мами и татковци...

Все същите
Звенения

мами и татковци...

Мнение от Звенения »

Е ли това достатъчно, за да се обичате? :-)

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ни гу разбрах туй :huhthink:
Кое да е достатъчно? МолиФчетата и дръвчето ли? Или удобно изглеждащото (докато пробваш да седнеш на него) безформено псевдокресло? Или пък оня хаймана на снимката?

Не е достатъчно. Даже не е и необходимо. Ама ха де.
Човек ще си помисли, че преди да се пръкнат ТЕ мамите и татковците сме се чудели кво да се правим един друг, .баси... А нема нужда :grin::blum::grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Звенения

Мнение от Звенения »

Gaspode написа:...кво да се правим един друг, .баси... А нема нужда :grin::blum::grin:
Куо съ праиш на цървул, ся!
Да съ обичате ц е л о к у п н о! Не по ер(о)генски(е) двойки! :P
Аватар
сър Айвънхоу

Re: мами и татковци...

Мнение от сър Айвънхоу »

За съжаление, приятелю, не винаги в достаттъчно... :( От много горчив опит го казвам. Защото майката на моето хубаво момче, не мога дори физически да понасям на по-малко от 10-тина метра от мен...
А се радвам, че има хора, които могат да се радват на тези хубости на живота...

П.П. Това моя приятел "Мачинг Чешинс" ли е??? Помачкай му лявото уше от мое име!! :grin:

П.П.П. А, и наздраве! :beer:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Звеневия написа:Е ли това достатъчно, за да се обичате? :-)
Не, това е само резултат от обичането :lol:
esti

Мнение от esti »

Прощавай, ама това малко звучи, като да искаш да "вържеш" някой като създадеш дете.:lol:
Децата не са причина да се обичаме.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Аз пък нищо не разбрах, щото не ми се отваря картинката. :(
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Не е достатъчно, но понякога връща вкъщи.:winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Изображение
вероятно тва са най хубавите години от една страна....
ебеш ли му майката кое е достатъчно и кое не в тоя живот
нямам идея :lol:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

със сигурност не е достатъчно. заради децата можеш да направиш какви ли не чудеса, за да промениш положението, но в повечето случаи се оказва напразно
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

по-скоро обратното - обичта е достатъчна причина, за да се появи "това"
just perfect
І

Мнение от І »

Аааа.... Вторият закон на Архимед. :-) "Течност, потопена в тяло... след 7 години тръгва на училище" :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

МЪЖжжж написа:Аааа.... Вторият закон на Архимед. :-) "Течност, потопена в тяло... след 7 години тръгва на училище" :grin:
:rotfl24::rotfl24:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

Може би да, може би не - според зависи. Понякога се оказва спойка.
Понякога като порастне и си стъпи на краката, родителите изведнъж се оказва - няма какво да правят и така...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

В общи линии не те разбрах (ама аз рядко те разбирам:(:shy::blum::grin::grin::winkw:)

Необходимо, но не достатъчно условие е "това":-)

Познавам много хора, които се обичат и ....нямат деца:(:crying: Чудя се просто как успяват след толкова години заедно, когато една от основните съставки на спойката липсва:blink::?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа: Познавам много хора, които се обичат и ....нямат деца:(:crying: Чудя се просто как успяват след толкова години заедно, когато една от основните съставки на спойката липсва:blink::?
Аз познавам подобна двойка - толкова са заплеснати един по друг (след 25 години брак), че "това" е израстнало с усещането че е излишно и пречи на идилията. Не че са се отнасяли лошо към него или нещо, просот е трети човек в двойката. Много кофти.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Аз познавам подобна двойка - толкова са заплеснати един по друг (след 25 години брак), че "това" е израстнало с усещането че е излишно и пречи на идилията. Не че са се отнасяли лошо към него или нещо, просот е трети човек в двойката. Много кофти.
Обаче по ли е хубаво обратното (а то се среща далеч по-често) - ставаме родители и всичко друго остава на заден план.
Трябва си малко егоизъм за мама и тате, че да са добре и децата :winkw:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: Аз познавам подобна двойка - толкова са заплеснати един по друг (след 25 години брак), че "това" е израстнало с усещането че е излишно и пречи на идилията. Не че са се отнасяли лошо към него или нещо, просот е трети човек в двойката. Много кофти.
Обаче по ли е хубаво обратното (а то се среща далеч по-често) - ставаме родители и всичко друго остава на заден план.
Трябва си малко егоизъм за мама и тате, че да са добре и децата :winkw:
Всичко с мярка. Аз тъй или иначе още не съм родител, ама и егоизъм малко си трябва, да. Случаят, за който споменах е доста екстремен - за момиче става дума, просто не забелязват техните какво става с нея, това е. Дрехи, храна, частни уроци - всичко както си трябва, само дето е като по план-график - така трябва да се прави, правим го. Айде да не раздувам сега чужди истории из мрежата, не е коректно.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа:
frisky lioness написа: Познавам много хора, които се обичат и ....нямат деца:(:crying: Чудя се просто как успяват след толкова години заедно, когато една от основните съставки на спойката липсва:blink::?
Аз познавам подобна двойка - толкова са заплеснати един по друг (след 25 години брак), че "това" е израстнало с усещането че е излишно и пречи на идилията. Не че са се отнасяли лошо към него или нещо, просот е трети човек в двойката. Много кофти.
Тези имат дете. Моят вариант е на хора, които нямат, не защото не искат, а защото не могат:(:crying: и ....продължават да се обичат или поне ако не да се обичат, то поне да се разбират и да живеят заедно...

