Абе някой гледа ли Хаус?
Абе някой гледа ли Хаус?
След Lost и Prison Break този сериал (но съвсем различен от тези 2) страшно ме кефи. И това не е всичко - най-интересното, че кефи и синовете ми... Може би намираме различни неща там, но винаги се впечатлявам, когато седим тримата пред телевизора/ите...
Едниственото свежо и заслужаващо да се гледа (заедно с бягството, но съм изгледал вече сезона) за момента по нашите канали.
Някой ми спомена, че искали да спират "Сблъсък"... което е второто дето има нещо интересно и забавно. (Глобалната тенденция е явно бг зрителството да минава на барековщина, чалгащина, бат бойковщина и сиредовщина... Баси...)
Едниственото свежо и заслужаващо да се гледа (заедно с бягството, но съм изгледал вече сезона) за момента по нашите канали.
Някой ми спомена, че искали да спират "Сблъсък"... което е второто дето има нещо интересно и забавно. (Глобалната тенденция е явно бг зрителството да минава на барековщина, чалгащина, бат бойковщина и сиредовщина... Баси...)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: Абе някой гледа ли Хаус?
Аз пък "сблъсъка" така и не можах да го харесам. Явно е от тия неща, дето преди да почне да ти харесва трябва да развиеш вкус за тях... като сирене с ларви, примерноELBI написа:След Lost и Prison Break този сериал (но съвсем различен от тези 2) страшно ме кефи. И това не е всичко - най-интересното, че кефи и синовете ми... Може би намираме различни неща там, но винаги се впечатлявам, когато седим тримата пред телевизора/ите...
- Green Light
Да бе, страшен е Хаус. Аз го гледам. Лост и Призън брейк не можах да ги хвана нещо. Гледах една серия от Призънбрейка ама за малко да ме изгонят от стаята понеже само питах сега кво става, баджанака ми и балдъзата се мъчат хората нещо да ми обяснят един през друг, объркаха се, почнаха да спорят, аз взех да ги поправям и напомням какво са казали и половината на филма мина. После като питах пак даже децата взеха много да се забавляват
Re: Абе някой гледа ли Хаус?
Точно пич - и аз известно време някак си ... бе адски точно го сравняваш със сирената - цялото си детство не харесвах тези миризливите, а сега ....Gaspode написа: Аз пък "сблъсъка" така и не можах да го харесам. Явно е от тия неща, дето преди да почне да ти харесва трябва да развиеш вкус за тях... като сирене с ларви, примерноПък аз нещо не можах да си наложа да отделя достатъчно време...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Имам пълен комплект на Лост и Призън брейк. Проблемът е, че като се загледаш и не мож се откъсне. А са доста серии (Призън - вече 2 пълни сезона, а Лост - 3 пълни). Но пък ако решиш - ще ти ги дам (повечето са с превод) да си ги гледаш при наличие на св. време.Green Light написа:Да бе, страшен е Хаус. Аз го гледам. Лост и Призън брейк не можах да ги хвана нещо. Гледах една серия от Призънбрейка ама за малко да ме изгонят от стаята понеже само питах сега кво става, баджанака ми и балдъзата се мъчат хората нещо да ми обяснят един през друг, объркаха се, почнаха да спорят, аз взех да ги поправям и напомням какво са казали и половината на филма мина. После като питах пак даже децата взеха много да се забавляват
Наистина е разкошен Lost - там има и мистерия, и човешки драми, и преследвания/екшън.... Затвора е прекрасен екшън с мъничко драми. А Хаус е нещо/някак си, което го правиш или гледаш да се прави или искаш да го правиш или ... бе и не искам да го дефинирам за момента и да кажа кое е същественото и най-важното (рядко ми се случва)vyara написа:Чат пат. Като попадна на него, го гледам, но не ми се случва редовно.
Харесва ми. И пича ми харесва
Обаче нищо не може да се сравни с Lost. Той е моят фаворит за всички времена.
Дай му ги. Аз само така ги гледам - на екс по няколко серии. По телевизията никога не съм гледала.ELBI написа: Имам пълен комплект на Лост и Призън брейк. Проблемът е, че като се загледаш и не мож се откъсне. А са доста серии (Призън - вече 2 пълни сезона, а Лост - 3 пълни). Но пък ако решиш - ще ти ги дам (повечето са с превод) да си ги гледаш при наличие на св. време.
Затворът го изтърпях до към трети-четвърти епизод. Напрежение, напрежение и после всеки път всичко се разминава. Някак нагласено и предвидимо.ELBI написа: Наистина е разкошен Lost - там има и мистерия, и човешки драми, и преследвания/екшън.... Затвора е прекрасен екшън с мъничко драми. А Хаус е нещо/някак си, което го правиш или гледаш да се прави или искаш да го правиш или ... бе и не искам да го дефинирам за момента и да кажа кое е същественото и най-важното (рядко ми се случва)
А мистериите и загадките на Изгубени ме мъчат дни и седмици наред. Как ще дочакам февруари не знам
- Green Light
Амиии може и да се възползвам понеже ще ми се наложи нещо като принудителна почивка около месец. Планирам да е септември- октомвриELBI написа:Имам пълен комплект на Лост и Призън брейк. Проблемът е, че като се загледаш и не мож се откъсне. А са доста серии (Призън - вече 2 пълни сезона, а Лост - 3 пълни). Но пък ако решиш - ще ти ги дам (повечето са с превод) да си ги гледаш при наличие на св. време.Green Light написа:Да бе, страшен е Хаус. Аз го гледам. Лост и Призън брейк не можах да ги хвана нещо. Гледах една серия от Призънбрейка ама за малко да ме изгонят от стаята понеже само питах сега кво става, баджанака ми и балдъзата се мъчат хората нещо да ми обяснят един през друг, объркаха се, почнаха да спорят, аз взех да ги поправям и напомням какво са казали и половината на филма мина. После като питах пак даже децата взеха много да се забавляват
П.П. Ма не съм болен де, здрав съм като бик (пък биковете, знаем, са здрави като Бойко Борисов)
Бе не е съвсем така... има някои предвидими неща (че няма да убият 3-та главни герои), но иначе бая обрати и неразминавания се случиха... в интерес на истината по средата на 2 сезон нещо взе да ме измаря и щях да се отказвам, но накрая пак го навързаха някак си добре... сега чакам 3-ти сезон. А тези дни ще изгледам последните 4 епизода на Lost за 3-тия сезон...vyara написа:Затворът го изтърпях до към трети-четвърти епизод. Напрежение, напрежение и после всеки път всичко се разминава. Някак нагласено и предвидимо.ELBI написа: Наистина е разкошен Lost - там има и мистерия, и човешки драми, и преследвания/екшън.... Затвора е прекрасен екшън с мъничко драми. А Хаус е нещо/някак си, което го правиш или гледаш да се прави или искаш да го правиш или ... бе и не искам да го дефинирам за момента и да кажа кое е същественото и най-важното (рядко ми се случва)
Амиии знаеш де съм, дисковете ще си стоят и ще си те чакат... освен ако не заемеш мястото на Биг Бик... Тогава пък ще искам една услугичка от теб (да може да почнем да спим спокойно, че центъра на София между 3 и 5 е една шумна сбирщина от мутри, курви и обикновенни идиоти... дето викат, натискат клаксони, и какво ли не, на което трудно се спи...то пък кой го интересува как спят хората)...Green Light написа: Амиии може и да се възползвам понеже ще ми се наложи нещо като принудителна почивка около месец. Планирам да е септември- октомври
П.П. Ма не съм болен де, здрав съм като бик (пък биковете, знаем, са здрави като Бойко Борисов)
три причини, поради които гледам хаусELBI написа: А Хаус е нещо/някак си, което го правиш или гледаш да се прави или искаш да го правиш или ... бе и не искам да го дефинирам за момента и да кажа кое е същественото и най-важното (рядко ми се случва)
1. човешкото тяло е изумителна система. много ме вълнува. патологиите също /тва, признавам, звучи малко извратено/
2. професионализмът е смесица от любопитство, талант, знания, работа в екип. упоритото му преследване ме вълнува. патологиите също.
3. кефат ме специалните ефекти и грима. 100% реалистични. рядко се случва.
три причини, заради които не го харесвам
1. абе, тоя хаус поразително прилича на б.б. - винаги прав, винаги груб
2. абе, тия доктори лечението го приемат като игра на тото - "дай да му шибнем едиквоси - или ще помогне, или ще умре"
3. абе, тоя живот много крехък. дразня се от "злокобната леснина, с която се умира".
just perfect
1. За разлика от б.б. (да - има повърхностна прилика) Хаус прави нещата и взима някакви решения. И не виси все пред камери и пред журналисти, а си стои на работното място.bead_ написа:три причини, заради които не го харесвам
2. абе, тия доктори лечението го приемат като игра на тото - "дай да му шибнем едиквоси - или ще помогне, или ще умре"
3. абе, тоя живот много крехък. дразня се от "злокобната леснина, с която се умира".
2. Медицината за жалост си е точно така. Не са само за тия, а за всички доктори по света.
3. Добро напомняне, че докато сме здрави и на 2 крака - трябва да си живеем живота, че ...
