Рем, друже...
- Глас в пустиня
Рем, друже...
някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
Съвсем скоро попаднах на това:
http://www.portamix.com.ua/publications ... /1537.html
Според мен тук е описан необходимият минимум от знания, останалото е "проба&грешка" и много, много снимане.
Съжалявам само, че не съм го видял по-рано, сериозни намерения към фотографията имам от около година. Не познавам фотографи от които да почерпя опит, затова се налага да събирам знание и информация зрънце по зрънце от различни източници. Надявам се, че линкчето ща бъде от полза за много от нас.
Успех и лек ден!
Според мен тук е описан необходимият минимум от знания, останалото е "проба&грешка" и много, много снимане.
Съжалявам само, че не съм го видял по-рано, сериозни намерения към фотографията имам от около година. Не познавам фотографи от които да почерпя опит, затова се налага да събирам знание и информация зрънце по зрънце от различни източници. Надявам се, че линкчето ща бъде от полза за много от нас.
Успех и лек ден!
Re: Рем, друже...
Сладко. Синковецът намери един фотоапарат Зенит и го оставих да го "малтретира". Обясних му за блендата, за скоростите, щото като разглобен и е гледан от вътре той опитваше всичко да върти и щрака и след всеки опит сравняваше кое, как. Вероятно преди 15 г. бих го шляпнал и апарата би останал непокътнат (той правеше чудесни снимки), но сега му се радвах как го разглежда и се учи на принципите.БоЕВ написа:някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
Успех и лек ден!
Та - тази статийка, макар и на руски бе чудесна да му я пратя. 10х (както казват младежите) 8)
-
Гост
Не съм Рем, но благодаря!БоЕВ написа:някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
Успех и лек ден!
-
Гост
Ако някой тръгне да ми разглобява Практика-та, макар да не я използвам вече, не му завиждам... Иначе съм много мирен човекELBI написа:Сладко. Синковецът намери един фотоапарат Зенит и го оставих да го "малтретира". Обясних му за блендата, за скоростите, щото като разглобен и е гледан от вътре той опитваше всичко да върти и щрака и след всеки опит сравняваше кое, как. Вероятно преди 15 г. бих го шляпнал и апарата би останал непокътнат (той правеше чудесни снимки), но сега му се радвах как го разглежда и се учи на принципите.БоЕВ написа:някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
Успех и лек ден!
Та - тази статийка, макар и на руски бе чудесна да му я пратя. 10х (както казват младежите) 8)
- Stranniche
- Обратна връзка:
Аз бях.Anonymous написа:Ако някой тръгне да ми разглобява Практика-та, макар да не я използвам вече, не му завиждам... Иначе съм много мирен човекELBI написа:Сладко. Синковецът намери един фотоапарат Зенит и го оставих да го "малтретира". Обясних му за блендата, за скоростите, щото като разглобен и е гледан от вътре той опитваше всичко да върти и щрака и след всеки опит сравняваше кое, как. Вероятно преди 15 г. бих го шляпнал и апарата би останал непокътнат (той правеше чудесни снимки), но сега му се радвах как го разглежда и се учи на принципите.БоЕВ написа:някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
Успех и лек ден!
Та - тази статийка, макар и на руски бе чудесна да му я пратя. 10х (както казват младежите) 8), но опре ли до фотоапарата...
![]()
![]()
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И аз не съм Рем, но и аз благодаря :) Този го не знаехБоЕВ написа:някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
!
Ето и от мен няколко: Може и да са ти известни
http://studio-bg.com/index.php
http://photo-forum.net/ebook/start.htm
http://www.nyip.com/?&HS99=36&HS109=OVE ... C=standard
П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Не съм чувала за такова изтръпване, странно ми се видя. Докторите да кажат...frisky lioness написа:
П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете![]()
Много пушиш, затова, и не спортувашfrisky lioness написа: П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете![]()
Лошо кръвоснабдяване е това
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Как си с нервите?frisky lioness написа: П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете![]()
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Да не ти е студена клавиатурата?frisky lioness написа: П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете![]()
Когато ми е схванат гърбът, ми изтръпват най-различни части на тялото (в това число и мозъкът). Справям се с йога или масаж.
Panta rhei...
Така е - ама сигурно си запален фотограф... А аз надали ще си ползвам Зенита повече (макар да си правеше чудесни снимки), имайки цифровите щракалки... Да - знам, че майсторите използват нецифрови, макар и да иам вече много добри цифрови... Обаче аз съм си в любителската, щракаща за кеф (а не съвършенство) категория.Anonymous написа:Ако някой тръгне да ми разглобява Практика-та, макар да не я използвам вече, не му завиждам... Иначе съм много мирен човекELBI написа:Сладко. Синковецът намери един фотоапарат Зенит и го оставих да го "малтретира". Обясних му за блендата, за скоростите, щото като разглобен и е гледан от вътре той опитваше всичко да върти и щрака и след всеки опит сравняваше кое, как. Вероятно преди 15 г. бих го шляпнал и апарата би останал непокътнат (той правеше чудесни снимки), но сега му се радвах как го разглежда и се учи на принципите.БоЕВ написа:някъде назад в темите беше попитал за споделяне на фотографски техники!
Успех и лек ден!
Та - тази статийка, макар и на руски бе чудесна да му я пратя. 10х (както казват младежите) 8), но опре ли до фотоапарата...
![]()
![]()
8)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Пък да ти кажа...Ни пуша вупщеwishes написа:Много пушиш, затова, и не спортувашfrisky lioness написа: П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете![]()
![]()
Лошо кръвоснабдяване е това

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
В последно време...доста злеmaggot написа:Как си с нервите?frisky lioness написа: П.П. В последно време нещо все по-често ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете![]()

Ади бе, 100 пъти, сериозно ли?frisky lioness написа: Пък да ти кажа...Ни пуша вупщеИ не спортувам, щоту нямам нужда
ама знай кво....Сега се сетих. От има-няма седмица взех да правя коремни преси (тва дали така се казва
![]()
с крака защипани под спалнята, ръце на тила и от лек се повдигаш до седнало положение) х 100 пъти
Значи...........спортът никак не ми понася
![]()
![]()
От това ще да е, значи
- frisky lioness
- Обратна връзка:
де да знам, ама одеве ми беше доста студено. Наметнах се с антерийката и сега вече нямам изтръпване :) Може пък от студ да е билоМнемозина написа:
Да не ти е студена клавиатурата?![]()
.
Абе, верно ли на вас софийците ще ви пускат парното

В нашата детска гЪРдина вече го пуснаха.frisky lioness написа:де да знам, ама одеве ми беше доста студено. Наметнах се с антерийката и сега вече нямам изтръпване :) Може пък от студ да е билоМнемозина написа:
Да не ти е студена клавиатурата?![]()
.Божке, кво ли ще правя през зимата.....
Абе, верно ли на вас софийците ще ви пускат парното?
Panta rhei...
Споко, бе, тва изтръпване е щото си зиморничава. На мен също ми мръзнат пръстите и краката. Ся съм се навлякла с пуловер и с вълнени чорапиfrisky lioness написа: де да знам, ама одеве ми беше доста студено. Наметнах се с антерийката и сега вече нямам изтръпване :) Може пък от студ да е билоБожке, кво ли ще правя през зимата.....
Пускат парното в градините и училищата. Искам и ааааз, ама никой не ме пита
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ама чакай сега да обясна по-подробно, за да няма недоразумения. Щото мъж ми вика "Ти само си въобразяваш, че правиш нещо".wishes написа:Ади бе, 100 пъти, сериозно ли?frisky lioness написа: Пък да ти кажа...Ни пуша вупщеИ не спортувам, щоту нямам нужда
ама знай кво....Сега се сетих. От има-няма седмица взех да правя коремни преси (тва дали така се казва
![]()
с крака защипани под спалнята, ръце на тила и от лек се повдигаш до седнало положение) х 100 пъти
Значи...........спортът никак не ми понася
![]()
![]()
![]()
От това ще да е, значи
Така. Сядам на пода. Слагам си в основата на гръбнака (на опашката

