Help за Word
Help за Word
Хора, имам следния проблем - искам да сложа номера на страниците в един уърдовкси файл, обаче искам броенето да започне от 7-ма страница, т.е. на 7-страница трябва да имам числото 1 и автоматично и последователно надолу да си ги номерира
Somebody, please help me:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- сър Айвънхоу
Re: Help за Word
Най-лесно е това, което е в първите 6 страници да е на друг файл...latrevw написа:Хора, имам следния проблем - искам да сложа номера на страниците в един уърдовкси файл, обаче искам броенето да започне от 7-ма страница, т.е. на 7-страница трябва да имам числото 1 и автоматично и последователно надолу да си ги номерира
Т.е. Copy - Paste... и после Delete...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
От View менюто избираш show header and footer, после - forman page number и в там трябва ад има прозорче, което да пита от коя страница да започне номериранетоlatrevw написа:Хора, имам следния проблем - искам да сложа номера на страниците в един уърдовкси файл, обаче искам броенето да започне от 7-ма страница, т.е. на 7-страница трябва да имам числото 1 и автоматично и последователно надолу да си ги номерира
Тцъ, не става, можеш да почнеш номерацията от избрана страница, но не и на дадена страница да зададеш номер. Тъй мисля, де..pocti_bezobidna написа: От View менюто избираш show header and footer, после - forman page number и в там трябва ад има прозорче, което да пита от коя страница да започне номерирането
- сър Айвънхоу
Моля! За те теб - винаги!latrevw написа:дааа, благодаря на всички и аз така подозирах, но реших да попитам все пак
много мерси за бързата реакция
Успех!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Ей, леко с тия прегръдки, че да не ни бие Уишесаlatrevw написа:
знам си аз, че мога да разчитам на вас и за всичко да ви питам
П.П. Батко тя беше, ей!
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
иха, много благодаря, ей сега ще пробвам - страшен си!kapincho написа:Има начин да го излъжеш, като си запазиш материала в един и същи файл.latrevw написа:
Заставаш в края на 6-та страница и от меню Insert избираш Break, след това Next Page. Така от следващата страница ти започва нова секция, която може да бъде форматирана, включително и по отношение на номерацията на страниците, различно от предидущата. Тогава на първата секция ще махнеш номерацията, а на втората секция можеш да зададеш номерация от колкото си искаш.
Така например можеш да си задаваш на едни секции Portrait, а на други Landscape. формат

Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Страхотно!!! Става и още как. И аз много благодаряkapincho написа: Има начин да го излъжеш, като си запазиш материала в един и същи файл.
Заставаш в края на 6-та страница и от меню Insert избираш Break, след това Next Page. Така от следващата страница ти започва нова секция, която може да бъде форматирана, включително и по отношение на номерацията на страниците, различно от предидущата. Тогава на първата секция ще махнеш номерацията, а на втората секция можеш да зададеш номерация от колкото си искаш.
Така например можеш да си задаваш на едни секции Portrait, а на други Landscape. формат
Ей, 14 години се боря с уърда, ама туй не го знаех.
Не става, или поне при мен не става.kapincho написа:Има начин да го излъжеш, като си запазиш материала в един и същи файл.latrevw написа:
Номерацията на страниците си върви пак за целия файл, не само на избраната секция.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Приятен и на теб!kapincho написа:Ами то аз името го взех от връх Капинчо в Троян, та трябва да поддържам реномето.Wishes написа:Стана!!!
Много мерси, значи проблема не е бил в това, че съм с ХР :)
Върха си, Капинчо, благодаря ти!
Радвам се, че съм бил полезен.
Приятен ден!
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Бе що не ползвате хелпа на уърда, бе?
Написах като въпрос: "page numbers starting from"
И то си го има в хелпа
Start page numbering with a number other than 1
For example, you can number pages without a break in numbering between multiple documents by numbering the first document 1 through 20 and the second document 21 through 40.
If you haven't done so already, insert a section break where you want to start page numbering.
How?
Click where you want to insert a section break.
On the Insert menu, click Break.
Under Section break types, click the option that describes where you want the new section to begin.
Click in the section in which you want to change the starting page number.
On the Insert menu, click Page Numbers.
Click Format.
In the Start at box, enter a number.
Мда, той хелпа за такива като нас написан.
И то си го има в хелпа
Start page numbering with a number other than 1
For example, you can number pages without a break in numbering between multiple documents by numbering the first document 1 through 20 and the second document 21 through 40.
If you haven't done so already, insert a section break where you want to start page numbering.
How?
Click where you want to insert a section break.
On the Insert menu, click Break.
Under Section break types, click the option that describes where you want the new section to begin.
Click in the section in which you want to change the starting page number.
On the Insert menu, click Page Numbers.
Click Format.
In the Start at box, enter a number.
Мда, той хелпа за такива като нас написан.
Що, що, щото като инджинерите, нема кой да чете ПШУ-тоvyara написа:Бе що не ползвате хелпа на уърда, бе?
В интерес на истината, аз нямам тоз навик, тъй като на предишните версии Зв. все ми режеше хелпа, та да е по-лек върда. И директно съм го игнорирала от съзнанието си. Пък и е по-лесничко някой да ти каже: А, Б... отколкото да се ровиш
-
Дядо Капинчо
Глей ся и ти как си го изтълкувал начи...kapincho написа:Верче,vyara написа:Бе що не ползвате хелпа на уърда, бе?
И то си го има в хелпа
Немой с лошо, де! Точно от теб не очаквах такива удари под кръста.
Ами то, ако всеки почне да чете хелпа, Капинчо как ще се изяви и ще стане "върха"?!
Че то на мен едната "мъдрост" ми е останала като средство за изява и ти - бам с хелпа по ...
Ти като си толкоз по хелповете, готварската книга ли четеш или питаш "Мичето" какво му слага на боба, че да "стане"?
Пък и от мен да го знаеш - едно са картинките, друго си е "живия" контакт.
-
Дядо Капинчо