Шестмерно пространство-време

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Шестмерно пространство-време

Мнение от Remmivs »

"PhysOrg разглежда интересна теория отпреди година, която предлага алтернативна шестмерна теория за времето и пространството. Предложението на Джордж Спарлинг, основано на ОТО* на Айнщайн и триализма** на Ели Картен, е усукано пространство (за което съм чел само веднъж в последната работа на Роджър Пенроуз). Същината е, че време-пространството не се моделира с четири, а с шест измерения, и че допълнителните две са подобни на времето. Спарлинг се надява, че тестовете от големият ускорител на адрони*** ще помогнат за доказване на тази теория. Разработката е тежка, но статията във PhysOrg я обобщава на достъпен език."

http://www.physorg.com/news96027669.html
______
* ОТО - Обща Теория на Относителността
** триализъм - някакво изватено свойство на осеммерна ротационна група. Терминът е образуван по аналогия с дуализма.
*** Адрон - във физиката на частиците е субатомна частица, която изпитва ядрена сила. Те не са фундаментални частици (то и намя частици де :blum: ), а се състоят от фермиони - наречени кварки и антикварки и бозони - наречени глуони. Глуоните предават цветната сила, която свързва кварките помежду им. Сега всичко трябва да ви е кристално ясно. :grin::cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

на мен ми е ясно отдавна

и имам модели на часовници които да бачкат с каквото време иска човек :lol:
няма лабаво хич
циферблата е яко футуристичен
или е като спирала или е модел пълзяща змия
яко е
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

преди петнадесетина години някой ги беше докарал до 36. Аз, като се нафиркам, може и повече да видя.
Пък 'ко искаш да знаеш, единичното кълбо в безкрайномерното пространство не е пълно множество :blum:
Наздраве :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Piqndurnik написа:преди петнадесетина години някой ги беше докарал до 36. Аз, като се нафиркам, може и повече да видя.
Пък 'ко искаш да знаеш, единичното кълбо в безкрайномерното пространство не е пълно множество :blum:
Аз помня нещо за нечетен (17?) брой в малки размери израждащо се в тримерно (плюс тайм) в големи мащаби.

Хахахаха!

Наздраве!

:cool:
Публикувай отговор