Един театрален афиш

Все същите
Аватар
Мнемозина

Един театрален афиш

Мнение от Мнемозина »

в Хасково

по сведения на очевидци твърдял, че спектакълът "..." е по музика от италианския и арабския Ренесанс. :blink:

А пък току що чух по телевизията как препогребват цар Калоян под звуците на "Покойници, вий в други полк минахте". :grin:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Re: Един театрален афиш

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:в Хасково

по сведения на очевидци твърдял, че спектакълът "..." е по музика от италианския и арабския Ренесанс. :blink:

А пък току що чух по телевизията как препогребват цар Калоян под звуците на "Покойници, вий в други полк минахте". :grin:

:shocked::shocked::shocked:

първото е с елементи на футуризъм предполагам
а за Калоян - бе и така си е добре, щото след някоя година може да го погребат по музика от спектакъла
от и царя е някакъв Хасан от Марко...
нямам думи
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Semiramis написа:

а за Калоян - бе и така си е добре, щото след някоя година може да го погребат по музика от спектакъла
нямам думи
Аз пък чух, че от "ТЕРЕМ" гарантирали, че саркофагът ще издържи 3000 години и веднага след това се замислих- дали пък след тези три хиляди години ще има българин, който да каже : "Този Цар е бил мой Цар! Цар е бил на МОЯТА* държава!"
После мисълта ми залитна към това дали е нужно и на кой след 3000 години някой да се идентифицира като българин, щото междувременно разсъждавах дали са утопия или не думите : "Животът ще бъде по- хубав от песен" и дали изобщо поета написъл тези думи е бил утопист и, ако е бил такъв- дали го е съзнавал...
Не, не съм добре пак, уви. Сори, за умоблъсканицата...

* "МОЯТА" да не се бърка с "ТАЯ" държава!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:...... щото междувременно разсъждавах дали са утопия или не думите : "Животът ще бъде по- хубав от песен" и дали изобщо поета написъл тези думи е бил утопист и, ако е бил такъв- дали го е съзнавал...
Всеки път като чета Вапцаров, ми се свива сърцето за неговата светла вяра.... Няма такъв оптимизъм, по детски чист и силен. Уви!
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Отговарям и на Семирамида, и на Незнайния с вчерашната снимка в "Новинар" и коментара към нея.

Виждат се череп и кости, да знаете. :grin:

Ето я.

Към Вяра: Много бързо си почина ти! :kiss:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

vyara написа: Всеки път като чета Вапцаров, ми се свива сърцето за неговата светла вяра.... Няма такъв оптимизъм, по детски чист и силен. Уви!
Няма - Я! Идеалистите паднаха в борбата, а останалите минаха през Белене, Ловеч и Скравена, на власт и на ползу роду застанаха материалистите.:cool:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
vyara написа: Всеки път като чета Вапцаров, ми се свива сърцето за неговата светла вяра.... Няма такъв оптимизъм, по детски чист и силен. Уви!
Няма - Я! Идеалистите паднаха в борбата, а останалите минаха през Белене, Ловеч и Скравена, на власт и на ползу роду застанаха материалистите.:cool:
Много е тъжно това....:(
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:

нямам думи
Сега да отговоря малко по-спокойно:

първото е с елементи на абсурд, мен ако питаш. :grin:

А за Калоян... пак е с такива елементи. Обаче като се замислих с какво ли би било подходящо да го препогребат, и не можах да измисля. :shy:
Защото църквата може и да има някакви молитви при пренасяне на мощи на светци, но това и такъв случай не е...
Не е лесно да се измислят нови ритуали. Питаш ли ги комунистите какво им е било?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа: Аз пък чух, че от "ТЕРЕМ" гарантирали, че саркофагът ще издържи 3000 години и веднага след това се замислих- дали пък след тези три хиляди години ще има българин, който да каже : "Този Цар е бил мой Цар! Цар е бил на МОЯТА* държава!"
После мисълта ми залитна към това дали е нужно и на кой след 3000 години някой да се идентифицира като българин, щото междувременно разсъждавах дали са утопия или не думите : "Животът ще бъде по- хубав от песен" и дали изобщо поета написъл тези думи е бил утопист и, ако е бил такъв- дали го е съзнавал...

* "МОЯТА" да не се бърка с "ТАЯ" държава!
А в момента за теб ТАЯ съвпада ли с МОЯТА?

Дали ще е нужно след 3000 години... Да ти кажа, на мен не ми се мисли за толкова напред. По-интересно ми е дали след 100 години ще има такива хора.
Понеже става дума за живота на нацията. А след 3000 години - то тогава вече и нашата цивилизация може да е позалязла.
А за живота по-хубав от песен, не знам поетът дали е бил утопист, ама на тебе ти го пожелавам това.
По-хубав от хубава песен обаче, да се разберем. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор