Тарикатщина или патриотизъм?

Все същите
esti

Тарикатщина или патриотизъм?

Мнение от esti »

Чета как Селянинът е подел кампания да агитира хората да гласуват за "Вода" и го е ударил здраво на тънката струна. На партиотизма и любовта към отечеството. Призовава всички, които имат карти с чужди мрежи да гласуват, на дунавските хора да скокнат до Гюргево и от там да гласуват и пр.
Чета и се чудя, тва сега, какво е - типичната българска тарикатщина да прецакаме някакво правило, закон, условие....или това е патриотизъм.
Ако гласуваме с разни шашми за българската песен, това патриоти или тарикати ни прави?:roll:
На кое да обърнем повече внимание - на целта (българската песен да спечели) или на средствата (гласуване чрез измама), кое има повече тежест.:roll:
jazz

Мнение от jazz »

от кога да гласуваш за българска песен те прави патриот?

и ебаси пъненето за този измислен музикален конкурс
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Тарикатщина или патриотизъм?

Мнение от Ън »

Че то тариката винаги си е тарикат, независимо дали е патриот или не. Ако е и патриот, става патротарикат или тарикопат... :crazy: :crazy: :crazy:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Тарикатщина или патриотизъм?

Мнение от Kent »

Здрасти Ън, тва "тарикопат" супер ме изкефи...
п.п. песента много ми харесва
"вода", де...
евалла им на Елица и Стоян
а, от тва дали ще я избЕрЪт
или нэ
по лоша няма да стане
и по хубава тоже:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Може да бъде и други неща.

Някакъв вид солидарност например, каквато се очаква да има между сънародници.

Такива конкурси играят на много тънки струни... Трудно е да се уловят всичките, а и аз днес никак не съм във форма.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Няма нищо тарикатско според мен. Такъв е просто регламентът. Лошото тук е, че българинът в чужбина си остава Нане и Вуте (че и по-лошо), такова нещо като колективно (в най-хубавия смисъл на думата) мислене няма. Докато украинците примерно гласуват като един, където и да се намират. По тази причина "Вода" има шанс най-много за 3-4 място на финала, любимите ни съседски и не толкова страни ще ни издухат като гласуване. Слушай кво ти казвам :winkw:
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:Няма нищо тарикатско според мен. Такъв е просто регламентът. Лошото тук е, че българинът в чужбина си остава Нане и Вуте (че и по-лошо), такова нещо като колективно (в най-хубавия смисъл на думата) мислене няма. Докато украинците примерно гласуват като един, където и да се намират. По тази причина "Вода" има шанс най-много за 3-4 място на финала, любимите ни съседски и не толкова страни ще ни издухат като гласуване. Слушай кво ти казвам :winkw:
Не, не, не става дума за българите в чужбина, а за българите в България, които трябва да гласуват с карти на чужди мрежи, демек все едно не е от Бг. И тези, които трябва да преминат Дунава, щото е близо и лесно и да гласуват от Румъния, за да се отчете глас от друга държава т.е. по регламент.
Отделен е въпросът, че малко странно се почувствах, когато тези, които биха преминали да гласуват в Румъния бяха сравнени с хъщовете, които работели за България. И завършващата реплика "Браво патриоти!"
jazz

Мнение от jazz »

аз бих гласувал за БГ песен ако ми хареса и не бих ако е

буклук, като онези кавали - Кафе

мразя да ме карат да гласувам под строй
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ами заобикалянето на законите за да откриеш училище за умствено недоразвити, престъпление или геройство е? Ами "взетото без да плащаш" за да помогнеш на болно дете? Нищо не е черно и бяло- егати клишето пфу. Някой ще каже, че правилата са свещенни и не можеш да стъпиш нито крачка в страни, друг - че нещата трябва да се правят творчески. И двамата са прави. Всичко зависи от гледната точка- пак пфу ама си е истина
За евровизията конкретно, и конкретно мене ако питаш смятам че е голямо изхвърляне да отидеш до Гюргево, че да пуснеш пет есемеса. Повече ми прилича на тъпотия, отколкото на тарикатлък. А на патриотизъм хич съвсем не ми прилича
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Zmeu написа:
Браво, бе... Трети аватар от сутринта... Ти счупи рекорда... :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Повече ми прилича на тъпотия, отколкото на тарикатлък. А на патриотизъм хич съвсем не ми прилича
И на мен. Няма да ида до Гюргево :2tooth:
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Green Light написа:Ами заобикалянето на законите за да откриеш училище за умствено недоразвити, престъпление или геройство е? Ами "взетото без да плащаш" за да помогнеш на болно дете?

според моя сисцен*
горното е карма
Човешка настройка
един вид..
ще помогна...
пък ко ще да ма колят после
някои го умеят
а...да ходи до джурджу
да цъфка смски
си е чикия:cool:
що до джурджу
като може в банята, ммм?
* - сисцен...нещо като сисадмин, амх...на ценностите ми админ... съвестта ми демек:cool:
jazz

Мнение от jazz »

[unknown] написа:
Zmeu написа:
Браво, бе... Трети аватар от сутринта... Ти счупи рекорда... :lol:
карай да е весело :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Кент написа:
Green Light написа:Ами заобикалянето на законите за да откриеш училище за умствено недоразвити, престъпление или геройство е? Ами "взетото без да плащаш" за да помогнеш на болно дете?
според моя сисцен*
горното е карма
Човешка настройка
един вид..
ще помогна...
пък ко ще да ма колят после
някои го умеят...
Страхотни хора има.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Страхотни хора има.[/quote]
има то
затва не е оскотяла
планетата още
annonymus

Мнение от annonymus »

Не разбирам защо трябва да се хвърлят аткива титанични усилия за някакъв доста смотан конкурс.
Парчето си е готино, независимо, че се класирахме едва 5 ти.
Сбъркани са ни приоритетите, това е.
Публикувай отговор