, не.
Обратното на обратното е правилното (от наша гледна точка, защото от дяволската е наопаки).
Логиката логична - дело на всеки!Remmivs написа:- Напротив - продължи Тиудълди - ако беше така - можеше да бъде, ако би било - щеше да е, но тъй като не е, то не е така. Това е логика!Мнемозина написа:Уф, не.
мъчат се, щото са прогонени ангели от небесното царството:-)Мнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".

То праведни дяволи няма... Иначе - мъченето е ... не има дават биричка, ракийка, винце и мастичка през лятото. И през зимата. И им изключват канала, по който дават Шампионската лига. И разни други такиваМнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
ми мъчат се, в дупка "Северен дискомфорт" никак не им е лесно на низшите дяволиМнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
Сега си давам сметка, че основният образ на грешен дявол в мойта глава е този на дяволчето Фют.snowprincess написа: мъчат се, щото са прогонени ангели от небесното царството:-)
Най-после някой да изведе дискусията на здрава почва!ELBI написа:
То праведни дяволи няма... Иначе - мъченето е ... не има дават биричка, ракийка, винце и мастичка през лятото. И през зимата. И им изключват канала, по който дават Шампионската лига. И разни други такива
Пък аз си мислех, че в рая трябва да ги пращат.Dark написа:ми мъчат се, в дупка "Северен дискомфорт" никак не им е лесно на низшите дяволиМнемозина написа:Нали има един такъв израз: "Защо се мъчиш като грешен дявол".
яко мъка да правят високи купчини
и черни очила не може да ползват:lol:
В Рая един дявол би трябвало да страда с цялата си душа и сърДце (идея си нямам има ли гиМнемозина написа:
Пък аз си мислех, че в рая трябва да ги пращат.