Пак за децата ни....

Все същите
Аватар
Niya

Пак за децата ни....

Мнение от Niya »

Вчера регистрирах големия в детски форум. Познайте от кого е прихванал. :lol: Искал и той да пише, да намира приятели и да си говорят за интересни неща. :D
И вижте на какво попаднах :shock:
Съжалих. Остана ни уговорката, че ще влиза само в Почитатели на Хари Потър.
А сайтчето изглежда мнооого ........детски
И по този повод, някой гледа ли тази сутрин "Тази сутрин"? Видеоклипове от деца за деца, пуснати в нета, с малката подробност-темата на клипчетата: Малтретиране на съученици.
Това, което изпитах беше гадене.
С това как ще се преборим?!? :?:
Аватар
4avdar4e

Re: Пак за децата ни....

Мнение от 4avdar4e »

Niya написа:Вчера регистрирах големия в детски форум. Познайте от кого е прихванал. :lol: Искал и той да пише, да намира приятели и да си говорят за интересни неща. :D
И по този повод, някой гледа ли тази сутрин "Тази сутрин"? Видеоклипове от деца за деца, пуснати в нета, с малката подробност-темата на клипчетата: Малтретиране на съученици.
Уффф, много трудна тема.. Оня ден новините ме шокираха (а с мен това трудно). Първите репортажи бяха за: ученичка удря друга с бокс!, в друг град друга ритнала другарчето в слабините, след което момчето е подложено на тежка операция, в трето (в София) - хванали момче с пистолет... Направо ужас ме обхвана :evil: Не знам, нямам идея какво може да се направи. От друга страна си мисля, ей на, в Америка наслагаха камери, металотърсачи, усилена охрана в училищата и т.н, обаче пак има убийства и побоища. Не знам...

П.П. Моят от няколко години участва във форум за манга. Там е мирно и тихо, обменят рисунки, информация. Слава Богу!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Niya написа:Вчера регистрирах големия в детски форум. Познайте от кого е прихванал. :lol: Искал и той да пише, да намира приятели и да си говорят за интересни неща. :D
Гледах ги
и мислех да пускам тема за агресията
изпреварила си ме :)

а за преборването - ми не знам
проблема е много сериозен
и има дълбоки корени

Всичко започва от семейството, мисля. Обаче родители има всякакви... Днес точно по този повод се присетих за първият учебен ден да големото дзвер... не 15.09, а първият понеделник след това... Първолаче е горкото. И съм свикнал да го възприемам като свит и неагресивен... даже сме се разправяли по въпроса - вземат му играчка и той тича при нас да му я вземаме обратно... а има деца, дето нищо не си дават и се бият даже с по-големите за играчки... Той даже не отвръща на удър обикновено. И представете си изненада - първи учебен ден и нашият обявен за побойник. Питам го що - той вика играхме на кеч. И аз в чудо се видях... щото той за кеч у дома не е чувал, не е гледал и пр. Оказва се, обаче, че другите деца са. Не знам дали първолаци или още в детската градина, но явно си гледат кеч дечурлигата. И то явно със съгласието на родителите си. Значи аз не му ли правя лоша услуга на моя дзвер като го уча да не се бие, да не налита, да не е агресивен? Не го ли обричам винаги по-агресивните да го изтикват назад? Отново въпроса за границите и за баланса :D

Наистина не знам в какъв свят ще живеят нашите деца... и дали бих искал да живея в такъв свят...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

семейството според мен, то е основата. има училища в които е леееко страшно да се стъпи. какви са ми ги разказвали разни младежи....

бях споменала за маминката, която щастливо обяви "Едно на нула за наште" като детето и удари по-мънинко. и страстта ми да и шибна един и да кажа "Едно на едно"
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Гаспод написа: Гледах ги

и има дълбоки корени

Всичко започва от семейството, мисля. Обаче родители има всякакви... Днес точно по този повод се присетих за първият учебен ден да големото дзвер... не 15.09, а първият понеделник след това... Първолаче е горкото. И съм свикнал да го възприемам като свит и неагресивен... даже сме се разправяли по въпроса - вземат му играчка и той тича при нас да му я вземаме обратно... а има деца, дето нищо не си дават и се бият даже с по-големите за играчки... Той даже не отвръща на удър обикновено. И представете си изненада - първи учебен ден и нашият обявен за побойник. Питам го що - той вика играхме на кеч. И аз в чудо се видях... щото той за кеч у дома не е чувал, не е гледал и пр. Оказва се, обаче, че другите деца са. Не знам дали първолаци или още в детската градина, но явно си гледат кеч дечурлигата. И то явно със съгласието на родителите си. Значи аз не му ли правя лоша услуга на моя дзвер като го уча да не се бие, да не налита, да не е агресивен? Не го ли обричам винаги по-агресивните да го изтикват назад? Отново въпроса за границите и за баланса :D

Наистина не знам в какъв свят ще живеят нашите деца... и дали бих искал да живея в такъв свят...
Същата работа беше в детската с големия. Ние го учим да не се бие, да каже на моля другарката.... Тя да реши справедливо. Веднъж така, втори път. Резултат? Набит и ревящ. Е, тогава ме фанаха бесните. Отидах при госпожата и й казах, че след като тя не се намесва, аз лично му разрешавам да отвръща. Мии, кво да правиш, с вълците виеш по вълчи. Не съм на мнение, че трябва да подложиш и другата буза. Не и в тоя свят.

Еххх, баланс, баланс...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Гаспод написа:... Той даже не отвръща на удър обикновено. И представете си изненада - първи учебен ден и нашият обявен за побойник. Питам го що - той вика играхме на кеч. И аз в чудо се видях... щото той за кеч у дома не е чувал, не е гледал и пр. Оказва се, обаче, че другите деца са. Не знам дали първолаци или още в детската градина, но явно си гледат кеч дечурлигата. И то явно със съгласието на родителите си. Значи аз не му ли правя лоша услуга на моя дзвер като го уча да не се бие, да не налита, да не е агресивен? Не го ли обричам винаги по-агресивните да го изтикват назад? Отново въпроса за границите и за баланса :D

за кеча - щерката и девойките в ДГ също играят на кеч, щото имало женски кеч. а ние даже нямаме ТВ, а щерката ми споменава някакви имена на женски боркини :? и пита брат си дали може да я научи на тръшвания и тем подобни.....

баланса Гасподе си го представям като една електронна стрелка дето се мята безумно между лявото и дясното .

малкия оня ден го сборили, той поплакал, после хладнокръвно праснал някой по главата. и? също е побойник. а първопричината? той е 1-ва група, къде гледат тез учителки
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Сега им изчетох цялата тема на тез дечурлига... страх да те хване :shock:

И по наше време имаше сбивания... и аз съм се бил... обаче имаше и последствия... и никога не е имало такава жестокост... или аз съм склерозирал вече...

И при нас така е станало, поне по думите на баткото - две деца тръгнали да го "кечат" и той ударил едното по ръката а другото в корема... и те се оплакали на гусжата... пък нашия мълчи... и хоп - побойник. Приказвахме го после цяла вечер...

Трудно ще бъде... ма то кой е казвал, че ще е лесно :)

Аватар
Niya

Мнение от Niya »

4avdar4e написа:
Уффф, много трудна тема.. Оня ден новините ме шокираха (а с мен това трудно). Първите репортажи бяха за: ученичка удря друга с бокс!, в друг град друга ритнала другарчето в слабините, след което момчето е подложено на тежка операция, в трето (в София) - хванали момче с пистолет... Направо ужас ме обхвана :evil: Не знам, нямам идея какво може да се направи. От друга страна си мисля, ей на, в Америка наслагаха камери, металотърсачи, усилена охрана в училищата и т.н, обаче пак има убийства и побоища. Не знам...

