caliostro написа:трябва управляващите да имат страх
като нямат страх от закона то остава да имат страх от улицата
За това съм съгласен.
caliostro написа:има ли един българин в момента който да ни управлява?
б б може да е всякакъв но е българин за разлика от онези тримата
и това за него ще е голяма отговорност!
Темата е леко расистка. Да не кажа много.
И за да не се задълбавам над чистата българска раса (щото мога да напиша доста по въпроса) и кой до колко е българин, нека да си кажа думата по 2 неща:
1. за огромна жалост не виждам в момента кой може да ни управлява. Това ме прави да се чувствам кофти.
2. Във връзка с "българина". Питали Конфуций: "Каква трябва да е котката - черна или бяла?", а той отговорил: "Няма значение - важното е да лови мишки!"
Такива ми ти работи. Ако ще зинзибарец да ни управлява, важното за мен е да е отговорен, честен и умен. Може би е невъзможно, може би искам много.
Относно Рейгън - глуповатичък, но с огромен усет за хора. Беше се оградил със страхотни съветници. Арни също не е глупав. Там, за разлика от тук, ръководните кадри се издигат след доста жестока борба и в едни трудни условия. Тук все още играе елемента "Случайност" и тежестта "популизъм".
Но ... всеки си има правото на мнение. Явно около милион българи считат, че Бойко е пич и върха. За мен единственото му добро качество е, че ми е по-симпатичен от Волен.
Пък и София е малка... Хората се познават. Със сигурност при малко повече време ще намерим близки хора, чрез които може да разберем куп неща един за друг. Та.. и Бойко си е имал контакти с хората преди да стане Гл. секретар... Апропо, не е тотално глупаво момче. Макар и той от ком. партийка... Надути бузи и червена вратовръзка.
И толкоз. Ако пък стане някакво Чудо и Бойко разбие корупцията, модела и всичко ... ще кажа едно "сбърках" тук. Както преди време казах "сбърках" за 2 лидери, към които хранех големи симпатии. Все пак, те побутнаха България напред, въпреки золумите си.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.