Пак за подаръците

Все същите
Аватар
Глен

Пак за подаръците

Мнение от Глен »

След дълго отсъствие от този сладък форум, в трупане на житейски опит и нескончаеми усилия да поумнея, сега ми се иска да ви попитам.
Какво според вас означава да направиш на някого подарък? Трябва ли да си сигурен, че подаръкът ще зарадва другия такъв, какъвто е и чак тогава да го направиш? Може ли да се нарече "подарък" нещо, което трябва да заслужиш с цената на нерви и рисковани и ситуации, и защо въобще може да ми е потрябнала такава форма на висше внимание.
Така, сега и за самия подарък. Той е двупосочен самолетен билет за Столица в Европа, като полетът ти е абсолтно лишен от команията на "Подаряващия". Резервация за хотел, в който спиш сам, докато чакаш "благоволилият да ти подари всичко това безценно нещо" да се появи. След това "високата особа"се появява и така се шматката към 1 месец из европа, като междувременно той и работи, т.е.не си "център на неговата вселена", макар че уж ти получаваш някакъв си подарък. И представете си след това връщането ти в собствената мила страна е пак по обратния ред. Сама спи6 2 дни ж хотел докато си чакаш полета. След тожа сама се връщаш у дома.т.е София към 23:30 през нощта,без никой да те чака и от там както искаш се спасявай до милата-родна провинция.
Те това е:)
Мерси че ме изтърпяхте.
Ако се чудите дали живея на таз планета-отговор-не.
Нещо като марсиянка съм.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Пак за подаръците

Мнение от bead_ »

според мен отговорът, който още сама не си си дала касае ЧОВЕКЪТ, а не ПОДАРЪКЪТ.
успех в трудния разговор със сърцето си:-)
just perfect
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глен написа:След дълго отсъствие от този сладък форум, в трупане на житейски опит и нескончаеми усилия да поумнея, сега ми се иска да ви попитам.
Какво според вас означава да направиш на някого подарък? Трябва ли да си сигурен, че подаръкът ще зарадва другия такъв, какъвто е и чак тогава да го направиш? Може ли да се нарече "подарък" нещо, което трябва да заслужиш с цената на нерви и рисковани и ситуации, и защо въобще може да ми е потрябнала такава форма на висше внимание.
Така, сега и за самия подарък. Той е двупосочен самолетен билет за Столица в Европа, като полетът ти е абсолтно лишен от команията на "Подаряващия". Резервация за хотел, в който спиш сам, докато чакаш "благоволилият да ти подари всичко това безценно нещо" да се появи. След това "високата особа"се появява и така се шматката към 1 месец из европа, като междувременно той и работи, т.е.не си "център на неговата вселена", макар че уж ти получаваш някакъв си подарък. И представете си след това връщането ти в собствената мила страна е пак по обратния ред. Сама спи6 2 дни ж хотел докато си чакаш полета. След тожа сама се връщаш у дома.т.е София към 23:30 през нощта,без никой да те чака и от там както искаш се спасявай до милата-родна провинция.
Мерси че ме изтърпяхте.
Нещо като марсиянка съм.
Нещо никак не ми прилича на подарък. Повече е нещо като "уплътнение на командировката" или нещо подобно. Изивнявам се, ако звуча грубо, но...
А какво е подарък... Подаръка се дава, когато искаш да го дадеш на някого. И най-сладкото трябва да е, че не се очаква някаква ответна престация.

Въпреки, че руснаците имат пословица: Дарът дар очаква. Но смятам, че просто става на въпрос на елементарно възпитание, а не толкова за задължението...

П.С. Скоро се чудех къде изчезна така...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Глен написа: Какво според вас означава да направиш на някого подарък?
Да дадеш нещо от себе си на другия.
Глен написа:Трябва ли да си сигурен, че подаръкът ще зарадва другия такъв, какъвто е и чак тогава да го направиш?
Може и да не си сигурен. Но е хубаво да ти идва отвътре като го правиш.
Глен написа:Може ли да се нарече "подарък" нещо, което трябва да заслужиш с цената на нерви и рисковани и ситуации
Това ми звучи като заплатата, която съм заслужила, примерно. Тя не ми е подарък.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

това са много лични неща
и са извадени от контекста на много други неща

едва ли е редно да се дават съвети и мнения.

