Сложна работа е туй живота, ейййй...Не е за мен.
А добър ден, сродни мои противоположности.
Зависи кой какво разбира под сродна душа...esti написа:че противоположностите се привличат, защо всички търсят сродна душа бе? М?
Така е, за да можем в различията да откриваме красивото. То, ако беше обратното- най-влюбените в света щяха да са близнаците помежду си.esti написа:че противоположностите се привличат, защо всички търсят сродна душа бе? М?

Добро утро!esti написа:че противоположностите се привличат, защо всички търсят сродна душа бе? М?
Ама аз, щото, като противоположност разбирам всичко да е противоположно - и темперамент и мислене...4avdar4e написа:Ама чакай, бе, Ести, аз тук не виждам противоречие. Аз съм си намерила една такава противоположност като темперамент, но сходна душа като мислене.
Добрютро! А един колега дето вика: лека, доходна и безаварийна!
Ти кво разбираш?сър Айвънхоу написа: Зависи кой какво разбира под сродна душа...
За близнаците не знам, но е факт, че най-голямата и непреходна любов при някои хора е самовлюбеността.[unknown] написа: Така е, за да можем в различията да откриваме красивото. То, ако беше обратното- най-влюбените в света щяха да са близнаците помежду си.
Колкото до сложността на живота, една мисъл на Хемингуей винаги ми е харесвала (дълго време ми беше сигнатура)- "Все ми е едно какво представлява светът. Едно искам да знам- как да живея в него."
Има нещо такова. Когато някой прилича на нас, ни изглежда по-познат, а едно познато нещо винаги е по-близко.pocti_bezobidna написа:Добро утро!esti написа:че противоположностите се привличат, защо всички търсят сродна душа бе? М?
Ами имаше нещо друго - което си приличе, се пивлича, ама не помня откъде беше...
Аз съм консервативна и тесногръда.Мнемозина написа:Противоположностите са си интересни, но зависи в какво са си противоположни все пак.
Но не забравяй и приказката за краставите магарета.
Има едни мои противоположности, дето, да си призная, ама хич не ме привличат.
И аз много не го разбирам тоз живот, обаче друг не се предлага засега.
Шо така сте се закосИли?bead_ написа:става. ма за малко. нещо като 1 месец сървайвър и после - пак вкъщи.esti написа:То ако нямаме избор е лесно.
Ми ако имаме?
Мамка му и живот....задертих се сега
Брей, какъв си разнообразен...Звеневия написа:Шо така сте се закосИли?bead_ написа:става. ма за малко. нещо като 1 месец сървайвър и после - пак вкъщи.esti написа:То ако нямаме избор е лесно.
Ми ако имаме?
Мамка му и живот....задертих се сега
С избор - без избор!
Сутрин ставаш - един живот,
Към обед сядаш - друг живот...
Към 16 кат смукнеш едно палаво малко - трети живот!
След 18 (часа)- категорично вече си в 4-ти живот!
21 22 23 24 (25 26) тва е вече прелюдия към ... Сутрешното ставане!
Вкъщи си един, на улицата друг, В 3о4о - трети, ех...
(М@@@ му, тия дет са нощна смяна имат повече преображения!)
първият път случих на противоположноesti написа:че противоположностите се привличат, защо всички търсят сродна душа бе? М?

