Срещите с държавната администрация винаги ме зареждат

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Срещите с държавната администрация винаги ме зареждат

Мнение от Gaspode »

с оптимизъм :grin:

Няма начин да не се оправим бе хора :grin:

То по-зле просто няма как да стане :grin:

Светлото бъдеще чука на вратата ни :grin:

Или ни чука зад вратата :huhthink: как беше :huhthink: :huhthink:

Все едно де, важното е, че любовта ще спаси света :grin:

И няколко въпроса по същество:
1. Защо една и съща услуга струва различно в зависимост от клиента? Издаване на паспорт за дете, възрастен и още по-възрастен е на три различни цени. Кога ще се сетят да въведат същата система и за сиренето* - пращаш детето - 5**лв/кг сирете, отиваш ти - 15 лв/кг... и прочие.
2. Защо второто ползване на услугата струва повече? Издаване на втори паспорт струва 2 пъти повече от първия? Некво наказание ще да е. Отново - да се въведе и за сиренето - първия килограм е за 5 лева, втория, обаче - за 10 - няма да преяждаш я!
3. Защо за да си внеса парите трябва да използвам "услугите" на банка? При комисионна от над 10%? Кога ще се въведе в магазините - отиваш на касата, касиерката ти маркира стоките и те насочва към най-близкия клон на банка, избрана с конкурс да блажи от твоите пари...
4. Кога служителките ще се научат, че не съм отишъл там да им се кланям. Гишето на банката - един отвор на височината на *уя ми и всичко останало закрито с щори. Ако искам да видя що за чудо седи зад гишето или да кажа нещо или да чуя нещо трябва да се надупя на цялата опашка и да правя метани докато си свърша работата. Пък то, ако е за работа и вършене, като се има предвид височината на гишето, ще ми е по-удобно да си подам там... ъъъъ... "документа"... па тя вътре да го "обработва".... Обаче ще дискриминираме жените, щот` те кво да подадат, горките...
5. Кога работното време на държавната администрация ще се съобрази с това на клиентите и? В момента пише, че "Работното време на гишетата е съобразено с работното време на банката"??? Аз ли съм луд или наистина е по-правилно БАНКАТА да съобрази работното си време с това на ГИШЕТАТА а не обратното???

666. Какво може да се направи та държавата да почне да гледа на нас като на свои граждани а не на овце за стригане? Искам да съдя държавата, честно.

----------------------------------
* Сиренето тук е събирателен образ на всякакви блага за пряка консумация. Или за отложена такава. И т.н.
** Цената е измислена и няма нищо общо с реалността.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Звенения

Re: Срещите с държавната администрация винаги ме зареждат

Мнение от Звенения »

Gaspode написа: 666. Какво може да се направи та държавата да почне да гледа на нас като на свои граждани а не на овце за стригане?
Искам да съдя държавата, честно.
Задаваш въпрос, следван от отговора...
Можем да се организирамме, но първо трябва да се поизпотим, докато си формулираме исканията и размера на компенсациите.

НЕ се коси!

Тва е щот си голям българин! Ако беше дребосък нямаше да имаш проблем с гишето! :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Това с навеждането е символично. Хубаво е тъй, да те карат да се чувстваш неведен. Ама ние пък наистина сме дискриминирани.
Чакай да ти разправям един параграф 22 аз като си вадих паспорт преди доста време - по времето, когато банките фалираха...
Студентка съм във Варна значи и се връщам по местоживеене да си вадя задграничен паспорт. Отивам в края на седмицата, плащам на банката и като ми идва реда, разбирам, че имало някаква суперекспресна услуга за някакви часове да ти го издадат - да кажем от следобяд на другия ден и си поръчвам такава услуга, с уговорката утре да си доплатя при получаването, щото банката затворила.
И тъййй, отивам утре, обаче банката фалирала. Паспорта ми готов и аз искам да си го взема, щото ще пътувам за Варна, но те не ми го дават, щото не съм платила. Викам им - ето ми парите, вземете ги и ми дайте паспорта. Те - не, не може, трябва по банков път. И не ми дадоха готовия паспорт.
Но това не е най-интересното. Отидох си аз до Варна и след няколко дена пак се появявам да си взема паспорта. Те вече си намерили нова банка. И ми викат, ха сега си плати за експресната услуга щото иначе няма паспорт. Бе каква експресна услуга, вие ми го давате за повече от нормалната услуга. Е да, ама бързо ти го направихме. Е да, казвам аз, ама не го получих бързо. Е да, казват те, ама щото не плати. Е как бе, луди хора, да платя като банката ви фалирала и няма кой да ми вземе парите, бе идиоти!!! И така, направиха ме на нищо, накараха ме да си платя като поп. И при управителя им ходих, да не мислите, че не съм си търсила правата. Ама тъй. Шантава работа, !@!#$@№%#%& им.
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:Това с навеждането е символично. Хубаво е тъй, да те карат да се чувстваш неведен. Ама ние пък наистина сме дискриминирани.
Чакай да ти разправям един параграф 22 аз като си вадих паспорт преди доста време - по времето, когато банките фалираха...
Студентка съм във Варна значи и се връщам по местоживеене да си вадя задграничен паспорт. Отивам в края на седмицата, плащам на банката и като ми идва реда, разбирам, че имало някаква суперекспресна услуга за някакви часове да ти го издадат - да кажем от следобяд на другия ден и си поръчвам такава услуга, с уговорката утре да си доплатя при получаването, щото банката затворила.
И тъййй, отивам утре, обаче банката фалирала. Паспорта ми готов и аз искам да си го взема, щото ще пътувам за Варна, но те не ми го дават, щото не съм платила. Викам им - ето ми парите, вземете ги и ми дайте паспорта. Те - не, не може, трябва по банков път. И не ми дадоха готовия паспорт.
Но това не е най-интересното. Отидох си аз до Варна и след няколко дена пак се появявам да си взема паспорта. Те вече си намерили нова банка. И ми викат, ха сега си плати за експресната услуга щото иначе няма паспорт. Бе каква експресна услуга, вие ми го давате за повече от нормалната услуга. Е да, ама бързо ти го направихме. Е да, казвам аз, ама не го получих бързо. Е да, казват те, ама щото не плати. Е как бе, луди хора, да платя като банката ви фалирала и няма кой да ми вземе парите, бе идиоти!!! И така, направиха ме на нищо, накараха ме да си платя като поп. И при управителя им ходих, да не мислите, че не съм си търсила правата. Ама тъй. Шантава работа, !@!#$@№%#%& им.
Мдаааа
Що не си го отказала тоз паспорт и да ти направят нов. Като си платила за нов...
Удоволствие е да сме граждани на таз държава. :grin:

По темата за паспортите - за мен беше изненада да разбера, че паспорта не е мой. Нищо, че съм го платил. И че ме има на фотото вътре. Паспорта е собственост на държавата, разби`йш ли. И като изтече имаш едномесечен срок да и го върнеш. Иначе глоба. Те това е то... Кеф :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Плащането може да ти излезе по-йофтино ако ги питаш за ибана и им приведеш пари по смектата с онлайн или по друг удобен за теб начин.

За другото... Егати! Ти ще поискаш още малко и ДА да са любезни щото ние им плащаме заплатите! Вземи се в ръце! Или поне си вземи документа в ръце и се успокой...:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Мдаааа
Що не си го отказала тоз паспорт и да ти направят нов. Като си платила за нов...

По темата за паспортите - за мен беше изненада да разбера, че паспорта не е мой. Нищо, че съм го платил. И че ме има на фотото вътре. Паспорта е собственост на държавата, разби`йш ли. И като изтече имаш едномесечен срок да и го върнеш. Иначе глоба. Те това е то... Кеф :)
Ти съвсем не си у ред бе! Ти да не си си твой?!? Ти си на държавата, не тя на теб!!! Ама-ха! :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
Gaspode написа:Мдаааа

Ти съвсем не си у ред бе! Ти да не си си твой?!? Ти си на държавата, не тя на теб!!! Ама-ха! :grin:
Остави държавата - по-добре пусни нещо ново и готино... Гасподе ще му мине. Кофти и досадно е, но ... в повечето държави тези неща са сходни. Е- в уредените държави има уредени процедури и не се виси толкова дълго по опашки, но администрациите са уджасни навсякъде... Филмчето на Бруно сочеше същото за люлката на съвременната цивилизация...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор