За мистериите отново

Все същите
Аватар
Semiramis

За мистериите отново

Мнение от Semiramis »

:lol: няма-няма и като се разпиша...поне това беше сутрешната идея - 5-6 теми за добро утро
една за сега.

Върви по НГ филм за търсенето на Атлантида, може би сте го засичали. Теориите за Санторини и подобни... Гледала съм го, обаче миналата вечер, прехвърляйки каналите след Хаус - пак същото филмче, но на момента с египетските йероглифи от гробницата на ..помня ли кой вече.

Изкарах едно линкче:
http://www.wmyst.hit.bg/UFO-AncientUFO-main-s.htm
с хубавото заглавие "Рисунки на НЛО от древността"

Та за въпросните рисунки...
Ако ви се чете - хубаво. Че има загадки - има. Обаче за тези специално рисунки просто...казаха по НГ, че всъщност хеликоптера и подводницата и другите са се появили с времето от случайно наслагване на "надписи" от различни времена един върху друг, а на нас на какво ни прилича - наша си работа. Простичко и ясно. Като с онази крата на Антарктида, за която писах преди време що не е загадка.

:coffee:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

И аз го киризих това с подводницата и хеликоптера. Изглежда разумно. А какво е всъщност... Не знаем.

Мен друго ме вчепетли онзи ден или вчера беше пак по НГ. От 100 000 години история на вида ни познаваме около 5 000 другите 95% са пълна мистерия (дали да пиша засега даже не знам).
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:И аз го киризих това с подводницата и хеликоптера. Изглежда разумно. А какво е всъщност... Не знаем.

Мен друго ме вчепетли онзи ден или вчера беше пак по НГ. От 100 000 години история на вида ни познаваме около 5 000 другите 95% са пълна мистерия (дали да пиша засега даже не знам).
Не съм го видяла това.
Снощи прелиствах една История на антропологията ... много дребна, само 200 странички по-едър шрифт, не лоша всъщност се оказа. Та си мислех някъде в тази връзка, че ..Латур мисля е писал, че "никога не сме били модерни". По най-елементарен начин за какво говоря: не може да съизмеряваме и рационализираме социолно знание..т.е няма как да извличаме правилини изводи на база голи факти ..Неясно се изразих, но исках да кажа, че или няма да разберем или ще си ги напаснем останалите 95% по наш си аршин.
Аватар
Мнемозина

Re: За мистериите отново

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа: Та за въпросните рисунки...
Ако ви се чете - хубаво. Че има загадки - има. Обаче за тези специално рисунки просто...казаха по НГ, че всъщност хеликоптера и подводницата и другите са се появили с времето от случайно наслагване на "надписи" от различни времена един върху друг, а на нас на какво ни прилича - наша си работа. Простичко и ясно. Като с онази крата на Антарктида, за която писах преди време що не е загадка.

:coffee:
Днес явно съм обзета от здрав скепсис.
:huhthink:

Всичко това ми изглежда съвсем естествено и изобщо не ме учудва вече. Еко е виновен...
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа: Снощи прелиствах една История на антропологията ... много дребна, само 200 странички по-едър шрифт, не лоша всъщност се оказа. Та си мислех някъде в тази връзка, че ..Латур мисля е писал, че "никога не сме били модерни". По най-елементарен начин за какво говоря: не може да съизмеряваме и рационализираме социолно знание..т.е няма как да извличаме правилини изводи на база голи факти ..Неясно се изразих, но исках да кажа, че или няма да разберем или ще си ги напаснем останалите 95% по наш си аршин.
Коя антропология? Социалната или онази другата с кокалите? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Коя антропология? Социалната или онази другата с кокалите? :lol:
Ъ-ъ, това с кокалите не беше ли нещо с пато или пък беше с некро?... :huhthink: :blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
Semiramis написа: Снощи прелиствах една История на антропологията ... много дребна, само 200 странички по-едър шрифт, не лоша всъщност се оказа. Та си мислех някъде в тази връзка, че ..Латур мисля е писал, че "никога не сме били модерни". По най-елементарен начин за какво говоря: не може да съизмеряваме и рационализираме социолно знание..т.е няма как да извличаме правилини изводи на база голи факти ..Неясно се изразих, но исках да кажа, че или няма да разберем или ще си ги напаснем останалите 95% по наш си аршин.
Социална и културна. Кокалестата е маскирана :lol:
онова, за което има 6-7 тома в 200 стр
някой път се възмущавам на собствените си опростявания :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Коя антропология? Социалната или онази другата с кокалите? :lol:
Ъ-ъ, това с кокалите не беше ли нещо с пато или пък беше с некро?... :huhthink: :blum:
Тц, тц, тц...

Не те ли е срам! :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
Мнемозина написа:
Социална и културна. Кокалестата е маскирана :lol:
онова, за което има 6-7 тома в 200 стр
някой път се възмущавам на собствените си опростявания :lol:
Аха.
Тогава аз пък ще ти кажа, че можем да рационализираме, но няма как да разберем верността на това, до което сме достигнали. Всякак си е наш аршинът.
Да де, ясно ти е, че не аз съм го казала, ама сега аз го пиша... :grin:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:
Тц, тц, тц...

Не те ли е срам! :blum:
Бе срам ме е, ама търпя!

:grin:
annonymus

И аз съм леко скептична

Мнение от annonymus »

Това

Изображение

съм почти готова да се закълна, е Люк Скайуокър на път за Оби Уан в серия 4.
Имайки предвид обрадзованието на Лукас по История на изкуствата, приликите с египетски йероглифи не ме учудват.

А това:

Изображение

Ми прилича на риба, не на цепелин, за извънземни да не говорим.
[/img]
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Всякак си е наш аршинът.
Още от темата на ести за свободата съм в творческа криза по философия. Аршинът май не можем да си сменим. И никога няма да видим по-далеч от ъ-ъ носа си. Не и докато сме това, което сме. А после вече няма да е същото. Но, ces't la vie или както там беше не книжовен мандарински.:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Още от темата на ести за свободата съм в творческа криза по философия. Аршинът май не можем да си сменим. И никога няма да видим по-далеч от ъ-ъ носа си. Не и докато сме това, което сме. А после вече няма да е същото. Но, ces't la vie или както там беше не книжовен мандарински.:cool:
Тя Ести все такава ще я свърши.
А точно това се опитах да кажа там - как искам ъъ носът ми да не ми е граница на мисленето.
Но като не може...
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:И аз го киризих това с подводницата и хеликоптера. Изглежда разумно. А какво е всъщност... Не знаем.

Как го определи 100 000? Счита се, че преди около 50 000 е станало нещо особено, след което човекът се е развил сериозно (открил оръжията и т.н. и т.н.) От преди 5000 г. имаме писмени паметници, но имаме открити селища в полумесецът на живота от около 10 000 пр. Хр (ако не ме лъже паметта - с хамбари за жито, някакъв вид градове).

бе като цяло е много любопитно..
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Чакай, че се замислих и се ядосах! :duel:

Ние аршина не можем да го сменим, обаче можем да си представим, че можем! За това спорехме в темата на Ести!
Ти не можеш ли да си представиш мисълта си без никакви ограничения: да разбира, да проумява, да научава, да хвърчи навсякъде из пространството и времето и да узнава всичко, което иска да узнае?
Аз мога. И хич не ме интересува дали ще съм същата.
Аз и сега не съм същата като онази, дето съм била преди година (да речем), така че какво значение има това? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Чакай, че се замислих и се ядосах! :duel:

Ние аршина не можем да го сменим, обаче можем да си представим, че можем! За това спорехме в темата на Ести!
Ти не можеш ли да си представиш мисълта си без никакви ограничения: да разбира, да проумява, да научава, да хвърчи навсякъде из пространството и времето и да узнава всичко, което иска да узнае?
Аз мога. И хич не ме интересува дали ще съм същата.
Аз и сега не съм същата като онази, дето съм била преди година (да речем), така че какво значение има това? :lol:
Мога бе, Мнемо, мога. Но не в това е същината май. Не знам за какво сме спорили :shocked: в темата на ести. Аз просто си разсъждавах там, че и тук на глас, тва де, пис. Обаче да си представиш нещо и да е нещото осъществимо (теоретично), пък и да вземеш да го направиш практически са съвсем различни неща дето писа Хайтов в Мерак ако се не лъжа. Пък един друг писател ще ти цитирам (не че не съм цитирал и преди този цитателен цитат):

