Кофти тема - Предупреждавам!
Кофти тема - Предупреждавам!
Още веднъж искам да предупредя, че темата е гадна и хора, които не искат да си развалят настроението да не четат надолу.
Хора, чувствам се зле в собствения си дом.
Преди няколко години съседката от ляво скочи от 7 етаж, докато аз простирах.
Преди няколко месеца стана пожар пак в съседите, само че на 8 етаж - над нас.
Загина човек.
Преди няколко часа, пак се хвърли съсед, този път от 6 етаж - под нас.
Чувствам се заобиколена от смърт.
Този дом, който толкова обичах и се чувствах най-спокойна от всички места на които съм живяла, започна да ме плаши и да ми мирише на смърт.
Замислям се да го продам...
Не знам защо, но чувствам гняв....ядосана съм.
Не разбирам защо се случва всичко това.
Какво да направя, къде да отида.....дори и да си сменя жилището пак няма гаранция, че на някой няма да му омръзне живота и да се хвърли от балкона, долу на детската площадка, откъдето снощи сина ми се прибра 15 минути преди да скочи съседа.
Преди години - същата работа.
Точно на 1 юни следобед, когато долу гъмжеше от деца.
Не искам вече да живея тук!
Приемете извиненията ми за тази тема.
Нямам представа, защо я пиша, предполагам, че си правя някаква подсъзнателна терапия.
Егоистично постъпвам, като развалям и вашето настроение, затова още веднъж ви се извинявам.
Хора, чувствам се зле в собствения си дом.
Преди няколко години съседката от ляво скочи от 7 етаж, докато аз простирах.
Преди няколко месеца стана пожар пак в съседите, само че на 8 етаж - над нас.
Загина човек.
Преди няколко часа, пак се хвърли съсед, този път от 6 етаж - под нас.
Чувствам се заобиколена от смърт.
Този дом, който толкова обичах и се чувствах най-спокойна от всички места на които съм живяла, започна да ме плаши и да ми мирише на смърт.
Замислям се да го продам...
Не знам защо, но чувствам гняв....ядосана съм.
Не разбирам защо се случва всичко това.
Какво да направя, къде да отида.....дори и да си сменя жилището пак няма гаранция, че на някой няма да му омръзне живота и да се хвърли от балкона, долу на детската площадка, откъдето снощи сина ми се прибра 15 минути преди да скочи съседа.
Преди години - същата работа.
Точно на 1 юни следобед, когато долу гъмжеше от деца.
Не искам вече да живея тук!
Приемете извиненията ми за тази тема.
Нямам представа, защо я пиша, предполагам, че си правя някаква подсъзнателна терапия.
Егоистично постъпвам, като развалям и вашето настроение, затова още веднъж ви се извинявам.
Уфффф
Баси блока, дето живееш
Ако ме питаш мен - това е знакът свише, който иде да ти покаже, че е време да си смениш хапартамента. И пак мен ако ме питаш - една къщичка някъде - да знаеш, че си си сама господарка и не зависиш от разни съседи навсякъде около теб. Аз (почти) така съм решил - писна ми от орташка работа
Та така...
Баси блока, дето живееш
Ако ме питаш мен - това е знакът свише, който иде да ти покаже, че е време да си смениш хапартамента. И пак мен ако ме питаш - една къщичка някъде - да знаеш, че си си сама господарка и не зависиш от разни съседи навсякъде около теб. Аз (почти) така съм решил - писна ми от орташка работа
Та така...
Re: Кофти тема - Предупреждавам!
Съчувствам ти, esti, но не мисля че причината е в мястото! Не си сменяй жилището!esti написа:...
По-добре излез на разходка.
Дълга разходка ...
/ето имаш вече две противополжни мнения :) /
Сещам се като беше написала как замалко не е паднал оня клон върху теб, когато си излизала от входа.
Ести, нещо те пази. Но ако страхът те е напъплил... не знам.
И защо по едно и също време на годината се хвърлят?
Все съм си мислила, че жилищните блокове не може да са навестявани от неспокойни духове, а само разни стари къщи като по филмите.
Аз вярвам в добри и лоши енергии, които витаят наоколо. И вярвам, че ти имаш много силна енергия (дано това не ви прозвучи твърде глупаво), но ти сама си знаеш. Може с течение на времето тази мисъл да се загнезди в теб и да развиеш параноя, че и на теб нещо лошо ще ти се случи. Важно е в какво вярваш. Ако не вярваш на глупости, може и да си продължиш да живееш спокойно. В крайна сметка навсякъде се случват неприятности. Всичко зависи от теб.
Ести, нещо те пази. Но ако страхът те е напъплил... не знам.
И защо по едно и също време на годината се хвърлят?
Все съм си мислила, че жилищните блокове не може да са навестявани от неспокойни духове, а само разни стари къщи като по филмите.
Аз вярвам в добри и лоши енергии, които витаят наоколо. И вярвам, че ти имаш много силна енергия (дано това не ви прозвучи твърде глупаво), но ти сама си знаеш. Може с течение на времето тази мисъл да се загнезди в теб и да развиеш параноя, че и на теб нещо лошо ще ти се случи. Важно е в какво вярваш. Ако не вярваш на глупости, може и да си продължиш да живееш спокойно. В крайна сметка навсякъде се случват неприятности. Всичко зависи от теб.
Както не съм суеверна уж, първото, което ми мина през акъла е, че има някаква концентрация на кофти сили там при вас. Може би трябва някакъв ритуал за пречистване или нещо такова, уффф де да знам
Кофти работа...
Пък ти имаш възможност, доколкото знам, ако не ви е проблем намерете си нещо по...спокойно. Не че има гаранция, де
П.П. Пък около нас като има само баби и току цъфне някой некролог по оградата...
Пък ти имаш възможност, доколкото знам, ако не ви е проблем намерете си нещо по...спокойно. Не че има гаранция, де
П.П. Пък около нас като има само баби и току цъфне някой некролог по оградата...
В Младост
едно момче се хвърли от 11-я етаж докато бяхме на море. Приятелче 2 години по-голямо от мен. Играехме си на фунийки, на мач, на всичко. Имаше плочки потънали на 30-40 сантиметра.
После се преместихме в друга част на София. Пак деца бяхме още (с брат ми де, нашите все пенции си стояха). И там едно момче, приятелче и прочее се хвърли от покрива на блока. Долу в градинката. Майка му още я поддържа. Било от несподелена любов говореха. Абе каквото и да е, жалко за момчето. И за другото ми е жал. Готини лапета бяха.
Та не е от блока да знаеш.
И смъртта е част от живота. Банална, но истина. Трябва да можем да я приемаме като такава.
После се преместихме в друга част на София. Пак деца бяхме още (с брат ми де, нашите все пенции си стояха). И там едно момче, приятелче и прочее се хвърли от покрива на блока. Долу в градинката. Майка му още я поддържа. Било от несподелена любов говореха. Абе каквото и да е, жалко за момчето. И за другото ми е жал. Готини лапета бяха.
И смъртта е част от живота. Банална, но истина. Трябва да можем да я приемаме като такава.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ести, успокой се. Нормално е да реагираш по този начин. Всеки човек би постъпил като теб. Страшно би било ако не ти пука.esti написа: Егоистично постъпвам, като развалям и вашето настроение, затова още веднъж ви се извинявам.
Мислиш ли наитина, че преместването е решение на проблема? Едва ли? Права си за това, че там където отидеш едва ли има 100%-това гаранция за това, че никой няма да умре, никой няма да се самоубие. ..Тъжно и страшно е когато човек реши да посегне на живота си. Представаш ли си колко отчаян трчбва да е бил... И може би е давал някакви сигнали, може би е търсел разбиране и подкрепа, но никой не е забелязал, дори и най-близките му. Всички сме все много заети, все бързаме......Загубили сме човешкото в себе си:(:crying: Няма го контактът между хората...
