Домъчня ми

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
vyara

Re: абе,

Мнение от vyara »

doktorka написа: напротив.
ти ще си най-важният човек за децата и мъжа си...
и само това ще те интересува.
Говорех за публичността. За другото е ясно.
Така или иначе, нямам неговия живот, за да знам какво ще ме интересува на негово място. Той казва, че екипът му е неговото семейство. И както всеки би искал семейството му да живее добре, независимо от него, така и той иска шоуто да продължи въпреки всичко.
Да покажеш някого с истинското му, нелустросано лице, при това с негово съгласие, не е гавра. Може би това именно е уважение. Да останеш до някого въпреки това, а не да лансираш до безкрайност медиен образ, все едно те е срам от истината.
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Да покажеш някого с истинското му, нелустросано лице, при това с негово съгласие, не е гавра. Може би това именно е уважение. Да останеш до някого въпреки това, а не да лансираш до безкрайност медиен образ, все едно те е срам от истината.[/quote]

добре де...
ама не разбрах...
защо драматизма?
защо го опяхме вече?
при условие ,че няма диагноза,която да ми се струва нещо "умъртвително"...
това не разбирам.
за какво става дума,..
всички тези "мъдри" мисли ..и ние седим и ръкопляскаме...
защо са?

Както казва мъжа ми:"ние доматите с кОлците ли ги ядем?"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кажи ми, докторке, ти си умна и освен това си професионалист: защо хората се погнусяват от недъгавите и болните, защо странят от тях и не ги приемат като равни. Защо за една секунда само, научавайки за нечия болест, хората са склонни да се отдръпнат и да низвергнат някого.
Малко встрани от темата. Но може би не съвсем. Може би в тази връзка на теб това показване ти се струва унижение. Обясни ми, моля те.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Примерно: българската култура е равна само и единствено на българския фолклор или поне на това, което изглежда да произлиза от него. А това не е вярно.
От този род неща.
Те започнаха едно възраждане и реабилитация на фолкора, в момент, когато беше напълно забравен и изтикан по периферията. А иначе винаги са канили хора от театъра, киното, музиката, писатели.. Тоест - културтрегери :winkw: Мисля, че съм обективна, не ли?
Опитваш, но ти убягват някои работи, а аз не искам да се задълбочавам.

Има писатели и писатели, музиканти и музиканти, театрали и театрали и т.н.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

doktorka написа: добре де...
ама не разбрах...
защо драматизма?
защо го опяхме вече?
при условие ,че няма диагноза,която да ми се струва нещо "умъртвително"...
това не разбирам.
за какво става дума,..
всички тези "мъдри" мисли ..и ние седим и ръкопляскаме...
защо са?

Както казва мъжа ми:"ние доматите с кОлците ли ги ядем?"
Пак ти казвам. Аз не виджам драматизъм. Виждам разкриване на истина. Нещо, укривано дълго време, се прави достояниие на публиката.
Но иронично е все пак, че Слави, въпреки че бяга с всички сили от драматизма, е обвиняван именно в това...
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Опитваш, но ти убягват някои работи, а аз не искам да се задълбочавам.

О, това е сигурно. Имах предвид, че преди години, когато намекът за култура беше напълно забравен от телевизиите (не че сега е чак много по-различно, но има малко раздвижване - примерно "5 по Рихтер), те единствени правеха нещо в тая насока. Само това...
Ама тва е друга тема, де...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Нямам време сега, но накратко: те успяха да убедят масата, че всичко е много просто. А то не е. Че има само една истина. Че всички, които мислят малко по-сложно, са претенциозни сноби. А то не винаги е така.
Примерно: българската култура е равна само и единствено на българския фолклор или поне на това, което изглежда да произлиза от него. А това не е вярно.
От този род неща.
Това че пропагандират именно фолклора лошо ли е?
Това си е тяхната плоскост. Защо да отричат всичко останало. В шоуто са канени хора от всякакви области.
И като каже човек българска култура, какво трябва да си представяме? И какво ни прави българи изобщо?
Да пропагандираш българския фолклор пред българския народ (каквото и да значи това) означава гордо да чукаш по отворена врата и да се биеш в гърдите как смело си успял да влезеш. Не правиш нищо кой знае какво, но обираш позитиви. И изведнъж, неусетно, фолклор става равно на чалга и т.н.

А последният ти въпрос - точно той е резултатът от цялата история. Какво всъщност е българската култура извън фолклора. И има ли изобщо такова нещо.

Това - примерно. Понеже тръгнахме по тази писта на манипулацията.
Panta rhei...
Аватар
doktorka

ма за каква болест?

