тежък off
тежък off
ако някой има опит в боядисването ще съм благодарна да ме посъветва как се отсичат стените при различни цветове латекс. съвети от рода "викни майстор" приемам само, ако ми препоръчате лично
проверен майстор
just perfect
Re: тежък off
С конец, който отсича права линия! По линията нанасяш тиксо- има хартиено, точно за тази цел. ЕВОАЛЬЯ!bead_ написа:ако някой има опит в боядисването ще съм благодарна да ме посъветва как се отсичат стените при различни цветове латекс. съвети от рода "викни майстор" приемам само, ако ми препоръчате личнопроверен майстор
Ако имаш бира - да дода да помагам?
тиксото няма ли като го отлепя да ми падне новия латекс?
бира има, но... ти си човек на интелектуалния труд, нема да се мориш!
just perfect
Няма да падне латекса- проверено. Значи, нанасяш първият цвят. Чакаш го да изсъхне добре. Лепиш тиксото в/у него и по контура му започваш с вторият цвят.bead_ написа:тиксото няма ли като го отлепя да ми падне новия латекс?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Житената Питка
- BOFH
При мен падна - проверено.[unknown] написа:Няма да падне латекса- проверено.
А правите линии един приятел (майстор) ми каза, че се правели като "...пиеш една ракия за да успокоиш ръката и почваш..."
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
момчета, тотално ме объркахте... явно ще си играя на "тука има, тука нема", а съм взела 4 нюанса за стените и бяло за тавана...Житената Питка написа:При мен падна - проверено.[unknown] написа:Няма да падне латекса- проверено.Сега имам чудесна зелена стая с чудесен зелен таван.
А правите линии един приятел (майстор) ми каза, че се правели като "...пиеш една ракия за да успокоиш ръката и почваш..."
just perfect
значи давай марката на това тиксо, явно му е малко лепилото. и марката на латекса, явно издържа на тиксо. ти кога го отлепи? веднага след втората ръка или изчака всичко да изсъхне?Bertold написа:При мен хартиеното тиксо се отлепи без да сваля нищо от латекса.
Ако го отлепиш след 2-та ракиика може и да направе беличка.
just perfect
Тъкмо зеленото ще ти действа успокояващоЖитената Питка написа:При мен падна - проверено.[unknown] написа:Няма да падне латекса- проверено.Сега имам чудесна зелена стая с чудесен зелен таван.
Ако на bead_ и падне латекса- Звеневия ще е виновен. Той първи предложи с тиксо.

Понеже няма случай аз да не съм виновен (справка Галата -пожар, центъра упикан...[unknown] написа:Ако на bead_ и падне латекса- Звеневия ще е виновен. Той първи предложи с тиксо.
Ако лепиш тиксо - най-вероятно ще вдигне нещо при отлепването - затва мястото на лепенето може да се напръска с талк преди това- така се неутрализира тиксото - силата на лепилото намалява!
Тва за пожара съм го пропуснал...Звеневия написа:Понеже няма случай аз да не съм виновен (справка Галата -пожар, центъра упикан...[unknown] написа:Ако на bead_ и падне латекса- Звеневия ще е виновен. Той първи предложи с тиксо.) предупреждавам: тиксото е за дамско боядисване! Без него става с малка четка и след това мече. За целта си избирате шарката или плоскостите, които ще са различни цветове, земате конец (по-пухкав - няква прежда), цапате конеца в по-тъмната от двата нюанса боя и ОПЪВАТЕ и докосвате до стената - става права линия, която се удебелява с четката (без ракия и треперлък) после останалото с мечето!
Ако лепиш тиксо - най-вероятно ще вдигне нещо при отлепването - затва мястото на лепенето може да се напръска с талк преди това- така се неутрализира тиксото - силата на лепилото намалява!
Значи и аз да кажа за тиксото- боядисвах с латекс на варова основа. Стои леко мазен на пипане след като изсъхне и остава боя по пръстите. Предполагам, затова нямах проблем с тиксото- отлепи се без да падне латекса.

[quote="[unknown]"
Значи и аз да кажа за тиксото- боядисвах с латекс на варова основа. Стои леко мазен на пипане след като изсъхне и остава боя по пръстите. Предполагам, затова нямах проблем с тиксото- отлепи се без да падне латекса.[/quote]
Какъв е този латекс на варова основа? И колко верме след изсъхване оставя следи по пръстите?
Значи и аз да кажа за тиксото- боядисвах с латекс на варова основа. Стои леко мазен на пипане след като изсъхне и остава боя по пръстите. Предполагам, затова нямах проблем с тиксото- отлепи се без да падне латекса.[/quote]
Какъв е този латекс на варова основа? И колко верме след изсъхване оставя следи по пръстите?
"Мефисто", "Фауст"... има различни марки. Позволява стените да "дишат". От както го открих, го предпочитам пред другият (стандартният). Цапането не е както при варта- съвсем незначително е.pocti_bezobidna написа:

[unknown] написа:"Мефисто", "Фауст"... има различни марки. Позволява стените да "дишат". От както го открих, го предпочитам пред другият (стандартният). Цапането не е както при варта- съвсем незначително е.pocti_bezobidna написа:
Ми аз съм на "Дисповит" по принцип. За латекс на варова основа за пръв път чувам.
Някаква видима разлика има ли - в плътността на слоя например.
По- икономичен е и бялото стои по- бяло. Питай в някой от строителните хипермаркети- ще ти обяснят подробно. Беше доста модерен като излезе на пазара преди няколко години.pocti_bezobidna написа:[unknown] написа:"Мефисто", "Фауст"... има различни марки. Позволява стените да "дишат". От както го открих, го предпочитам пред другият (стандартният). Цапането не е както при варта- съвсем незначително е.pocti_bezobidna написа:
Ми аз съм на "Дисповит" по принцип. За латекс на варова основа за пръв път чувам.
Някаква видима разлика има ли - в плътността на слоя например.