обърнал е резбата
Анализирай това!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: О, не съм допескал подобно нещо! :-)
Бе бегай ти...frisky lioness написа: Той Джон изобщо , въобще, дори, даже не е за изпускане:winkw:
Виж тука:

:eek:
и тука...

Бляк!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
екстра си го изтипосала джониmaggot написа:Бе бегай ти...frisky lioness написа: Той Джон изобщо , въобще, дори, даже не е за изпускане:winkw:
Виж тука:
и тука...
Бляк!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Жалко:( Корема се преглътва....Те колко готини мъже имат такива коремчета/кореми:-):winkw: пък и не е в първа младост:-)maggot написа:
и тука...
:
...остава успокоението, че винаги може да се спретне една тройка....с още някой:lol::lol::lol:, който сме го изпуснали, както казва калиостро

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Ако позволиш една лека поправка
Забраненият град от доста време не е забранен, но да ви пращам снимки от там е излишно, щото могат да се намерят на много места. Вътре (особено "къшите", където е бил императора, а и другите) е доста по-малко внушителен от Версай или Уиндзор примерно... Все пак е доста интересен - много различен от европейските дворци и разкоши... Тайните там са били за императора и малцината му приближени... В Китай със смъртта на императора е настъпвала нова епоха, имало е нов календар (летоброене) и т.н. Изобщо - мислене и поведение напълно различно от европейското. Като цяло Изтокът е пълен с мистика и символика. Начин на изразяване и начин на живот.Remmivs написа: Не мисля, че е точно така. Всъщност забранения град е просто забранен град. Място, в което простолюдието не влиза. И е бил такъв хиляди години. Гледам предимно Дискавъри и НГ, btw. Та, лично за мен, алюзията със съкровена и интимна тайна ми се губи малко, а още повече връзката със забранено за простолюдието място. За мен е тъкмо обратното.
Има ли светла мистика?![]()
Светлото се асоциира със знание и яснота, докато мистиката - с незнание и мъглявина, та ... най-вероятно светла мистика няма. Но ... може да има и други мнения.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: Анализирай това!
И аз като Ести ще кажа, че колкото четящи, толкова и тълкувания.Влад написа:Тъй като днес някои дами достигнаха върхове в тълкувателното изкуство, на които и самият мистър Холмс би завидял, надявам се да ми помогнат в разнищването на тази мижава загадчица! Особено много бих се радвал на помощ от страна на мъжката част от обитателите на "забранения град"! Аз имам някаква бегла идея, какво е искал да каже текстописеца на Дани с този набор от думички, но ще ви я споделя някъде по средата на тълкуването, за да не ви давам грешна посока. И така, превода (я, за всеки случай, приберете ножа и пепелника в шкафа!):
...
Та това, което ме мъчи е: Кой е този тайнствен "просто един приятел"?
Аз пък виждам тук нещо макабрено, не знам защо. И въпросният приятел е някакъв котарак.
Ама дали ще е от породата на Грибо или от тази на Бегемот наистина зависи от това кой чете.
Последно промяна от Мнемозина на 02.06.07, 14:07, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Тая книжка майка ми веднъж я скри, за да спра да чета, и тя никога повече не се намери!Remmivs написа:
PS
BTW, защо "забранения град"? Тука няма императори, нито пък порти. Тук по-скоро е слънчевия град, защото, по мое скромно мнение, преобладаващите усмивки го огряват като водопад от слънца. А ние всички заедно и поотделно сме просто един Незнайко.
Затова не съм съвсем сигурна, ама Слънчевия град не беше ли някак прекалено подреден?
Обаче от друга страна като място, където има светлина - може би си прав.
Точно снощи - понеже вчера за пореден път научих за разни недобри промени наоколо - се чудех на какво точно ми прилича тоя клуб в общата картинка.
Не можах да го измисля, най-близката ми асоциация беше доста Декамеронска и се отказах.
Не бих протестирала и срещу Забранения град - въпросът не е в императорите и портите, а в неговата недостижимост. Следователно - във вечната мечта за достигането му. И в практическото му не-достигане, в постоянните опити за това.
Не ти го обяснявам както трябва, обаче ако почнеш да спориш, ще опитам да се конкретизирам.
Символите също могат да се четат от всеки различно.
Последно промяна от Мнемозина на 02.06.07, 18:06, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Тази тема ме подсеща, как навремето Йоко Оно на една нейна изложба сложила следната "картина" - голямо, бяло, празно платно със завързана лупа за него, окачено нависоко, като за целта посетителите трябвало да се качват на стълба, за да го видят.Мнемозина написа: И аз като Ести ще кажа, че колкото чУтящи, толкова и тълкувания.
На самото платно само ако се използва лупата се виждало написано едно "Да".
Та...какво ли е искала да каже авторката?
ПП. Оправих го!:blum::lol:
Последно промяна от esti на 02.06.07, 14:16, променено общо 1 път.
- Green Light
Ииии, бе магот, аре искарай и нещо за Брад Пит, бе! Банкет ще дам, начи, в чест на тоя който най- накарая го разкрие. Гадта! Добър актьор, мамицата му, краставец, блондин, не старее, не надебелява и хетеро. Ебаси, много ме дразниmaggot написа: Бе бегай ти...
Виж тука:
и тука...
Бляк!
- Green Light
Гаранция, че е искала да огледа нечий задник на тая стълбаesti написа: Тази тема ме подсеща, как навремето Йоко Оно на една нейна изложба сложила следната "картина" - голямо, бяло, празно платно със завързана лупа за него, окачено нависоко, като за целта посетителите трябвало да се качват на стълба, за да го видят.
Искала е да каже "да" със сигурност.esti написа:Тази тема ме подсеща, как навремето Йоко Оно на една нейна изложба сложила следната "картина" - голямо, бяло, празно платно със завързана лупа за него, окачено нависоко, като за целта посетителите трябвало да се качват на стълба, за да го видят.Мнемозина написа: И аз като Ести ще кажа, че колкото четящи, толкова и тълкувания.
Оправи, моля те, това "и" в цитата, че ме ядосва.
Последно промяна от Мнемозина на 02.06.07, 14:27, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Готово.Мнемозина написа:
Оправи, моля те, това "и" в цитата, че ме ядосва.
Макар че мен не ме дразни, щото си е с бургаски акцент.
- Green Light
Тва много яко бе Влад. Виде ли как фанА дикиш, тука сме все отнесени кукувци. Те де, аз съм си супер. По диагонал видях че обвиняваш Ремиус в Реализъм и ей така между другото да ти кажа, че се едно да викаш на Галахад будист. Може да ми вярваш, аз съм му платен адвокат. На Ремиус не на Галхад.Влад написа:
Та това, което ме мъчи е: Кой е този тайнствен "просто един приятел"?
Тоя просто приятел кой ли може да е? Ми може да е на Миряна Башева един познат. И той такъв ненормален
Есеинщина
Извинете,
че влизам неканена
като някакъв
нощен нахал.
Поетът
е без възпитание.
И за никой
не му е жал.
Бях наблизо,
и тъй, на минаване
ще приседна
до вас - по палто.
Знаете ли,
навън зазорява.
Вие не спите.
Защо?
Аз и друг път
из вашата улица
съм хвърчала
по разни дела.
Не с очите си спомням.
а с пулса -
и най-стръмните
стъпала.
Но защо ли
не ми се е случвало
да се спъна
пред вашия вход?
Знам.
Отвън ми оставяхте ключа
и чакахте.
Цял живот.
Трябва мярка
Във всяко очакване.
Ето - вие
прекалихте с това.
Впрочем,
всичките сте еднакви.
Така ме боли
глава...
Късно е.
Идва утрото сприхаво.
с шизофренната
суета.
Ще се видим пак.
В някои стихове,
ако
ви ги посветя.
И простете,
влязох неканена,
като някакъв
глупав нахал.