Мнение от doktorka »

[ Може би в тази връзка на теб това показване ти се струва унижение. Обясни ми, моля те.[/quote]
ма каква болест,какъв недъг?
недъг за мен е фактът ,че той определено не говори ,нито реагира адекватно.( нещо,което според мен е по рпичина на лекарстав и пр ).Това за мен е непочтено...
недъг не е ,че видите ли, не може да вижда с едното око...
разбираш ли, че драматизмът идва от това?
прощава се с приятели и семейство...а болестта,така както я казва..не е "болка на умирачка"

на всички им става тъжно и не знам какво си...и вече едва ли не го погребаха
пример
Фреди излезе..каза :"болен съм от спин и ще умирам"
и не правИ философски разсъждения ами последният му албум ни е един от любимите...

защо хората странят от недъгавите и различните?
това не мога да ти обясня.
на мен ми е професия да НЕ бягам.
освен това съзнанието на хората е различно.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Опитваш, но ти убягват някои работи, а аз не искам да се задълбочавам.

О, това е сигурно. Имах предвид, че преди години, когато намекът за култура беше напълно забравен от телевизиите (не че сега е чак много по-различно, но има малко раздвижване - примерно "5 по Рихтер), те единствени правеха нещо в тая насока. Само това...
Ама тва е друга тема, де...
Виж, не отричам, че в началото бяха други.
Но хората се променят. И не винаги за добро. :(
Смятам, че авторитетът, който успяха да завоюват тогава, впоследствие беше използван в недобра посока.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Виж, не отричам, че в началото бяха други.
Но хората се променят. И не винаги за добро. :(
Смятам, че авторитетът, който успяха да завоюват тогава, впоследствие беше използван в недобра посока.
Мдам, въртяхме, сукахме, накрая мненията ни пак се пресякоха :grin:
Точно това е причината в последните 1-2 години да не ги гледам, докато преди почти не пропусках предаване...
Аватар
vyara

Re: ма за каква болест?

Мнение от vyara »

doktorka написа: ма каква болест,какъв недъг?
Слепотата не е ли недъг? А в неговия случай е равно на професионална смърт.
Пък и при тази неизвестност и в същото време прогресиране на болестта, фантазията на хората работи с пълна сила, нали? Освен това се подхвърля диагноза множествена склероза. Това не е ли фатално?
Изображение
Аватар
doktorka

забелязвате ли

Мнение от doktorka »

как аз си "говоря" с Верчето...
а Чавето- с Мнемозина...
и сме ама на абсолютно различни теми ...
и си 'говорим" говорим"....
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

аз ще поспя малко.:kiss:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Да пропагандираш българския фолклор пред българския народ (каквото и да значи това) означава гордо да чукаш по отворена врата и да се биеш в гърдите как смело си успял да влезеш. Не правиш нищо кой знае какво, но обираш позитиви. И изведнъж, неусетно, фолклор става равно на чалга и т.н.

А последният ти въпрос - точно той е резултатът от цялата история. Какво всъщност е българската култура извън фолклора. И има ли изобщо такова нещо.

Това - примерно. Понеже тръгнахме по тази писта на манипулацията.
Да, разбрах те най накрая. :-)
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

vyara написа:
doktorka написа: ма каква болест,какъв недъг?
Слепотата не е ли недъг? А в неговия случай е равно на професионална смърт.
Пък и при тази неизвестност и в същото време прогресиране на болестта, фантазията на хората работи с пълна сила, нали? Освен това се подхвърля диагноза множествена склероза. Това не е ли фатално?

не е фатално.
не е напълно сляп.
след като може да кара кола ( с едно око кола НЕ СЕ кара..не знам дали си шофьорка)

освен това и МС не е фатално.
ще е фатално след 20 години.но не и сега- в момента.

и слепотата не е равна на професионална смърт.
винаги може да говори.
и по радиото дори.

фантазията на хората?
тогава защо я разпалваме ДОРИ повече?

отново казвам...Слави го знам с "едно ферари с цвят червен"...

въпросите ми са принципни,щото ми убягва фаталността на цялата случка
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

doktorka написа:
не е фатално.
не е напълно сляп.
след като може да кара кола ( с едно око кола НЕ СЕ кара..не знам дали си шофьорка)

освен това и МС не е фатално.
ще е фатално след 20 години.но не и сега- в момента.

и слепотата не е равна на професионална смърт.
винаги може да говори.
и по радиото дори.

фантазията на хората?
тогава защо я разпалваме ДОРИ повече?

отново казвам...Слави го знам с "едно ферари с цвят червен"...