може да е супер това
може да не е
може да е всичко
може и да е любов
може и спорт
и какво ли не още

можеше и по зле да е
понеже стана дума за марс
представяш ли си ако я бяха колонозирали сега а
щеще да пътуваш 6 месеца натам и 6 месеца насам
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:... руснаците имат пословица: Дарът дар очаква. ...
Яко. Един приятел вика "Грозничко, но истина"
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

този подарък е направен, за да е доволен този, който подарява, не да зарадва другия
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Глен написа:След дълго отсъствие от този сладък форум, в трупане на житейски опит и нескончаеми усилия да поумнея, сега ми се иска да ви попитам.
Мерси че ме изтърпяхте.
Нещо като марсиянка съм.
Следващия път като получиш такъв подарък, може ли да се сменим? :blum:
Ще изтърпя всички неприятности които са ти се случили :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:този подарък е направен, за да е доволен този, който подарява, не да зарадва другия
То май не е и ясно, подарък ли е. Глен, твоя приятел те е взел за да си има компания, докато работи, сега е време да го питаш - дарлинг, кво ше кажеш за един такъв воаяж, като подарък, че много ми хареса
esti

Мнение от esti »

На мен ми прилича на често срещаното разминаване между представи, очаквания и реалност.
Звучиш ми разочаровано.
Съчувствам ти.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мерси че ме изтърпяхте.
Нещо като марсиянка съм.
:-) здрасти!
Има един ъгъл /на гледната точка/ от който звучи така: ако уплътнява твоето време значи е подарък. Много ми е болна темата с подаръците по природа и ще се въздържа от други коментари, понеже има много фактори "около" подарък. Иначе звучи добре :-) понеже 2 нощи сама и 30 заедно са подобре от обратното. И да разказваш после.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

bead_ написа:според мен отговорът, който още сама не си си дала касае ЧОВЕКЪТ, а не ПОДАРЪКЪТ.
споделям напълно това мнение.

а иначе разкажи поне къде ходи, дай малко снимки, има си и хубава страна този подарък.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Глен написа:
Радвам се, че пак пишеш тук. На мен ми липсваше. :-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глен

Усмихвам се

Мнение от Глен »

Уффф,
кви сте ми сладури!
Тази сутрин като го писах това ми идваше да гръмна някого, а сега дори се разсмях приятно.
Честно казано ме накарахте да погледна и откъм смешната страна на нещата. Може би ме изнервя и факта, че никога до сега не съм пътувала извън страната, а какво остава и сама. Това направо ме подлудява!

Изпращам мноооооооого и искрени усмивки на всички.
Благодаря:)
Аватар
doktorka

Re: Усмихвам се

Мнение от doktorka »

[
Изпращам мноооооооого и искрени усмивки на всички.
Благодаря:)[/quote]

много се извинявам ,ама "подаряващият" е кротко "ангажиран" с друга "ангажиментка"...

това е единсвеното обяснение.
както и нежеланието или по-скоро желанието да е "дискретен",за да те покаже на хората около него.

не съм лоша.
просто написвам това,което и ти си си помислила.
не ти съчувствам..не мога да си представя как се чувстваш.
мога да те разбрера обаче...

само искам да кажа.
животът е такъв какъвто е.
ти избираш дали да имаш дори и тези моменти с "високата особа" или си по-добре без него.

ама я дай снимки,както правилно предложи латрево
І

Мнение от І »

Гленката! А аз се чудих къде си ми изчезнала.. :-)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

bead_ написа:според мен отговорът, който още сама не си си дала касае ЧОВЕКЪТ, а не ПОДАРЪКЪТ.
Права си:)
Поразгоеворих аз това-онова.
Ще заминавам, това е.
Няма накъде:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

сър Айвънхоу написа:
Глен написа: Подаръка се дава, когато искаш да го дадеш на някого. И най-сладкото трябва да е, че не се очаква някаква ответна престация.

Офф,
и аз до този извод стигнах:)
Престация няма ама има насрещни волеизявления:)))
Тоз подарък ми е за да порасна и да се приземя поне мънинко на земята...че то иначе надежда за мен няма:)

Туй да поумняваш е мноо скучно занимание:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

vyara написа:
Глен написа: Какво според вас означава да направиш на някого подарък?
Да дадеш нещо от себе си на другия.

Прегръдки ти изпращам, защото пак си точно в десятката.
А на него, освен да му подаря себе си.
Каквато съм бодлива-точно тъй му трябва:)
Аватар
Глен

хи

Мнение от Глен »

caliostro написа:това са много лични неща
и са извадени от контекста на много други неща

едва ли е редно да се дават съвети и мнения.

може да е супер това
може да не е
може да е всичко
може и да е любов
може и спорт
и какво ли не още

можеше и по зле да е
понеже стана дума за марс
представяш ли си ако я бяха колонозирали сега а
щеще да пътуваш 6 месеца натам и 6 месеца насам
На теб благодаря особено много, защото се посмях искрено и обърнах нещата от другата им страна.
Запитах се-малеееееееееее, как ли се живее с марсианка;)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

snowprincess написа:този подарък е направен, за да е доволен този, който подарява, не да зарадва другия
Когато виждаш задоволството в очите на другия, някак неусетно то се прехвърля и в твоите очи.
Вярно е, че още съм бясна, но май е време, да понауча още за себе си:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

Wishes написа:
Какво според вас означава да направиш на някого подарък?

Следващия път като получиш такъв подарък, може ли да се сменим? :blum:
Ще изтърпя всички неприятности които са ти се случили :lol:

Ааааааааааааа, не!
Много съжалявам, ама мъж си аз без бой не го давам:)
Като ме е взел-ша ма търпи:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

Green Light написа: То май не е и ясно, подарък ли е. Глен, твоя приятел те е взел за да си има компания, докато работи, сега е време да го питаш - дарлинг, кво ше кажеш за един такъв воаяж, като подарък, че много ми хареса
Абсолютно си парв/а:)!
Сега ще потренирам да видим как ще се справя сама със себе си,
а после гледай какво ставааааааааа:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

esti написа:На мен ми прилича на често срещаното разминаване между представи, очаквания и реалност.
Звучиш ми разочаровано.
Съчувствам ти.
Май се поразочаровах от себе си:)
Имам нереалистино голееееееееми очаквания.
Понякога може да се превърнем в най-големите си врагове:)
Така е:)!
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

Semiramis написа:
Глен написа: :-) здрасти!
Има един ъгъл /на гледната точка/ от който звучи така: ако уплътнява твоето време значи е подарък. Много ми е болна темата с подаръците по природа и ще се въздържа от други коментари, понеже има много фактори "около" подарък. Иначе звучи добре :-) понеже 2 нощи сама и 30 заедно са подобре от обратното. И да разказваш после.
Честно казано, твоят "ъгъл" ми хареса страшно много!
Винаги можем да направим от минусите плюсове.
Благодаря!:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

latrevw написа:
споделям напълно това мнение.

а иначе разкажи поне къде ходи, дай малко снимки, има си и хубава страна този подарък.
Ще има снимки:)
Благоприлични, надявам се;)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

[unknown] написа:
Глен написа:
Радвам се, че пак пишеш тук. На мен ми липсваше. :-)
И вие ми липсвате.
Но се случва да завали и мислите ми потичат в локвите.
Понякога посявам маргаритки в локвите.
Но то е, когато мине време:)
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

doktorka написа:[

много се извинявам ,ама "подаряващият" е кротко "ангажиран" с друга "ангажиментка"...

само искам да кажа.

И аз това са помислих и реших да се класирам по-напред във списъка.
Като му хареса/целият гардероб с бельо, който ще си взема/после ще си тръгна и ще го оставя безмилостно хвърлен в джаза.
Ей такива планове съм скроила.
Благодаря ти!:)
Аватар
Глен

тук съм

Мнение от Глен »

МЪЖжжж написа:Гленката! А аз се чудих къде си ми изчезнала.. :-)
Тук съм.
Не плачкай.
Ще ти оставя кърпички да си попиваш сълзичките;)
То такваз чума не се губи лесно :rotfl24:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Благодаря ти!:)[/quote]

одобрявам
Иди ,повесели се.
и после реши сама за себе си...дали пък ти него го искаш или моеш и без негУ..
И а! на бас...че можеш и без него!

п.с. Без бельо НАЙ-добре..тва ли да тъ уча?:winkw:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Глен написа: Като му хареса/целият гардероб с бельо, който ще си взема/после ще си тръгна и ще го оставя безмилостно хвърлен в джаза.
Глен, в това не виждам еротизъм. :winkw:
Еротизмът не е ли спонтанен...
Не че много отбирам от авантюри, но ако отсега си настроена така...

Какво (и на кого) ще доказваш?
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Глен написа:
doktorka написа:[

само искам да кажа.

И аз това са помислих и реших да се класирам по-напред във списъка.
Като му хареса/целият гардероб с бельо, който ще си взема/после ще си тръгна и ще го оставя безмилостно хвърлен в джаза.
Благодаря ти!:)
позабавлявай се, но не се надявай да си по-напред в списъка, не ти трябва
ти си "играчката", която ще бъде сменена с друга, в момента, в който му писнеш, а жена му, вероятно, ще търпи новата любовница, защото няма тайни в тоя живот
чудя се дали да го пусна, не искам да те обиждам с постинга си
искам да ти пожелая по-бързо да си оправиш живота и да бъдеш щастлива

изневярата е нещо, което кара едни да страдат, други да ликуват, трети да озлобеят, четвърти да пеят, пети да се радват на живота, шести да стимулират към върхове, седми към спадове...
изневярата е една промяна в душевното състояние на човека, независимо от пола, но винаги е втората крачка, продиктувана или подтиквана от действията на другия
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мерси че ме изтърпяхте.
Нещо като марсиянка съм.
Така разказано звучи кофти, но щото хич не знам и другата гл. точка може пък подаряващият наистина да се е опитвал и старал да е готино... Дано той разбере какво ти си изпитала, дано ти разбереш от него (говори с него, както е почти заглавието на един филм) какво той е искал и е изпитвал. Приказките в такъв момент, освен че помагат и са наложителни...

Успех!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор