Гаднооооооо - трябва да ходя на зъбар :(

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Гаднооооооо - трябва да ходя на зъбар :(

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
[unknown] написа: За приятели е безплатно. :cool:
:shy: Аз, таковата... нали съм ти приятел?...:shy:

:-)
Разбира се! :friends:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

[unknown] написа:
Питай спокойно на лични за всичко, което те притеснява- отговарям веднага. :-)
Ама чакайте, бе! Как така на лични? И други хора има тука, и други мразим зъболекарите, техната кожа. Само като сетя, айде да не разправям, садисти.
Ивайла, аз така се майтапя, не се връзвай! Тва за упойките е верно. И за водката. И за садистите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bibilyana написа:
[unknown] написа:Ейч, шъ раздавам шамари вече за туй обръщение- "зъбар" :mad:
аз не да оправдавам роднините си амаа то туй обръщение всъщност е страшно милоо:-)
Ъъъъъъ... така ли? :roll:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
[unknown] написа: Ейч, шъ раздавам шамари вече за туй обръщение- "зъбар" :mad:
А, моля другарю, може ли да Ви казваме "Зъбльо"??? :shy:
:2tooth: :crazy: :2tooth: Ни мое. :grin:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа:
сър Айвънхоу написа:
:crying: Защо, бре???? Толкова хубаво звучииииии....
Моля ти се, бате... ама мнооого ти се моля, беееее...

:harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
[unknown] написа:
сър Айвънхоу написа:
:crying: Защо, бре???? Толкова хубаво звучииииии....
Моля ти се, бате... ама мнооого ти се моля, беееее...

:harhar:
Аре, щом съ молиш- може. Ама тихичко и на ушенце, че да не чуват другите. :grin: И срещу двеста евро. :grin: :rotfl24:

Ей, не мога да отида да вечерям, бе... Отивам да ям вече, тва е!. Кой, квото иска да пише- да задържи малко. Най- малко час. :cool:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:
[unknown] написа:
Питай спокойно на лични за всичко, което те притеснява- отговарям веднага. :-)
Ама чакайте, бе! Как така на лични? И други хора има тука, и други мразим зъболекарите, техната кожа. Само като сетя, айде да не разправям, садисти.
Ивайла, аз така се майтапя, не се връзвай! Тва за упойките е верно. И за водката. И за садистите
Хубу, де... Може и тку, щом не вие досадно... :cool:

П.П. Отивам да ям, ей! :mad:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа: Аре, щом съ молиш- може. Ама тихичко и на ушенце, че да не чуват другите. :grin: И срещу двеста евро. :grin: :rotfl24:

Ей, не мога да отида да вечерям, бе... Отивам да ям вече, тва е!. Кой, квото иска да пише- да задържи малко. Най- малко час. :cool:
Еййййй, аман бре и ти са овълчи, значиииии... Виде от графа тарифата и веднага - 200 евро... Аман от меркантилници, бре!

П.С. Добре си похапваш явно... Бравос!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
ivayla
Местоположение: Шумен, Варна (ако работата ми е начин на живот де :)

Мнение от ivayla »

Здравейте пак. Съжалявам, че чак сега се включвам отново, но имах важни дела. Ей сега ще наваксам с непрочетеното.... :)
Аватар
ivayla
Местоположение: Шумен, Варна (ако работата ми е начин на живот де :)

Мнение от ivayla »

Дааааааааааааа, искрено се извинявам за обръщението "зъбар", но винаги в него съм влагала само позитивни чувства към тези лекари, чиято професия хич не е благодарна, имайки предвид себе си като ужасно страхлив и заради това много питащ и лош пациент. Уважаеми д-р Unknown, много благодаря за изчерпателния отговор. Наистина съм леко стресирана от тези неща, които чух като диагноза за собствените си зъби. Хигиена поддържам нормална - тоест мия си редовно зъбите, но.... Уф, ето - звуча като оправдаваща се ученичка, за което също съжалявам. Занапред ще се опитам и да ви покажа, че имам чувство за хумор :) Благодаря още веднъж. Събирам си всичката смелост и отивам на зъболекар, пък каквото ще да става!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