въпросите ми са принципни,щото ми убягва фаталността на цялата случка
Това че от нещо не се умира, не е достатъчен повод да не страда човек. Както и де е. Спомена нещо за сън, затова няма да разсъждавам повече. Приятна почивка!
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

когато си мисля за някого с недъг
винаги се сещам за професор Хокинг
такива хора ми дават сили, много сили
карат ме да си мисля. че всичко, което ми се се случва (добро и лошо), е несравнимо малко и незначително в сравнение с това, което тя/той/те изживяват
няма нужда от показност, няма нужда от "лекции" за живота
Аватар
doktorka

нали?

Мнение от doktorka »

[карат ме да си мисля. че всичко, което ми се се случва (добро и лошо), е несравнимо малко и незначително в сравнение с това, което тя/той/те изживяват
няма нужда от показност, няма нужда от "лекции" за живота[/quote]

освен това на мен ми напомня че това,което зная...е несравнимо малко и назначително в сравнение с умствения му капацитет
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Бе защо изопачавате нещата, бе.
То на човек да не му се случи нещо лошо и да има "наглостта" да сподели някои свои мисли, веднага някой ще му скочи с някакви подозрения и обвинения....
Изображение
esti

Мнение от esti »

vyara написа:Бе защо изопачавате нещата, бе.
То на човек да не му се случи нещо лошо и да има "наглостта" да сподели някои свои мисли, веднага някой ще му скочи с някакви подозрения и обвинения....
Сега ме караш да се замисля, дали и аз не постъпих нагло, като споделих, че ми е домъчняло и то тук пред всички. :lol:
Я си кажете веднага в какво ме заподозряхте.:blum:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

esti написа:
Сега ме караш да се замисля, дали и аз не постъпих нагло, като споделих, че ми е домъчняло и то тук пред всички. :lol:
в абсолютноо нищо не сме те заподозряли точно пък теб:-)
освен в съпричастност и състрадателност може би
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа:
Ами по тази логика, не ти е чист и на тебе косъма :lol: откъде накъде ша се оплакваш и ша ни разиграваш драмите си :blum:
Трябва всички да мълчим достойно до сетния си час - няма да се хвалим, да се радваме, да се оплакваме и да занимаваме другите със собствените ни мисли и его, щото кой ни знае какво целим по този подъл начин. :-)
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
esti написа:
Ами по тази логика, не ти е чист и на тебе косъма :lol: откъде накъде ша се оплакваш и ша ни разиграваш драмите си :blum:
Трябва всички да мълчим достойно до сетния си час - няма да се хвалим, да се радваме, да се оплакваме и да занимаваме другите със собствените ни мисли и его, щото кой ни знае какво целим по този подъл начин. :-)

бе кво цъкате по машините в тоз прекрасен ден?:blink:

Аз бачкам, ама вие що не пиете бира?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: бе кво цъкате по машините в тоз прекрасен ден?:blink:

То едното не пречи на другото :blum:
Макар и в случая да е кафе.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

И аз бачкам, а младежите са в паркааа :crying:
esti

Мнение от esti »

vyara написа: Ами по тази логика, не ти е чист и на тебе косъма :lol: откъде накъде ша се оплакваш и ша ни разиграваш драмите си :blum:
Днес цял ден ли ще ме замисляш - пак го направи!:mad:
Чудя се гащите ми към коя категория спадат - оплакване, хвалене, драма, опера, балет...мамка му.
Аз няма за какво друго да говоря ако ми се забрани тази тема.
Сбогом!
Аз бях до тук.:crying:
esti

Мнение от esti »

pocti_bezobidna написа:

бе кво цъкате по машините в тоз прекрасен ден?:blink:

Аз съм сама, пък и бира не пия..... а, да и бачкам. Добре, че ме подсети.:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:

То едното не пречи на другото :blum:
Макар и в случая да е кафе.
Току що дръннАх едно на екс.
Ей са ша надръннкам :geek:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:

И аз бачкам, а младежите са в паркааа :crying:
Няма справедливост в живота и това е! :cry:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа: Сбогом!
Пускай пак тема, че форума се закрива и туйто.
А нима за гащите не беше заподозряна в кво ли не? :blum:
Бе изобщо, както говорехте в темата на Грийна, всичко зависи от интерпретациите на чуващия/четящия думите на някого. Ако някой навсякъде съзира нещо лошо, нима той самият не е лош? М? :winkw:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:Кажи ми, докторке, ти си умна и освен това си професионалист: защо хората се погнусяват от недъгавите и болните, защо странят от тях и не ги приемат като равни. Защо за една секунда само, научавайки за нечия болест, хората са склонни да се отдръпнат и да низвергнат някого.
Малко встрани от темата. Но може би не съвсем. Може би в тази връзка на теб това показване ти се струва унижение. Обясни ми, моля те.
едната причина е: защото не сме се научили да живеем с тях, не знаем как да се държим, нашето поколоние нямаше болни съученици
сега се замислям къде ли са били изпокрити, за да не дразнят нашия поглед

друга причина е, защото не искаме да се обвързваме емоционално с болен човек, за да не страдаме после (питай АВе как се е чувствал след като опозна момченцето, "Мир на душата на малкото ангелче!")

приятелката на дъщеря ми от 6 години боледува от левкемия и двете си играят всяка седмица заедно, когато детето се чувства добре, надявам се това да я научи на много неща
Последно промяна от snowprincess на 22.04.07, 14:44, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Wishes

Ето го интервюто

Мнение от Wishes »

Част 1:
http://www.vbox7.com/play:f32a920d

Част 2:
http://www.vbox7.com/play:26d60b80

Специално към Докторката:
Много те моля, ИЗГЛЕДАЙ интервюто, не само да го четеш, и ми обясни защо аджеба реши, че човека говори под действието на психотропни или други лекарства?

Като не знаем каква е цялата истина, по-добре да се въздържаме от коментари.

Аз не знам каква е цялата истина, затова няма да пиша на базата на малкото информация която имам.

Уважавам го най-малкото заради това, че е помогнал на много хора, без изобщо да го афишира и показва.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
esti

Мнение от esti »

vyara написа:
esti написа: Сбогом!
Пускай пак тема, че форума се закрива и туйто.
А нима за гащите не беше заподозряна в кво ли не? :blum:
Бе изобщо, както говорехте в темата на Грийна, всичко зависи от интерпретациите на чуващия/четящия думите на някого. Ако някой навсякъде съзира нещо лошо, нима той самият не е лош? М? :winkw:
Абе днес не съм ти го казвала, но сега ще ти го кажа. Замисли ме.
А за интерпретациите щях да ти отговоря веднага ако не ме мързеше да интерпретирам думите ти в момента.:lol::blum:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Ами аз го казах по- горе. Четейки тази тема, все едно чета жълт вестник.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:
Ами аз го казах по- горе. Четейки тази тема, все едно чета жълт вестник.
Стига бе, рожби златни. Не се впрягайте.
Нормално е. Всеки си споделя виждането, усещането, мислите....
Аз на 5-тата минута след като пуснах темата започнах да чакам, кога от съчувствена, ще се обърне на обсъждаща личността и дейността на Слави.
Той все пак е известен и доста противоречива личност - пак казвам, нормално е.
опърничава

Re: Ето го интервюто

Мнение от опърничава »

Wishes написа: ....
защо аджеба реши, че човека говори под действието на психотропни или други лекарства?
...
Понеже го прочето...

То не, че има някакво значение, но не мога да се въздържа да не отбележа, че си и моето усещане беше, че е под въздействие на медикаменти. Най- малкото получава кортикостероиди.

Не ми се обсъжда.

Не само заради късния час....
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

pocti_bezobidna написа:
- профанния партиотизъм, който пропагандира.
Би ли ми обяснила какво е елитарния патриотизъм...или какъвто там трябва да бъде...или е грешно да си патриот...

За останалото което си написала не си права, ама никак не си права. Асен Агов, например, ми падна в очите с изказването, че телевизията трябва да следва победителите(сиреч силния на деня В. Костов) и естествено това поведение му осигури депутатско място.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

опърничава написа: Понеже го прочето...

То не, че има някакво значение, но не мога да се въздържа да не отбележа, че си и моето усещане беше, че е под въздействие на медикаменти. Най- малкото получава кортикостероиди.

Не ми се обсъжда.

Не само заради късния час....
А откога кортикостероидите влияят толкова много на разсъдъка и поведението? :shocked:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:
- профанния партиотизъм, който пропагандира.
Би ли ми обяснила какво е елитарния патриотизъм...или какъвто там трябва да бъде...или е грешно да си патриот...

За останалото което си написала не си права, ама никак не си права. Асен Агов, например, ми падна в очите с изказването, че телевизията трябва да следва победителите(сиреч силния на деня В. Костов) и естествено това поведение му осигури депутатско място.
Много по-добре "профанен" патриотизъм, отколкото никакъв такъв.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

в края на миналата седмица четох и в други форуми по тази тема.

направи ми впечатление че хората са раздвоени в мненията си.
и мисля с право.

самият слави трифонов все още е раздвоен и объркан в мислите си.
това си е негов проблем обаче.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

А откога кортикостероидите влияят толкова много на разсъдъка и поведението? :shocked:[/quote]

основен страничен ефект
еуфория/мания или депресия.
ефект върху поведението ,особено във високи дози
Публикувай отговор