Нека караме внимателно

Все същите
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

анджък е такава положителна думичка :lol:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: значи

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Dark написа: ахам, в допълнение, аз съобщавам часа на следващото ядене. после съм ужас коравосърдечна. седи се пред хладилника и минута през минта се отваря :lol:
- Може ли да изям една маслина?
- Не
след 5 мин
- може ли една лъжица мед?
- не
след малко
- това парче кашкавал може ли да го взема?
- не, вечеря/обяд е след.... време
Анджък :good:
Недейте така бе хора
не са чак толкоз брутални тези снимки
има къде къде по-жестоки, при това по телевизията дори
освен това за всяка снимка имаше коментар от нас...
може и да греша де..

аз това със следващото ядене съм опитвал да го прилагам... обаче мама е мека марийка... и като дойде след някой час със "гладен съм" и нещата отичат... също и баба му... та затова той е свикнал, че може по всяко време да хапне нещо и никога не иска да сяда с нас на масата... да не говорим, че когато го гледаше баба му беше свикнал за него да има 2-3 яденета, различни от нашите... тогава се бях изпокарал и с майка ми и с жена ми... сега пак дудна при всеки такъв случай... но е трудно да го отучиш сега...

абе не е лесно тва с децата... и малките, и старите... обаче - но пасаран :D :D
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Гаспод написа:
4avdar4e написа:
Dark написа: ахам, в допълнение, аз съобщавам часа на следващото ядене. после съм ужас коравосърдечна. седи се пред хладилника и минута през минта се отваря :lol:
- Може ли да изям една маслина?
- Не
след 5 мин
- може ли една лъжица мед?
- не
след малко
- това парче кашкавал може ли да го взема?
- не, вечеря/обяд е след.... време
Анджък :good:
Недейте така бе хора
може и да греша де..
Така е, съгласна съм и смятам да ги покажа на големия. Той отдавна знае, че има деца, които умират от глад, деца, които нямат родители, деца които нямат играчки. Но все пак той е почти на 10.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

doktorka написа: щото циганетата и те са деца..
а и не само при тях...
:(
Верно че са деца, ама циганета :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Dark написа: недей, стига ми една маминка дето риташе хлапето си да върви по-бързо :(
Ей такава пък направо почвам да я шамаря на улицата без да питам нищо...
Стига да не е циганка, де :lol:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Гаспод написа: Да бе да
не се забелязва
особено пък при циганетата... вчера дадох балонче на едно на кръстовището... гадно ми стана направо... щото при мен в колата има какво ли не нахвърляно отзад на седалката - балони, колички и т.н. - оставени там, щото вече не са ни интересни... а цигането така се зарадва на този балон... нищо, че беше полуспаднал вече... сигурно не му се случва често да има ЦЯЛ балон САМО за себе си
обаче какво мога да направя? не мога да взема всички деца, които срещам по кръстовищата у дома си, нали? единствено гледам да му дам нещо, което не могат да му вземат - бонбонки, дъвки, купувам сандвиччи и т.н.
но това не решава проблема, нали
както не го решават и рекламните кампании - прах в очите само

преди 2 дни показах ето това на големия си син... по повод неговото нежелание да яде една определена манджа и прочие глезотии
а това всичко са решими проблеми... стига да има желание..

отплеснах се
Това със снимките на децата е много въздействащо... Ще го пробвам и аз върху големия при първа възможност...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Верно че са деца, ама циганета :lol:[/quote]

Аре ве, циганЕтата докато са Деца...са си само Деца и нищо по-различно, първо Бебета като Бебета, после Деца като Деца....впоследствие стават инфекциите :twisted: хе-хе имам наблюдения, затуй го твърдя
П.П. Същото важи и за българЕтата :twisted:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Stranniche написа: Трябва да се търсят решения за тия деца - заради бъдещето на страната ни /леле, какво клише употребих, ама така си е/. И то на общонационално ниво. Дори помощ отвън може да се намери - преди години за кратко бях фотограф в една американска фондация, която пращаше витамини на циганетата в България. От мен се искваше да правя по-прочувствени репортажи. Обаче се съмнявам, че като го раздавахме, майките наистина ги даваха на децата...
За да се направи наистина нещо, това трябва да има желание, загриженост, разум, изследване и действеност у нашите управници, а те се сещат за циганите само като за електорат... :evil:
Я кажи с какъв срок на годност бяха тези витамини? Предполагам, не си обърнала внимание...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Kent написа: Аре ве, циганЕтата докато са Деца...са си само Деца и нищо по-различно, първо Бебета като Бебета, после Деца като Деца....впоследствие стават инфекциите :twisted: хе-хе имам наблюдения, затуй го твърдя
П.П. Същото важи и за българЕтата :twisted:
Ми нали после ще станат големи цигани?