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Стига беМнемозина написа:В нашата детска гЪРдина вече го пуснаха.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ми така я....Няма се вдървиш от студ, само и само да си красива4avdar4e написа:Споко, бе, тва изтръпване е щото си зиморничава. На мен също ми мръзнат пръстите и краката. Ся съм се навлякла с пуловер и с вълнени чорапиfrisky lioness написа: де да знам, ама одеве ми беше доста студено. Наметнах се с антерийката и сега вече нямам изтръпване :) Може пък от студ да е билоБожке, кво ли ще правя през зимата.....
Скоро ще вадя и ръкавичките с отрязани капачета... Преди домашните ми се смееха, ама свикнаха. Дядо ми почина в съня си. Намериха го с .. вълнени чорапи, септември месец.
Пускат парното в градините и училищата. Искам и ааааз, ама никой не ме пита

Нищо не разбираш. Това е, защото като пуснат парното, Топлофикация винаги е на загубаfrisky lioness написа:Стига беМнемозина написа:В нашата детска гЪРдина вече го пуснаха.Кви са температурите при вас? То още почти.....лято
Няма нищо общо с температурите.
Panta rhei...
Мда, така може и няколко пъти по 100 да направишfrisky lioness написа: Ама чакай сега да обясна по-подробно, за да няма недоразумения. Щото мъж ми вика "Ти само си въобразяваш, че правиш нещо".
Така. Сядам на пода. Слагам си в основата на гръбнака (на опашката) една възглавница, защото иначе много ми убива. Застопорявам си краката под спалнята. Коленето ми са леко свити, защото зад мен няма място да легна в цял ръст и от това изходно положение, започвам да откускам тялото си назад до ълъл, позволяващ ми да не си "дрънна" кофата в гардероба
Краката трябва да са изпънати и да се ляга назад до 180 градусов ъгъл и да се става до 30-40 градусов ъгъл, пак без да се свиват коленете. Намери си друго място в къщата
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мнемозина написа:Нищо не разбираш. Това е, защото като пуснат парното, Топлофикация винаги е на загубаfrisky lioness написа:Стига беМнемозина написа:В нашата детска гЪРдина вече го пуснаха.Кви са температурите при вас? То още почти.....лято
.

В нашта детска ще ги сварят в собствен сос... В петък бях на родителска и се лееше пот от мен. Детето зимата си го прибираме вечно мокро от пот.Мнемозина написа: Нищо не разбираш. Това е, защото като пуснат парното, Топлофикация винаги е на загуба.
П.П. В петък научих, че имало една баба и майка миналата година, които подписали декларация да не се извежда момиченцето им при температура под +15 градуса. Щях да падна
Не разбрах: детето е напуснало, защото сте упражнили тормоз и насилие, така ли?4avdar4e написа:[
В нашта детска ще ги сварят в собствен сос... В петък бях на родителска и се лееше пот от мен. Детето зимата си го прибираме вечно мокро от пот.
П.П. В петък научих, че имало една баба и майка миналата година, които подписали декларация да не се извежда момиченцето им при температура под +15 градуса. Щях да паднаТа по тоя повод имало случаи, когато не извеждат цялата група, щото няма на кого да оставят 1 дете. Е, тва не е ли тормоз и насилие, питам аз??
Детето е напуснало
Panta rhei...
Мнемозина написа: Не разбрах: детето е напуснало, защото сте упражнили тормоз и насилие, така ли?
На мен пък
пръстите на краката като въртя повече от 30 минути елиптиката.