П.П. Моят от няколко години участва във форум за манга. Там е мирно и тихо, обменят рисунки, информация. Слава Богу!
И аз ги слушах тези новини, после им прочетох дерзанията, а и Тази сутрин.... Направо преля :( .
Споделете, МОЛЯ, за тоз форум. :pray:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Гаспод написа:
Гледах ги

и има дълбоки корени

Разбрахме го това още в детската, ударили го, той не отвърнал и реве....Сега вече след удар предупреждава, ако продължат - отвръща. Не искам да е така, но много е плакал и се е притеснявал. А какви неща измислят.... :( Сега казва, че вече не го безпокоят толкова...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Niya написа: И аз ги слушах тези новини, после им прочетох дерзанията, а и Тази сутрин.... Направо преля :( .
Това е началната страница: http://artline-comics.com/ Там има форуми, ама аз вече не го следя, къде ходи :lol: Та не мога да кажа в кой точно.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Много е страшно!

И аз имах мераци да покажа на сина ми някой детски форум, но ти ме замисли сериозно. От друга страна това е някакъв начин да види различни мнения, да се разграничи от някои, така или иначе в училище сигурно има подобни ситуации
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Гаспод написа:Сега им изчетох цялата тема на тез дечурлига... страх да те хване :shock:

И по наше време имаше сбивания... и аз съм се бил... обаче имаше и последствия... и никога не е имало такава жестокост... или аз съм склерозирал вече...
Точно за това говорехме с Незнайни преди малко.
Наистина ли беше така? Според мен да.
Копират децата, всичко...от нас възрастните. Друго е нивото.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

4avdar4e написа:
Niya написа: И аз ги слушах тези новини, после им прочетох дерзанията, а и Тази сутрин.... Направо преля :( .
Това е началната страница: http://artline-comics.com/ Там има форуми, ама аз вече не го следя, къде ходи :lol: Та не мога да кажа в кой точно.
Благодарско. :D
Ще го проверим след обед. :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Ами може би всъщност

Мнение от Remmivs »

добре си направила. Може и ще ги открие и сам. А така може да е поне под око и да си споделяте.

Че е страшно - страшно е. Но нашия свят не е ли също такъв?

Едно време държавата беше по-силна. Не казва нищо друго. Нито по-добра, нито по-свободна. Но по-силна. Имаше ли охрана в училищата? А боеве имаше ли? А педагогически стаи?
Аватар
4avdar4e

Re: Ами може би всъщност

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:добре си направила. Може и ще ги открие и сам. А така може да е поне под око и да си споделяте.

Едно време държавата беше по-силна. Не казва нищо друго. Нито по-добра, нито по-свободна. Но по-силна. Имаше ли охрана в училищата? А боеве имаше ли? А педагогически стаи?
Тук е момента да си призная, че точно на възрастта на големия съм пребивавала за няколко часа в една педагогическа (в Изток) :oops: Щото правехме бомбички от бронз и миниум и ги меткахме от покрива на блока :oops: :oops:

Абе, не сме били кой-знае-колко по-различни...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Remmivs написа:добре си направила. Може и ще ги открие и сам. А така може да е поне под око и да си споделяте.

Тук е момента да си призная, че точно на възрастта на големия съм пребивавала за няколко часа в една педагогическа (в Изток) :oops: Щото правехме бомбички от бронз и миниум и ги меткахме от покрива на блока :oops: :oops:

Абе, не сме били кой-знае-колко по-различни...
По-различни бяхме
по-отговорни
повече респект имахме... и от родителите, и от учителите, и от държавата със всичките и органи
и ако ставаха сакатлъци те бяхо по-скоро изключение а не правило
сега са правило като че ли

другото, което ме безпокои мен лично е различното отношение, което имат децата към случващото се.
преди, когато ние се биехме, това беше повод за срам
сега е повод за гордост... и се снимат... и се пускат в Нетя...
преди, когато ставаше въргал, участваха всички - кой на едната, кой на другата страна
а сега явно има кибици, които вместо да се включат в боя, стоят на страна и снимат... оператори, ра`йш ли :twisted:
ценностната система е различна

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

в един краен квартал, на един европейски град, вървим си ние фамилията, и две момчета, съвсемобикновенни, като за краен квартал срещу нас. едното се приготвя да хвърли някаква бомбичка /от тия, новогодишните фойерверки/, а другото го спира:
- изчакай да отминат, може да се уплаши малкото момиченце

е, аз се втрещих :shock:
Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Подтисната агресия.