Има и друго. Представи си, купуваш си нов апартамент и какво? Знаеш ли какви хора са живели в него преди това, а? С каква енергия е натоварено това място (знам, че не вярваш в такива неща, но всяко място, вещ така или иначе е поело от енергията на предишния си собственик, била тя отрицателна или положителна). Имам един познат, който е лихвар. Преди време сме го питали да намери някое ефтино жилище. Той ни каза, че дори и за себе си никога няма да вземе такъв дом, в който да живее семейстовто му, защото обикновено по тази къща са хвърлени много клетви...
Един съсед в нашия блок се изнесе преди два дни. Той купи това жилище преди 2-3 години от стария собственик, който ми беше съученик. Моят връстник продаде апартамента, защото си купиха по-голям. Сега отново е продаден. Този човек, когото аз почти не познавам има нужда от пари. Купил е една гарсониера. Той е сам. Преди време идваше някаква жена, него племенница, която се грижеше за него, но изчезна. Сигурно са чакали да умре или да им остави апартамента...Зарязаха го сам. Парите му трябват за някаква операция. Нещо с костен мозък или.....не знам...
Тъжно:(
Някакво младо семейство ще живее там. Аз не бих живяла...Не знам защо
П.П. За нас не се притеснявай:-):winkw: Приятелите за какво са

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: В Младост
Е не, тя спомена за доста случаи в сравнително кратък период от време.Remmivs написа:едно момче се хвърли от 11-я етаж докато бяхме на море. Приятелче 2 години по-голямо от мен. Играехме си на фунийки, на мач, на всичко. Имаше плочки потънали на 30-40 сантиметра.
Кофти е.
Аз бих се замислила сериозно за съседа си отдясно.
Отляво, отгоре и отдолу са загинали хора. Виж как все около теб някой друг привлича злото като прът мълния. Нещо те пази, пак ти казвам. Иди запали свещичка на първо време. Хем за благодарност на ангелът-хранител, хем за умрелите запали.
Уффффф, съчувствам ти...
Отляво, отгоре и отдолу са загинали хора. Виж как все около теб някой друг привлича злото като прът мълния. Нещо те пази, пак ти казвам. Иди запали свещичка на първо време. Хем за благодарност на ангелът-хранител, хем за умрелите запали.
Уффффф, съчувствам ти...
входът, в който живея също е от застаряващи хора. повечето от тях живеят много, много скромно, да не кажа бедно. но имат дух и самочувствие. събират се на пейките долу, ходят си на гости, седят цветя и т.н.
една съседка на 72 си счупи преди месец тазобедрената става и всички във входа й помагат. колко му е като сготвиш нещо да занесеш паница пред два-три етажа. даже децата от блока като си купуват зрънчо взимат един и за баба дана, защото знаят, че обича. носят й го направо вкъщи, вратата й е отключена.
затова си мисля, че на нея колкото й да й е тежко и трудно през ум няма да й мине мисълта за самоубийство. още повече това драстично, опасно за околните и показно хвърляне от високо... на мен ми прилича повече на отмъщение към безразличието и неразбирането на другите да избереш точно този начин.
във вашия блок тези, които се решават да прекратят живота си вероятно са стари, самотни и бедни хора.
една съседка на 72 си счупи преди месец тазобедрената става и всички във входа й помагат. колко му е като сготвиш нещо да занесеш паница пред два-три етажа. даже децата от блока като си купуват зрънчо взимат един и за баба дана, защото знаят, че обича. носят й го направо вкъщи, вратата й е отключена.
затова си мисля, че на нея колкото й да й е тежко и трудно през ум няма да й мине мисълта за самоубийство. още повече това драстично, опасно за околните и показно хвърляне от високо... на мен ми прилича повече на отмъщение към безразличието и неразбирането на другите да избереш точно този начин.
във вашия блок тези, които се решават да прекратят живота си вероятно са стари, самотни и бедни хора.
Последно промяна от bead_ на 13.06.07, 10:07, променено общо 1 път.
just perfect
Май си много права.bead_ написа: на мен ми прилича повече на отмъщение към безразличието и неразбирането на другите да избереш точно този начин.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Като се замисля рядко самоубийците са такива .....bead_ написа:.
Ти живееш на хубаво място. Приятно е човек да чуе, че все още има и такива хора

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Доста рядко причина за самоубийство е това че си стар, самотен и беден.bead_ написа: във вашия блок тези, които се решават да прекратят живота си вероятно са стари, самотни и бедни хора.
според мен ключът от бараката е, че в, така да се каже, ядрото на цялата тази компания са хората, които са имали къщи и дворове на мястото, където днес се издига блок. те са запазили онзи хубав, български, патриархален навик да уважават и обичат съседите си като част от собственото си семейство, да им помогат, да общуват с тях ежедневно, да ги познават. и когато в групата се присъединяват нови - те някак биват увлечени от този дух.frisky lioness написа:
Ти живееш на хубаво място. Приятно е човек да чуе, че все още има и такива хора
just perfect
Някой хубав парцел наблизо до града. Нова къщичка... 300-400 квадрата резепе... градинка... цветенца... това е истинатаfrisky lioness написа: Представи си, купуваш си нов апартамент и какво?
Кой говори за друг хапартамент?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Прекрасна мечтаGaspode написа:Някой хубав парцел наблизо до града. Нова къщичка... 300-400 квадрата резепе... градинка... цветенца... това е истинатаfrisky lioness написа: Представи си, купуваш си нов апартамент и какво?
Кой говори за друг хапартамент?

Търся...frisky lioness написа:
Прекрасна мечта![]()
Пожелавам ти скорошно сбъдване.
Има ли такива парцелчета близо до софето?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Напълно възможно е това да е причината. Нашият блок е много стар, почти колкото мене:lol::lol:, а и малко отгоре:-) Някога нещата бяха по-различни. И при нас го имаше този дух, при все, че блокът не е малък. Имаше нещо подобно като цяло в блока и по отделно във всеки един вход. С течение на годините много хора си отидоха от този свят, други си отидоха от блока и....нещата вече не са каквито бяха:(bead_ написа:
според мен ключът от бараката е, че в, така да се каже, ядрото на цялата тази компания са хората, които са имали къщи и дворове на мястото, където днес се издига блок. те са запазили онзи хубав, български, патриархален навик да уважават и обичат съседите си като част от собственото си семейство, да им помогат, да общуват с тях ежедневно, да ги познават. и когато в групата се присъединяват нови - те някак биват увлечени от този дух.
или всичко е било така, защото съм била дете, а може би и......заради комънизЪмЪт. Така ми липсва.......

- Green Light
Не мисля, че постъпваш егоистично. По някакъв начин на мен ми стана приятно че си решила да споделиш такова нещо с нас. С далени познати такива неща не се казват, нали?
Ести, положителното мислене е изключително тъп лаф, обаче готино поведение, пък и ти изглежда присъщо. Твоят дом е смях, неочакваното гушване на децата, гонитбата и боя с възглавници, слънцето сутрин в кухнята докато пиете кафе, нежноста на мъжа ти. Никакви самоубийци не могат да заличат това та ако ще да валят като град от балконите. Никой не може да направи нищо за да те изгони от дома ти, нека опитват. Иде лято, а Бургас е града на лятото, всичко ще е ОК.
Ести, положителното мислене е изключително тъп лаф, обаче готино поведение, пък и ти изглежда присъщо. Твоят дом е смях, неочакваното гушване на децата, гонитбата и боя с възглавници, слънцето сутрин в кухнята докато пиете кафе, нежноста на мъжа ти. Никакви самоубийци не могат да заличат това та ако ще да валят като град от балконите. Никой не може да направи нищо за да те изгони от дома ти, нека опитват. Иде лято, а Бургас е града на лятото, всичко ще е ОК.
Уф, точно за да не задълбавам мрачната идилийка се изтрих...Влад написа: Жал ми е, че ще ви разваля страховитата мрачна идилийка...
Много от вас го казаха, всичко зависи от това да не се поддадеш на лошото...
Да, така е, прав си. И аз това казах.
Но наистина зависи от много неща.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- snowprincess
не прави нищо от гняв и яд
намери нещо, което наистина ще ти харесва и ще си заслужава да продадеш дома си
разбирам те, в блока на майка и татко почти не останаха живи възрастни, той е строен преди 33 години (тогава всички те са ни били набори) и макар да няма самоубийци пак ми е гадно да влизам и да си мисля, че идва ред на родителите ми

Ести, здрасти!