Малий, колко фашистки звучи само :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Я кажи с какъв срок на годност бяха тези витамини? Предполагам, не си обърнала внимание...[/quote]

Да не са били като шведските ваксини през петдесетте....Бият ти задължителна ваксина, или хапнеш витамина....и забременяваш след години..през крив макарон...ха-ха-ха..нещо като витаминен контрацептив завинаги :twisted:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ми нали после ще станат големи цигани?

Малий, колко фашистки звучи само :lol:[/quote]
...ми то може и да станат големи българи :twisted: ...се същия фуй...като оня дребничкия ямболец с изразената жестомимика :twisted:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Kent написа: Да не са били като шведските ваксини през петдесетте....Бият ти задължителна ваксина, или хапнеш витамина....и забременяваш след години..през крив макарон...ха-ха-ха..нещо като витаминен контрацептив завинаги :twisted:
Баш таквиз витамини им трябват на циганите...

Да продължим с фашистката вълна :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

wishes написа:
Kent написа: Да не са били като шведските ваксини през петдесетте....Бият ти задължителна ваксина, или хапнеш витамина....и забременяваш след години..през крив макарон...ха-ха-ха..нещо като витаминен контрацептив завинаги :twisted:

Хич ни им трябват, те си отмират в геометрична прагресия, макар и да раждат в аритметична :twisted: ....бе ти кога си виждал за последно 70-годишен циганин, а? :D
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Kent написа: Хич ни им трябват, те си отмират в геометрична прагресия, макар и да раждат в аритметична :twisted: ....бе ти кога си виждал за последно 70-годишен циганин, а? :D
70-годишен циганин не знам дали съм виждал изобщо, но е факт че популацията им се увеличава, и става все по-стабилна заради естествения отбор който работи здраво при тях... Не знам дали измират в геометрична, но май се раждат в такава прогресия :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

wishes написа:
Kent написа: Хич ни им трябват, те си отмират в геометрична прагресия, макар и да раждат в аритметична :twisted: ....бе ти кога си виждал за последно 70-годишен циганин, а? :D
70-годишен циганин не знам дали съм виждал изобщо, но е факт че популацията им се увеличава, и става все по-стабилна заради естествения отбор който работи здраво при тях... Не знам дали измират в геометрична, но май се раждат в такава прогресия :lol:
Не е вярно въобще / не чети много-много анализии стъкмистики, ей/, ай като направим среща на ВА /кога ли най-сетне :oops: / ще се опитам да те убедя в противното :D
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Kent написа: Не е вярно въобще / не чети много-много анализии стъкмистики, ей/, ай като направим среща на ВА /кога ли най-сетне :oops: / ще се опитам да те убедя в противното :D
Не знам със сигурност, може и да си прав, но поне така ми изглежда като гледам по улиците...

А срещата на ВА е много добра идейка, да вземем да го организираме най-сетне Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Гаспод написа:
преди 2 дни показах ето това на големия си син...
Също съм съгласен, че децата трябва да са наясно що за местенце е нашият свят.

Ето и обратната страна на медала...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wishes написа:
Dark написа: недей, стига ми една маминка дето риташе хлапето си да върви по-бързо :(
Ей такава пък направо почвам да я шамаря на улицата без да питам нищо...
Стига да не е циганка, де :lol:
Добре, че не си срещнал мен! :pray:

Синът ми когато беше на година и половина-две:
1. Беше почти неуправляем като посока на движение и с никакъв усет за опасност от коли.
2. Много обичаше да си вземе една по-голяма сопа отнякъде, да я поноси и като се умори тържествено да ми я връчи аз да я мъкна. Всеки опит да я хвърля или оставя водеше до скандал.
И представи си ме как се връщам от пазара с куп торби в едната ръка, а в другата с тояга, с която се опитвам и да предпазя хукналото си към улицата дете.

Много странно ме гледаха хората наоколо. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Мнемозина написа: Добре, че не си срещнал мен! :pray:

1. Беше почти неуправляем като посока на движение и с никакъв усет за опасност от коли.
2. Много обичаше да си вземе една по-голяма сопа отнякъде, да я поноси и като се умори тържествено да ми я връчи аз да я мъкна. Всеки опит да я хвърля или оставя водеше до скандал.
И представи си ме как се връщам от пазара с куп торби в едната ръка, а в другата с тояга, с която се опитвам и да предпазя хукналото си към улицата дете.

Представих си го много живо описаното :lol:

Ами не, теб нямаше да шамаря щото си личи в твоя случай и в другите, когато детето е подритвано само и само да върви по-бързо щото майка му закъснява занякъде... Ми като не върви достатъчно бързо, носи го бе...
летяща

Мнение от летяща »

Stranniche написа:
летяща написа:
maggot написа:Ами онази против насилието в къщи?
Малко момиченце си играе с мечо. Изведнъж започва да го тръска, блъска в масата, удря... после го хваща и започва да му крещи: "Виждаш ли как ме караш да се държа? Защо ме караш да го правя?"
Та така... и на мен ми настръхна косата...
не съм гледала рекламите, но по това, което казвате са брутални очевидно. но понеже аз с реклама се занимавам :oops: и явно имам друг поглед върху нещата. направени са така, защото всъщност са насочени точно срещу онези хора, които правят въпросните неща. а тези хора, за да ги правят са брутални сами по себе си. затова и начина да им се въздейства е с бруталност. не съм сигурна, че и това би повлияло, но... в световната практика има много, много по-жестоки реклами. например има една срещу пушенето, в което дават едно момиченце във вяска една стая от една къща. и около нея във всяка стая има камара от цигари. на финала ти съобщават, че за целия си живот тя е изпушила милион и кусур цигари, а е само на 12.
Според психолозите обаче самото показване на насилие провокира насилие /независимо дали провокираното насилие ще се изрази в реални действия или ще се скатае в някой резервоар на мозъка/. Така че реклама като тази може да има обратния на желания ефект. :o
да, това едната страна. другата е, че действа на подсъзнателно ниво (щото те тези неща, дето ги правят са причинени от изтикани в подсъзнанието проблеми) в посоката на "даване на сметка", "виждане отстрани".
проблема с насилието е наистина много сложен и честно казано за себе си нямам отговор какъв е начина на справяне.
но друго, което ми хрумна току-що е, че има смисъл от тези реклами - те предизвикват у вас емоции и чувства- да, на отвращение, но точно в това е номера. защото вие и досега сте се потрисали от мисълта за насилие, но рекламите в случая го усилват и следващия път, когато попданете на нещо подобно 100% ще подадете сигнал - нещо, котео сега много хора не правят - или от не достатъчно отговорност, или от страх...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wishes написа:
Мнемозина написа: Добре, че не си срещнал мен! :pray:

Представих си го много живо описаното :lol:

Ами не, теб нямаше да шамаря щото си личи в твоя случай и в другите, когато детето е подритвано само и само да върви по-бързо щото майка му закъснява занякъде... Ми като не върви достатъчно бързо, носи го бе...
Щом са ме гледали странно, може и да не си е личало.
Да не мислиш, че не съм изглеждала ядосана докато го подкарвам с пръчката?
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Мнемозина написа: Щом са ме гледали странно, може и да не си е личало.
:lol: :lol: :lol:

Всеки насилник си има по едно такова подобно мило обяснение, ако се наложи :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wishes написа:
Мнемозина написа: Щом са ме гледали странно, може и да не си е личало.
:lol: :lol: :lol:

Всеки насилник си има по едно такова подобно мило обяснение, ако се наложи :lol:
Кой е насилник, кой?
Когато говориш с мене, да мълчиш!
И да разбираш какво ти говоря! (това за тая тема ли беше или за съседната?)
Аааа Изображение
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Мнемозина написа: Когато говориш с мене, да мълчиш!
Аааа Изображение
Ей това е то :lol: :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Гаспод написа:
Недейте така бе хора
може и да греша де..

аз това със следващото ядене съм опитвал да го прилагам... обаче мама е мека марийка... и като дойде след някой час със "гладен съм" и нещата отичат... също и баба му... та затова той е свикнал, че може по всяко време да хапне нещо и никога не иска да сяда с нас на масата... да не говорим, че когато го гледаше баба му беше свикнал за него да има 2-3 яденета, различни от нашите... тогава се бях изпокарал и с майка ми и с жена ми... сега пак дудна при всеки такъв случай... но е трудно да го отучиш сега...

абе не е лесно тва с децата... и малките, и старите... обаче - но пасаран :D :D
о не, аз не казвам че са брутални. просто до момента прилаганата от нас система "Стани от масата, следващото ядене е в...." работи сравнително добре.

а иначе днес както вали ще има време да гледаме на ПС-то и снимки, и фипми, и новини....

