Клипчето е кратко и ще съм доволен на превод по подразбиране не ми е необходима точност.
Благодаря предварително.
www.youtube.com/watch?v=u7HCZDrDjpE
не се споменава в клипчето, но мисля, че това са грузинциБоЕВ написа:Интересно ми е за какъв народ и ритуал става въпрос.
Клипчето е кратко и ще съм доволен на превод по подразбиране не ми е необходима точност.
Благодаря предварително.
www.youtube.com/watch?v=u7HCZDrDjpE

В коментарите отдолу пише, че са асирийци и са християни.snowprincess написа: не се споменава в клипчето, но мисля, че това са грузинци
знам4avdar4e написа:В коментарите отдолу пише, че са асирийци и са християни.snowprincess написа: не се споменава в клипчето, но мисля, че това са грузинци

Недей, недей, украинци и Азия имат много малко общо. Може би си имала предвид узбеки или некои от тия народности из Кавказsnowprincess написа: може и да бъркам, да не са грузинци, а украинци, ама все тая, там някъде пръснати в Азия

Не знам, но те - асирийците - си се имат за отделен народ, я глей кво става тука:snowprincess написа:просто исках да кажа, че в руския има дума/име "чаруха", затова включих и украинците, не за друго
Боев попита за народа и ритуалите на тази страна, от която са носиите и танците, но в клипчето не се казва
все едно да говорят за траки и славяни и въпросът да е - къде живеят

Точно това сходство ме удиви и мен! Видя ли, че имат даже и пафти ли се наричаха. Не само ти си болен, друже. И аз съм в кюпа.БоЕВ написа:Мислата ми беше - намирате ли някакво сходство* и вие, или всичко е плод на болното ми въображение(както негудованието ми към бедната изкуствоведка от съседната тема).:-)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Под "сходство" имам предвид прилики, като ясно си давам сметка, че не е възможно всичко да е едно към едно, по простата причина, че наще носии и тия от клипчето ги делят най-малко 1500години, ако изобщо са имали някакви допирни точки.

Е, сега! Първо защо такива силни чувства? И, второ, защо на моменти?БоЕВ написа:Казвал ли съм ти, че на моменти те мразя.caliostro написа:от племето навахо са
обзалагам се че са на жена му на вожда куцото куче
тази зима си свалих от нета за северните индианци по племенаpocti_bezobidna написа:Ами...
Преди известен брой години имаше една изложба тука - Изкуство на Северноамериканските индианци,
та чергите им наистина приличаха на нашите.
Общо взето културите все пак не се развиват самостоятелно, влияят си, пък трябва да се отчете все пак и фатка, че народното изкуство отразява преклонението пред едни и същи неща (поне в повечето случаи) - слънце, луна, растения, животни... така че формите не може да са толкова различни.