Празник - спец. поздрав за Кент-а!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Празник - спец. поздрав за Кент-а!

Мнение от Глас в пустиня »

Днес Свищов празнува 130 години от освобождението. На тоя ден руските воисики преминават дунава и поемат дългият, кървав и славен път към победата, и освобождението на България.
Никой и нищо не е забравено - въпреки панславизма и руските имперски интереси...днес е ден за помен, ден на почит и преклонение пред подвига на руския мужик тръгнал да освобождава брат по вяра, брат по език, брат по тегло...малко известен е и факта, че царят е наречен "освободител" не защото е освободил българите, а защото освобождава собственият си народ от теглото на крепостничеството...та така, въпреки времето и променливата политика, на ниво народ, имаме и сме имали много общи неща и повечето от тях ни свързват отколкото ни делят.
Част от парк "Паметниците" - винаги подържан и винаги посещаван.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И един човек, едно име...

Изображение

С името на генерала е свързана историята на едно съседно село - Драгомирово. Черкезко село, напуснато при идването на руснаците, постепенно бива населено от католици, дошли от съседното католишко село, бежанци - завърнали се от Румъния и още българи от различни краища на България. Селото е уникално с това, че в него се издигат три църкви - Провославна, Католишка и Румънсак старообредна.
Довечера ще има концерти, светлинно шоу и заря. Очакваме Джоре Първанов и Бужо Димитров, а сигурно ще има и още много политически измекяри жадни за слава и медийна изява. Ще бъда там, ще гледа, ще снимам, а след това когато имам времче ще докладвам.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Да ви е честит празника, Боев!:cool:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Освен да ти кажа "Огромно благодаря" за това, че ме направи съпричастен...

Изображение

:grin::grin::grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

мда... там наистина е имало робство...

В последните години наистина се чудя и преосмислям много неща и факти за тази война. Но тъй като няма голям смисъл, да се поклоним пред хората, макар и малцина, които все пак са вярвали в благородната идея за нашия народ.

Тъжното е, че тази война прекъсва започналият на огромна територия процес на оформяне на българската НАЦИЯ чрез нашите училища / църква (неразривно свързани преди 130 години).

Минало, невъзвратимо... ала е истина - имало е и герои!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Празник - спец. поздрав за Кент-а!

Мнение от сър Айвънхоу »

А имаше ли преплуване на Дунава???
Разиграваха ли сценки на форсирането на реката???
Помня, като дете, всяка година ме водеха да видя как руснаците ще превземат калето и ще арестуват турците...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Всичко беше ОК! Но...на мен нещо не ми хареса...може би простотията ми идва в повече на моменти. Не съм го очаквал от "армията", след официалната част се бяха натъркаляли покрай главната алея като прасета, а оръжието си бяха нахвърляли по земята. Побеснях, казах им го в прав текст, че ако чакаме на такава армия като тах и на такива наемни воиници, по-добре ще е още сега да се затриваме...само се кръстя дано да има повече луди глави като мен, които да са готови във всеки един момент да вземат оръжие и да създават опълчение и паравоенни формирования...
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:А имаше ли преплуване на Дунава???
Разиграваха ли сценки на форсирането на реката???
Помня, като дете, всяка година ме водеха да видя как руснаците ще превземат калето и ще арестуват турците...
Не! Преплуването е през август, а възстановки, поне аз не помня.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Благодаря Ти Боев:-)
Публикувай отговор