ivayla написа:Дааааааааааааа, искрено се извинявам за обръщението "зъбар", но винаги в него съм влагала само позитивни чувства към тези лекари, чиято професия хич не е благодарна, имайки предвид себе си като ужасно страхлив и заради това много питащ и лош пациент. Уважаеми д-р Unknown, много благодаря за изчерпателния отговор. Наистина съм леко стресирана от тези неща, които чух като диагноза за собствените си зъби. Хигиена поддържам нормална - тоест мия си редовно зъбите, но.... Уф, ето - звуча като оправдаваща се ученичка, за което също съжалявам. Занапред ще се опитам и да ви покажа, че имам чувство за хумор :) Благодаря още веднъж. Събирам си всичката смелост и отивам на зъболекар, пък каквото ще да става!
Сега пък д-р Unknown, уфф... :lol:
Не знам кой какво влага в това обръщение -зъбар, аз го приемам за пренебрежително. Всъщност и повечето ми колеги. Както и да е, взех да съжалявам вече, че направих забележка.
Питай смело за всичко- ще отговарям с удоволствие. И не се засягай за миенето на зъбите. Писах- все едно, че не ги миеш, а не, че не ги миеш наистина. Всъщност, там където има зъбен камък, колкото и усилия да полага човек, плаката под него не може да бъде отстранена.
Успех ти желая и по-смело. Не е толкова страшно, но пак казвам- зависи при кого попаднеш. Избери си добър и внимателен зъболекар и всичко ще е ОК.
:-)

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: ГАДНОООООООООООООО-ТРЯБВА ДА ХОДЯ НА ЗЪБАР :wand:

Мнение от frisky lioness »

[unknown] написа: Ти не се хили, ами се скрий в ъгала да се срамуваш заради вчера! :twak: :twak: :twak:
Да бе, верно:(:crying: Съжалявам:shy::( Надявам се да сте си изкарали добре, а иначе съм съвсем сигурна, че едва ли е можело да има по-добро представяне на града на тепетата от вас, събралите се за тази цел:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

frisky lioness написа:
[unknown] написа: Ти не се хили, ами се скрий в ъгала да се срамуваш заради вчера! :twak: :twak: :twak:
Да бе, верно:(:crying: Съжалявам:shy::( Надявам се да сте си изкарали добре, а иначе съм съвсем сигурна, че едва ли е можело да има по-добро представяне на града на тепетата от вас, събралите се за тази цел:-)

това последното е такова замазване, щ' знайш, ама не минава
"Глоба", както казва Елби. Той само в бутилки брои...
въобще, нали виждаш колко са напред в СофИята, м?
ние що да сме по-назад :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

[unknown] написа: ще да става!
Сега пък д-р Unknown, уфф... :lol:
Не знам кой какво влага в това обръщение -зъбар, аз го приемам за пренебрежително. Всъщност и повечето ми колеги. и всичко ще е ОК.
[/quote]

Това като да кажеш на дерматолог "кожар":lol::lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

[unknown] написа: Аре, щом съ молиш- може. Ама тихичко и на ушенце, че да не чуват другите. :grin: И срещу двеста евро. :grin: :rotfl24:

може ли и аз да те питам нещо?
трябваше да ми направят коронка на един зъб, но ме достраша и помолих за последно да сложат пломба, която няма да издържи дълго
въпросът ми е - колко струва един зъбен имплант и къде ги правят най-добре
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Semiramis написа:
frisky lioness написа:

това последното е такова замазване, щ' знайш, ама не минава
"Глоба", както казва Елби. Той само в бутилки брои...
въобще, нали виждаш колко са напред в СофИята, м?
ние що да сме по-назад :grin:
Сигур щот сме по-малко:blink: :huhthink: Значи броя на сбирките е право пропорционален на броя на сбиращите се:grin:
Изображение

endrofini

Мнение от endrofini »

[unknown] написа:
bibilyana написа:
аз не да оправдавам роднините си амаа то туй обръщение всъщност е страшно милоо:-)

Че то го има и в тълковния речник на българските думи. Ама и на мене не ми харесва. Зъбер или зъбор (идва от бориш се със зъбите) може би щеше да е по-добре.:)
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