Но не ми е
до възпитание,
а за себе си
ми е жал...
- Green Light
Ама диоската за Дъглас Адамс ли е била женена?doktorka написа:a да...
чух текста...
мъж и разбира се.
dressing gown e домашен халат.
и всъщност рефрренът в цялата песен е последният ред от песента...
;)
и понеже идеята е реминисценция на нещо дето се е случило,нали така?...
затуй вместо "пича" да я пита :"ти имаш ли си мъж?..и тя д аму отговаря...3-4 ...пъти през нощта...
девойката му дава отовор накраяяяя...а го използва като рефрен ,щото е спомен...нали тъй?
кратко ясно и изчерпателно.
да не говорим ,че халатът на Артър Дент е изкл известен...
Ами понеже сред себеподобни човек се чувства най-добре, значи на мястото си съм попаднал.Green Light написа:...тука сме все отнесени кукувци. Те де, аз съм си супер... По диагонал видях че обвиняваш Ремиус в Реализъм и ей така между другото да ти кажа, че се едно да викаш на Галахад будист...
Objection!
Не ме възприемайте така, моля! Никого не ми е минало през ум да обвинявам. Напротив, Ремиус ми харесва, защото ми напомня за мен самия преди някое време, а предполагам и всички от там минават. Аз всъщност съм му го написал, но с един особен шрифт, дето се чете само перпендикулярно (не по диагонал) и със стъпка половин ред
I`ve rest my case!
П.П. Не е била женена за Д.А., разбира се! Омешахме малко сюжетните линии ...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Долу ръцете от Брат Пит:mad:Green Light написа:Ииии, бе магот, аре искарай и нещо за Брад Пит, бе! Банкет ще дам, начи, в чест на тоя който най- накарая го разкрие. Гадта! Добър актьор, мамицата му, краставец, блондин, не старее, не надебелява и хетеро. Ебаси, много ме дразни
Има само един косур- блонди е:(
Зат'ва ПО ми пасва Джони Деп
Само да е посмял някой сега да каже нещо накриво...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аз ще посмея!:blum:frisky lioness написа:
Долу ръцете от Брат Пит:mad:
Има само един косур- блонди е:(
:winkw:
Зат'ва ПО ми пасва Джони Деп
Само да е посмял някой сега да каже нещо накриво...
Нито единия харесвам, нито другия. Дори другия ми е малко противен.
esti написа:Тази тема ме подсеща, как навремето Йоко Оно на една нейна изложба сложила следната "картина" - голямо, бяло, празно платно със завързана лупа за него, окачено нависоко, като за целта посетителите трябвало да се качват на стълба, за да го видят.Мнемозина написа: И аз като Ести ще кажа, че колкото чУтящи, толкова и тълкувания.
ПП. Оправих го!:blum::lol:
Гледай, моля ти се, как си прави майтап с моя перфекционизъм!
Добре, че се върнах да погледна!
Panta rhei...
Flashback, eh?Влад написа:Ами понеже сред себеподобни човек се чувства най-добре, значи на мястото си съм попаднал.
Objection!
Не ме възприемайте така, моля! Никого не ми е минало през ум да обвинявам. Напротив, Ремиус ми харесва, защото ми напомня за мен самия преди някое време, а предполагам и всички от там минават. Аз всъщност съм му го написал, но с един особен шрифт, дето се чете само перпендикулярно (не по диагонал) и със стъпка половин ред.
I`ve rest my case!
П.П. Не е била женена за Д.А., разбира се! Омешахме малко сюжетните линии ...
Or should I say fleshback...
Както и да е. Аз всъщност искрено се интересувам хареса ли ти Мейдъна и неговото оловно небе?
Аз пък не помня въобще да съм я чел. Но заглавието помня. И ми харесва.Мнемозина написа:Тая книжка майка ми веднъж я скри, за да спра да чета, и тя никога повече не се намери!Нито при ремонти, нито при пренасяния... изчезна!
Затова не съм съвсем сигурна, ама Слънчевия град не беше ли някак прекалено подреден?
Обаче от друга страна като място, където има светлина - може би си прав.
Точно снощи - понеже вчера за пореден път научих за разни недобри промени наоколо - се чудех на какво точно ми прилича тоя клуб в общата картинка.
Не можах да го измисля, най-близката ми асоциация беше доста Декамеронска и се отказах.
Не бих протестирала и срещу Забранения град - въпросът не е в императорите и портите, а в неговата недостижимост. Следователно - във вечната мечта за достигането му. И в практическото му не-достигане, в постоянните опити за това.
Не ти го обяснявам както трябва, обаче ако почнеш да спориш, ще опитам да се конкретизирам.
Символите също могат да се четат от всеки различно.
Животът е един декамер(т)он - както и да го погледнеш, Мнемо. Писал съм го и друг път, най-силният инстинкт, по-силен дори от инстинкта за самосъхранение, е инстинктът за продължение на рода. Това е програмирано в гените ни. Идиотско е малко да осъзнаеш, че си някаква маша на някакви побъркани гени, но е и освобождаващо също.
Конкретизирай, че нещо съм си оставил мисловния капацитет да дреме някъде в последните дни. Или страда просто от хронично недоспиване.
Така е. Те и затова са символи всъщност, не ли.
Като за английска група, звучи добре!
Неочаквано за мен, ми хареса. Мейдън е една от тези групи, които много ме кефи да слушам, но тематиката им ми е леко встрани.remmivs написа:искрено се интересувам хареса ли ти Мейдъна и неговото оловно небе?
Това "only God will know", по-скоро ми звучи като "всичко е в Божиите ръце".
Тук обаче си е описана задаващата се буря така "направо". Няма тази загадъчност, този стаен ужас от неизвестността...
(Като става въпрос за описания на стихии, най-много ме кефят "Градушка" и "Борът")
Моята история с Мейдън е една такава ... За първи път ги чух в началото на 90-те, тогава нямаше много дори касетофони в градчето дето живеех. Баща ми имаше един ролков магнетофон, който беше развален и по тази причина получих достъп до него в крехката си тийнейджърска възраст. С едно приятелче бяхме много запалени аудиофили, доколкото такова понятие беше въобще възможно тогава. Та оправихме ние "ролката", но се оказа, че нямаме никакъв шанс да си намерим медията (магнетофонна лента навита на пластмасова ролка, обикновено "ORWO"), и след две изтрити ленти на баща ми, близките ми срещи с "ролката" приключиха. Тогава изнамерихме отнякъде един преносим касетофон "Грундиг", изчовъркахме му електрониката и започнахме да правим предусилвател, за да стане "стерео". От къде откраднахме стереоглавата, все още ме е страх да кажа
Гримасата на лицето й замръзва, в онзи най-наситен отенък на гнева, устата отворена, очите кръгли ... След няколко секунди, челото й почва да се изглажда, успява да затвори уста... В края на песента вече е седнала "по турски" и само от време на време с леко недоверие поглежда това нашето творение, дали няма да "надъвче" лентата. След няколко парчета, по време на които почти не говорим, тя вече съвсем спокойна ни оставя да "се образоваме" самостоятелно. Естствено веднага тиражирахме касетката, която за съжаление само от едната страна имаше Мейдън, от другата беше Мотор Хед или Джудас, не си спомням. Много дълго време след това си го въртях този албум и си ме кефеше, де. Та така с Мейдън. Не можах да им стана фанатичен почитател, но ако имах физическата възможност, бих отишъл на концерта.
П.П. Ще ми се да ти разправя повече и за Забранения град, но след толкова изписани букви, направо не смея ...
"Декамеронски" не в тази посока ми се въртеше из главата, а по-скоро... Не знам, нещо като пир по време на чума. Всъщност не пречи да е и в двата смисъла.Remmivs написа:
Аз пък не помня въобще да съм я чел. Но заглавието помня. И ми харесва.