сигурно и 2 и 3 някак си ме карат да го харесвам...
- snowprincess
подписвам се под твоето мнениеbead_ написа:три причини, поради които гледам хаусELBI написа: А Хаус е нещо/някак си, което го правиш или гледаш да се прави или искаш да го правиш или ... бе и не искам да го дефинирам за момента и да кажа кое е същественото и най-важното (рядко ми се случва)
1. човешкото тяло е изумителна система. много ме вълнува. патологиите също /тва, признавам, звучи малко извратено/
2. професионализмът е смесица от любопитство, талант, знания, работа в екип. упоритото му преследване ме вълнува. патологиите също.
3. кефат ме специалните ефекти и грима. 100% реалистични. рядко се случва.
три причини, заради които не го харесвам
изкефих се на ритника от снощната серия, и аз бих го цапардосала (никой нама право да се държи така, колкото и да е умен)

Чакай сега да те питам като го гледаш - наистина ли има бели мечки на острова?ELBI написа: Наистина е разкошен Lost - там има и мистерия, и човешки драми, и преследвания/екшън....
Съвсем сериозно питам, аз съм гледала само половин серия - героите газеха из някакви джунгли, подземия, куфарчета, ала-бала, и един приятел им вика "То и бели мечки има там, мутанти. Не бе, сериозно, не ес ебавам!"
Е кажи, ама честно, има ли бели мечки-мутанти или няма?:eek:
Бе то не се знае героите доколко и къде ги има, ти за белите мечки се кахъриш.pocti_bezobidna написа:Чакай сега да те питам като го гледаш - наистина ли има бели мечки на острова?ELBI написа: Наистина е разкошен Lost - там има и мистерия, и човешки драми, и преследвания/екшън....
Съвсем сериозно питам, аз съм гледала само половин серия - героите газеха из някакви джунгли, подземия, куфарчета, ала-бала, и един приятел им вика "То и бели мечки има там, мутанти. Не бе, сериозно, не ес ебавам!"
Но помниш ли ония клетки, където държаха Кейт и Сойер. Единия от другите беше казал на Сойер, че на мечките им е трябвало по-малко време да получат бисквитка. Значи са държали мечки в клетките.
Има мечка (май една беше). Но да знаеш - аз бях гледал по половин, по четвърт серия. не става. Или гледаш всичко при това последователно, или нищо. За разлика от Лас Вегас или други сериали (Хаус също може да се гледа на части или да се прескача), Lost е ужасно свързан и последователен. Не става на парчета... губи се смисълът и красотата.pocti_bezobidna написа:Чакай сега да те питам като го гледаш - наистина ли има бели мечки на острова?ELBI написа: Наистина е разкошен Lost - там има и мистерия, и човешки драми, и преследвания/екшън....
Изобщо не знам кой кой е, и къде е държан, само полвин серия съм гледала - търсеха някакво куфарче, самолет имаше някакъв катастрофирал в джунглата, подземия някакви и т.н. и т.н. Но това ми е интересно с белите мечки. Няма да седна да дебна пред ТВто има ли, няма ли, затова питам.vyara написа: Но помниш ли ония клетки, където държаха Кейт и Сойер. Единия от другите беше казал на Сойер, че на мечките им е трябвало по-малко време да получат бисквитка. Значи са държали мечки в клетките.
Еми, той и Елби го каза - Lost не се гледа на парче. Там нещата имат дълбок замисъл от самото начало и са навързани. Всичко е пъзел. (тез пъзели беpocti_bezobidna написа:Изобщо не знам кой кой е, и къде е държан, само полвин серия съм гледала - търсеха някакво куфарче, самолет имаше някакъв катастрофирал в джунглата, подземия някакви и т.н. и т.н. Но това ми е интересно с белите мечки. Няма да седна да дебна пред ТВто има ли, няма ли, затова питам.vyara написа: Но помниш ли ония клетки, където държаха Кейт и Сойер. Единия от другите беше казал на Сойер, че на мечките им е трябвало по-малко време да получат бисквитка. Значи са държали мечки в клетките.
1. еееее, това е рискът да попаднеш на кофти сценарист. ще вземе да те кара да правиш нещата и да взимаш решенията. иначе за камерите....ELBI написа:
1. За разлика от б.б. (да - има повърхностна прилика) Хаус прави нещата и взима някакви решения. И не виси все пред камери и пред журналисти, а си стои на работното място.
2. Медицината за жалост си е точно така. Не са само за тия, а за всички доктори по света.
3. Добро напомняне, че докато сме здрави и на 2 крака - трябва да си живеем живота, че ...