[unknown] написа:Не знам кой какво влага в това обръщение -зъбар, аз го приемам за пренебрежително. Всъщност и повечето ми колеги. Както и да е, взех да съжалявам вече, че направих забележка.
Те толкова пъти вече ви сменят заглавието, че човек не знае как да ви нарече. Сигурно, като се чуе за нов здравен министър, и правячите на табелки и визитки им потичат лигите.
Наздраве :cool:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

endrofini написа:
[unknown] написа:
bibilyana написа:

Че то го има и в тълковния речник на българските думи. Ама и на мене не ми харесва. Зъбер или зъбор (идва от бориш се със зъбите) може би щеше да е по-добре.:)
Нещо не разбирам твоята логика... Значи, щом я има думата в тълковният речник, то тя не е обидна, така ли? Да почна ли да ти изброявам "не"обидни думи тълкувани в този речник???

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:

Това като да кажеш на дерматолог "кожар":lol::lol::lol:
Точно! :-)

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:

може ли и аз да те питам нещо?
трябваше да ми направят коронка на един зъб, но ме достраша и помолих за последно да сложат пломба, която няма да издържи дълго
въпросът ми е - колко струва един зъбен имплант и къде ги правят най-добре
Цена на имплант от 1200лв. нагоре. При вас е доста популярно напоследък.
Защо искаш да си слагаш имплантат, така и не разбирам обаче. Пишеш, че зъбът е бил за коронка, а само са го пломбирали, а след това питаш за имплант?! Коронка се прави на зъб, който съществува. Разрушен е, но коренът му може да се използва. Имплантат се прави, когато зъбът е изваден и тогава се имплантира чуждо тяло в коста. Разликата между двете е огромна. Поясни какъв по- точно е твоят проблем.

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

мерси, ще проверя там

имам 28 зъба (мъдреци не са ми расли)

този, за който говоря е последен долу в ляво, отварян е четири пъти, първи (още тогава искаха да го изкарат, но аз настоях за лечение) и втори път пломби, третия път нещо подобно на пломба, но стоматоложката направи отливка на дупката и зъботехникът изработи нещото, което залепиха (или квото там се прави), това същото нещо се пукна и... колежката ти предложи да ми направи коронка (даже ми говореше за мост, който да обхване и предния за по-сигурно), но щото бил много изпилен (а и по принцип имам малки зъбки), от вътрешната страна е около 2мм височината на зъба, метала под керамиката щял тук-таме да се вижда

страх ме е от пилене, чупене, падане на коронки, разваляне на предния зъб...
иска ми се с една операция да си реша проблема веднъж завинаги
Изображение
І

Мнение от І »

Гати?! Че тя моята прекрасна зъболекарка така си викаше на себе си?! Зъбар.
Обичам да ходя. :-) Сядам, затварям очи..... на брега на морето под палмата.. слънцето прежуля през клепачите. Усещам мирис на жена. Иска ми се да протегна ръка и да я придърпам...
:glory: :harhar:
7,8... виждате водопад.. :lol::blum:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:мерси, ще проверя там

имам 28 зъба (мъдреци не са ми расли)

този, за който говоря е последен долу в ляво, отварян е четири пъти, първи (още тогава искаха да го изкарат, но аз настоях за лечение) и втори път пломби, третия път нещо подобно на пломба, но стоматоложката направи отливка на дупката и зъботехникът изработи нещото, което залепиха (или квото там се прави), това същото нещо се пукна и... колежката ти предложи да ми направи коронка (даже ми говореше за мост, който да обхване и предния за по-сигурно), но щото бил много изпилен (а и по принцип имам малки зъбки), от вътрешната страна е около 2мм височината на зъба, метала под керамиката щял тук-таме да се вижда

страх ме е от пилене, чупене, падане на коронки, разваляне на предния зъб...
иска ми се с една операция да си реша проблема веднъж завинаги
Ако кореновото лечение е проведено добре и няма патологични изменения в коста около върховете на корените, то всичко е ОК със зъба. Тоест, дори цялата коронкова част да е разрушена- има възможности да се изгради стига само корените да са здрави. Импланта не е панацея. Много често и те създават проблеми. Пак ще кажа- от твоите истински зъби по- добро няма.

