Много странна случка
Много странна случка
Знаете ги тези "кафенета" - те са винаги на ъгъл и близо до спирка. Има едно малко гише и понеже продават всичко - от билети през сладки и закуски до цигари - сутрин стават големи опашки. Най-вече заради ония нахалници, дето идват с едни картони с дупки и искат по 8 двойни кафета и 4 капучини, ама това е друга тема.
На нашето такова кафе редът е следният: обслужват две момичета. Казваш какво искаш и правиш място на следващия, за да не бавиш опашката.
Поръчвам аз своето кафе и се дърпам встрани. Обаче човекът след мен стои на един метър и нищо не казва. След около 30 секунди притеснено пита "Може ли да им кажа какво искам?"
Разбира се, отговорих, заповядайте.
И той иска кафе.
След мъничко на прозорчето наднича моето момиче и аз трябва да се приближа, за да кажа с колко захар искам кафето, каква да е сметаната и т.н.
Въпросният човек светкавично се премества пак на метър встрани и още по-смутено казва "Извинявайте, сигурно ви е неприятно, че стоя толкова близо!"
Ама моля ви се, защо, понечвам да кажа, но преди това го погледнах... и видях, че е циганин.
Много чист, спретнат, с костюм, сресан.
Казах го все пак, но ми се приплака.
После ми благодари, пожела ми приятен ден и си тръгна.
На нашето такова кафе редът е следният: обслужват две момичета. Казваш какво искаш и правиш място на следващия, за да не бавиш опашката.
Поръчвам аз своето кафе и се дърпам встрани. Обаче човекът след мен стои на един метър и нищо не казва. След около 30 секунди притеснено пита "Може ли да им кажа какво искам?"
И той иска кафе.
След мъничко на прозорчето наднича моето момиче и аз трябва да се приближа, за да кажа с колко захар искам кафето, каква да е сметаната и т.н.
Въпросният човек светкавично се премества пак на метър встрани и още по-смутено казва "Извинявайте, сигурно ви е неприятно, че стоя толкова близо!"
Ама моля ви се, защо, понечвам да кажа, но преди това го погледнах... и видях, че е циганин.
Panta rhei...
Мда... имал съм не малко контакти и с подобни хора (а един ми правеше плочките в къщи преди време и по-точен, коректен и честен майстор рядко съм имал, а съм имал много майстори...) и поради тази причина съм невероятен противник на голословното и безпричинното (когато си има причина е друга работа) оплюване на свестните цигани. Считам, че трябва да се работи и да се поощряват НЕ ВСИЧКИ, а точно свестните и честните (колкото и да са малко) цигани. Слагайки ги под един кюп/знаменател караме свестните да мислят и да се държат като крадливите си (и мръсни) събратя. Това е тема важна за България (щото някой ми каза за данни, че 49% от родените през последната година били цигани)... а не дали НДСВ се цепи и ББ ще спечели изборите...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Това е трудно постижимо, знаеш го.ELBI написа:Мда... имал съм не малко контакти и с подобни хора (а един ми правеше плочките в къщи преди време и по-точен, коректен и честен майстор рядко съм имал, а съм имал много майстори...) и поради тази причина съм невероятен противник на голословното и безпричинното (когато си има причина е друга работа) оплюване на свестните цигани. Считам, че трябва да се работи и да се поощряват НЕ ВСИЧКИ, а точно свестните и честните (колкото и да са малко) цигани. Слагайки ги под един кюп/знаменател караме свестните да мислят и да се държат като крадливите си (и мръсни) събратя. Това е тема важна за България (щото някой ми каза за данни, че 49% от родените през последната година били цигани)... а не дали НДСВ се цепи и ББ ще спечели изборите...
И не е това идеята на великите фондове, дето уж отпускат пари за интеграцията им. Поне по мои впечатления.
Panta rhei...
има нещо което не ми е ясно
човека стои на метър и половина
после на метър
после на още метър
....
как си говорят тези двама човека пред това кафе след като са на разстояние близо 5 метра
за да се води този разговор то трябва да са или тяло в тяло или да са 10 см един от друг
нещо ни се спестява в този етюд
после на метър
после на още метър
....
как си говорят тези двама човека пред това кафе след като са на разстояние близо 5 метра
за да се води този разговор то трябва да са или тяло в тяло или да са 10 см един от друг
Е ми няма пък да ти обясня, че постоянната дистанция беше около метър и той смяташе, че ми е причинил неприятни усещания с тази близост.caliostro написа:има нещо което не ми е ясно
после на метър
после на още метър
....
Panta rhei...
Не съм казал, че е лесно постижимо! Ако беше лесно - щях да ти кажа/дам лесно решение. Но като не се работи за решение, като това не стои на дневен (трябва да е на годишен, ежегоден даже) ред, при което да се следи как върви този процес, вервай ми - ХЕПТЕН нищо няма да стане... след 25 години ще сме 50-50 ....Мнемозина написа:Това е трудно постижимо, знаеш го.ELBI написа:Мда... имал съм не малко контакти и с подобни хора (а един ми правеше плочките в къщи преди време и по-точен, коректен и честен майстор рядко съм имал, а съм имал много майстори...) и поради тази причина съм невероятен противник на голословното и безпричинното (когато си има причина е друга работа) оплюване на свестните цигани. Считам, че трябва да се работи и да се поощряват НЕ ВСИЧКИ, а точно свестните и честните (колкото и да са малко) цигани. Слагайки ги под един кюп/знаменател караме свестните да мислят и да се държат като крадливите си (и мръсни) събратя. Това е тема важна за България (щото някой ми каза за данни, че 49% от родените през последната година били цигани)... а не дали НДСВ се цепи и ББ ще спечели изборите...
И не е това идеята на великите фондове, дето уж отпускат пари за интеграцията им. Поне по мои впечатления.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: Много странна случка
Туй е кофти знак.Мнемозина написа:Знаете ги тези "кафенета" - те са винаги на ъгъл и близо до спирка. Има едно малко гише и понеже продават всичко - от билети през сладки и закуски до цигари - сутрин стават големи опашки. Най-вече заради ония нахалници, дето идват с едни картони с дупки и искат по 8 двойни кафета и 4 капучини, ама това е друга тема.
И той иска кафе.
Направо смятай, че сме 50/50.ELBI написа:
Не съм казал, че е лесно постижимо! Ако беше лесно - щях да ти кажа/дам лесно решение. Но като не се работи за решение, като това не стои на дневен (трябва да е на годишен, ежегоден даже) ред, при което да се следи как върви този процес, вервай ми - ХЕПТЕН нищо няма да стане... след 25 години ще сме 50-50 ....
Panta rhei...
А, не е.pocti_bezobidna написа:
Туй е кофти знак.
Калиостро щеше да каже, ако беше така.
Panta rhei...
само ако не ми излизаш с разни цигански номераМнемозина написа:Направо смятай, че сме 50/50.ELBI написа:
Не съм казал, че е лесно постижимо! Ако беше лесно - щях да ти кажа/дам лесно решение. Но като не се работи за решение, като това не стои на дневен (трябва да е на годишен, ежегоден даже) ред, при което да се следи как върви този процес, вервай ми - ХЕПТЕН нищо няма да стане... след 25 години ще сме 50-50 ....
Да ти кажа от личен опит за фондовете.Мнемозина написа:
Това е трудно постижимо, знаеш го.
Дават с пари за краткосрочни програми. Максимуа е три години и то това са много редки случаи.
Иначе проектите са с продължителност по няколко месеца.
Малкото организации, които работят сериозно имат нужда от държавна подкрепа. Не финансова, а просто интеграцията да стане наистина държавна и дългосрочна политика. И след поколение-две ще има резултат.
... след 25 години.ELBI написа:само ако не ми излизаш с разни цигански номераМнемозина написа:Направо смятай, че сме 50/50.ELBI написа:
Panta rhei...
не мога да кажа нищо.Мнемозина написа:А, не е.pocti_bezobidna написа:
Туй е кофти знак.
