Столчета за кола

Все същите
Аватар
latrevw

Столчета за кола

Мнение от latrevw »

Ще купувате ли столчета за децата?

малък кошмар ще е - приучването отново

ето ви вариант: http://shop.danet.bg/product_info.php?c ... ts_id=1700
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

???
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:???
не си чул или се чудиш на столчето:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Не бях чула и аз.
Току що четох, че от утре били задължителни. Глобата била 50 лв.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не съм
това заради EU ли е
баси и тъпнята ако е така
и освен това не трябва да е по години а по ръст
моята вече е висока колкото баба си
да сложа ли и бабите на столчета като ги качвам в колата?
дай линк и за такива :grin:
jazz

Мнение от jazz »

това ако е по ръст си е чиста дискриминация :lol:

ако си 1.49 и цял живот със столче иначе глоба - да си расъл :lol:

а ако си над 1.90 - задължително с люк :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Не разбрах до колко годишни трябва да са в столче?
Не че е лоша идеята, ама сега няма да смея да ида никъде с колата, докато не ги купя...

ПП А, ся прочетох - до 12 годишна възраст.
Последно промяна от vyara на 29.06.07, 14:57, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Zmeu написа:това ако е по ръст си е чиста дискриминация :lol:

ако си 1.49 и цял живот със столче иначе глоба - да си расъл :lol:

а ако си над 1.90 - задължително с люк :lol:
да бе прав си :grin:
но идеята на столчетата е?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:Не разбрах до колко годишни трябва да са в столче?
Не че е лоша идеята, ама сега няма да смея да ида никъде с колата, докато не ги купя...

ПП А, ся прочетох - до 12 годишна възраст.
Ама има и други некви изисквания - до 36кг и до 150 см
Дивотия неква
Да се чуди човек как сме оцелели ние в колите...

А моите са свикнали на столчета и двамата. Само дето големия вече го не ще много много... Пък и според мен е над 36кг.

Интересно всички условия ли трябва да изпълнява дятето или кое да е? Демек, ако е на 15г но под 150 см пак в столче? Прав е Рем за бабите....
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

лошото е, че от днес глобяват, аз като си кача двете деца в колата трябва да приготвя 100лв за глоба

сега поръчах такова столче, за безопасност е, има резон, но трудно ще приучим пак децата

а иначе е до 150см или 36кг, над тези кг могат да са без столче

аз казах на сина ми или бързо да качи 4кг или много бързо да порастне с 10 см:-)
jazz

Мнение от jazz »

latrevw написа: аз казах на сина ми или бързо да качи 4кг или много бързо да порастне с 10 см:-)
катаджиите с кантари ли ще ходят или ще преценяват "на око"? :lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:лошото е, че от днес глобяват, аз като си кача двете деца в колата трябва да приготвя 100лв за глоба

сега поръчах такова столче, за безопасност е, има резон, но трудно ще приучим пак децата

а иначе е до 150см или 36кг, над тези кг могат да са без столче

аз казах на сина ми или бързо да качи 4кг или много бързо да порастне с 10 см:-)
А в комплекта за бойна готовност на всеки катаджия от днес вече влиза сгъваем метър (дърводелски) и кантар от ония с топузите :grin:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Zmeu написа:
latrevw написа: аз казах на сина ми или бързо да качи 4кг или много бързо да порастне с 10 см:-)
катаджиите с кантари ли ще ходят или ще преценяват "на око"? :lol:
и аз си задавах въпросите за мерките и теглилките... :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

е, то не е толкова трудно да се прецени и на око все пак
а и като попитат децата, нали знаете те колко искрено отговарят, а и имат респект от полицаите
моят е особено трагичен случай, аз ако кажа на катаджията, че детето тежи 36кг, оня ще се развика от вътре: НЕ Е ВЯРНО! Не съм толкова дебел!:lol:
jazz

Мнение от jazz »

latrevw написа:аз ако кажа на катаджията, че детето тежи 36кг, оня ще се развика от вътре: НЕ Е ВЯРНО! Не съм толкова дебел!:lol:
трябва да убедиш лапето, че е 36 кг :lol:

иначе няма плейстейшън - примерно :lol:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Zmeu написа:
latrevw написа:аз ако кажа на катаджията, че детето тежи 36кг, оня ще се развика от вътре: НЕ Е ВЯРНО! Не съм толкова дебел!:lol:
трябва да убедиш лапето, че е 36 кг :lol:

иначе няма плейстейшън - примерно :lol:
:lol:, то тоя плейстешън ако знаеш колко наказания отнася
а и ми е съвестно да му показвам как лъжа
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

комични коментари по въпроса :rotfl24: имаше в дира но тези хомосексуалисти там ги изтриха
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

caliostro написа:комични коментари по въпроса :rotfl24: имаше в дира но тези хомосексуалисти там ги изтриха

сподели де
jazz

Мнение от jazz »

latrevw написа: :lol:, то тоя плейстешън ако знаеш колко наказания отнася
а и ми е съвестно да му показвам как лъжа
е не му ли е време да се научи да лъже? :lol:

или да изопачава нещата в свой интерес :lol:

пък и както сме чували, всичко е относително

кажи му да си казва тежестта в паунди, полицаят няма да може да ги

пресметне и готово
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Zmeu написа: кажи му да си казва тежестта в паунди, полицаят няма да може да ги

пресметне и готово
:rotfl24: еее, това е върховна идея, страшен си :lol:

той мен си ме лъже поголовно, но иначе все държи да търси справедливостта
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:е, то не е толкова трудно да се прецени и на око все пак
Честно казано винаги съм намирал столчетата за полезни. Моите съм ги свикнал и двамата - още преди да затворим вратите и са се вързали в столчетата. И ме фаща уджас понякога като гледам по другите коли къде са се наврели някои деца... и си блеят... и ако се наложи да спреш рязко ще се намери с лице на предното стъкло. А интересното е, че обикновено не са вързани децата точно в колите на състезателите.
Но, да си призная, най-голяма полза виждам в посока "вържи попа..." :grin:

С две думи - аз съм ЗА столчетата. Но съм против некви измислени мерки. Нека да е до възраст някаква. И от там нананататък да е пожелателно. Щото иначе ще стане поредната причина за рекет. Дано не съм прав де...

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: С две думи - аз съм ЗА столчетата. Но съм против некви измислени мерки. Нека да е до възраст някаква. И от там нананататък да е пожелателно. Щото иначе ще стане поредната причина за рекет. Дано не съм прав де...
подкряпам те и аз

лошото е, че девойката ми като беше бебе си я слагах в столче, после стана горда, че пораснала и го махнахме, то вече й беше малко, де; сега ще ми е малко трудно, но ще трябва да я приуча пак.

а за сина ми, 10г, мисля, че би било достатъчно да му сложа колан, столчето е излишно
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
а за сина ми, 10г, мисля, че би било достатъчно да му сложа колан, столчето е излишно
Ъхъ. Съгласен. Напоследък големия пътува с колан без столче. Принципно идеята на столчето е просто да повдигне детето така, че колана да не минава през врата му, а през рамото, както би минавал на възрастен човек. Та си мисля, че без никакви изисквания за килограми и сантиметри трябва просто катаджията да гледа дали детето е с колан или не. Ако е с колан и ако му е удобно - къде е проблема? Но съм сигурен, че аргумент от рода на "ма той е с колан" просто няма да хване дикиш. Ще има "по закон трябва столче или 50 лв" и толкоз. Рядко съм имал вземане даване с катаджии, но съм се убедил, че мисленето не им се удава нещо на повечето... карат си "устав"...

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аре
Аз ви изоставлявам
Утре вечер ще подосаждам на пловдифчани :grin:
Приятен уйкенд на всички :grin:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа:Аре
Аз ви изоставлявам
Утре вечер ще подосаждам на пловдифчани :grin:
Приятен уйкенд на всички :grin:
приятен и на теб!
поздрави и целувки на любимите майни:-)
Звенения

Мнение от Звенения »

Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.
(4) В таксиметрови автомобили, които не са оборудвани със системи за обезопасяване на деца, деца с ръст под 150 сантиметра се превозват на седалка, която не е предна.
(5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца, обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство, когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна възглавница, освен ако възглавницата не е деактивирана.
Чл. 137г. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Системите за обезопасяване на деца трябва да отговарят на изискванията на Правило 44/03 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации или на наредба по чл. 138, ал. 4 относно одобряване типа на нови моторни превозни средства по отношение на обезопасителните колани и на системите за обезопасяване и за одобряване типа на обезопасителни колани и системи за обезопасяване.
Чл. 137д. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Всички седящи пътници на възраст три и повече години в моторните превозни средства от категории М2 и М3, когато са в движение, използват системите за обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани. Системите за обезопасяване на деца се одобряват в съответствие с чл. 137г.
(2) Пътниците в превозните средства от категории M2 и M3 се уведомяват за задължението да поставят обезопасителeн колан, когато са седнали и когато превозното средство е в движение. Те се уведомяват за това по един от следните начини:
1. от водача;
2. от придружителя или от лицето, посочено като ръководител на групата;
3. чрез аудио-визуални средства;
4. с табели и/или пиктограма, поставени на видно място над всяко място за сядане.
Чл. 137е. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Има още един текст в чл.133, който е аналогичен - Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство. (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
Законът, обаче не може да се прилага сто процента, защото има коли, които не са оборудвани с колани на задните седалки, с които да се закрепи детско столче. За тях остава само повишеното внимание и съобразената скорост, за които санкциите в новия закон са по-големи. Същото важи и за такситата и автобусите, обясни Алекси Кесяков
Въпреки, че законът влиза в сила от утре, ще има разяснителна кампания и гратисен период.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Столчета за кола

