Е не!!!

Все същите
esti

Е не!!!

Мнение от esti »

Току що, синчето ми (да, не е заспало още, говорим си, докато аз надничам тук) ми заби въпроса:
"Мамо ти с колко мъже си била?" :shocked:
Аз - Ъъъъ, какво означава да бъдеш с един мъж?
Той - Е айде сега...колко гаджета си имала и си правила сех?
А - Ммм..ъъ....това е личен въпрос.
Т - Айде, кажи де, таква въпроси помагат да се опознаем.
А - :shocked:
Т - Попитах и тати - той ми отговори.:blink:(ще го питам утре какво е отговорил моя)
Е признавам си, че избегнах отговора, защото не можах да зацепя и да реша, как да споделя със сина си с колко мъже преди баща му съм правила секс.
С него, за неговия бъдещ сех си говорим спокойно - без натурализми. Но за моя..някак си....не знам.
Ужас.
Хвана ме неподготвена.
:shy::shy::shy:
Аватар
Глас в пустиня

Re: Е не!!!

Мнение от Глас в пустиня »

esti написа:Току що, синчето ми (да, не е заспало още, говорим си, докато аз надничам тук) ми заби въпроса:
Т - Попитах и тати - той ми отговори.:blink:(ще го питам утре какво е отговорил моя)
Е признавам си, че избегнах отговора, защото не можах да зацепя и да реша, как да споделя със сина си с колко мъже преди баща му съм правила секс.
С него, за неговия бъдещ сех си говорим спокойно - без натурализми. Но за моя..някак си....не знам.
Ужас.
Хвана ме неподготвена.
Това е само началото.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:Току що, синчето ми (да, не е заспало още, говорим си, докато аз надничам тук) ми заби въпроса:
Ужас.
Хвана ме неподготвена.
Хайде кажи де... :lol: :lol: :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

esti написа: Хвана ме неподготвена.
Твоят е изпреварил моя:lol::lol::lol: в това отношение. Сигурно е от морския въздух:grin: Ние си говорим само за гаджето му и отношенията м/у момчет а и момичета, ама за сега на едно по-духовно ниво:-):winkw:

И кво? Колко? На нас спокойно можеш да кажеш:grin::blum::winkw:

Добрютро:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:

И кво? Колко? На нас спокойно можеш да кажеш:grin::blum::winkw:
И как :grin: Подробностите не са излишни. :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

...
Ужас.
Хвана ме неподготвена.
Аз пък ще ти отговоря сериозно: имаш право на лично пространство дори и спрямо сина си. Както - след време - и той трябва да има право на това. Щом имаш вътрешна съпротива да споделяш такива неща с него, не го прави.
Това първо.
Второ: една майка по дефиниция е светица за сина си и колкото и разкрепостени да са децата днес, много е вероятно въпросът да е зададен именно с цел той да се убеди в това. Мисля, че още им е рано за подобни откровения. Мъжките разговори между баща и син са друго нещо.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Аз пък ще ти отговоря сериозно: имаш право на лично пространство дори и спрямо сина си. Както - след време - и той трябва да има право на това. Щом имаш вътрешна съпротива да споделяш такива неща с него, не го прави.
Това първо.
Второ: една майка по дефиниция е светица за сина си и колкото и разкрепостени да са децата днес, много е вероятно въпросът да е зададен именно с цел той да се убеди в това. Мисля, че още им е рано за подобни откровения. Мъжките разговори между баща и син са друго нещо.
Точно това и аз си мислех и затова не му отговорих.
Но ме ошашави, че изобщо му хрумна да ме попита...
Какво ли ме чака още.:shocked:
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
Мнемозина написа: Аз пък ще ти отговоря сериозно: имаш право на лично пространство дори и спрямо сина си. Както - след време - и той трябва да има право на това. Щом имаш вътрешна съпротива да споделяш такива неща с него, не го прави.
Това първо.
Точно това и аз си мислех и затова не му отговорих.
Но ме ошашави, че изобщо му хрумна да ме попита...
Какво ли ме чака още.:shocked:
Мнемо е права, особено с второто.
Скромният ми опит който имам(с момиче), обаче ми подсказва, че съвсем скоро ще си имате гадже.:grin:
Децата не бива да се подценяват, търсят отговори на въпросите които ги вълнуват, чрез опита(споделен) от родителите. Достатъчно е да знае, че дружбите, любовите, разделите са нещо нормално, и че, секса не е животински нагон, а ритул/свещенодействие с което не бива да се избързва...повече подробности според мен не са необходими.:-)

пп После да споделиш хубава ли е, и заслужава ли си новата изгора.:-)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
БоЕВ, наш`та винаги е най-убава бе :)
Кви са тез съмнения? :grin::grin:

Към ести: Иначе е права Мнемо - личното пространство си е лично. Ти решаваш до къде се простира. Аз лично не бих отговорил на такъв въпрос.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Второ: една майка по дефиниция е светица за сина си и колкото и разкрепостени да са децата днес, много е вероятно въпросът да е зададен именно с цел той да се убеди в това. Мисля, че още им е рано за подобни откровения. Мъжките разговори между баща и син са друго нещо.
Що да са друго нещо? Ние също имаме лично пространство, мисля. Дори спрямо синовете си. Аз на такъв въпрос не бих отговорил.

А че не сме светци сме го преживяли отдавна вече :grin::grin:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:. Аз на такъв въпрос не бих отговорил.
:
Ъхъм. И аз. Има неща, които не са тяхна работа.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ести, мислех си, че ако на мен ми бъде зададен такъв въпрос, първата ми реакция ще е да извъртя някой шамар :shy:
Че то мъж ми няма право да пита такива неща, камо ли един пикльо, пък било той и плът от мойта :lol:
Мисля си, че това е от ония детски провокации, дето ни тестват, докъде ни стига веригата (имам предвид като на кучето, вързано в двора, да парафразирам Казандзакис и разбирането на Зорбас за свобода...)
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
БоЕВ написа:
БоЕВ, наш`та винаги е най-убава бе :)
Кви са тез съмнения? :grin::grin:
Нашето Ести е бъдеща свекърва, а по презумпцията на свекървите, никоя жена не е достатъчно умна, добра и красива за детето.:winkw::lol:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:Ести, мислех си, че ако на мен ми бъде зададен такъв въпрос, първата ми реакция ще е да извъртя някой шамар :shy:
Че то мъж ми няма право да пита такива неща, камо ли един пикльо, пък било той и плът от мойта :lol:
Мисля си, че това е от ония детски провокации, дето ни тестват, докъде ни стига веригата (имам предвид като на кучето, вързано в двора, да парафразирам Казандзакис и разбирането на Зорбас за свобода...)
Тая работа с личното пространство не я разбирам. Нямам и не искам да имам такова. Вярно, че има врати които са затворени и никой няма правото да наднича зад тях, но ситуацията тук е друга. Такива и ред други въпроси щерката взе да ни задава малко преди да си "хване" гадже. Агресивната сексуалност която ни залива от радиа, телевизии и реклами, тотално обърква децата. Рано ли късно, по един или друг начин те се обръщат към авторитета - родителите, за съвет и сверка...и тук много трябва да се внимава, информацията която им се поднася трябва да е вярна и точно дозирана. "Общата теория" трябва да бъде широко и подробно обсъдена, подкрепена с леки примери от личния опит, защото един ранен сексуален контакт, с недостатъчно зрял и подготвен партньор, може да доведе до трайни проблеми при младежите за бъдещето им пълноценно общуване.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Тая работа с личното пространство не я разбирам. Нямам и не искам да имам такова. Вярно, че има врати които са затворени и никой няма правото да наднича зад тях, но ситуацията тук е друга.
Две абсолютно противоречиви изречения, приятелю БоеН! Личното пространство са именно тези затворени врати. Не обичам да си давам куклите :winkw:
Не знам, в нашта къща може би не би бил зададен такъв въпрос, защото често е ставало дума, че с таткото сме гаджета от гимназията (аз - 11 клас, той - 10). Вероятно това в тинейджърския мозък е достатъчно, за да не задава повече въпроси на тая тема:grin: А и у нас разговорите (казвала съм го вече) се водят някак в движение... Ей така, между другото. Помня само един тежък разговор на маса, преди вече доста години, заради едно скрито писмо от у-ще. Всичко друго се обсъжда "в крачка"... И разговорите протичат леко, макар че е имало теми и въпроси, от които вътрешно съм се разтрепервала (добре, че не влязох във Витиз, сега нямаше да познавате една народна актриса :blum:)
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
Мнемо е права, особено с второто.
Скромният ми опит който имам(с момиче), обаче ми подсказва, че съвсем скоро ще си имате гадже.:grin:
Децата не бива да се подценяват, търсят отговори на въпросите които ги вълнуват, чрез опита(споделен) от родителите. Достатъчно е да знае, че дружбите, любовите, разделите са нещо нормално, и че, секса не е животински нагон, а ритул/свещенодействие с което не бива да се избързва...повече подробности според мен не са необходими.:-)

Че той не е спрял да ги менка гаджетата бе Боев!:grin:
Е...когато го питам в какво точно се изразява гаджалъка, той казва, че ходят заедно до стола за закуски в междучасието, приказват си, бият си чакове на двора и т.н.:lol:
А въпросите със сеха сме ги коментирали и продължаваме.
Освен за това, че секса не е животински нагон, а свещенодействие аз се опитвам да го "просвещавам" и за опасностите от безраборен секс и без предпазни средства.
Факт, че все нещо му влиза в главата е това, че преди близо 2 години, когато взех персиеца вкъщи да запложда котката, моя синковец ми зададе въпроса, дали има котешки спин и котешки презервативи.:grin:
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа: Към ести: Иначе е права Мнемо - личното пространство си е лично. Ти решаваш до къде се простира. Аз лично не бих отговорил на такъв въпрос.
Да, аз още снощи му казах, че е нагазил в пространството ми и не му отговорих.:lol:
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:Ести, мислех си, че ако на мен ми бъде зададен такъв въпрос, първата ми реакция ще е да извъртя някой шамар :shy:
Не знам, аз съм му казала на моя (на сина ми), че може за Всичко да ме пита, но отговорите ще са по моя преценка.
Шамар не бих му извъртяла, защото той все пак сега се учи на някой неща, а мъж ми със сигурност би изял шамара при подобен въпрос.:grin:
А, че имаше и провокация - имаше. Усетих я.
Но не беше само провокация. Децата се вълнуват и от тези неща...
Поне моя.:shy:
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
Нашето Ести е бъдеща свекърва, а по презумпцията на свекървите, никоя жена не е достатъчно умна, добра и красива за детето.:winkw::lol:
Абсолютно, тотално, категорично си прав!:lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа:
БоЕВ написа:
Бе прав, прав, ама не съвсем...
Все с някоя ще трябва да се примири. И дори и пред нея вечно да недоволства, дори и да разправя на синковеца "А пък еди.кой.си да знайш как случи на жена, пък ти с таз дет` са хвана..." когато е пред външни хора ще е винаги "Пък мойта снаха каква умна се случи... и работна... пък как гледа мъжа си... " и т. н. :grin::grin::grin:

ПП. Ето един виц по темата... наш`то е най-убаво :grin::grin:

Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа: Две абсолютно противоречиви изречения, приятелю БоеН! Личното пространство са именно тези затворени врати.
За мен това е история...минало, прочетена и затворена страница. Недоумявам как може човек да предявява претенции за лично време...когато в тоя момент някой друг от семейството да речем, има нужда от неговата помощ/подкрапа/присъствие, или пък да прави проблеми за вещи...:?
Аватар
Глас в пустиня

esti написа: Че той не е спрял да ги менка гаджетата бе Боев!:grin:
Браво!:cool:

Оубаче, точно тук е проблема. Момчетата менкат момичетата, момичетата менкат момчетата и в един момент се оказва, че новото ти гадже не е съвсем ново, а е имало няколко гаджета преди теб...въпросът е - това нормално ли е, как е правилно да се постъпи, а само това ли е, кой може да каже...
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
БоЕВ написа:
Нали!:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Е чак сега стоплих!:lol::grin:
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Бе прав, прав, ама не съвсем...
Все с някоя ще трябва да се примири. И дори и пред нея вечно да недоволства, дори и да разправя на синковеца "А пък еди.кой.си да знайш как случи на жена, пък ти с таз дет` са хвана..." когато е пред външни хора ще е винаги "Пък мойта снаха каква умна се случи... и работна... пък как гледа мъжа си... " и т. н. :grin::grin::grin:

ПП. Ето един виц по темата... наш`то е най-убаво :grin::grin:
То няма как - ще се примиряваме.
Но за приказките не си прав. Свекитата рядко говорят направо на синчетата си, за да не стане така, че да излязат виновни, че "навиват". Ако снахата се оплаче на мъжа си от майка му, обикновено той хабер си няма и казва "кой? майка ми, така ти е казала? никога не съм я чувал така да говори...май ти си крива и си въобразяваш":grin:
Та така....
Аз свекървенски трикове мнооо знам. Добра учителка имам.:lol:
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:Браво!:cool:

Оубаче, точно тук е проблема. Момчетата менкат момичетата, момичетата менкат момчетата и в един момент се оказва, че новото ти гадже не е съвсем ново, а е имало няколко гаджета преди теб...въпросът е - това нормално ли е, как е правилно да се постъпи, а само това ли е, кой може да каже...
Боев новото гадже е винаги ново ако за първи път е с теб.
А за менкането......всеки има право да избира, да се разочарова, да търси по-добро и т.н.
Освен това моя още няма 12, така, че менкането на тази възраст е повече в неговата глава отколкото реално. Сигурна съм, че голяма част от гаджетата му, вероятно не знаят, че са му гаджета.:grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: То няма как - ще се примиряваме.
Но за приказките не си прав. Свекитата рядко говорят направо на синчетата си, за да не стане така, че да излязат виновни, че "навиват". Ако снахата се оплаче на мъжа си от майка му, обикновено той хабер си няма и казва "кой? майка ми, така ти е казала? никога не съм я чувал така да говори...май ти си крива и си въобразяваш":grin:
Та така....
Аз свекървенски трикове мнооо знам. Добра учителка имам.:lol:
Бе да бе да
Ние доматите ги ядем с колчетата...
Нали гледам майка ми кви ги върши... пък и аз си имам бъдеща свекърва в къщата :grin::grin:
Тва "кой? майка ми, така ти е казала? никога не съм я чувал така да говори...май ти си крива и си въобразяваш" може да го каже само някой, дето ич, ама ич не познава майка си :grin::grin:
Обаче тежка е мъжката участ - вечно между чука и наковалнята... само от време на време свекърва и жена си сменят ролите - коя да е чук и коя наковалня :grin::grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Обаче тежка е мъжката участ - вечно между чука и наковалнята... само от време на време свекърва и жена си сменят ролите - коя да е чук и коя наковалня :grin::grin:
Да бе, да!
Горките вие!

Ама нали и чукът, и наковалнята ви обичат и цялата борба е кой по-добре да се грижи за вас? :blum::blum::blum:

П.П. В предния ти пост към мен си абсолютно прав. Аз имах предвид по-скоро някакво мъжко съучастие от един момент нататък, но нямам време сега да обяснявам по-конкретно и може да ме разбереш неправилно.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа: Тва "кой? майка ми, така ти е казала? никога не съм я чувал така да говори...май ти си крива и си въобразяваш" може да го каже само някой, дето ич, ама ич не познава майка си :grin::grin:
Тъй, тъй....
Оубаче майките са жени!
Ади сега ми посочи поне един мъж, който може да каже "аз тая жена я познавам" и да бъде прав.:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа: Мъжките разговори между баща и син са друго нещо.
Да, но ако е получил отговор от баща си "С 5 или 7" (например), а майката-"светица" както се очаква "ами с нито един или само с един", няма ли опасност още от най-ранна сетска възраст в детето да са насади онова крайно погрешно разбиране за това, че видиш ли мъжете могат, а жените не
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

в научната литература е споменато по въпроса че бройката се помни до 28.
след тази цифра вече нещата не са ясни колко точно е бройката.
това сериозно.

така че трябва да се обяснява на децата какво е казано в науката.
сега защо е точно 28 е цифрата това е друга тема.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

caliostro написа:в научната литература е споменато по въпроса че бройката се помни до 28.
това сериозно.

"в четири сватби и едно погребение" мадамата обясняваше на хю грант, че е спала с трийсет и няколко и че "на село обичат да се търкалят в сламата":lol:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ми това потвърждава научната теория че след 28 се губи бройката и се минава на десетици
а след това в стотици,хиляди ,десетохиляди.... :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
caliostro написа:в научната литература е споменато по въпроса че бройката се помни до 28.
това сериозно.

"в четири сватби и едно погребение" мадамата обясняваше на хю грант, че е спала с трийсет и няколко и че "на село обичат да се търкалят в сламата":lol:
И аз това се сетих онзи ден! :grin:

Обаче тя си го е научила от сценария и това не се брои. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е то е като в сериала - изгубени
:rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

caliostro написа:е то е като в сериала - изгубени
:rotfl24:
Там до колко помнеха, че съм забравила? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

не знам
но е филм след филм :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Аз също не бих

Мнение от Remmivs »

отговорил, макар че то в моя случай няма и нужда де. Пък и не ме питат. Бе за кво въобще се збаждам и аз не знам. :grin:
Аватар
Quid

Re: Аз също не бих

Мнение от Quid »

Remmivs написа:отговорил, макар че то в моя случай няма и нужда де. Пък и не ме питат. Бе за кво въобще се збаждам и аз не знам. :grin:
ми да
какво ще издребняваме :cool:
esti

Re: Аз също не бих

Мнение от esti »

Remmivs написа:отговорил, макар че то в моя случай няма и нужда де. :grin:
Що бе, и ти ли не помниш след 28?:blum:
Публикувай отговор