Били ли са те на Луната

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Били ли са те на Луната

Мнение от Remmivs »

На времето имаше една книжка "Били ли са те на Земята?". Май беше на Деникен. Както и да е. Понеже стана дума преди време тук за това, че може би програмата Аполо е една голяма бутафория ви предлагам да прочетете (на английски, за съжаление) малко интересни разсъждения на един астроном пък изводите всеки може да си направи и сам. :grin:

http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html

Изображение

Many HBs show a picture of an astronaut standing to one side of the flag, which still has a ripple in it (for example, see this famous image). The astronaut is not touching the flag, so how can it wave?

The answer is, it isn't waving. It looks like that because of the way the flag was deployed. The flag hangs from a horizontal rod which telescopes out from the vertical one. In Apollo 11, they couldn't get the rod to extend completely, so the flag didn't get stretched fully. It has a ripple in it, like a curtain that is not fully closed. In later flights, the astronauts didn't fully deploy it on purpose because they liked the way it looked. In other words, the flag looks like it is waving because the astronauts wanted it to look that way. Ironically, they did their job too well. It appears to have fooled a lot of people into thinking it waved.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

едно от сериозните доказателства че са били са засечените разговори

били са
а и да не са били
еееееееееее
голема работа станало :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Изображението би трябвало да е по-мътно и зърнесто. Не можело да се получи такова ясно изображение при подобни условия. Това го гледах в един документален филм наскоро. Имаше и още доказателства, но в момента не се сещам.
Тъй че дали са стъпили не знам, но снимките не са правени на Луната явно.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

от всичко което съм чел и видял на док филми за тази луна специално нищо категорично няма
не може да сме категорични изобщо
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Изображението би трябвало да е по-мътно и зърнесто. Не можело да се получи такова ясно изображение при подобни условия. Това го гледах в един документален филм наскоро. Имаше и още доказателства, но в момента не се сещам.
Да не е същия филм, за който пуснах линк (ако си чела линковете де) :grin:

Bad: The program makes a big deal out of how well the pictures taken from the Moon were exposed and set. Every picture we see is just right, with the scene always centered perfectly. However, the cameras were mounted on the front of the astronauts' spacesuit, and there was no finder. They couldn't have taken perfect pictures every time!

Good ... and of course, no one claims they did. Thousands of pictures were taken on the Moon, and the ones you see will tend to be the good ones. If Buzz Aldrin accidentally cut off Neil Armstrong's head, you probably won't see that image in a magazine. Also, everything done on the Moon was practiced endlessly by the astronauts. The people working on the mission knew that these pictures would be some of the most important images ever taken, so they would have taken particular care in making sure the astronauts could do it cold. When fabled astronaut Story Musgrave replaced a camera on board the Hubble Space Telescope in 1993, someone commented that he made it look easy. "Sure," he replied, "I had practiced it thousands of times!"

The program goes farther than this, though: they actually contacted the man who designed the cameras for the astronauts. When they asked him why the pictures were always perfect, he hemmed and hawed, and finally admitted he had no answer for that. This is hardly evidence that NASA must have faked the missions. All it means is that he couldn't think of anything while sitting on camera! I think this is pretty evil of the program producers to do this; a bit of editing on their part makes it looks like they completely baffled an expert.
annonymus

Мнение от annonymus »

Или са били, или не са били, средно опложение няма.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:Или са били, или не са били, средно опложение няма.
Има, има - може да са били само духом. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Ти сега обикаляш да доказваш поднасянето на истините ли :blum:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Изображението би трябвало да е по-мътно и зърнесто. Не можело да се получи такова ясно изображение при подобни условия. Това го гледах в един документален филм наскоро. Имаше и още доказателства, но в момента не се сещам.

Я ги дай насам тия кофти снимки, така ще ги лъснем, че няма да ги познаеш!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Ти сега обикаляш да доказваш поднасянето на истините ли :blum:
Не бе, аз по принцип съм по опровергаването.
Обаче за да опровергаеш една истина, пак трябва да я намериш и изобщо... Абе я не ме слушай какви ги дрънкам. :blum:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
:rotfl24:
Ако следваме Библейския принцип, че съгрешавайки в мислите си, все едно си съгрешил и на дела, значи са били все пак.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

хахахаха

така е то

мислите също са дела
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
:rotfl24:
Ако следваме Библейския принцип, че съгрешавайки в мислите си, все едно си съгрешил и на дела, значи са били все пак.
Ай ся Мнемозина или оня Витгенщайн ли къв беше да кажат мислите дела ли са? :blink: Щото ако знаете кви мисли имам понякога :shy::blink:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Ай ся Мнемозина или оня Витгенщайн ли къв беше да кажат мислите дела ли са? :blink: Щото ако знаете кви мисли имам понякога :shy::blink:
Ммммм, трябва да помисля. :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Ай ся Мнемозина или оня Витгенщайн ли къв беше да кажат мислите дела ли са? :blink: Щото ако знаете кви мисли имам понякога :shy::blink:
Хем поднеси ми го в моя полза, като ще го мислиш, щото голям срам, да знаеш. :lol::shy:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мнемозина написа:
Помислих.

Спирай веднага да мислиш! :twisted:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Спирай веднага да мислиш! :twisted:
Как ма! :shocked:
Хората цял живот практикуват успокояване на вритите (това беше мисловни вълни, ако не се лъжа) и по цял ден само това правят. Да се чудиш откъде им се зараждат вълни изобщо :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Спирай веднага да мислиш! :twisted:
Как ма! :shocked:
Хората цял живот практикуват успокояване на вритите (това беше мисловни вълни, ако не се лъжа) и по цял ден само това правят. Да се чудиш откъде им се зараждат вълни изобщо :lol:
А аз трябва да тренирам обратното. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: А аз трябва да тренирам обратното. :grin:
Фукла! :cool:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Щооо? :blink:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Щооо? :blink:
Ами хората с такива усилия си успокояват ума, а ти... обратното.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Ами хората с такива усилия си успокояват ума, а ти... обратното.
Не бе, аз смятам, че имам нужда от усилване на мисловните вълни, щото хич ги няма. Това твърде не е за фукня.
С други думи - мързи ме. :shy:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа: С други думи - мързи ме. :shy:
От времето е. Аз затова им се чудя на тези "заклети" интелектуалци как им се водят такива дълги и изтущителни разговори:blink::shocked::grin: Мързи ме дори да ги чета, камо ли да се включвам с дълбокомислени коментари:grin:
Преди малко си намачках панталона с една кратка дрямка:shy::lol::lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа:
От времето е. Аз затова им се чудя на тези "заклети" интелектуалци как им се водят такива дълги и изтущителни разговори:blink::shocked::grin: Мързи ме дори да ги чета, камо ли да се включвам с дълбокомислени коментари:grin:
Аз пък не мога да ви разбера как може да ви мързи?!? Мен такъв ентусиазъм ме е нагазил... Искам един лост и да повдигна планетата :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

аз съм бил на луната
за тия на снимката не знам :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:
Бе ние пък се дърляме, колкото да не заспим. Поне аз де. И Грийна щото имал време за убиване. Кой ти влага страст в спора вече.:cool:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа: Аз пък не мога да ви разбера как може да ви мързи?!? Мен такъв ентусиазъм ме е нагазил... Искам един лост и да повдигна планетата :grin:
То твоето е от хормони. :blum:
Аз като родих първия път даже не можех да спя. И никакво изтощение не усещах. :cool:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
Аз пък не мога да ви разбера как може да ви мързи?!? Мен такъв ентусиазъм ме е нагазил... Искам един лост и да повдигна планетата :grin:
Странно:blink::shocked:

При теб от друго ще да е, шъ знаиш... Нещо са ти се разбъркали хормоните или нещо друго :huhthink: Кво ти даваха/биеха в болницата? Некви стероиди явно....

Ама добре, че си така. Ти имаш нужда. Четирима мъже са ти на ръцете/главата.... Ако не си Шива. излишната енергия никак няма да ти е излишна:lol::lol::grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:Странно:blink::shocked:

При теб от друго ще да е, шъ знаиш... Нещо са ти се разбъркали хормоните или нещо друго :huhthink: Кво ти даваха/биеха в болницата? Некви стероиди явно....

Ама добре, че си така. Ти имаш нужда. Четирима мъже са ти на ръцете/главата.... Ако не си Шива. излишната енергия никак няма да ти е излишна:lol::lol::grin:
Не беше ли Кали? Или Парвати. Щото Шива е мъж бе. И може би заради ръцете, но има повече от една ъ-ъ спътници/жени. :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа: Бе ние пък се дърляме, колкото да не заспим. Поне аз де. И Грийна щото имал време за убиване. Кой ти влага страст в спора вече.:cool:
Га не фърчи пух и перушина

не ми ги хвали на мене тия спорове:lol::lol:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Странно:blink::shocked:

Абе, нищо не са ми давали, тоест биха ми окситоцин единия ден, ама това минало-заминало. Просто съм ужасно щастлива, изпълнена с хубави емоции и с чувство за лекота :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа: Просто съм ужасно щастлива, изпълнена с хубави емоции и с чувство за лекота :grin:
Това е прекрасно:-) Дано скоро не спреш да произвеждаш така интензивно от тази химия, дето е виновна за щастието ти:winkw:

И ние сме щастливи за теб и звеневи, ама аз лично не мога да фръкна...Сигурно от някое и друго излишно килце:grin::winkw:

Нищо не каза за батковците и по-специално за моя малък приятел. Интересни са ми неговите реакции. Гушка ли бебето много? Да го поздравиш специално и да го цункаш...Останалите в къщи също:-)

Бебока златен да погалиш по малката ангелска главичка:-):kiss:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Нищо не каза за батковците и по-специално за моя малък приятел. Интересни са ми неговите реакции. Гушка ли бебето много? Да го поздравиш специално и да го цункаш...Останалите в къщи също:-)
Бебока златен да погалиш по малката ангелска главичка:-):kiss:
Темата отиде, та се не видя :grin:
Само набързичко... Батковците - големият е зает с други неща: либоф (мацката е много готина и възпитана, честно казано ужасно прилича на мен на тази възраст:shocked:, рисуват заедно, моткат се насам-натам..., !!! изпити (изкара много добри оценки, утре му предстои още едно рисуване..), после - море (Ести, пращам го при теб:blum:), дребното подскача като слон в стъкларски магазин около бебето и видимо е много развълнуван. Не му давам много да го пиполи, че все пак в детската кой знае какво има и му го обясних. Снощи като никога заспа рано-рано... Хубави вълнения изобщо :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
Не беше ли Кали? Или Парвати. Щото Шива е мъж бе. И може би заради ръцете, но има повече от една ъ-ъ спътници/жени. :grin:
Кали. ДА

Но какво пречи другото проявление на една жена да е в мъжки образ? Не моси ли всеки един от нас в себе си в достатъчно количество от мъжкото и женското?

Освен това Кали е въплъщение на гняв и ярост. Тя е решителна и жестока

тя унищожава съпруга си бог Шива:(:crying:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:... Хубави вълнения изобщо :-)
:-):cool:

Хубаво ми е за вас:-)
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:Кали. ДА

Но какво пречи другото проявление на една жена да е в мъжки образ? Не моси ли всеки един от нас в себе си в достатъчно количество от мъжкото и женското?

Лош и е PR-а просто. Не е толкова зла, поне не и първоначалната й инкарнация. Ами Шива е Разрушителят бе. От Тримурти той е онзи дето танцува с гердана от черепахи. Но това е неизменно свързано с раждането (Брама) и запазването (Вишну).

Това - унисексът не е за мен, лъвице. Махни ги ти тез песни либовни. Може в друга витка на преражданията, но не и сега. :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
frisky lioness написа:Кали. ДА

Лош и е PR-а просто. Не е толкова зла, поне не и първоначалната й инкарнация. Ами Шива е Разрушителят бе. От Тримурти той е онзи дето танцува с гердана от черепахи. Но това е неизменно свързано с раждането (Брама) и запазването (Вишну).

Това - унисексът не е за мен, лъвице. Махни ги ти тез песни либовни. Може в друга витка на преражданията, но не и сега. :cool:
Шива се почита не само като бог на разрушението, а и като такъв на съзиданието. В началото на всеки нов период на вселената той я събужда за живот със своя танц

Според едни източници Шива е част от Тримурти, а според други, той е създал Вишну, а Вишну е създал Брахми

Що те плаши "унисексът"?:grin::winkw: Ние сме това, което сме. Ако мислим за мъжкото и женското като за философии, енергии и гледни точки, а не само като за първични и вторични полови белези....

по-поносимо би било си мисля:-):winkw:
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:Шива се почита не само като бог на разрушението, а и като такъв на съзиданието. В началото на всеки нов период на вселената той я събужда за живот със своя танц

Според едни източници Шива е част от Тримурти, а според други, той е създал Вишну, а Вишну е създал Брахми

Що те плаши "унисексът"?:grin::winkw: Ние сме това, което сме. Ако мислим за мъжкото и женското като за философии, енергии и гледни точки, а не само като за първични и вторични полови белези....

по-поносимо би било си мисля:-):winkw:
Да де, и Кали е такава.

Мъжки страхове, ко да праиш. :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:Да де, и Кали е такава.

Мъжки страхове, ко да праиш. :grin:
В крайна сметка всичко е едно:-)

Покрай този разговор се зарових в нета и попаднах на нещо, което не ми бе известно. Богинята-майка в индуизма е имала много имена (едно от тях и Кали)-Махамайя, Кали, Дурга, Деви, Лолита.... Дори се споменава и името Аллах

Думата "аллах" е възможно да произхожда от санскрит. На санскрит Аллах, Акка и Амба са синоними. Те обозначават Богинята или Майката
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Това не е унисекс, това е андрогинност - когато нещото съдържа в себе си възможните проявления и на двата пола.
Panta rhei...
Публикувай отговор