Мнение от Ън »

latrevw написа:
Малкиятмного си обича столчето. Няма значение в каква кола се вози, щом си е в неговото столче- той се чувства комфортно. :-) Големият няма как да го сложа в столче, но и катаджията не върви с метър и кантар, нали... :lol:
Пък и двамата братя се возят заедно отзад, така че проблем няма. :cool:

П.П. Това със столчетата не е лоша идея. Нали, ако ги няма, при катастрофа децата ще се разхвърчат като топки в колата...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ами, Звеневи, вие кво ще правите с три деца? :blink:
Микробус?:roll:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Да - има ужасни реклами. Просто се чудя как навремето сме возили голямата (като беше малка) без колан на задната седалка на ладюхата до морето и обратно. Безумци! Сега разбира се пътува без столче, но едва ли някой полицай би се усъмнил в ръста й дори и да я сложа на предна седалка. Малката (която също вече не е съвсем малка, но (dum spiro spero) може да стане и тя един ден кака) от самото начало се вози в столче и няма никакви проблеми с това.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

vyara написа:Ами, Звеневи, вие кво ще правите с три деца? :blink:
Микробус?:roll:
USA
ей линк.
вяра, на твоя постинг се закачам-без "задна мисъл".
Ван.;)
кара 7 човека.
5 от тах на задните седалки..сиреч-деца..:))))

на Гаспод-а
прав си...
дори по- страшни са травмите от колана,минаващ през корема.(руптура на слезка,черен дроб и пр)-ако няма бустър ,коланът не е ниско долу през хълбоците ,а през корема.( забележете следващия път)

На всички останали...Мислите ли наистина ,че заради глобите го правят?
А не за сигурността на децата ви?
или може би, за да върви търговията с бустъри и кар сийтс?

Мен и колегата ми ни спасиха коланите.
Само това искам да кажа.
Аватар
doktorka

ето в картинки..;)

Мнение от doktorka »

Аватар
Piqndurnik

Re: ето в картинки..;)

Мнение от Piqndurnik »

Дете без съответното столче НЕ КАЧВАМ.
doktorka написа:better
Ама що мязат на негроиди на рисунките?
Наздраве :cool:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Piqndurnik написа:Дете без съответното столче НЕ КАЧВАМ.
искаш да кажеш "африкан американс"?
:blum:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

doktorka написа:
Вярно, те на ония оригиналните, от Африка, столчето им е последна грижа.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Piqndurnik написа:
doktorka написа:
Вярно, те на ония оригиналните, от Африка, столчето им е последна грижа.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:

да цункаш бебето по дясната петичка...
:kiss:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Шъ и по лявата
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Не знам дали ще купуваме за големия, който не е 36 кг и е малко под 150 см, но дребния от бебе се вози по подобни приспособления и трябва да ви кажа, че съм с ДВЕ ръце за столчетата. Спокойствие и пак спокойствие.:grin: Никой не ти скача по ръцете, тича по главата и премазва в опитите си да обиколи задната седалка за норматив, плюс интересното задно стъкло и разбира се ушите на тати, който се опитва да шофира.:grin: И най-важното - детето е възможно подсигурено.

Последно чух мимоходом, столчета до две години, а след това на задната седалка и колан. Бъркам ли?
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Niya написа:
Последно чух мимоходом, столчета до две години, а след това на задната седалка и колан. Бъркам ли?
И на мене не ми стана ясно. Нашият беше започнал да пътува на предната седалка малко преди тези промени да влезнат в сила. Разрешавах му само в града. Сега.....:??

Най-новото е, че със сто очи чака да стане на 18:blink::shocked: за да пътува отпред и да си вземе книжка. Казах му от сега да започва да си събира пари за курса, защото докато му дойде време, той вече може и 1000 лв. да струва:mad::evil:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:И на мене не ми стана ясно. Нашият беше започнал да пътува на предната седалка малко преди тези промени да влезнат в сила. Разрешавах му само в града. Сега.....:??

Най-новото е, че със сто очи чака да стане на 18:blink::shocked: за да пътува отпред и да си вземе книжка. Казах му от сега да започва да си събира пари за курса, защото докато му дойде време, той вече може и 1000 лв. да струва:mad::evil:
Споко бе, не се плаши толкова! Дотогава ще е паднал наполовина. Примерно 500-550 евра ще е. Така де, нали ще минаваме към тази валута, виж калиостро как навреме се е муриентирал. :lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Remmivs написа:
Споко бе, не се плаши толкова! Дотогава ще е паднал наполовина. Примерно 500-550 евра ще е. Така де, нали ще минаваме към тази валута, виж калиостро как навреме се е муриентирал. :lol:
Аз няма кво да се плаша:grin:
Аз книжка имам:grin:

Почти неизползвана:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Публикувай отговор