по сведения на очевидци твърдял, че спектакълът "..." е по музика от италианския и арабския Ренесанс.
А пък току що чух по телевизията как препогребват цар Калоян под звуците на "Покойници, вий в други полк минахте".
Мнемозина написа:в Хасково
по сведения на очевидци твърдял, че спектакълът "..." е по музика от италианския и арабския Ренесанс.
А пък току що чух по телевизията как препогребват цар Калоян под звуците на "Покойници, вий в други полк минахте".
Аз пък чух, че от "ТЕРЕМ" гарантирали, че саркофагът ще издържи 3000 години и веднага след това се замислих- дали пък след тези три хиляди години ще има българин, който да каже : "Този Цар е бил мой Цар! Цар е бил на МОЯТА* държава!"Semiramis написа:Мнемозина написа:в Хасково
:shocked::shocked:
първото е с елементи на футуризъм предполагам
а за Калоян - бе и така си е добре, щото след някоя година може да го погребат по музика от спектакъла
от и царя е някакъв Хасан от Марко...
нямам думи

Всеки път като чета Вапцаров, ми се свива сърцето за неговата светла вяра.... Няма такъв оптимизъм, по детски чист и силен. Уви![unknown] написа:...... щото междувременно разсъждавах дали са утопия или не думите : "Животът ще бъде по- хубав от песен" и дали изобщо поета написъл тези думи е бил утопист и, ако е бил такъв- дали го е съзнавал...
Не, не съм добре пак, уви. Сори, за умоблъсканицата...
Няма - Я! Идеалистите паднаха в борбата, а останалите минаха през Белене, Ловеч и Скравена, на власт и на ползу роду застанаха материалистите.vyara написа: Всеки път като чета Вапцаров, ми се свива сърцето за неговата светла вяра.... Няма такъв оптимизъм, по детски чист и силен. Уви!
Много е тъжно това....БоЕВ написа:Няма - Я! Идеалистите паднаха в борбата, а останалите минаха през Белене, Ловеч и Скравена, на власт и на ползу роду застанаха материалистите.vyara написа: Всеки път като чета Вапцаров, ми се свива сърцето за неговата светла вяра.... Няма такъв оптимизъм, по детски чист и силен. Уви!

Сега да отговоря малко по-спокойно:Semiramis написа:Мнемозина написа:в Хасково
:shocked::shocked:
първото е с елементи на футуризъм предполагам
а за Калоян - бе и така си е добре, щото след някоя година може да го погребат по музика от спектакъла
от и царя е някакъв Хасан от Марко...
нямам думи
А в момента за теб ТАЯ съвпада ли с МОЯТА?[unknown] написа: Аз пък чух, че от "ТЕРЕМ" гарантирали, че саркофагът ще издържи 3000 години и веднага след това се замислих- дали пък след тези три хиляди години ще има българин, който да каже : "Този Цар е бил мой Цар! Цар е бил на МОЯТА* държава!"
После мисълта ми залитна към това дали е нужно и на кой след 3000 години някой да се идентифицира като българин, щото междувременно разсъждавах дали са утопия или не думите : "Животът ще бъде по- хубав от песен" и дали изобщо поета написъл тези думи е бил утопист и, ако е бил такъв- дали го е съзнавал...
Не, не съм добре пак, уви. Сори, за умоблъсканицата...
* "МОЯТА" да не се бърка с "ТАЯ" държава!