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

[unknown] написа:
Ако кореновото лечение е проведено добре и няма патологични изменения в коста около върховете на корените, то всичко е ОК със зъба. Тоест, дори цялата коронкова част да е разрушена- има възможности да се изгради стига само корените да са здрави. Импланта не е панацея. Много често и те създават проблеми. Пак ще кажа- от твоите истински зъби по- добро няма.
мисля, че всичко е ОК
спасих зъбчето да не го извадят преди 11 години
но след като падне пломбата за последен път трябва да взема решение какво да правя
ако си на мое място какво ще изберш - коронка или имплант
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:
[unknown] написа:
мисля, че всичко е ОК
спасих зъбчето да не го извадят преди 11 години
но след като падне пломбата за последен път трябва да взема решение какво да правя
ако си на мое място какво ще изберш - коронка или имплант
Коронка. Категорично!!!

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Благодаря за съвета!
Ще те послушам като ми падне пломбата.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:Благодаря за съвета!
Не, недей да чакаш да ти падне пломбата, защото после ще е по- трудно. Направи я по- скоро.

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

[unknown] написа:
Не, недей да чакаш да ти падне пломбата, защото после ще е по- трудно. Направи я по- скоро.
в момента все едно ми е здрав, така може да издържи година-две (може и повече ако избягвам да ям на нея страна)
страх ме е от това да го изпилят до едно малко чуканче, а после да се окаже, че зъботехникът има проблем с изработката на толкова малка коронка
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:
[unknown] написа:
в момента все едно ми е здрав, така може да издържи година-две (може и повече ако избягвам да ям на нея страна)
страх ме е от това да го изпилят до едно малко чуканче, а после да се окаже, че зъботехникът има проблем с изработката на толкова малка коронка
Погрешно мислиш. Такъв зъб (умъртвен, значително разрушен и след това изграждан) може да се счупи по всяко време. Лошото при такива фрактури е, че те почти никога не са хоризонтални, а са коси по отношетние на надлъжната ос на зъба. При такава фрактура се чупи и част от корена или направо зъбът се разцепва на две. Така се получава, заради насоченото действие на дъвкателните сили. Ако се случи- губиш зъба. Ако направиш преди това коронка, няма да има опасност от фрактура, защото коронката разпределя дъвкателните сили по цялата си повърхност и ги насочва по надлъжната ос на зъба.
Защо коронката трябва да е металокерамика в твоят случай, съвсем не ми е ясно.
За да се направи такава коронка, трябва да се осигури минимум 1мм. по дъвкателната повърност за керамиката, 0.2- 0.4мм. за металният скелет, също толкова и за цимента. Това е излишно. Една обикновенна лята коронка ще ти свърши прекрасна работа.
При изработването на всяка протетична конструкция се търси покриване на три критерия- функционалност, профилактика, естетика.
Функционалност и профилактика са еднакви и при обикновенните ляти коронки и при металокерамичните. Естетиката, разбира се, е в пъти по- добра при керамиката, но каква естетика се търси все пак при седми зъб?!

Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Може ли и аз скромно да попитам нещо знаещите хора по отношение на зъбите си.....последния път като бях на зъболекар - тя ми каза,че за момента всичко е ОК - вероятно ще трябва да си вадя мъдрец след време и ако искам да си сменям двете пломби - те са амалгамени.

Та въпроса ми е - що трябва да се сменят, има ли доза истина в твърдението,че въпросния материал бил вреден за човека и т.н.
И за мъдреца също не разбрах много - какво му има,че трябва да го вадя - достраша ме чак.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bibilyana написа:Може ли и аз скромно да попитам нещо знаещите хора по отношение на зъбите си.....последния път като бях на зъболекар - тя ми каза,че за момента всичко е ОК - вероятно ще трябва да си вадя мъдрец след време и ако искам да си сменям двете пломби - те са амалгамени.