Последната седмица на май бях в Бургас, по-точно Сарафово, командировка. Съжалявам, че не ти се обадих.
Не ме натоварваш, не разваляш настроение. Приятелите са за това, да поемат част от "товара", с което поне мъничко облекчават дружката си. Когато изрека нещо, което ме е стиснало за гърлото, примката се отпуска.
Премести се, ако това ще ти върне спокойствието. Но не бягай, погледни напред. Новите неща са винаги блазнещи. Как да боядисам, как да разпределя мебелите, какви ще са съседите, а изгледа.
Пък какво ще стане.....

Не ме натоварваш, не разваляш настроение. Приятелите са за това, да поемат част от "товара", с което поне мъничко облекчават дружката си. Когато изрека нещо, което ме е стиснало за гърлото, примката се отпуска.
Премести се, ако това ще ти върне спокойствието. Но не бягай, погледни напред. Новите неща са винаги блазнещи. Как да боядисам, как да разпределя мебелите, какви ще са съседите, а изгледа.
Ако така ще я караме през лятото - и аз се включвам... нали трябва да сме съпричастни и да участваме...frisky lioness написа:КАжи и, кАжи и:-) и аз съм при нея след някой и друг денGreen Light написа: Иде лято, а Бургас е града на лятото, всичко ще е ОК.
Ще я гушна![]()
![]()
и ще я цункам все едно я гушка и я целува целия клуб:-)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ох, ох, ми за това говорих в една друга тема... Пожелавам ти го от ВСЕ СЪРЦЕ!!!!frisky lioness написа:Прекрасна мечтаGaspode написа:Някой хубав парцел наблизо до града. Нова къщичка... 300-400 квадрата резепе... градинка... цветенца... това е истинатаfrisky lioness написа: Представи си, купуваш си нов апартамент и какво?
Кой говори за друг хапартамент?![]()
Пожелавам ти скорошно сбъдване.
Има ли такива парцелчета близо до софето?

- frisky lioness
- Обратна връзка:
явно в този случай няма да се делим от мнозинството...frisky lioness написа:През лятото обикновено така я карат хората...повечетоELBI написа:
Ако така ще я караме през лятото - и аз се включвам... нали трябва да сме съпричастни и да участваме...:winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Въобще не се извинявай за такива неща:-)! Разбира се, че е по-добре да споделиш - ако държиш всичко в себе си и преглъщаш, става лошо за самата теб - така твърдят психолозите.esti написа: Приемете извиненията ми за тази тема.
Така се случи, че съм се оказвала два пъти близо до самоубийци - вложих цялата си психическа енергия, търпение да слушам и красноречие и повече не им хрумна да се слагат край на живота си. Едното момиче, което беше с нелечимо заболяване, намери човека на живота си и сега има детенце, другият човек чертае смели планове... Проблемът в много случаи се крие в невъзможността на хората да споделят, в натрупването на вътрешно напрежение и отрицателни мисли и в липсата на човек, който да ги изслуша и разбере.
Колкото до жилището, съседът от втория етаж на нашия блок го намериха убит и ограбен - дори обувките му бяха взели. Мъжът ми се притесни - аз седя в този блок сама по цели седмици, докато той пътува по работа. Тръгнахме да търсим жилище в сравнително "безопасен" район /доколкото въобще в онзи град може да се говори за "безопасност"/. Отидохме да гледаме един апартамент за продан, а там обитателката беше една болна от рак, която щеше да заминава за Италия, за да умре сред роднини. Стана ми мъчно за жената, но заявих, че в този апартамент няма да живея. Сякаш стените бяха пропити с години страдание, мрачнилка, отчаяние.
Тъй че не смея да ти давам съвет. Може би е най-добре да послушаш вътрешното си чувство.
Много неприятно, Ести 
Но щом не се чувстваш добре сигурно трябва да промениш...
Аз да продължа малко в посоката на Фриски... Като си купиш нов не е гаранция.. Просто прекалено много си смесваме енергиите в блоковете, обградени от под-, над-, зад-... Сега като разкажа да не се смеете. Много исках да си купя жилище от "хубави" хора.. в смисъл - дом, където някой е бил щастлив...
