Житената Питка написа:Аз се имам за широко скроен човек, но това ме разби.
http://www.dnes.bg/article.php?id=36876
Не знам какво извратено съзнание го е сътворило този формат, но ако такова нещо се появи в България аз най-официално ще си спра телевизията под всякаква форма.
Повдига ми се като си мисля до къде може да стигне "най-интелигентното" същество на планетата.

Темата ме хвърли в дълбок размисъл, още преди да я пуснеш - чух за тази история.
Няма да се занимавам със зрелищния аспект... Значи - ето какво имаме налице - от една страна - достатъчно развита медицина, трансплантации и т.н., от друга - недостиг на донори. Във всички случаи, все някой решава кой да бъде спасен - ако е лекарски екип - имат някакви критерии за перспективност, риск и т.н. Отпадналите са много, и всеки има близки, готови на всичко - особено болните деца. От друга страна, по света има предостатъчно бедняци, готови за се предоставят, буквално за жълти стотинки. Не случайно най-много трансплантации се правят в Индия, Пакистан, Израел - там евтиното "месо" е в изобилие, толкова е евтино, че дори обикновени българи могат да си го позволят. Аз лично съм гледала едно предаване, в което едно най-обикновено българско семейство разказваше, че са направили няколко неуспешни трансплантации в Пакистан /органът е бил отхвърлен/ и журналистката, която взимаше интервюто, в един момент се сети, че тази работа май не е законна, и ги попита - е как така?!, но в следващия момент съобрази, че става въпрос за живота на тяхното дете и си замълча...Е, тук е дилемата - от една страна имаме достатъчно богати хора, от другата - достатъчно бедни. Решили сме, че донорът не може да бъде платен - грозно изглежда някак - богатия да живее, бедния - да мре, обаче и другото не ни се връзва - да оставим някой близък /не дай си боже - дете/ да умре, заради единият морал. И к'во правим - ами най- лесното - правим се, че няма такова нещо - затваряме си очите, запушваме си ушите, спираме телевизията. В опит да удължим състоянието си на невинност?! Аз не съм наясно как е справедливо - дали по-богатия да спечели, или с есемеси да изберем по-готиния. Единственото, в което съм сигурна е, че спирането на телевизията е временно решение...