Та въпроса ми е - що трябва да се сменят, има ли доза истина в твърдението,че въпросния материал бил вреден за човека и т.н.
И за мъдреца също не разбрах много - какво му има,че трябва да го вадя - достраша ме чак.
Амалгамата не е вредна, това е всеобщо заблуждение поддържано у хората най- вече от химиците и физиците. Те като чуят живак и подскачат до небето. Истината е, че живачните пари наистина са много отровни, но такива НЯМА в амалгамата. Основната причина, поради която старите амалгамените пломби трябва да се подменят, е че амалгамата не осигурява хичмично свързване със стените на зъба, а чисто механично. След време се получават микроцепнатинки м/у пломбата и стените на зъба, в които навлизат микроорганизми и може да се развие вторичен кариес под пломбата. Тове е един от двата големи недостатъка на амалгамата. Другият е липсата на естетика. Амалгамата обаче си има и предимства. Все още е еталон за здравина, като здравината и надвишава тази на фотополимерите. Единствено ормосерните композити се доближават по показатели до амалгамата, но за тях- друг път.

Мъдреците често създават проблеми. В много случаи още с пробива си са кариозни. Това се дължи от една страна на факта, че минерализацията им започва тогава, когато е завършил бурният растеж на организма и натрупването на калций в костите и зъбите. Тези процесите вече са доста забавени и мъдреците остават по- слабо минерализирани, ерго- по- бързо се развалят. От друга страна положението им е такова, че трудно се почистват, много често пробиват накриво- завъртяни са или наклонени към бузата или езика. Тези проблеми са по- чести при жените, заради по- малките челюстни кости и липсата на място. Защо в твоя конкретен случай искат да ти махат мъдреците, не знам, но причините могат да са много както споменах. Аз също обикновенно вадя горните мъдреци, вместо да се занимавам с лечението им. Абсолютно ненужни (подчертавам- горните).
Филогенетичното развитие на човечеството води до отхвърляне на мъдреците. Ненужни- като опашката, примерно. Дори има много хора без зародиши на мъдреци.

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тази тема я отбягвам и дори не смея да сляза да прочета нещо.

шубето е голям страх :cool:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

caliostro написа:тази тема я отбягвам и дори не смея да сляза да прочета нещо.

:rotfl24: и аз така, ама те не спират да пишат, бе
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
caliostro написа:тази тема я отбягвам и дори не смея да сляза да прочета нещо.

:rotfl24: и аз така, ама те не спират да пишат, бе
Ха-ха-ха...:lol:
Ми, аз предложих на лични да отговарям, ама Грийна каза що пък на лични- по добре да тук... Тъй, че който иска да чете, който не иска... :grin:

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

нарочно го правят. :rotfl24:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

caliostro написа:нарочно го правят. :rotfl24:
Естествено! :grin:

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

това някой да ти уцели слабото място и гледай какво става
само там се скача трупешката до припадък :cool: :lol:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

[unknown] написа: Мъдреците често създават проблеми. В много случаи още с пробива си са кариозни. Това се дължи от една страна на факта, че минерализацията им започва тогава, когато е завършил бурният растеж на организма и натрупването на калций в костите и зъбите. Тези процесите вече са доста забавени и мъдреците остават по- слабо минерализирани, ерго- по- бързо се развалят. От друга страна положението им е такова, че трудно се почистват, много често пробиват накриво- завъртяни са или наклонени към бузата или езика. Тези проблеми са по- чести при жените, заради по- малките челюстни кости и липсата на място. Защо в твоя конкретен случай искат да ти махат мъдреците, не знам, но причините могат да са много както споменах. Аз също обикновенно вадя горните мъдреци, вместо да се занимавам с лечението им. Абсолютно ненужни (подчертавам- горните).
Филогенетичното развитие на човечеството води до отхвърляне на мъдреците. Ненужни- като опашката, примерно. Дори има много хора без зародиши на мъдреци.
За горен става въпрос - да. Вероятно е именно това(пък и тя каза,че не е спешно), за което говориш, ама аз понеже съм на принципа,че нещо като не ме боли - значи нищо му няма - и за туй тъй питам като изумруд....
Мен ме притесни факта,че жената ще се пенсионира скоро (и за туй исках да ми оправи зъбите Во вЕки Веков) - а пък не мога да се доверя тъй лесно на друг, щото съм патила от това - имам една коронка от обълкал се зъбар..
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bibilyana написа:

исках да ми оправи зъбите Во вЕки Веков

Няма такъв филм...
зъбар..
:russian_ru:

Изображение
Публикувай отговор