дадоха ми ключовете, предишната собственичка се разплака като си тръгваше и повтаряше, че тук били минали най-хубавите години от живота и. До тука - добре. Преди месец..вече ми говорят съседите.. та започнаха да ми разказват. Едната баба: О, в това жилище какви побоища ставаха... Изтръпнах.Казвам Как бе, ама той мъжа толкова кротък изглежда, свит един, даже смачкан.. /не че пречи нещо да си избива комплексите/. Бабата: Не, миличка, не, не той нея, тя него пребиваше... Първата ми реакция беше да се разсмея, обаче бабата много сериозна. Чукай на дърво, казва, и ти имаш момченце... Тука мъжете навремето още му казваха на Георги /да кажем/ да не се оставя така на жена, ама той все не даваше да му помогнат и ..така си караха дестина-петнайсет години, после се преместиха. Толкова за излюзията с енергиите на апартамента.
приемам гости, между другото
Но щом не се чувстваш добре сигурно трябва да промениш...
Аз да продължа малко в посоката на Фриски... Като си купиш нов не е гаранция.. Просто прекалено много си смесваме енергиите в блоковете, обградени от под-, над-, зад-... Сега като разкажа да не се смеете. Много исках да си купя жилище от "хубави" хора.. в смисъл - дом, където някой е бил щастлив...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И от кога това? Сега ли намери да го споделяш? Аз скоро заминавам....Semiramis написа:приемам гости, между другото
Иначе щях да дойда да ти заредя къщата с малко от неизчерпаемата си положителна енергия

- Житената Питка
- BOFH
При толкова много мъка, няма как да ни развалиш настроението с нещо такова. Още повече за страничния наблюдател това е статистика.esti написа:...Егоистично постъпвам, като развалям и вашето настроение, затова още веднъж ви се извинявам.
Колко човека измряха от онова цунами по-миналата година? Не вярвам някой от клуба да е проронил сълза за измрелите няколко килобайта хора.
Я малко по-весело!
Тъй като трябва да се гледа положително на живота имам предложение - що не се преместиш на някой по-нисък етаж? Може смъртността да намалее.
Някога казвала ли съм ви, че сте много готини и, че ви чувствам близки?
Казвам ви го.
Вижте сега, аз си падам малко лигла, но като ви чета - всички, без изключение в тази тема - и ми минава...
Много пъти съм казвала, че не обичам да съм в дискомфорт и правя всичко възможно да се отърва по най-бързия начин от него, но понякога "всичко възможното" не го правя аз. Дори пръста не си помръдвам - вие го правите.
И за да бъде сапунката пълна ще ви кажа, че от сърце ви Благодаря!
Голяма работа сте....
Казвам ви го.
Вижте сега, аз си падам малко лигла, но като ви чета - всички, без изключение в тази тема - и ми минава...
Много пъти съм казвала, че не обичам да съм в дискомфорт и правя всичко възможно да се отърва по най-бързия начин от него, но понякога "всичко възможното" не го правя аз. Дори пръста не си помръдвам - вие го правите.
И за да бъде сапунката пълна ще ви кажа, че от сърце ви Благодаря!
Голяма работа сте....
Данземе6 Ся да съ катериш и ти по парапетО?esti написа:И за да бъде сапунката пълна ще ви кажа, че от сърце ви Благодаря!
Голяма работа сте....
Ако парапетО е името на някой красавец, много е възможно и да го изкатеря.Звеневия написа:Данземе6 Ся да съ катериш и ти по парапетО?esti написа:И за да бъде сапунката пълна ще ви кажа, че от сърце ви Благодаря!
Голяма работа сте....
От днес Звеневия да се чете парапетО!esti написа:Ако парапетО е името на някой красавец, много е възможно и да го изкатеря.Звеневия написа:Данземе6 Ся да съ катериш и ти по парапетО?esti написа:И за да бъде сапунката пълна ще ви кажа, че от сърце ви Благодаря!
Голяма работа сте....
Убостни снимки да пращам ли?