За всичко сме виновни родителите.

Моите имат лайсънс ту файт. При едно единствено условие. Никога пръв.

До сега няма оплаквания.
Memento mori.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Гаспод написа: Значи аз не му ли правя лоша услуга на моя дзвер като го уча да не се бие, да не налита, да не е агресивен? Не го ли обричам винаги по-агресивните да го изтикват назад? Отново въпроса за границите и за баланса :D
.
Лоша услуга му правиш!
Момчето трябва да може да се защитава. И да не допуска да го тормозят. Ако някой си позволи да го тормози, трябва да е наясно, че няма да остане безнаказан!

Баща ми ми разправяше, че когато той е бил 8- 9 годишен е имало едно момче (много по- силно от него!), което здраво го е тормозило...
Като е разбрала за това баба ми, накарала е баща ми да го издебне тоя тормозилник със стрък коприва в ръка...
Баща ми така и напрабил.
След като здраво го нажулил, оня не си е позволил повече да се закача с баща ми....

Абе, в шибан свят живеем... Това е....
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Гаспод написа: Значи аз не му ли правя лоша услуга на моя дзвер като го уча да не се бие, да не налита, да не е агресивен? Не го ли обричам винаги по-агресивните да го изтикват назад? Отново въпроса за границите и за баланса :D

Не знам каква услуга... Наистина не зная отговора...

По едно време ходех на шотокан карате и там имаше детска група. Аз бих записала детето си на това - такива спортове учат малките как да се бият, но освен това ги учат на възпитание и себевладеене /такава ли беше думата... помогнете ако не беше/.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Stranniche написа:

По едно време ходех на шотокан карате и там имаше детска група. Аз бих записала детето си на това - такива спортове учат малките как да се бият, но освен това ги учат на възпитание и себевладеене /такава ли беше думата... помогнете ако не беше/.

На децата трябва да се дават хоризонти и възможности.

И мен са ме малтретирали в училище.

Баща ми никога не ме е "отварял". Той е човек на добротата.

Сега това няма да се повтори с моите момчета.

Казвам го и от опит. Доста деца са ми минали през залата.

Апропо, завчера минах през един приятел. Все още преподава. Погледах, погледах пък се натъжих. Няма го оня дух. И не е от треньора, а от действителността и битието. Дано да успеем с лапетата.
Memento mori.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Set написа: На децата трябва да се дават хоризонти и възможности.

И мен са ме малтретирали в училище.

Баща ми никога не ме е "отварял". Той е човек на добротата.

Сега това няма да се повтори с моите момчета.

Казвам го и от опит. Доста деца са ми минали през залата.

Апропо, завчера минах през един приятел. Все още преподава. Погледах, погледах пък се натъжих. Няма го оня дух. И не е от треньора, а от действителността и битието. Дано да успеем с лапетата.
какво да правим с малкия, който не ще да се бие. бие се чак като му писне, а дотогава го тормозят...

да ти го пратим?
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Remmivs написа:
Така е. Жесток е. Но не може да не ме е страх, страх ме е. Страх ме е, че детето ми ще бъде хванато за ръцете и краката и блъскано в стената, че ще го повалят и ще скачат върху него, че ще го удрят многократно по главата с пълна раница и незнам си какви още извращения, за които съм слушала или виждала, като от вчерашните клипчета.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Dark написа:в един краен квартал, на един европейски град, вървим си ние фамилията, и две момчета, съвсемобикновенни, като за краен квартал срещу нас. едното се приготвя да хвърли някаква бомбичка /от тия, новогодишните фойерверки/, а другото го спира:
- изчакай да отминат, може да се уплаши малкото момиченце

е, аз се втрещих :shock:
А това е най-успокояващото в цялата история, другата страна на монетата. И мен много ме радват такива деца.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Niya написа: Така е. Жесток е. Но не може да не ме е страх, страх ме е. Страх ме е, че детето ми ще бъде хванато за ръцете и краката и блъскано в стената, че ще го повалят и ще скачат върху него, че ще го удрят многократно по главата с пълна раница и незнам си какви още извращения, за които съм слушала или виждала, като от вчерашните клипчета.
Нещо още по-черничко можеш ли да измислиш/представиш? :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Stranniche написа:

Същата е думата, ама може и себеконтрол. И аз мисля така, всъщност планът се изпълнява от миналата година, но нещо се изпари лятото желанието. Ходи на тренировки - айкидо. Поговорихме тези дни, та се съгласи, че ще му е нужно и пак тръгваме.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

wishes написа:
Niya написа: Така е. Жесток е. Но не може да не ме е страх, страх ме е. Страх ме е, че детето ми ще бъде хванато за ръцете и краката и блъскано в стената, че ще го повалят и ще скачат върху него, че ще го удрят многократно по главата с пълна раница и незнам си какви още извращения, за които съм слушала или виждала, като от вчерашните клипчета.
Не, бе човек, това го гледах вчера по ТВ. От деца за деца снимано. Само изброявам. :lol:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Niya написа: Не, бе човек, това го гледах вчера по ТВ. От деца за деца снимано. Само изброявам. :lol:
Процента на пострадали деца е мноооого малък... Шанса нашите деца да са в този процент е също толкова малък. Мисли позитивно :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

wishes написа:
искаш ли по-черничко?

нашата мънинка щерка се бяха опитали едни батковци да я съблекат в храстите :twisted: брат и се беше бил с тях, ама борбата неравна била ..... на детската площадка пред блока, имало и други деца - и големи и малки.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Dark написа: искаш ли по-черничко?

нашата мънинка щерка се бяха опитали едни батковци да я съблекат в храстите :twisted: брат и се беше бил с тях, ама борбата неравна била ..... на детската площадка пред блока, имало и други деца - и големи и малки.
Това е адски черно направо... :evil:

На твое място тези батковци да бяха тогава поне в Пирогов :twisted:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

wishes написа:
Това е адски черно направо... :evil:

На твое място тези батковци да бяха тогава поне в Пирогов :twisted:
синът ни се е оправил с тях. така е по-добре.

нали разбираш, че не става голям човек да бие дете, на 15 са си деца. ще ни осъдят условно като едното нищо

отвратително е, това се случи миналата година и аз се замислих как аджеба ще опазим девойката :shock:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Dark написа: синът ни се е оправил с тях. така е по-добре.

нали разбираш, че не става голям човек да бие дете, на 15 са си деца. ще ни осъдят условно като едното нищо

отвратително е, това се случи миналата година и аз се замислих как аджеба ще опазим девойката :shock:
Да пази господ...
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Dark написа:
какво да правим с малкия, който не ще да се бие. бие се чак като му писне, а дотогава го тормозят...

да ти го пратим?
1. Питай го какво мисли по въпроса. Кое е правилно и кое не.

2. Бащата е важен. Не толкова тренера в залата. Мое мнение. Просто доверие. После всички спортове. Чак след това.

3. Избор.
Memento mori.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Set написа:
1. Питай го какво мисли по въпроса. Кое е правилно и кое не.

2. Бащата е важен. Не толкова тренера в залата. Мое мнение. Просто доверие. После всички спортове. Чак след това.

3. Избор.
1. Питаме го, той знае, че не е правилно да го бият защото иска да си вземе от играчките. Казва че ще ги застреля, реално никой не застрелва, а трупа търпеливо и чак като му писне удря с все сили. да ама така е опасно - особено ако държи тежка, остра играчка

2. Таткото си приказва с малкия, учи го да се защитава, да удря, да внимава и така. като таткото или баткото го понатиснат повече в обучението се разплаква и и се сърди. и не ще. иска мама. иска гуш.

3. избор. какво имаш предвид под избор? избора му да не се бие? може би той е по-търпелив от другите двама, или е още малък ....не зная

мисля си, че че той по-гледа да минава между капките, наричаме го "тихата стъпка" :lol:
май е малък а.....

благодаря за отговора ти
Публикувай отговор