- Къде остава честта? - попитах аз.
- Тя е едно неудобство - отговори той - една пречка по пътя към могъществото.
- Струва ми се, - казах неуверено - че ти някога си бил човек на честта.
- Надраснах я - отговори той.
- Най-опасните са лъжите, които ние самите си казваме.
____

"What of honor?" I asked.
"An inconvenience," he said, "an impediment on the path to power."
"You seem to me," I said, uncertainly, "one who might once have had honor."
"I have outgrown it," he said.
"The most dangerous lies," I said, "are those which we tell ourselves."

А за това дали сме тези отпреди една година. Не сме. И сме. Парадокс. И не само заради паралела с парадокса на Арго ами и заради втория слой - нефизичния.

:cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Интересен въпрос!

За съжаление още дълго няма да получим отговори, или по-задоволително тълкуване от стандартните клиширани трактовки повтаряни до втръсване от войнстващите дарвинисти.

Да, Египет, Индия и индианските култури изобилстват от разкази за летящи хора, машини и др., но това не пречи да бъдат отхвърляни с аргументи и презумпции изсмукани от пръстите. На мен лично ми е достатъчно мълчанието на ортодоксалните учЕни по въпроса с "багдатската батерия" - изглежда производството и съхраняването на електричество е било познато още в Шумер и Вавилон...:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа: Мога бе, Мнемо, мога. Но не в това е същината май. Не знам за какво сме спорили :shocked: в темата на ести. Аз просто си разсъждавах там, че и тук на глас, тва де, пис. Обаче да си представиш нещо и да е нещото осъществимо (теоретично), пък и да вземеш да го направиш практически са съвсем различни неща дето писа Хайтов в Мерак ако се не лъжа. Пък един друг писател ще ти цитирам (не че не съм цитирал и преди този цитателен цитат):

- Къде остава честта? - попитах аз.
- Тя е едно неудобство - отговори той - една пречка по пътя към могъществото.
- Струва ми се, - казах неуверено - че ти някога си бил човек на честта.
- Надраснах я - отговори той.
- Най-опасните са лъжите, които ние самите си казваме.
____

"What of honor?" I asked.
"An inconvenience," he said, "an impediment on the path to power."
"You seem to me," I said, uncertainly, "one who might once have had honor."
"I have outgrown it," he said.
"The most dangerous lies," I said, "are those which we tell ourselves."

А за това дали сме тези отпреди една година. Не сме. И сме. Парадокс. И не само заради паралела с парадокса на Арго ами и заради втория слой - нефизичния.

Но изобщо не е и ставало дума за осъществимост. Щом не помниш, ще трябва да ми вярваш. :blum:

Малко ми се губи връзката между честта и възможността за безкрайно познание, но може и да не съм се събудила още достатъчно. Или основното е в лъжите? :huhthink: Да, така ще да е. Но истинските мечти не са ли лъжи?

А пък за това дали сме тези отпреди една година - миналото е друго място (тоже много цитателен цитат).
Например това. :blum::blum::blum:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Как го определи 100 000? Счита се, че преди около 50 000 е станало нещо особено, след което човекът се е развил сериозно (открил оръжията и т.н. и т.н.) От преди 5000 г. имаме писмени паметници, но имаме открити селища в полумесецът на живота от около 10 000 пр. Хр (ако не ме лъже паметта - с хамбари за жито, някакъв вид градове).

Не съм аз бе. Онези от НГ го определиха така.

Пък вчера пак зяпах малко в промеждутъка на окопната война с наследничките. И познай какво... Пирамидите са построени като е спазена конфигурацията на Орион. Там се бил родил Озирис. Поради прецесията Орион се издига и спуска по небосклона и прелюбопитно е че някакъв медиум бил казал през 50-те май, че пирамидите са строени преди 10 500 г. С 8 000 по-рано отколкото науката вещаела. Да ама не напоследък излизат данни, че наистина са оттогава. Мда. Пък най-странното съвпадение е, че Орион тогава е бил най-ниско (преди 10 500) и това е времето считано за начало на някакъв си цикъл от египтяните.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Но изобщо не е и ставало дума за осъществимост. Щом не помниш, ще трябва да ми вярваш. :blum:

Малко ми се губи връзката между честта и възможността за безкрайно познание, но може и да не съм се събудила още достатъчно. Или основното е в лъжите? :huhthink: Да, така ще да е. Но истинските мечти не са ли лъжи?

А пък за това дали сме тези отпреди една година - миналото е друго място (тоже много цитателен цитат).
За лъжите да. За Арго е друго. Но ми е много любим парадокс. :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Но изобщо не е и ставало дума за осъществимост. Щом не помниш, ще трябва да ми вярваш. :blum:

За лъжите да. За Арго е друго. Но ми е много любим парадокс. :grin:
Кажи го, моля. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Piqndurnik

Re: И аз съм леко скептична

Мнение от Piqndurnik »

pocti_bezobidna написа:Това

Изображение

съм почти готова да се закълна, е Люк Скайуокър на път за Оби Уан в серия 4.
Имайки предвид обрадзованието на Лукас по История на изкуствата, приликите с египетски йероглифи не ме учудват.

А това:

Изображение

Ми прилича на риба, не на цепелин, за извънземни да не говорим.
[/img]
Че то и товаИзображение не е НЛО. Съвсем си е идентифицирано - таратайката на Соло :grin:
Наздраве :cool:
annonymus

Re: И аз съм леко скептична

Мнение от annonymus »

Piqndurnik написа:
Че то и товаИзображение не е НЛО. Съвсем си е идентифицирано - таратайката на Соло :grin:
Един е Сокола в цялата галактика
:grin: :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Кажи го, моля. :lol:
Май съм го писал и преди, да ме прощава аудиторията (или по-скоро визиоторията) за повторенията, но и друг път съм казвал, че обичам да се повтарям.:blum:
Ми в общи линии древногръцка философия. Зенон и Парменид ми се въртят в главата. Постановката е следната: Арго е бил без съмнение поправям след многобройните му премеждия до руното и назад. И онези умници се замислили над следното: дали ако всички части на кораба се подменят с нови и не остане нито едно парче от първоначалния мореплавателен съд, то това би бил същия Арго? А ако някой съберял старите части, да предположим за целта на интелектуалната гимнастика, че са били складирани, а не захвърляни или унищожавани, и сглобял наново кораба то това дали щял да бъде още един съвсем истински Арго? И дали би могло да съществуват едновременно два истински? Споменах го защото с малки изключения на физическо ниво ние постоянно сменяме атомите (добре де, стоящите вълни :cool:), от които сме изградени...:grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

вчера гледах как се чете по египетски по пирамидоните
може да си четеме като пичове тия карикатури :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
Май съм го писал и преди, да ме прощава аудиторията (или по-скоро визиоторията) за повторенията, но и друг път съм казвал, че обичам да се повтарям.:blum:
Ми в общи линии древногръцка философия. Зенон и Парменид ми се въртят в главата. Постановката е следната: Арго е бил без съмнение поправям след многобройните му премеждия до руното и назад. И онези умници се замислили над следното: дали ако всички части на кораба се подменят с нови и не остане нито едно парче от първоначалния мореплавателен съд, то това би бил същия Арго? А ако някой съберял старите части, да предположим за целта на интелектуалната гимнастика, че са били складирани, а не захвърляни или унищожавани, и сглобял наново кораба то това дали щял да бъде още един съвсем истински Арго? И дали би могло да съществуват едновременно два истински? Споменах го защото с малки изключения на физическо ниво ние постоянно сменяме атомите (добре де, стоящите вълни :cool:), от които сме изградени...:grin:
Как беше - "300 годишен човек"?
Ето как го виждам аз Арго, за да бъде Арго.

Трябва му:
- същата цел
- същия капитан
- същия екипаж
- Медея (същата)

Иначе няка как да е Арго. Ще нещо друго
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

каква е па тая медея същата?!! :roll:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Как беше - "300 годишен човек"?

Трябва му:
- същата цел
- същия капитан
- същия екипаж
- Медея (същата)

Panta rhei дето се подписваше Мнемо викаш.