на големия син ще ги покажа, както и на щерката - очаквам различните им реакции, той е прекалено голям реалист, а тя е прекалено чувствителна и може и сълзи да пророни

ще пиша утре как са реагирали
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа: Аааа Изображение
Мнемо, от де извади тоз достолепен оратор а? :lol:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

летяща написа:....
но друго, което ми хрумна току-що е, че има смисъл от тези реклами - те предизвикват у вас емоции и чувства- да, на отвращение, но точно в това е номера. защото вие и досега сте се потрисали от мисълта за насилие, но рекламите в случая го усилват и следващия път, когато попданете на нещо подобно 100% ще подадете сигнал - нещо, котео сега много хора не правят - или от не достатъчно отговорност, или от страх...
мда, права си. от както в петък чух "Удари ме с 50 км..... все за това мисля като се кача в колата
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark написа:
От торбата с хитрини. :lol: Търсех си бабичка такава досадна моралистка, обаче само туй дядо намерих.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Dark написа:
От торбата с хитрини. :lol: Търсех си бабичка такава досадна моралистка, обаче само туй дядо намерих.
Няколко торби с хитринки

Наздраве! Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа: Няколко торби с хитринки

Наздраве! Изображение
Благодаря!
Много матрЯл за изучаване!
Ще се образовам в рамките на седмицата. :lol:
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:
Dark написа:
Няколко торби с хитринки

Наздраве! Изображение
въпрос:
"как да ги ползвам тези смайлики?"
" как да ги слагам във отговорите си?"

ХЕЛП!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

doktorka написа:
[unknown] написа:
Мнемозина написа:
Dark написа:
Няколко торби с хитринки

Наздраве! Изображение
въпрос:
"как да ги ползвам тези смайлики?"
" как да ги слагам във отговорите си?"

ХЕЛП!
С десен бутон клик в/у смайликата, open imaje, копираш адреса и го постваш тук м/у Изображение

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мерси, Ънноуне, ей това с розовите панделки много ми харесва
http://www.kolobok.wrg.ru/modules.php?n ... she&page=0

МдааИзображение
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

...
Последно промяна от Stranniche на 21.05.12, 23:49, променено общо 1 път.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

...
Последно промяна от Stranniche на 21.05.12, 23:50, променено общо 1 път.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

wishes написа:

Идеята за такива "витамини" всъщност не ми се вижда фашистка - повечето циганки не знаят нищо за "мерки против забременяване". Раждат и си дават децата в домовете за "сираци" - нито имат с какво да ги гледат, за това да има дадат образование. Може да съм жестока, но ми се струва, че такива жени по-добре да не раждат и да не пълнят земята с нещастни дечица, живеещи в такива жестоки условия и ставащи по неволя "цигани".
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: та...
въпросът е...
ако сте доктор и знаете че едно дете може да е малтретирано и законът ви позволява и задължава да подадете сигнал...това правилно или неправилно е?
М?
п.с не само за деца се отнася.За възрастни също.
Док, тук има нов закон, именно срещу насилниците. Едно, докторите са длъжни да подадат сигнал, второ - ако се оплачеш в полицията за побой (или изобщо насилие), те имат право да изведат насилника от дома и още на другия ден се задейства съдебната система по облегчена и ускорена процедура. Дори може да се извика лекар в управлението, който веднага прави преглед и документира всичко. Безплатно! Много е интересен закона, аз го четох с любопитство! Има надежда, мисля си...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Stranniche написа: Идеята за такива "витамини" всъщност не ми се вижда фашистка - повечето циганки не знаят нищо за "мерки против забременяване". Раждат и си дават децата в домовете за "сираци" - нито имат с какво да ги гледат, за това да има дадат образование. Може да съм жестока, но ми се струва, че такива жени по-добре да не раждат и да не пълнят земята с нещастни дечица, живеещи в такива жестоки условия и ставащи по неволя "цигани".
Разгеле, един човек със сходно на моето мнение по въпроса :lol:
Ами да, пълен или частичен стерилитет... и популацията им скоро ще изчезне :lol:
Обаче като нададат вой от разни организации за защита правата на малцинствата... :?

Не си жестока, ще им помогнем по този начин :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

wishes написа: Разгеле, един човек със сходно на моето мнение по въпроса :lol:
Ами да, пълен или частичен стерилитет... и популацията им скоро ще изчезне :lol:
Обаче като нададат вой от разни организации за защита правата на малцинствата... :?

Неее, аз много пъти съм го казвала... Изобщо по циганския въпрос съм твърде чувствителна, но след един лют спор в клуба, реших, че няма да се обаждам повече...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
wishes написа: Разгеле, един човек със сходно на моето мнение по въпроса :lol:

Неее, аз много пъти съм го казвала... Изобщо по циганския въпрос съм твърде чувствителна, но след един лют спор в клуба, реших, че няма да се обаждам повече...
Я дай линкче, че аз явно съм го пропуснал тоя спор, а ми е доста интересно. Щото и аз имам категорично мнение по въпроса и също съм твърде чувствителен на тази тема...

Един виц-
По времето на апартейда попитали президента на ЮАР:
- Г-н Президент, какво имате против негрите?
Отговор:
- Нямам нищо против тях! Само напалм...
Публикувай отговор