Да си разменя мобилния за 1 000 000 лири? Няма начин!
Да си разменя мобилния за 1 000 000 лири? Няма начин!
Според една статия в CNet невероятните един от трима души на възраст между 16 и 24 години в Обединеното кралство не биха се отказали от мобилния си телефон (завинаги от правото и възможността да притежават и ползват дръжка) дори и за един милион лири. "Телефонното проучване, наречено Мобилен Живот, е проведено из цялото кралство и са участвали 1256 човека на възраст между 16 и 64 отговаряйки на различни въпроси. Така че младите наистина харесват да притежават мобилен телефон, а и ние всички обичаме да си купуваме разни джаджи. Но преди да отпъдите това изследване като показващо всеизвестни неща помислете за това - ако преди 10 години някой ви беше казал, че хората ще правят втора ипотека за да си купят плазмен телевизор щяхте ли да повярвате? Дали това е просто резултат на един маркетинг нарочно преоблечен като изследване или е просто още една индикация, че западната култура е обсебена от комуникациите и технологиите. Колко технологии са твърде много технологии?
http://crave.cnet.co.uk/mobiles/0,39029 ... 194,00.htm
http://crave.cnet.co.uk/mobiles/0,39029 ... 194,00.htm
човек става зависим от технологиите и все по уязвим
даже има теория че точно това ще ебне човечеството и то цялото.
колкото повече се набутва човек в технологиите става и по зависим и обсебен
мамата е положението
колкото повече са кинтите толкова повече са и технологиите
а са да не ти казвам ква е разликата м/у 2 и 200 а
даже има теория че точно това ще ебне човечеството и то цялото.
колкото повече се набутва човек в технологиите става и по зависим и обсебен
мамата е положението
колкото повече са кинтите толкова повече са и технологиите
а са да не ти казвам ква е разликата м/у 2 и 200 а
- snowprincess
Re: Да си разменя мобилния за 1 000 000 лири? Няма начин!
от мен да мине, за половината сума ще си дам телефончето и няма помисля за друго

- Green Light
Честно казано, това с мобилните телефони си е голяма драма.
Само си спомнете как се уговаряхме да ходим на кино от седмица преди филма. И обикновено отивахме. Всички.
Е, случваше се и да чакаш някъде, а да ти вържат тенекия, но най-често слещания случай беше да се спазват уговорките. И то такива, дето са правени преди седмица-две.
Сега какво е? Планирам макс ден-два напред. И дори срещите за утре не успявам да ги спазя, щото винаги нещо става... пък и е толкова лесно да звънна и да кажа "Закъснявам" или "Не ме чакай" или...
Обикновено уговорките ми не са "В понеделник в 8 еди-къде-си" а "Ще се чуем утре да се разберем за други ден"
Некои го смятат за проблем на младите - не могат да планират дългосрочно, не чувстват необходимост да изпълняват ангажиментите си и т.н. и т.н. Май не е само техен, обаче...
Мдам
Само си спомнете как се уговаряхме да ходим на кино от седмица преди филма. И обикновено отивахме. Всички.
Е, случваше се и да чакаш някъде, а да ти вържат тенекия, но най-често слещания случай беше да се спазват уговорките. И то такива, дето са правени преди седмица-две.
Сега какво е? Планирам макс ден-два напред. И дори срещите за утре не успявам да ги спазя, щото винаги нещо става... пък и е толкова лесно да звънна и да кажа "Закъснявам" или "Не ме чакай" или...
Обикновено уговорките ми не са "В понеделник в 8 еди-къде-си" а "Ще се чуем утре да се разберем за други ден"
Некои го смятат за проблем на младите - не могат да планират дългосрочно, не чувстват необходимост да изпълняват ангажиментите си и т.н. и т.н. Май не е само техен, обаче...
Мдам
Е ся по твойта логика трябва да се върнем към писането на писма и изпращането им по бели гълъби с розова панделка на крачето:winkw:Gaspode написа:Честно казано, това с мобилните телефони си е голяма драма.
Може да си прав за планирането, обаче пък баш тия "младите" са изключително "подвижни", бързо реагират, вземат решения в движение... Което си е преимущество.
П.П. И да ти кажа, мнооооого мразех некой да ми върже тенекия на "Царевец", на Аптеката беше по-поносимо
- Green Light
Аз наскоро се бях замислил за друг аспект от тая тема. Комуникации идва от общуване, нали? Устройствата за комуникация освен че те свързват моменталически с всяка точка на Земята, ти предлагат цялата информация която ти трябва. Затворен в себе си вървиш по улицата и слушаш избраната от теб и незабавно доставена музика, GPS те освобождава от необходимост да питаш за посоката, мобилния прави излишни повечето срещи, телевизора надеждно те защитава от домашните ти, климатика(макар че не е устройство за комуникация) ти доставя климат и т.н. всичко в името на това да се чувстваш идеално. Сам.
Маркетинга, също, да, работи в тая посока. Няма реклама за излизане на разходка до реката
Маркетинга, също, да, работи в тая посока. Няма реклама за излизане на разходка до реката
Да се чудиш направо как е оцелял светът тоооолкова години4avdar4e написа: Е ся по твойта логика трябва да се върнем към писането на писма и изпращането им по бели гълъби с розова панделка на крачето:winkw:
Може да си прав за планирането, обаче пък баш тия "младите" са изключително "подвижни", бързо реагират, вземат решения в движение... Което си е преимущество.
П.П. И да ти кажа, мнооооого мразех некой да ми върже тенекия на "Царевец", на Аптеката беше по-поносимо
Преди мобилните, имам предвид. И преди интернетя...
Убиват ме направо като ми кажат "нямам мейл... бизнеса ми умира..." И ме мигат на парцали като им кажа "ми пускайте факсове бе"
Но е ясно де, че развитието е еднопосочно... на хубавото мноооого бързо се свиква
ПП. На цветът на гълъба и на панделката не държа
ППП. Обаче пък трябва да признаеш, че има много повече...ъъъ... чувства, романтика, ъъъ... и курешки, разбира се
Ми не е точно така. Ето тук сме заедно. А физически сме на ендесет километра един от друг. Та има и положителни страни тва комуникациятаGreen Light написа:Аз наскоро се бях замислил за друг аспект от тая тема. Комуникации идва от общуване, нали? Устройствата за комуникация освен че те свързват моменталически с всяка точка на Земята, ти предлагат цялата информация която ти трябва. Затворен в себе си вървиш по улицата и слушаш избраната от теб и незабавно доставена музика, GPS те освобождава от необходимост да питаш за посоката, мобилния прави излишни повечето срещи, телевизора надеждно те защитава от домашните ти, климатика(макар че не е устройство за комуникация) ти доставя климат и т.н. всичко в името на това да се чувстваш идеално. Сам.
Сам всред милиони наживо и милиарди онлайн е тъжна истина.Green Light написа:Аз наскоро се бях замислил за друг аспект от тая тема. Комуникации идва от общуване, нали? Устройствата за комуникация освен че те свързват моменталически с всяка точка на Земята, ти предлагат цялата информация която ти трябва. Затворен в себе си вървиш по улицата и слушаш избраната от теб и незабавно доставена музика, GPS те освобождава от необходимост да питаш за посоката, мобилния прави излишни повечето срещи, телевизора надеждно те защитава от домашните ти, климатика(макар че не е устройство за комуникация) ти доставя климат и т.н. всичко в името на това да се чувстваш идеално. Сам.
В голяма степен самотата е въпрос на личен избор. Особено, когато имаш всички технологии на разположение.Remmivs написа: Сам всред милиони наживо и милиарди онлайн е тъжна истина.
Без съмнение!Gaspode написа:В голяма степен самотата е въпрос на личен избор. Особено, когато имаш всички технологии на разположение.
Любимата ми тема.Remmivs написа:Без съмнение!Gaspode написа:В голяма степен самотата е въпрос на личен избор. Особено, когато имаш всички технологии на разположение.Тя е и въпрос на възприятие също.
Много обичам да съм си сама.
Технологиите и комуникациите не ми променят възприятията.
И преди обичах да съм сама и сега обичам.
Е...понякога и аз комуникирам де - след малко ще пия кафе с Фриски. Съвсем реално. Без технологии.
Само не обядвай с нея.esti написа:Любимата ми тема.Remmivs написа:Без съмнение!Gaspode написа:В голяма степен самотата е въпрос на личен избор. Особено, когато имаш всички технологии на разположение.Тя е и въпрос на възприятие също.
Е...понякога и аз комуникирам де - след малко ще пия кафе с Фриски. Съвсем реално. Без технологии.
Или поне остави малко и за нас...
Panta rhei...
Много си злопаметна ей!:blum::lol:Мнемозина написа:
Само не обядвай с нея.
Да я нацелуваш и да й кажеш, че ... хъм.. още съм тукesti написа: Е...понякога и аз комуникирам де - след малко ще пия кафе с Фриски. Съвсем реално. Без технологии.
Само паметна. Може ли?esti написа:Много си злопаметна ей!:blum::lol:Мнемозина написа:
Само не обядвай с нея.
Друго имах предвид, не си чела внимателно напоследък.
Panta rhei...
Май и аз съм така. Но няма да пия кафе с Фриски. Поне не днес де.esti написа:Любимата ми тема.
Целувки ще предам, но няма да я целувам, щото съм грипава и нещъ да и метна някой вирус.4avdar4e написа:Да я нацелуваш и да й кажеш, че ... хъм.. още съм тукesti написа: Е...понякога и аз комуникирам де - след малко ще пия кафе с Фриски. Съвсем реално. Без технологии.
А ти....както сега си тук, така може след 5 минути да се разходиш до някъде.
Ще стискаме палци и ще дишаме дълбоко и солидарно с теб!
Не съм.Мнемозина написа:Само паметна. Може ли?esti написа:Много си злопаметна ей!:blum::lol:Мнемозина написа:
Само не обядвай с нея.
Друго имах предвид, не си чела внимателно напоследък.
Но пък иначе редовно правя опити.
Засрами се бе! Три поста ошатка за нула време и все нещо да изкопчиш искаш.caliostro написа:като ще си даваш телефона така и така що не ми го подариш аvyara написа:За телефона - давам го и не ми мига окото.
Обаче да ме лишат от нет... хммм, ще трябва да си помисля добре, преди да приема:shy:
Недей така бе човек, ще ти излезе име (тепърва!?!) Ще вземат хората да ти дават разни неща, защото, Калоистро, знаете го, той обича да му дават. Ще вземат даже да те питат когато си изхвърлят разни стари ЖСМ-и или още по-лошо, други стари по-обемисти неща, и ти ще вземаш, ще вземаш, докато те покрие една голяма купчина всякакви неща и няма да можеш даже да излизаш изпод нея и да пишеш, ами ще трябва да се завреш отдолу под купчината като в подземие и да ми пишеш записки изпод подземието като някой Достоевски, неоценен приживе. Виждаш ли накъде отиват работите?! Затуй ти казвам, спри се калиостро, докато е време....caliostro написа:нещо съм назад тия дни![]()
гледам да наваксам
жега е яко!
..Ма верно жега, начи!
абе, жена, ти защо не споделяш важните неща с всички клубари; ама ха със ха, аз направо съм засегната, значи...4avdar4e написа:
Да я нацелуваш и да й кажеш, че ... хъм.. още съм тук
ден и нощ мисля за теб и се вълнувам, даже сънувам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Що, що, щото знам, че сте любознателни и така или иначе ще научитеlatrevw написа: абе, жена, ти защо не споделяш важните неща с всички клубари; ама ха със ха, аз направо съм засегната, значи...
ден и нощ мисля за теб и се вълнувам, даже сънувам
Оубаче е много приятно да научиш, че някой в Париж си мисли за теб
П.П. Ще се чуе тия дни, в най-скоро време...
да бе да, аз по една огромна случайност научих, знаеш ли колко трафик навъртях в Париж, за да карам Уишес да влизаме в клуба, да не пропусна събитието4avdar4e написа:
Що, що, щото знам, че сте любознателни и така или иначе ще научите![]()
![]()
стискам палци и тайно и благородно ти завиждам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- snowprincess
и аз стискам палци за лесно и бързо4avdar4e написа:Що, що, щото знам, че сте любознателни и така или иначе ще научитеlatrevw написа: абе, жена, ти защо не споделяш важните неща с всички клубари; ама ха със ха, аз направо съм засегната, значи...
ден и нощ мисля за теб и се вълнувам, даже сънувам![]()
![]()
знаете ли какво е или го оставихте да ви изненада

Чаве туй за палците съм ти го казвала, ама адии пак...... да не остана на зад
пък инъче по темата - давам си телефонаааа с удоволствиее ще го дам - и без друго само ме тормозят разни хора, колко би било добрее ако ги нямаше двата мобилни в чантата и вместо това можех да правя кот си искам, не е ли тъй
пък инъче по темата - давам си телефонаааа с удоволствиее ще го дам - и без друго само ме тормозят разни хора, колко би било добрее ако ги нямаше двата мобилни в чантата и вместо това можех да правя кот си искам, не е ли тъй
- Stranniche
- Обратна връзка:
И аз съм саможивлек. Обичам да се усамотявам. И когато съм сама, да слушам музика. Наскоро обаче извадих един диск и там беше "Help!" на The Beatles - песен, която едно време ми се струваше, че се отнася до много далечен в бъдещето момент... Замислих се...esti написа:Любимата ми тема.Remmivs написа:Без съмнение!Gaspode написа:В голяма степен самотата е въпрос на личен избор. Особено, когато имаш всички технологии на разположение.Тя е и въпрос на възприятие също.
Help, I need somebody,
Help, not just anybody,
Help, you know I need someone, help.
When I was younger, so much younger than today,
I never needed anybody's help in any way.
But now these days are gone, I'm not so self assured,
Now I find I've changed my mind and opened up the doors.
Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being round.
Help me, get my feet back on the ground,
Won't you please, please help me?
And now my life has changed in oh so many ways,
My independence seems to vanish in the haze.
But every now and then I feel so insecure,
I know that I just need you like I've never done before.
Won't you please, please help me.
When I was younger, so much younger than today,
I never needed anybody's help in any way.
But now these days are gone, I'm not so self assured,
Now I find I've changed my mind and opened up the doors.
Won't you please, please help me, help me, help me, oh.
Аз с годините ставам все по-самоуверена.Stranniche написа: И аз съм саможивлек. Обичам да се усамотявам. И когато съм сама, да слушам музика. Наскоро обаче извадих един диск и там беше "Help!" на The Beatles - песен, която едно време ми се струваше, че се отнася до много далечен в бъдещето момент... Замислих се...
Годинките си знаят работата - трупат мъдрост, а мъдростта е свързана и с натрупването на здравословен непукизъм.
На младини човек иска много, иска го по точно определен сценарий писан от розовите му мечти. Ако нещата не се получат - страда и се тръшка.
А сега...сега е различно.
Все по-често си взимаме (поне аз) по една лъжичка "майната му".
Нещата някак си са се подредили по важност, като неусетно ти става ясно, че истински важните неща не са чак толкова много. Лесно е да се подредят.
За мен най-важното е детето ми - да е живо, здраво и щастливо.
За всичко друго мога да кажа - майната му.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Да ти е живо, здраво и усмихнато! Много е случило на майка, да знайш!!!esti написа:
Аз с годините ставам все по-самоуверена.
Годинките си знаят работата - трупат мъдрост, а мъдростта е свързана и с натрупването на здравословен непукизъм.
На младини човек иска много, иска го по точно определен сценарий писан от розовите му мечти. Ако нещата не се получат - страда и се тръшка.
А сега...сега е различно.
Все по-често си взимаме (поне аз) по една лъжичка "майната му".
Нещата някак си са се подредили по важност, като неусетно ти става ясно, че истински важните неща не са чак толкова много. Лесно е да се подредят.
За мен най-важното е детето ми - да е живо, здраво и щастливо.
За всичко друго мога да кажа - майната му.
А аз май ще трябва да си увелича дозата mainamicin...
Приятен уикенд на всички!!!!!!!!!
Когато станеш майка и аз ще ти кажа същото и то с пълно основание.Stranniche написа: Да ти е живо, здраво и усмихнато! Много е случило на майка, да знайш!!!
А аз май ще трябва да си увелича дозата mainamicin...
Приятен уикенд на всички!!!!!!!!!
Приятна почивка и на теб!