Сори, много съм тъп в някои отношения, моля ви, обяснете ми:
Защо независимост на Косово да е "единственото" възможно решение? И защо идва Буш от Америка да ни кара да си пъхнеме пръста пак, където скърца? Веднъж го пъхнахме бе Буш, затва зехме да пътуваме през Румъния за Италия вече. През Сърбия ни става студено от очите на сърбите.
Защо малки, бедни, мултиетнически държави трябва да никнат непрекъснато на запад от нас и това да не може да се спре, не ами да е единствено възможното? На мен (тва понеже съм сляп) подкрепата за Сърбия и отрязването на сепаратистите ми изглежда най елементарното решение на света.
"Специалният пратеник за Косово на ООН Марти Ахтисаари отново заяви снощи (на 4.05.07 бел_моя_милост) в Лондон, че неговият план за сръбската област, който предвижда международно наблюдавана независимост, е единственото решение, и оцени, че на Русия й е трудно да се противопостави на това, предаде Франс прес.
"Това е единственото решение, ако искаме да решим косовския проблем," заяви Ахтисаари по време на пресконференция в британската столица.
Ахтисаари бе в Лондон за състоялата се там среща на Контактната група за Косово, която се състои от Великобритания, Франция, Германия, Италия, Русия и САЩ.
"Трудно ми е да си представя, че Русия днес желае, като се противопоставя на реализирането на плана в Съвета за сигурност, да изпрати послание към света, че всеки диктатор като Слободан Милошевич може да прави каквото си поиска със своите граждани, като се крие зад концепцията за суверенитет," добави Ахтисаари.
Съветът за сигурност на ООН трябва скоро да се произнесе по предложението за бъдещето на Косово на Ахтисаари, който предлага международно наблюдавана независимост на областта. Предложение, което Сърбия отхвърля.
Косовските албанци, съставляващи 90 процента от населението на областта, обаче настояват за независимост на базата на плана на Ахтисаари, който е подкрепян от САЩ и западноевропейските страни.
Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин каза пред радио Би Би Си, че не може да става и дума за бързо приемане на резолюция в Съвета за сигурност въз основа на плана на Ахтисаари."
На мен този план и "единствено възможно решение" ми изглежда като наказание за сърбите, че не слушкат. Бе що не ги избият тия сърби та да се свърши най- после. Някой ще ми обясни ли? Като го разбера тва ще питам и за Босна