За това, че всяко живо същество, включително и ние - хората, е изградено от клетки - едни малки животинки,
които изпълняват различни роли - едни са нашите войници и се движат в кръвта и ни защитават от болести и затова е важно човек да се храни, за да има повече войници и те да са по-силни
Други носят храна и въздух в тялото и затова е важно да спортуваме
Други пък са като диспечери и предават информацията нужна, за да си движим различните части на тялото - крачета, ръчички, глава
Някои се грижат да почистват тялото ни от остатъците от храната и водата, други за да ни тупка сърчицето и така нататък, и така нататък.
И всички тези клетки се получават от една единствена, която обаче е много, много специална, защото половината идва от мама, пък другата половина от татко:
Мама има много такива яйчица в себе се, а татко пък има много такива миниатюрни подводнички с камшичета, които смешно плуват в мама и се опитват да намерят яйчицето и като го намерят става бебето - една клетка, от която после се ражда човек - истинско чудо.
И това става при секса - мама и татко се обичат и искат да имат бебе затова мама трябва да приеме смешните плуващи клетки на татко в пишето си (удобна дума, която ползвам докато стане нужда да преминем към други), а татко ги пуска там с неговата пишка, защото яйцичето на мама е в пишето й, а подвоничките на татко са в неговата пишка.
Не е нужно да навлизаш в детайли докъде и как точно си взаимодействат пишката и пишето и прочее. На детето това ще му е достатъчно. Подходът на баща ти беше подходът и на моя баща, но и аз четях и открих "Мъжът и жената интимно", прекрасна книга, и се самообразовах. Но на 6 годишно лапе нито срез на коитус му е нужен, нито пенис, нито вулва, нито влагалище, сперматозоиди, овулация и прочее. Също така не му трябват и ненаучните названия на процесите и органите.
Така мисля аз. Успех!