нещо липсва в тази картинка.
нещо е проспуснато.
Ми изгубила съм някъде едната карта, да му се невиди:shy:caliostro написа:не мога да кажа нищо.Мнемозина написа:А, не е.pocti_bezobidna написа:
Туй е кофти знак.
нещо е проспуснато.
Наистина липсва, но не е това, което ти се ще да е.caliostro написа:не мога да кажа нищо.Мнемозина написа:А, не е.pocti_bezobidna написа:
Туй е кофти знак.
нещо е проспуснато.
Прекарах доста време в самоанализ, защото се заподозрях, че може да съм се държала надменно с човека.
Това е, което пропуснах.
Но не съм се държала така.
Panta rhei...
Мнемо, размисли ме сега и ми припомни нещо... Преди вече доста години, кат бяхме на стаж в Прага. Разказвала съм, че негрите ми бяха най-добрите дружки там. Чехите - високомерни, арабите - мръсни, лицемерни и противни, жълтите си поддържаха отношение само вътре в групите, гърците гледаха на българките само като на .... гумени кукли с дупка, да го наречем. Обаче пък сърбите и неграта ми бяха страхотни дружки. Но при първото запознанство ми направи впечатление, че не се ръкуват и гледат сякаш встрани. Впоследствие научих, че даже не ходят по центъра, защото ги нападат, бият, ръгат и т.н. Мойте дружки учеха медицина, говореха по няколко чужди езика (чешкият им беше много забавен, но пък френски им беше роден), бяха десет пъти по-чистоплътни от огромната маса студенти. Но смятаха, че миришат:shocked: Белите им бяхме създали усещането за мръсотия. А всъщност едва ли съм срещала през живота си по-галантни, симпатични и фини хора. Та чудя си се де... Какво нещо е проекцията?!?
Той е свикнал на такова държане и по инерция го предполага и у теб.Мнемозина написа: Прекарах доста време в самоанализ, защото се заподозрях, че може да съм се държала надменно с човека.
Това е, което пропуснах.
Докато четях, си казвах - брей, какъв галантен господин. Сигурно е чужденец и идва от страна, където личното пространство е по-дълго. Някоя северна страна. А като каза циганин... и аз се почувствах като теб.
- Глас в пустиня
Сигурна съм, да.БоЕВ написа:А ти Мнемо, сигурна ли си че е от малцинствата? Той ли ти го каза, или говореше на малцинствен език? Аз също не обичам прекаленната близост, а се е случвало и да ме объркват, заговаря ли са ме на цигански ,на турски...
Не ме питай сега защо съм сигурна, защото ще взема да кажа.
Panta rhei...
- snowprincess
в турция веднага ни разпознаваха, че сме от България заради мъж ми (и той същата боя) и не викаха "комшу":lol:БоЕВ написа:А ти Мнемо, сигурна ли си че е от малцинствата? Той ли ти го каза, или говореше на малцинствен език? Аз също не обичам прекаленната близост, а се е случвало и да ме объркват, заговаря ли са ме на цигански ,на турски...

Само да вмъкна: този говореше абсолютно правилен български.snowprincess написа:в турция веднага ни разпознаваха, че сме от България заради мъж ми (и той същата боя) и не викаха "комшу":lol:БоЕВ написа:А ти Мнемо, сигурна ли си че е от малцинствата? Той ли ти го каза, или говореше на малцинствен език? Аз също не обичам прекаленната близост, а се е случвало и да ме объркват, заговаря ли са ме на цигански ,на турски...
Panta rhei...
- snowprincess
ти не можеш да се държиш надменноМнемозина написа: Наистина липсва, но не е това, което ти се ще да е.
Прекарах доста време в самоанализ, защото се заподозрях, че може да съм се държала надменно с човека.
Това е, което пропуснах.

Благодаря тиsnowprincess написа:ти не можеш да се държиш надменноМнемозина написа: Наистина липсва, но не е това, което ти се ще да е.
Това е, което пропуснах.
Абе мога.
Веднъж една нахална контрольорка в автобуса... не, това няма да го разказвам, но се държах ужасяващо.
Но го направих умишлено тогава.
Както и да е, това е друга тема.
Panta rhei...
Кой пък те кара да анализираш?caliostro написа:интересно ми е ако тоя не беше опушен и ситуацията беше същата щеше ли да се налага да анализираме?
Аз само споделям.
Ако този не беше опушен, такава случка нямаше да има изобщо.
Ако проблемът беше в неговата нетърпимост към навлизане в личното му пространство, реакцията му щеше да бъде обратната.
Panta rhei...
И аз имах странна случка. С теб.
Бяхме на някакво място двете и в един момент се оказа, че сме с разменени обувки.
Ама не нацяло, а всеки с по една своя и по една чужда т.е. ти с една моя и аз с една твоя.
Едва ли сте се досетили, но това насън става.
Ако някой разбира от сънища, ще бъде ли така добър да разтълкува?:shy:
Бяхме на някакво място двете и в един момент се оказа, че сме с разменени обувки.
Ама не нацяло, а всеки с по една своя и по една чужда т.е. ти с една моя и аз с една твоя.
Пак добре, че не сме си разменяли шапките!esti написа:И аз имах странна случка. С теб.
Дано някой ни осветли що ще рече тоз сън и каква поличба съм.
Panta rhei...
Абе то кат се замисли човек много работи бихме могли да си разменим, ама не е там въпроЗа.Мнемозина написа:
Пак добре, че не сме си разменяли шапките!
Дано някой ни осветли що ще рече тоз сън и каква поличба съм.
И на мен мий интересно.
Мисли му ако не си добра поличба - няма да ти върна обувките!:lol:
- snowprincess
излизам, само ще ти пейстна кво казва Пиер Дако за обувкатаesti написа:И аз имах странна случка. С теб.
"Знаем, че кракът е фалически символ и че обувката трябва да пасва на крака; оттук можем да заключим, че обувката има женска символика. Вероятно заради това „си търсим обувка по мярка" . Не бързайте да се усмихвате - тази символика се потвърждава в множество сънища.
В най-обикновените човек просто се чувства удобно с новите си обувки. Но понякога обувките са овехтели, пробити и пропускат вода. Значението и в двата случая изглежда лесно разбираемо - сънуващият се чувства удобно по пътищата на живота или страда от чувство за малоценност. Когато обувката не пасва добре на крака му, можем да смятаме, че и той не е в съгласие със себе си.
В много сънища на мъже женските обувки могат да разкриват склонност към фетишизъм (фетишизмът по отношение на женските обувки и крака е разпространено явление). Обувките понякога означават богатство или власт. Когато си ги събуваме насън, извършваме акт на смирение (да си спомним, че древните са смятали обувката за символ на свободата - робите са ходели боси)."

Благодарим!snowprincess написа:излизам, само ще ти пейстна кво казва Пиер Дако за обувкатаesti написа:И аз имах странна случка. С теб.
"Знаем, че кракът е фалически символ и че обувката трябва да пасва на крака; оттук можем да заключим, че обувката има женска символика. Вероятно заради това „си търсим обувка по мярка" . Не бързайте да се усмихвате - тази символика се потвърждава в множество сънища.
В най-обикновените човек просто се чувства удобно с новите си обувки. Но понякога обувките са овехтели, пробити и пропускат вода. Значението и в двата случая изглежда лесно разбираемо - сънуващият се чувства удобно по пътищата на живота или страда от чувство за малоценност. Когато обувката не пасва добре на крака му, можем да смятаме, че и той не е в съгласие със себе си.
В много сънища на мъже женските обувки могат да разкриват склонност към фетишизъм (фетишизмът по отношение на женските обувки и крака е разпространено явление). Обувките понякога означават богатство или власт. Когато си ги събуваме насън, извършваме акт на смирение (да си спомним, че древните са смятали обувката за символ на свободата - робите са ходели боси)."
Твърде смътно, както обикновено в сънотълкуването...
Panta rhei...