Една чудесна картина за край на деня
- Житената Питка
- BOFH
Една чудесна картина за край на деня
Одеве я видях и ме впечатли много.

(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
- Житената Питка
- BOFH
Нъ мъ
кефи пък мэни. Ного първосигнално и освен тва, накрая е звезден небосвод и съвсем не е толкоз тъмно 
- Житената Питка
- BOFH
Тъй-тъй... това ме зашлеви всъщност...bibilyana написа:Това е един човешки живот
страшно символно изразен - евала
Защооооо бе, Лупа?Remmivs написа:кефи пък мэни. Ного първосигнално и освен тва, накрая е звезден небосвод и съвсем не е толкоз тъмно
(\__/)
(='.'=)
(='.'=)
Re: Една чудесна картина за край на деня
Ай стига бе!
Заглавието е "...за края на деня", в картинка е края на живота....аман от краища.
Не искам това.
Искам.....ех сега ако знаех.
Заглавието е "...за края на деня", в картинка е края на живота....аман от краища.
Не искам това.
Искам.....ех сега ако знаех.
ЕЙТИНА едно добро начало:esti написа:Ай стига бе!
аман от краища.

Не употребявам, но благодаря!Звеневия написа:ЕЙТИНА едно добро начало:esti написа:Ай стига бе!
аман от краища.
Дори съм склонна да те почерпя.
Не разбрах кое е чудесното. Това, че всички ще умрем не ми се вижда чудесно. По- скоро - тъжно. Е, има случаи когато го приемам за чудесно избавление, но се надявам тези моменти да са все по- рядко...Житената Питка написа:Одеве я видях и ме впечатли много.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
- Житената Питка
- BOFH
Чудесна е картината защото е направен чудесен паралел между годишните сезони и житейския кръговрат.[unknown] написа:Не разбрах кое е чудесното. Това, че всички ще умрем не ми се вижда чудесно. По- скоро - тъжно. Е, има случаи когато го приемам за чудесно избавление, но се надявам тези моменти да са все по- рядко...
Чудесна я намирам аз и дори смятам, че е в пъти по-добра от нещо като Номер 5 на Джаксън Полок.
Мислех да пиша някакъв дълъг пост в който да ти показвам и доказвам защо може и да не си прав, но страшно много ме мързи
Само един въпрос да задам: Ти би ли искал да живееш вечно?
(\__/)
(='.'=)
(='.'=)
Прав си. Аз бях малко депресиран снощи. Сори за горният коментар- неуместен е наистина.Житената Питка написа:Чудесна е картината защото е направен чудесен паралел между годишните сезони и житейския кръговрат.[unknown] написа:Не разбрах кое е чудесното. Това, че всички ще умрем не ми се вижда чудесно. По- скоро - тъжно. Е, има случаи когато го приемам за чудесно избавление, но се надявам тези моменти да са все по- рядко...
Чудесна я намирам аз и дори смятам, че е в пъти по-добра от нещо като Номер 5 на Джаксън Полок.
Мислех да пиша някакъв дълъг пост в който да ти показвам и доказвам защо може и да не си прав, но страшно много ме мързи, още повече нямам никакво желание да те убеждавам в каквото и да било. Теб и ести не мога да ви гоня по депресарско възприятие.
![]()
Само един въпрос да задам: Ти би ли искал да живееш вечно?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Re: Нъ мъ
Е не е. Има и ино дръФче. Малко, таман започнало да расте.Remmivs написа:кефи пък мэни. Ного първосигнално и освен тва, накрая е звезден небосвод и съвсем не е толкоз тъмно
Демек - живота започва отново. Кръговрат
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Житената Питка
- BOFH
No offense. Бирата е от мен следващия път[unknown] написа:Прав си. Аз бях малко депресиран снощи. Сори за горният коментар- неуместен е наистина.
Ето още някой който я е загледалmaggot написа:Е не е. Има и ино дръФче. Малко, таман започнало да расте.Remmivs написа:кефи пък мэни. Ного първосигнално и освен тва, накрая е звезден небосвод и съвсем не е толкоз тъмно
Демек - живота започва отново. Кръговрат
caliostro, коя втора? мазалото на хамериканеца ли?
(\__/)
(='.'=)
(='.'=)
- snowprincess
няма пиша по тематаvyara написа:Чака някой да го отвърже. По-интересно ми е какво символизира хвърчилото - нещо, което не си отнесъл със себе си или нещо типично за всяко поколение...Zmeu написа:а фърчилуту що е пак там?
само да ти кажа "здрасти"
вчера видях, че ти е писнало да си почиваш
радвам се, че си пак тук