2. колкото повече проумявам, че медицината е това, толкова повече ме хваща страх, че в бг няма как да се получи докторите толкова да мислят върху всеки случай, да използват всички технически и лабораторни достижения, да се грижат, да комбинират, да се борят... горките бг пациенти
3. тук съм напълно съгласна с теб. това е най-великата мъдрост. та, скачаме на двата си крака, обличаме си новите дрехи и... ПАЧАНГААААА
just perfect
- snowprincess
ти каза в предишна тема, че харесваш лоши момчета, аз не ги4avdar4e написа:Мога ли само мъничко да те допълня?? Няма по-големи циници от лекарите. То е ясно защо..ELBI написа: 2. Медицината за жалост си е точно така. Не са само за тия, а за всички доктори по света.
П.П. А това за грубостта на готиния синеоко(ия е просто за подсилване на кинематографичния ефект..
ако някой ми се държи по този начин ще го "резна" одма (ще изчакам само да чуя професионалното му мнение, щото може самочувствието и просташкото му поведение да се дължат на знания), но извобще няма го търпя да ми се прай на интересен

по-добре е Бачата - страхотен - бавен, секси танц...bead_ написа:3. тук съм напълно съгласна с теб. това е най-великата мъдрост. та, скачаме на двата си крака, обличаме си новите дрехи и... ПАЧАНГААААА
Стига, бе, тва е литературен похват, хипербола е. Смяташ ли, че в живота някой ще го търпи баш пък толкова серт???snowprincess написа: ти каза в предишна тема, че харесваш лоши момчета, аз не ги
ако някой ми се държи по този начин ще го "резна" одма (ще изчакам само да чуя професионалното му мнение, щото може самочувствието и просташкото му поведение да се дължат на знания), но извобще няма го търпя да ми се прай на интересен
А пък на мен самочувствието му ми харесва. Прилича ми на Ниро Вулф
Ако решиш да го гледаш - направи го, но изцяло. Инак ... забрави го. Казвам ти го от личен опит - по Нова като го бяха пуснали и гледах от тук, от там - голяма скука ми се видя. Като го гледах от началото последователно ... страхотни типажи, истории, мистерии, истини...pocti_bezobidna написа:А стига бе?!?! Бяла?ELBI написа: Има мечка (май една беше)
Начи човека напразно го обвинявах, че ме бъзика!
- snowprincess
знам кво е хипербола, казвам, че някой и веднъж да се издържи по този начин е аут4avdar4e написа:Стига, бе, тва е литературен похват, хипербола е. Смяташ ли, че в живота някой ще го търпи баш пък толкова серт???snowprincess написа: ти каза в предишна тема, че харесваш лоши момчета, аз не ги
А пък на мен самочувствието му ми харесва. Прилича ми на Ниро Вулф
или първия път може за проба да му се размине, но малко е вероятно

Добре де, ама това е сериал все пак. Приликите с живота са по-скоро пожелателни.bead_ написа:1. еееее, това е рискът да попаднеш на кофти сценарист. ще вземе да те кара да правиш нещата и да взимаш решенията. иначе за камерите....ELBI написа:
1. За разлика от б.б. (да - има повърхностна прилика) Хаус прави нещата и взима някакви решения. И не виси все пред камери и пред журналисти, а си стои на работното място.
2. колкото повече проумявам, че медицината е това, толкова повече ме хваща страх, че в бг няма как да се получи докторите толкова да мислят върху всеки случай, да използват всички технически и лабораторни достижения, да се грижат, да комбинират, да се борят... горките бг пациенти
3. тук съм напълно съгласна с теб. това е най-великата мъдрост. та, скачаме на двата си крака, обличаме си новите дрехи и... ПАЧАНГААААА
сори, но грешиш. Огромната част от това, дето съм гледал по филми се случва в живота (мда - мистериите от Лост не са ми се случвали) ... скоро като писах за Мостовете на медисън (а и за други филми бих го казал) се сетих, че си мислех няколко години как само мястото на сцените и имената са различни... Хората ги пишат сценариите. Най-често на базата на мислите си. Мислите са на базата на случилото се или на базата на какво искаш да се случи. И то се случва (когато го искаш). Не говорим за Властелина или Хари Потър...pocti_bezobidna написа: Добре де, ама това е сериал все пак. Приликите с живота са по-скоро пожелателни.
Не можа да ме хване изобщо това, дето видях.ELBI написа:Ако решиш да го гледаш - направи го, но изцяло. Инак ... забрави го. Казвам ти го от личен опит - по Нова като го бяха пуснали и гледах от тук, от там - голяма скука ми се видя. Като го гледах от началото последователно ... страхотни типажи, истории, мистерии, истини...pocti_bezobidna написа:А стига бе?!?! Бяла?ELBI написа: Има мечка (май една беше)
Начи човека напразно го обвинявах, че ме бъзика!
Преди време гледах "24" - виж, той ми беше по-интересен.
Иначе преди години харесах един "Г-н Профит", за някакво гадно амбициозно копеле, и "Играчът" - още по-стар със все още световно неизвестния Клайв Оуен. Такъв тип сериали по-може, но и тях няма да ги издържа повече от 12 серии.
сериал, сериал, ама не е фантастичен...pocti_bezobidna написа:
Добре де, ама това е сериал все пак. Приликите с живота са по-скоро пожелателни.
може би само на някой нашенски хекимин като се запознае с каква апаратура се разполагат тамошните му колеги ще му се стори фантастика...
всъщност, права си - шоу е. предходящите ми постигни да се считат резултат от цикличността на настроенията ми.
just perfect
Хари Потър е едно, Властилина - съвсем друга бира.ELBI написа:сори, но грешиш. Огромната част от това, дето съм гледал по филми се случва в живота (мда - мистериите от Лост не са ми се случвали) ... скоро като писах за Мостовете на медисън (а и за други филми бих го казал) се сетих, че си мислех няколко години как само мястото на сцените и имената са различни... Хората ги пишат сценариите. Най-често на базата на мислите си. Мислите са на базата на случилото се или на базата на какво искаш да се случи. И то се случва (когато го искаш). Не говорим за Властелина или Хари Потър...pocti_bezobidna написа: Добре де, ама това е сериал все пак. Приликите с живота са по-скоро пожелателни.
Но - хората го пишат сценариите, да, на базата на (не само) свои мисли. Обаче от сценария до премиерата много неща се случват и много неща се променят (в сценария). Повече клонят нещата към "иска ми се да беше така..." Обикновено филмите, дето показват нещата такива каквито са не ги въртят по ТВто, щото не са достатъчно зрителски и няма хепи енд, нали...
Но - хората го пишат сценариите, да, на базата на (не само) свои мисли. Обаче от сценария до премиерата много неща се случват и много неща се променят (в сценария). Повече клонят нещата към "иска ми се да беше така..." Обикновено филмите, дето показват нещата такива каквито са не ги въртят по ТВто, щото не са достатъчно зрителски и няма хепи енд, нали...[/quote]
как ще ги въртат бря
нали ще почнат масови депресии
то и без тва хората по спирките
си говорят сами
и то отдавна
как ще ги въртат бря
нали ще почнат масови депресии
то и без тва хората по спирките
си говорят сами
и то отдавна
подписвам се под твоето мнение
[
Но - хората го пишат сценариите, да, на базата на (не само) свои мисли. Обаче от сценария до премиерата много неща се случват и много неща се променят (в сценария). Повече клонят нещата към "иска ми се да беше така..." Обикновено филмите, дето показват нещата такива каквито са не ги въртят по ТВто, щото не са достатъчно зрителски и няма хепи енд, нали...[/quote]
и да уточня за "любителите"
ако ви е интересно човешкото тяло и патологията...
ми гледайте Discovery health.
има поне 4-5 различни вида серии...
снимани в самата болница...
в различни болници ...с ИСТИНСКИ патологии,ИСТИНСКИ начини на поведение и пр....
тези по сценарий имат толкова много недостоверни детайли и генерални ситуации ,че чак "не е истина"
най- се кефя като хвана грешка в сценария...
със зет ми стояхме на времето и се надпреварвахме кой ще открие следващото несъответствие...с действителността..
като например да се държи ларингоскопа с дясната ръка като интубираш някой...
най-редовна грешка....
тааа....
аз гледам само един
al bundy...
;)
а и още един
law and order criminal intent
щот ми харесва пича там...
ей го
и да уточня за "любителите"
ако ви е интересно човешкото тяло и патологията...
ми гледайте Discovery health.
има поне 4-5 различни вида серии...
снимани в самата болница...
в различни болници ...с ИСТИНСКИ патологии,ИСТИНСКИ начини на поведение и пр....
тези по сценарий имат толкова много недостоверни детайли и генерални ситуации ,че чак "не е истина"
най- се кефя като хвана грешка в сценария...
със зет ми стояхме на времето и се надпреварвахме кой ще открие следващото несъответствие...с действителността..
като например да се държи ларингоскопа с дясната ръка като интубираш някой...
най-редовна грешка....
тааа....
аз гледам само един
al bundy...
;)
а и още един
law and order criminal intent
щот ми харесва пича там...
ей го
- Nejimaki-dori