Неотдавна ходихме с малкия ми син на някакъв филм, в който се разказваше за последния дракон. Естествено имаше принцеса и рицар, да я спасява. Те през цялото време бяха в конфликти, дали дракона да бъде спасен или не./Пословичните разминавания на възгледите между половете/.Тя искаше да съхранят последното драконово яйце/изконната женска придода-съзидателност, градивност,хуманност, идеализъм.../.Той естествено смяташе, че е наложително "врагът да бъде сразен"/непреклонният стремеж към ловуване в обширните ловни полета, нестихващо желание да си първи на всяка цена, състезателност, агресивност, силен стремеж към самосъхранение/.esti написа:че противоположностите се привличат, защо всички търсят сродна душа бе? М?
Аз правя планове само с цел бъдещ духовен и физически комфорт. Нямам никакво противоречие по този въпрос.Глен написа: Затова ми се струва, че вътрешните ни противоречия са причината да правим планове за бъдещето, докато простите неща ни се случват.
И може би няма отговор, но има стремеж към полет, някъде дълбоко:)
Като те прочетох, та се сетих за един въпрос дето ме мъчи от малка - защо по дяволите всички приказки завършват със сватбата? Защо няма нататък? Или вече не е приказка?Глен написа:....
Та, после се сдобриха в името на любовта и спасяването на света и живели така поне 100 години/само дето никой не е видял, но то е приказка все пак/...
Мен пък ме мъчи друг въпрос - в почти всички приказки има само татковци, но не и майки. Вземете най-класическите - Пипи, Пепеляшка, Снежанка, Малката русалка, Красавицата и звяра, Пинокио, ... Най-много някоя мащеха тук там.maggot написа: Като те прочетох, та се сетих за един въпрос дето ме мъчи от малка - защо по дяволите всички приказки завършват със сватбата? Защо няма нататък? Или вече не е приказка?
Има! Но се продава на друг щанд!maggot написа: Защо няма нататък? Или вече не е приказка?
С филми на ужасите ли?Звеневия написа:Има! Но се продава на друг щанд!maggot написа: Защо няма нататък? Или вече не е приказка?
Това е повече в приказките с женски главни герои. Иначе юнакът, що бозал седем (или девет беше) години; Момчето и вятърът... Срещат се тук-таме майки.vyara написа:Мен пък ме мъчи друг въпрос - в почти всички приказки има само татковци, но не и майки. Вземете най-класическите - Пипи, Пепеляшка, Снежанка, Малката русалка, Красавицата и звяра, Пинокио, ... Най-много някоя мащеха тук там.maggot написа: Като те прочетох, та се сетих за един въпрос дето ме мъчи от малка - защо по дяволите всички приказки завършват със сватбата? Защо няма нататък? Или вече не е приказка?
за да е по-драматично положениетоvyara написа:Мен пък ме мъчи друг въпрос - в почти всички приказки има само татковци, но не и майки. Вземете най-класическите - Пипи, Пепеляшка, Снежанка, Малката русалка, Красавицата и звяра, Пинокио, ... Най-много някоя мащеха тук там.maggot написа: Като те прочетох, та се сетих за един въпрос дето ме мъчи от малка - защо по дяволите всички приказки завършват със сватбата? Защо няма нататък? Или вече не е приказка?

Не мисля, че хората си търсят противоположности (се привличат), това е вярно само за физиката.esti написа:...
There is no life after wedding.maggot написа:Защо няма нататък? Или вече не е приказка?
Ба, психолог. Виж кои са авторите и ще разбереш и без психолог!Мнемозина написа:...
Някой по-малко мързелив психолог трябва да го поразгърне това.
При Пипи майката е звездичка на небето, доколкото си спомням.maggot написа:Ба, психолог. Виж кои са авторите и ще разбереш и без психолог!Мнемозина написа:...
Някой по-малко мързелив психолог трябва да го поразгърне това.
Само при Пипи е изключение, че го е писала жена. Но пък и там е повече като идея, а не като истински.
Абе магнит, ама за кратко.Житената Питка написа: Има и един друг момент обаче - лошите момчета и лошите момичета винаги са били и ще бъдат магнит.![]()
Ако някой ми даде 200 евро, аз ще кажа кой го казва.Мнемозина написа:Както казва няма да кажа кой, нищо случайно няма.
Ми освен той да ти даде...esti написа:Ако някой ми даде 200 евро, аз ще кажа кой го казва.Мнемозина написа:Както казва няма да кажа кой, нищо случайно няма.
Не ги знам какво следват и как го следват, ама ако мерна някъде другаря Андерсен, ще му смъкна поне една кожа от гърба! Толкова красиво да пише, а толкова да ме е разплаквал - не е истина! Може ли приказка да завъшва тъжно, бре? После що не ги чета на щерката. Кво да й обяснявам за да я успокоя?Мнемозина написа: При Пипи майката е звездичка на небето, доколкото си спомням.
Между другото, авторите са си автори, обаче те следват доста точно правилата на приказкоизмислянето на приказките без автори. Както казва няма да кажа кой, нищо случайно няма.
Тююю, аз пък се чудех що съм още жива!Житената Питка написа: There is no life after wedding.