Животът е един декамер(т)он - както и да го погледнеш, Мнемо. Писал съм го и друг път, най-силният инстинкт, по-силен дори от инстинкта за самосъхранение, е инстинктът за продължение на рода. Това е програмирано в гените ни. Идиотско е малко да осъзнаеш, че си някаква маша на някакви побъркани гени, но е и освобождаващо също.
Конкретизирай, че нещо съм си оставил мисловния капацитет да дреме някъде в последните дни. Или страда просто от хронично недоспиване.
Така е. Те и затова са символи всъщност, не ли.
Продължих да се чудя коя от детските книжки е събуждала истински мечтания у мен. Ама трайни.
И се сетих.
Торта в небето.
Никакви други утопични градове и светове не са ми изглеждали толкова реални и недостижими, както тая пуста торта в небето.
Та така де - газим тук из реки от алкохолни аромати, сметана, шоколадови скали, захаросани вишни и какви ли не разкоши.
Зарязвам всякакви градове и спорове и се спирам на това. Точка.
Между другото, за символите ей сега ще се опровергая сама: за да бъдат символи, трябва все пак да бъдат разбирани, следователно някаква универсалност при тях има.
Змията не може да бъде символ на състраданието например. Но пък на много други неща е.
Panta rhei...
- Green Light
Има една реклама "за най- важния момент от живота ви - раждането на дете там едикво си ви трябва" та се замислих аз тва ли е най- важния момент от живота ми? Ама най- най? Ето ги терминаторите, родени са. И никакъв шанс за нещо важно никога повече? Айде да не е по- важно, ама поне толкова важно? Край, няма, репродуцирах се, квито и напъни да имам, в живота ми най- важното е минало.Remmivs написа: Писал съм го и друг път, най-силният инстинкт, по-силен дори от инстинкта за самосъхранение, е инстинктът за продължение на рода. Това е програмирано в гените ни. Идиотско е малко да осъзнаеш, че си някаква маша на някакви побъркани гени, но е и освобождаващо също.
Бе, аз да не съм риба, бе?
- Green Light
Начи предлагам тука да се намесят компетенъните органи! Не може такова нещо, кажеш разбираш ли нещо и после сам се опровергаваш. И човек който те е цитирал в събота вечерта сега какво да прави? Питам аз!Мнемозина написа: .
Между другото, за символите ей сега ще се опровергая сама: за да бъдат символи, трябва все пак да бъдат разбирани, следователно някаква универсалност при тях има.
Змията не може да бъде символ на състраданието например. Но пък на много други неща е.
Ами като ви няма, кого да опровергавам, освен себе си, а?Green Light написа:Начи предлагам тука да се намесят компетенъните органи! Не може такова нещо, кажеш разбираш ли нещо и после сам се опровергаваш. И човек който те е цитирал в събота вечерта сега какво да прави? Питам аз!Мнемозина написа: .
Да ти припомня ли предишния си подпис?
Panta rhei...
- Green Light
Ще се опровергаваш на глас. Няма да ги пишеш такива, понеже не е честно за аудиторията.Мнемозина написа:Ами като ви няма, кого да опровергавам, освен себе си, а?Green Light написа:Начи предлагам тука да се намесят компетенъните органи! Не може такова нещо, кажеш разбираш ли нещо и после сам се опровергаваш. И човек който те е цитирал в събота вечерта сега какво да прави? Питам аз!Мнемозина написа: .
Да ти припомня ли предишния си подпис?
Макар че и на глас си носи своите рискове, Трябва да те предупредя, например, никога да не спориш със себе си в колата. Аз веднъж паркирам пред къщи, загасвам радиото и си слизам. Забравих обаче, че водя разгорещен спор не само на ум и почти извиках "Няма да стане!" и една съседка почти седна на тротоара от уплах. Оттогава грижливо ме заобикаля.
П.П. Добре че не беше тя когато слезнах пак така пеейки So what с металика
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Кой друг, бе?:blink::shocked: Брат Пит ли:mad::evil:?esti написа:
Нито единия харесвам, нито другия. Дори другия ми е малко противен.
Това смятай, че не съм го прочела.
Снощи като гледах "фейс оф", та се замислих. Ами харесва ми Трите волта, ама ако требе да избирам Никълъс Кейдж ми е фаворит (той гей ли е:shocked:). Както и да е...Големите актьори са си големи. Гейове или лесбийки...на мене ми е все тая

Ти смятай, че не съм го написала.frisky lioness написа:
Кой друг, бе?:blink::shocked: Брат Пит ли:mad::evil:?
Това смятай, че не съм го прочела.
Снощи като гледах "фейс оф", та се замислих. Ами харесва ми Трите волта, ама ако требе да избирам Никълъс Кейдж ми е фаворит (той гей ли е:shocked:). Както и да е...Големите актьори са си големи. Гейове или лесбийки...на мене ми е все таяНе ми влияе на начина, по който възприемам филмите
А тези и двамата ги харесвам.
И хич не ми пука, дали са гейове.
Все пак, това е от значение само ако реша да ги съблазнявам. Пък аз не съм решила още...колебая се.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Чудесноesti написа:Все пак, това е от значение само ако реша да ги съблазнявам. Пък аз не съм решила още...колебая се.

Ама, чакай сега, ако ти ги искаш аз не съм ти конкуренция, щото си имам принцип:frisky lioness написа:Чудесноesti написа:Все пак, това е от значение само ако реша да ги съблазнявам. Пък аз не съм решила още...колебая се.Така конкуренцията намаля:lol::lol::winkw:
Моите мъже по чуждо не ги давам - само на приятелки.
А ти си ми дружка. Дори и някоя добра думи бих им подшушнала за теб.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Е, т'ва е. НЕ си кучка кат мен:shy: Засрами мъ....Но дори и засрамена НЕ ДА-ВАМ:-) и хапя:mad::evil:esti написа: Моите мъже по чуждо не ги давам - само на приятелки.

Защо да не е честно за аудиторията?Green Light написа:
Ще се опровергаваш на глас. Няма да ги пишеш такива, понеже не е честно за аудиторията.
Макар че и на глас си носи своите рискове, Трябва да те предупредя, например, никога да не спориш със себе си в колата. Аз веднъж паркирам пред къщи, загасвам радиото и си слизам. Забравих обаче, че водя разгорещен спор не само на ум и почти извиках "Няма да стане!" и една съседка почти седна на тротоара от уплах. Оттогава грижливо ме заобикаля.
П.П. Добре че не беше тя когато слезнах пак така пеейки So what с металика
Не знам ти как си, обаче аз като споря със себе си съм най-добра, адски съм убедителна и винаги се побеждавам. И много се гордея в такива моменти.
Panta rhei...
Хапла!:blum:frisky lioness написа:Е, т'ва е. НЕ си кучка кат мен:shy: Засрами мъ....Но дори и засрамена НЕ ДА-ВАМ:-) и хапя:mad::evil:esti написа: Моите мъже по чуждо не ги давам - само на приятелки.
Абе как успяваш??? Аз преди години като играех сама срещу себе си на дама, много се ядосвах като губя ...Мнемозина написа: Не знам ти как си, обаче аз като споря със себе си съм най-добра, адски съм убедителна и винаги се побеждавам. И много се гордея в такива моменти.
Ами зависи от коя страна си седнала...4avdar4e написа:Абе как успяваш??? Аз преди години като играех сама срещу себе си на дама, много се ядосвах като губя ...Мнемозина написа: Не знам ти как си, обаче аз като споря със себе си съм най-добра, адски съм убедителна и винаги се побеждавам. И много се гордея в такива моменти.
Panta rhei...
Ето! Цял живот ( ..е, не чак толкова - откакто се познаваме) й обяснявам, че печели, само като седи от моята страна!Мнемозина написа:Ами зависи от коя страна си седнала...4avdar4e написа:... много се ядосвах като губя ...