За хепиенда...

Все същите
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

За хепиенда...

Мнение от Set »

И има ли го?

При положение, че всичко отива на към НАТАМ...

Или просто е една алегория на ОТЛАГАНЕТО.
Memento mori.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: За хепиенда...

Мнение от frisky lioness »

Set написа:И има ли го?

По-правилно би било да се попита има ли изобщо END.....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

То зависи на какво. Понякога отлагането си е живо мъчение.
esti

Мнение от esti »

Може би точно "натам" където отива всичко е хепиенда...
Кой знае...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

frisky lioness написа:

По-правилно би било да се попита има ли изобщо END.....
Има ли щастлив хепиенд ? :oopss:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Stranniche написа:Има ли щастлив хепиенд ? :oopss:

:lol: :lol: :lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа: Има ли щастлив хепиенд ? :oopss:
Не. :harhar:
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Не.Няма го....
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

А има ли

Мнение от Remmivs »

НАЧАЛО? :D
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Ъъъъъ? :shock:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Звенения

Мнение от Звенения »

maggot написа:Ъъъъъ? :shock:
Пцюлютно съм съгласен с теб!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Звеневия написа:
maggot написа:Ъъъъъ? :shock:
Пцюлютно съм съгласен с теб!
трима сме ...
jazz

Мнение от jazz »

щом няма начало и край,

какво ли има по средата?

един голям ...., ъъъ кръг?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Zmeu написа:щом няма начало и край,

какво ли има по средата?

един голям ...., ъъъ кръг?
вселени
jazz

Мнение от jazz »

добре го беше замислил Сет

пък стана баси абстрактната/отнесена тема
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Има го, разбира се. Просто защото има начало на много различни неща. Някои завършват с хепи, други - с ънхепи, трети - с траджик енд! Калъпи няма. Няма и рецепти.

А всичкото - какво от това, че отива НАТАМ? По тази причина (по-точно една от причините - те са повечко) са измислени религиите - за удоволетворяване на суетата, че няма край. Манията (ни) за безсмъртност/вечност.

За живота като цяло бих казал, че има хепи-уей или го няма, защото животът е това, което става по пътя, а не в неговия край.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:
За живота като цяло бих казал, че има хепи-уей или го няма, защото животът е това, което става по пътя, а не в неговия край.
Хепи уей или хепи шанс, че си имал възможността изобщо да се пръкнеш измежду милиардите вероятности и да си поблъскаш главата преди енда. :twisted:
Изображение
Аватар
ELBI

Re: А има ли

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:НАЧАЛО? :D
Както и при края, има и начало. Много начала има. Всяко действие, мисъл, усещане ... си е едно начало.

За всеобщото - друга тема. Ала там и да има, и да няма - заплатата ти и палавият поглед на колежката до тебе, надали ще се променят 8) Нито пък ще дават по-често безплатна бира :)

Примерно 8)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:
ELBI написа:
Хепи уей или хепи шанс, че си имал възможността изобщо да се пръкнеш измежду милиардите вероятности и да си поблъскаш главата преди енда. :twisted:
Силен антропен принцип!

:good:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа:
Псолютно, но колкото и всички да го теоретизираме, това само по себе си не ни дава щастие през 10-те (примерно) часа на будуване в денонощието. Да мисля колко съм щастлив, само щото съм 1 от милиард (даже от териард или каквото е там) вероятности - просто остава щастие в някоя от клетките там - горе, в дясно на 2034987 етаж от 20388877-тата гънка. Примерно. Докато едно истинско влюбване, една тръпка от дума или поглед, едно пиянство на мисълта при нейно сливане с друга... или победа на "нашите" си е едно съвсем реалистично хепи-събитие.

Ама, че съм прозаичен...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
Както и при края, има и начало. Много начала има. Всяко действие, мисъл, усещане ... си е едно начало.

За всеобщото - друга тема. Ала там и да има, и да няма - заплатата ти и палавият поглед на колежката до тебе, надали ще се променят 8) Нито пък ще дават по-често безплатна бира :)

Примерно 8)
А не мислим ли така, точно защото не можен да мислим по друг начин? Не сме в състояние да си представим нещо, което няма начало, няма край....Дори не можем да си представим "нищо". Мислим си, че това, което виждаме, е това, което действително зъществува. А дали?

За нас всичко има начало и след като има начало, се предполага, че има край. Така живеем по-лесно. По-подредено ни е някак си. Справили сме се с хаоса :D
Изображение

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

а защо се ползват такива поянитя като начало или край....

безкрайна промяна, преливане от едно в друго, кръговрат.

колкото пръстена има начало и край / по-точно като Мьобиусова лента
Последно промяна от Dark Angel на 11.10.06, 11:17, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:
vyara написа:
ELBI написа:
Псолютно, но колкото и всички да го теоретизираме, това само по себе си не ни дава щастие през 10-те (примерно) часа на будуване в денонощието. Да мисля колко съм щастлив, само щото съм 1 от милиард (даже от териард или каквото е там) вероятности - просто остава щастие в някоя от клетките там - горе, в дясно на 2034987 етаж от 20388877-тата гънка. Примерно. Докато едно истинско влюбване, една тръпка от дума или поглед, едно пиянство на мисълта при нейно сливане с друга... или победа на "нашите" си е едно съвсем реалистично хепи-събитие.

Ама, че съм прозаичен...
Ми те хората затова медитират, бе Елби, за да поглеждат по-често в горецитираната гънка, да се усмихват на щастливата си трагичност (или трагична щастливост, все едно) и да гледат на живота си като на нещо преходно, но за сметка на това кратко :wink:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Желая ти време

Не ти желая всички дарове,

Желая ти това, което повечето нямат:

Желая ти време да се радваш, да се смееш,

Използвай го и можеш да спечелиш.

Желая ти време за действие и размисъл,

Време не само за теб, но и за другите.

Не ти желая време за бързане и тичане,

А време да бъдеш щастлив.

Не ти желая време, което просто да убиваш,

Иска ми се да ти остане в излишък

Като време за удивление и вяра

Вместо непрекъснато да гледаш часовника.

Желая ти време да достигнеш звездите

И време да пораснеш, да узрееш.

Желая ти време отново да мечтаеш, да се влюбиш.

Желая ти време да откриеш себе си,

Да приемаш всеки ден и час за щастие.

Пожелавам ти и време да прощаваш.

Желая ти да имаш време да живееш!

Ели Михлер
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Благодаря, Вяра!

Мнение от Remmivs »

Времето е всъщност единствения ни ограничен/краен ресурс. Защото ако се замислим всичко може и ще се нареди ако разполагаме с достатъчно време.
Аватар
vyara

Re: Благодаря, Вяра!

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Времето е всъщност единствения ни ограничен/краен ресурс. Защото ако се замислим всичко може и ще се нареди ако разполагаме с достатъчно време.
Искаш да кажеш, че мозъчните ни клетки са в изобилие ли :wink:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:
Remmivs написа:Времето е всъщност единствения ни ограничен/краен ресурс. Защото ако се замислим всичко може и ще се нареди ако разполагаме с достатъчно време.
Не. Искам да кажа че при разполагаемо време = безкрайност няма да е нужно да разчитама само на мозъчните си клетки. Ще си направим външна памет. Ще компресираме данните. Ще намерим начин за мигновен достъп до обща банка с данни. Ще си повишим скоростта на мислене. Ще станем богоравни. Времето е единствения ресурс, който не ни достига да го направим.

Помниш ли Кронос? Който изяжда децата си? Знаеш ли какво означава Кронос? :D Знаеш.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:
Не. Искам да кажа че при разполагаемо време = безкрайност няма да е нужно да разчитама само на мозъчните си клетки. Ще си направим външна памет. Ще компресираме данните. Ще намерим начин за мигновен достъп до обща банка с данни. Ще си повишим скоростта на мислене. Ще станем богоравни. Времето е единствения ресурс, който не ни достига да го направим.

Помниш ли Кронос? Който изяжда децата си? Знаеш ли какво означава Кронос? :D Знаеш.
Чудя се ако амебата живее вечно, дали ще стане и тя богоравна.
На теб ли да обяснявам, че времето не е това, което е. Нашето време не е онова време. :wink: Ама мозъчните ми клетки не достигат да го схвана.
Изображение
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:Ще станем богоравни.

Помниш ли Кронос? Който изяжда децата си?
Рем, Кронос бог ли се води?
Щото освен, че си изяжда децата имам спомен, че е резнал....хм...на баща си. Ако боговете са такива изроди - нещъ да съм богоравна. :lol:
Абе що така митологиите са пълни с извращения.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:

Щото освен, че си изяжда децата имам спомен, че е резнал....хм...на баща си. Ако боговете са такива изроди - нещъ да съм богоравна. :lol:
Кронос е титан. Брат на Рея. И неин съпруг. Владетел на всемира преди да го ритне отзад Зевс. Който е запазил идиотската традиция за инцест на родителите си като е станал владетел на всичко включително и на сестра си Хера. А Кронос беше скопил Уран май да. Божествена комедия.

Но аз друго имах предвид. Метафората за времето, което ни убива и прекъсва възхода. Сега да кажа нещо и на Вяра. Вяра, ти си една амеба на 4 000 000 000 години. :D
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа:

Щот са плод на извратения човешки мозък, що. Аз затуй седя далеч от митове, легенди, религии и утопии. Верно, не ми е лесно, ама си живея и без тях. :wink:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа:

Бог е, да, макар и мелез малко да си пада :D И да, кастрирал е баща си.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: Сега да кажа нещо и на Вяра. Вяра, ти си една амеба на 4 000 000 000 години. :D
Знаех си аз :bdance: Имай малко уважение заради възрастта ми, ако не за друго :P
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:
Remmivs написа: Сега да кажа нещо и на Вяра. Вяра, ти си една амеба на 4 000 000 000 години. :D
Знаех си аз :bdance: Имай малко уважение заради възрастта ми, ако не за друго :P
:]PPPPPPPPPPPPPPPPPPP
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
esti написа:

Кронос е титан. Брат на Рея. И неин съпруг. Владетел на всемира преди да го ритне отзад Зевс. Който е запазил идиотската традиция за инцест на родителите си като е станал владетел на всичко включително и на сестра си Хера. А Кронос беше скопил Уран май да. Божествена комедия.

Но аз друго имах предвид. Метафората за времето, което ни убива и прекъсва възхода. Сега да кажа нещо и на Вяра. Вяра, ти си една амеба на 4 000 000 000 години. :D
Уплел си се нещо. титаните са доста по късно. Гея.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:
:]PPPPPPPPPPPPPPPPPPP
И възхода ми не е убит за толкова години. Пък ти наваксвай, учи легендите :twisted:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Уплел си се нещо. титаните са доста по късно. Гея.
Тц. Не съм. Гея му е майка. Уран му е татко. Рея му е сестра и жена. Двамата са титани. Зевс им бие дузпата.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cronus
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Уплел си се нещо. титаните са доста по късно. Гея.
Ъхъм, син на Гея и Уран, но е един от титаните.
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:Кронос е титан. Брат на Рея. И неин съпруг. Владетел на всемира преди да го ритне отзад Зевс. Който е запазил идиотската традиция за инцест на родителите си като е станал владетел на всичко включително и на сестра си Хера. А Кронос беше скопил Уран май да. Божествена комедия.

Верно беееееееее, и кръвосмешения имаше таз история. Със сигурност не искам да съм богиня. :lol:

Разбрах какво имаш предвид, просто при споменаването на Кронос и си спомних(типичната за мен мисъл в полет :wink: ) за другите му изцепки.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
ELBI написа:

Примерно 8)
А не мислим ли така, точно защото не можен да мислим по друг начин? Не сме в състояние да си представим нещо, което няма начало, няма край....Дори не можем да си представим "нищо". Мислим си, че това, което виждаме, е това, което действително зъществува. А дали?

За нас всичко има начало и след като има начало, се предполага, че има край. Така живеем по-лесно. По-подредено ни е някак си. Справили сме се с хаоса :D
Е и? Мислим както и колкото можем. Някои могат повече, други - по-малко. Лошо няма. Защо да не можем да си представим нещо без начало и край? Може да си представяме много неща. Хората имаме доста абстракции в съзнанието и чувствата си. Защо непременно начало и край трябва да са като началото и края на пръчката? Има много примери за фигури в геометрията без начало и край, за това как една повърхнина преминава в друга (няма горе/долу вътре/вън) и други неща.

Ти все пак засягаш един много, много стар философски въпрос (ако се не лъжа е от времето на Платон и май той бе един от първите, записали се философи да обсъждат сериозно проблема, а Аристотел и компания хич не му се съгласяват) - както ти самата казваш "Мислим си, че това, което виждаме, е това, което действително зъществува."

Сега да почна да повтарям или разсъждавам отново над тези теми - нито ще имам време, нито ще кажа нещо ново и оргинално.

Просто бих те допълнил - за нас има неща, за които има начало и край. Иначе си напълно права в напъните ни да подреждаме и да не обичаме хаоса. Редът внася успокоение. Освен ако не говорим за влюбванията...

Такива ми ти работи :D
Публикувай отговор