PS
Еха-а-а-а-а, какви светкавици на хоризонта!!!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Как го определи 100 000? Счита се, че преди около 50 000 е станало нещо особено, след което човекът се е развил сериозно (открил оръжията и т.н. и т.н.) От преди 5000 г. имаме писмени паметници, но имаме открити селища в полумесецът на живота от около 10 000 пр. Хр (ако не ме лъже паметта - с хамбари за жито, някакъв вид градове).

Пък вчера пак зяпах малко в промеждутъка на окопната война с наследничките. И познай какво... Пирамидите са построени като е спазена конфигурацията на Орион. Там се бил родил Озирис. Поради прецесията Орион се издига и спуска по небосклона и прелюбопитно е че някакъв медиум бил казал през 50-те май, че пирамидите са строени преди 10 500 г. С 8 000 по-рано отколкото науката вещаела. Да ама не напоследък излизат данни, че наистина са оттогава. Мда. Пък най-странното съвпадение е, че Орион тогава е бил най-ниско (преди 10 500) и това е времето считано за начало на някакъв си цикъл от египтяните.
Аха... мен ми харесва, че цикълът на сбирките ни се сгъстява... Срещите ни се спускат по-често и след 100000 години това ще се изучава подробно ...:blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Как беше - "300 годишен човек"?

Трябва му:
- същата цел
- същия капитан
- същия екипаж
- Медея (същата)

Panta rhei дето се подписваше Мнемо викаш.

PS
Еха-а-а-а-а, какви светкавици на хоризонта!!!
А, при мене вече се изваля дори!
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

caliostro написа:каква е па тая медея същата?!! :roll:
аз питам за капитана, апропо
annonymus

Мнение от annonymus »

Semiramis написа:
Кой капитан по-точно, питам пък аз?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:
Semiramis написа:
Кой капитан по-точно, питам пък аз?
Бе и двете питате за капитана на капитана ама айде от нас да мине, верваме ви...:blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
Точно - Зенон описва този процес със заека и костенурката, как първият никога няма да стигне костенурката... Основата (до някъде) на диференциалното и интегрално смятане.

Визиоторията е супер термин. Честита ни визиотория! Харесва ми :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
Точно - Зенон описва този процес със заека и костенурката, как първият никога няма да стигне костенурката... Основата (до някъде) на диференциалното и интегрално смятане.

Визиоторията е супер термин. Честита ни визиотория! Харесва ми :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: Бе и двете питате за капитана на капитана ама айде от нас да мине, верваме ви...:blum:
:rotfl24:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:

о, това съм го гледала доста отдавна. а ние / те/ учените се чудели защо бил тоя отвор наникъде... :-) много готино, ще опитам да го уловя пак ако го довата тези дни
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

имали хората кинти кораб и пиене и айдееее
и като им паднало пердето отиват да търсят златното руно
правят ни алтави
и тогав аи сега се е знаело че по планините на майната му си там добивали злато като използвали кожи от овце
и опаааа златното руно
тази медея ми звучи като меденка любимка :lol:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:Интересен въпрос!

За съжаление още дълго няма да получим отговори, или по-задоволително тълкуване от стандартните клиширани трактовки повтаряни до втръсване от войнстващите дарвинисти.

Да, Египет, Индия и индианските култури изобилстват от разкази за летящи хора, машини и др., но това не пречи да бъдат отхвърляни с аргументи и презумпции изсмукани от пръстите. На мен лично ми е достатъчно мълчанието на ортодоксалните учЕни по въпроса с "багдатската батерия" - изглежда производството и съхраняването на електричество е било познато още в Шумер и Вавилон...:grin:
Боев, аз пуснах темата щото... Че има мистерии - ок, ама сега като личи, че едните символи са от едно време, а другите от друго и като се поизронило се получила картинка...?! Напоследък много се дразня от прекалено експлоатиране на нарасналата вяра на хората в мистерии. Нищо против - има си неразгадани, несъответстващи на времето в което са правени... Обаче като се изпишат едни томове за ясното и ми се отщява да чета. Щях да си купя една книга ..нещо си за непознати факти от историята.. Е като отворих съдържанието и като гледам вътре цяла глава на мистерията за Антарктида .. Аз да няма да се занимавам с тях само, я? И т.н
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

за какво ще си купуваш книга а
по добре аз да ти продам някоя и друга книга
Публикувай отговор