- snowprincess
тълкуванията от сорта - "авторът е искал да каже ....."snowprincess написа: то символизира какво мисли художника - че след смърта душите остават тук
винаги ми напомнят на Бени Хил - конорежисьор:
-Целият филм е цветен и на края е чрно-бял. Това символизира, че героинята е порастнала, осъзнала какво е живота. Така ли е?
- Не просто изчерпахме бюджета за цветна лента ...
- snowprincess
не съм гледала филма, според мен означава, че героинята е загубила смисъла на живота си, изпаднала е в депресия...Zmeu написа:тълкуванията от сорта - "авторът е искал да каже ....."snowprincess написа: то символизира какво мисли художника - че след смърта душите остават тук
винаги ми напомнят на Бени Хил - конорежисьор:
-Целият филм е цветен и на края е чрно-бял. Това символизира, че героинята е порастнала, осъзнала какво е живота. Така ли е?
- Не просто изчерпахме бюджета за цветна лента ...
това е цяла наука - семантика
малко са специалистити, които са учили и знаят
в повечето случаи ние само си мислим кво е искал да каже автора

В много случаи и авторът не е знаел какво казва, да ти кажа.snowprincess написа: не съм гледала филма, според мен означава, че героинята е загубила смисъла на живота си, изпаднала е в депресия...
това е цяла наука - семантика
малко са специалистити, които са учили и знаят
в повечето случаи ние само си мислим кво е искал да каже автора
Наистина се случва - някакви неща се получават от само себе си.
Затова и гениите всеки ги чете по различен начин.
Panta rhei...
За доктора не мога да кажа, но при мен депресарските истории не вървят. Кофти настроения - да. Но депресии, никогаш.Житената Питка написа: Теб и ести не мога да ви гоня по депресарско възприятие.![]()
По-скоро депресарското възприятие е на автора на картинката. Аз чисто и просто улавям акцента, който направо вади очи.
Изгрева е символ на началото и надеждата, а всяка надежда е свързана с очакване на нещо хубаво.
Някъде да се вижда ясно изразен изгрев?
Не.
Затова пък залеза, направо ми запали екрана.
Щом автора набляга на залеза и черното, значи се опитва да внуши мрак и му е депресивно - на него самия.
В първите две картинки, където би могъл да се намери някакъв оптимизъм всичко е бледо и някак неубедително.
В последните две - точно обратното.
Гъсти, наситени тъмни краски.
Освен това тук е показан повече кръговрата на природата без в нея да е включен човешкия род.
Дръвца разни поникват отново, но накрая има само 2 гроба. Няма нов човек.
Това, което не виждам обаче е, къде са сезоните.
Защо говорите за сезони, като на всички картинки дъветата са си разлистени, доколкото аз виждам.
Или да зема да погледна пак....
Абе всъщност щом ти харесва няма лошо.
Аз само си дращя тук.
- Глас в пустиня
Тва мазало беше модерно преди много години...повечето бояджии го правеха като декорация на заведения. Пръскаш с рошава четка върху стъкло, на посоки с всякакве бои, накрая запечатваш с тъмен цвят по желание и монтираш паното(стъклото) на стената.Житената Питка написа: мазалото на хамериканеца ли?
Всеки е разбиран многозначно. Иначе някои науки нямаше да ги има.vyara написа:Това нали не означава, че всеки, който е разбиран многозначно е гений?Мнемозина написа: Затова и гениите всеки ги чете по различен начин.
Не че знам какво точно е гений...
Никой не знае какво точно е гений, но в моите представи смисловите пластове при творбите на гениите са безкрайни и това не е преднамерено постигнато при тях. Просто така си става - и затова изглеждат като целунати от Бога.
Panta rhei...