Remmivs написа:1. Трябва да е свободно избираем предмет. Няма вяра насила. За това има друго име.
2. Къде са кадрите, които ще преподават свястно коя да е от посочените религии?
Така или иначе по т.1 кой ще избира, а? Родителят. Като вчера по новините за едно софийско школо де било върло арно (20-то) Предполагам, че е снобски крясък. Точно до офиса имаме едно такова и съм с преки наблюдения, както и това, че имах позната, която направи преди време и невъзможното за да запише децата си там, смени си регистрацията, и ред други гимнастики

Та за 20-то (май това беше:shy:). Питат едно момиченце кой е избрал училището и тя "Ами мама и тати. Казаха, че е хубаво и аз така реших". Решила. Предполагам, че ще е в състояние да вземе решение и за религията.....
т.2 си е баш така:-) Подкрепям те, не че по т. 1 не те, де, ама..... в крайна сметка не говорим за вяра, било то насила или доброволно, а за изучаване на религия... Така както се изучава история и биология. И аз имам някои възражения към теорията на Дарвин, ама никой не ме пита дали искам детето ми да учи нещата така, както са поднесени в учебника и аз не му изнасям допълнително лекции, с което да го обърквам. Като стане достатъчно голям можем да обсъждаме неща извъм учебния му материал и той сам да избере на кое да вярва:-)