Иначе наистина има и други, които не искат да имат деца, защото така са по-свободни и неангажирани. Имат повече време един за друг и всеки сам за себе си....

Глупаци. Може би в заблудата си никога няма и да разберат какво губят
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа: Дрехи, храна, частни уроци - всичко както си трябва, само дето е като по план-график - така трябва да се прави, правим го. Айде да не раздувам сега чужди истории из мрежата, не е коректно.
Това е много тъжно:(
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Изображение
То е по-скоро следствие. :huhthink:
И води до съответните промени де...

Всъщност никога не съм възприемала отношенията в семейството си като отношения между четирима. По-скоро като равнопоставени отношения с трима души.
Не знам дали съм ясна...
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа: Иначе наистина има и други, които не искат да имат деца, защото така са по-свободни и неангажирани. Имат повече време един за друг и всеки сам за себе си....

Глупаци. Може би в заблудата си никога няма и да разберат какво губят
Е, не е задължително да е от чиста проба егоизъм. Ако по свои си причини не искат деца, по-добре да нямат. Щото детето страда накрая, ако е нежелано.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

За да обичам мене си, интересно дали е достатъчно? (Понеже това не се изключва от въпроса ти) Не знам, май да. Ако изчезнат всичките останали причини да се уважавам, ще се уважавам заради това че съм ги създал и че се грижа за тях. Някаква неведома(и не много умна) сила ми е дала право на това и аз не съм го изгубил.
По другият въпрос- дали детето може да запази любовта между майката и бащата, мисля че е напълно възможно. Предполагам че е трудно, ако това е едничкото, което ги свързва, но според мен, поне на теория би трябвало любовта към детето да е достатъчно здрава основа за търсене на общи интереси, уважение и като трето стъпало- обич. Не виждам защо трябва априори да се отрича и да се казва, че е невъзможно. Невъзможни неща няма.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:... поне на теория би трябвало любовта към детето да е достатъчно здрава основа за търсене на общи интереси, уважение и като трето стъпало- обич. Не виждам защо трябва априори да се отрича и да се казва, че е невъзможно. Невъзможни неща няма.
Бе то, ако се постараем достатъчно, можем да обикнем кого ли не.
От това, което наблюдавам наоколо, като поостарее човек, дяволски почва да се плаши да "не остане сам".
Разбираемо е.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Кое...рисунката, детето или рисуващото дете ?...
Рисуващо с цветни боички детенце вероятно предполага благодушна семейна атмосфера, да... Децата ми катализират добротата /вродената:blum:/...хм... спокойствието... като порастнат и като избягат... вече ще съм се накатализирал достатъчно предполагам...
Имам си собствена теория за брака или ъъъъ ... за съжителството, да речем ... това е пясък, цимент и вода ... ВОДА, да ... две компоненти твърди и една компонента предполагаща три агрегатни състояния, като в оня разтвор, дето строят къщите от него.
пясъка е Жена ми...под разни форми се представя, секи ден различни, цимента съм аз ... от време на време се циментирам и то яко ... на глед съм здрав и стоманено-сив ... ма без пясък кво съм - ено нищо, секи вятър ме издухва ... лубовта:cool: и елементарното уважение ... ей тва е НАШАТА ВОДА ... тва ни прави близки един с друга ... съединява пясъка и цемента. Децата са екстра ... то биш арматурата ... Пясък, цимент, водичка и арматура ... ей тва е номера. На този етап. Непробиваем:cool:
П.П. Разбрахте?:grin:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

сър Айвънхоу написа:За съжаление, приятелю, не винаги в достаттъчно... :( От много горчив опит го казвам. Защото майката на моето хубаво момче, не мога дори физически да понасям на по-малко от 10-тина метра от мен...
.......
Винаги ми е било странно как се стига дотам - щом като сте създали дете, под една или друга форма ще бъдете свързани цял живот...:(
И нали сте се обичали, как така се обръщат нещата?!:shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Кент написа:
Страхотно си го казал, направо ми легна на сърцето!! :kiss:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:
сър Айвънхоу написа:За съжаление, приятелю, не винаги в достаттъчно... :( От много горчив опит го казвам. Защото майката на моето хубаво момче, не мога дори физически да понасям на по-малко от 10-тина метра от мен...
.......
Винаги ми е било странно как се стига дотам - щом като сте създали дете, под една или друга форма ще бъдете свързани цял живот...:(
Случва се... какво да се прави - живот! И аз навремето не вярвах, че може да стане това...
някой път може и да го разкажа тоя мой скапан живот...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
І

Мнение от І »

сър Айвънхоу написа:
Случва се... какво да се прави - живот! И аз навремето не вярвах, че може да стане това...
Споко. И в най-добрите семейства се случва.
Чакаш, чакаш, надяваш се, умориш се ...и най-накрая земе, че ти писне.
Еле кат е в комплект с тъща. :lol:
І

Мнение от І »

Mila написа: И нали сте се обичали, как така се обръщат нещата?!:shy:
Ами човек пораства. С него се променят и ценностите му. На 20 е ценил едно, на 30 друго, а на 40 трето...
Може онези неща, които са били ценни на 20 да станат съвсем незначителни от кулата на 30-те... а могат и да обърнат знака в минус. Да ти напомня ли "Аризонска мечта"? Дали там не е обяснено просто и...ъъъ..неясно. :-)
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

МЪЖжжж написа:
сър Айвънхоу написа:
Споко. И в най-добрите семейства се случва.
Чакаш, чакаш, надяваш се, умориш се ...и най-накрая земе, че ти писне.
Еле кат е в комплект с тъща. :lol:
Еййййй, и ти ли си го гледал тоя филм? Важното е, че има щастлив край. :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

МЪЖжжж написа:
Mila написа: Ами човек пораства. С него се променят и ценностите му. На 20 е ценил едно, на 30 друго, а на 40 трето...
Може онези неща, които са били ценни на 20 да станат съвсем незначителни от кулата на 30-те... а могат и да обърнат знака в минус. Да ти напомня ли "Аризонска мечта"? Дали там не е обяснено просто и...ъъъ..неясно. :-)

Много са тъжни тези неща, въпреки, че ги виждам доста често около себе си. С обръщането на знака, имам предвид. Не знам как става, явно може, щем се случва, ама е страшно тъпо...

ПС. Не, не ми напомня "Аризонска мечта" по никой начин.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа: Ами човек пораства. С него се променят и ценностите му. На 20 е ценил едно, на 30 друго, а на 40 трето...
Абе едно е "промяна на ценности", съвсем друго - омраза. Макар че общо взето схващам какъв е механизма.

Добре че се омъжих на стари години.:blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Изображение
Риторичен въпрос, щото примерите на НЕ-обичане са толкова много... Кво целиш всъщност да попиташ? Примерно.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:
Mila написа:
.......
Няма нужда пич! Съвсем е ясно как това става. Който не го е изпитал, няма да разбере историята ти. Който го е изпитал - надали ще му е интересно да чете още един преживян ад.

Гледай напред - живота става по-готин и хубав. Обичаме си децата - а това си е най-най-важното. Не винаги обичта върви според нашите вътрешни разбирания и усещания, но най-важното е, че те го усещат и ни разбират. И я има прекрасната връзка на основата на любовта.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Mila написа:Добре че се омъжих на стари години.:blum:
Не искам да го казвам, но това не е гаранция
Никой не може да каже, че е застрахован
Изображение

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:
Mila написа:Добре че се омъжих на стари години.:blum:
Не искам да го казвам, но това не е гаранция
Никой не може да каже, че е застрахован
Това беше опит за остроумничене.:winkw:

И все пак си мисля, че обратното на любовта е безразличието, а не омразата.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа: И все пак си мисля, че обратното на любовта е безразличието, а не омразата.
Безразличието е краят на любовта...
Звенения

Мнение от Звенения »

Mila написа:...обратното на любовта е безразличието, а не омразата.
Знайш ли как я мразим, кат искам да я обичам, а не ми дава? :rotfl24:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Mila написа:
И все пак си мисля, че обратното на любовта е безразличието, а не омразата.
Омразата, както и любовта са много силни чувства. Често използваме тези думи за дас описваме отношението си към някого, а в същност може би става дума просто за харесване и ....непонасяне, например. Аз като се замисля :huhthink: няма човек, когото да мразя. Не намирам достоен за това чувство. Най-лошото, което мога да изпитвам към някого е съжаление и пренебрежение. Не бих могла да мразя хора, които в очите ми са....жалки
Изображение

Публикувай отговор