Какво бихте направили, ако
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Какво бихте направили, ако
детето ви е в чужбина, само, но поверено на грижите на роднина по закон, и в един прекрасен момент разберете, че то е изхвърлено на улицата? На другия край на света, вярно заредено с пари и прочее, но оставено само на себе си? Какво бихте сторили на този роднина по закон? Аз бих искала да го осъдя, но не знам как става номера дистанционно. Нито как мога да убия дистанционно.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Re: Какво бихте направили, ако
Колко е годишно детето? И в коя част на света?Пенчо Заека написа:детето ви е в чужбина, само, но поверено на грижите на роднина по закон, и в един прекрасен момент разберете, че то е изхвърлено на улицата? На другия край на света, вярно заредено с пари и прочее, но оставено само на себе си? Какво бихте сторили на този роднина по закон? Аз бих искала да го осъдя, но не знам как става номера дистанционно. Нито как мога да убия дистанционно.
Надявам се да е оправно и да срещне свестни хора. За осъждането обаче зависи от законодателството на съответната държава.
Желая ти всичко се разреши в най-добрата за теб светлина!!!
Стискам палци!!!
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Детето е вече тийн - на 14, в Щатите. Свестни хора, слава Богу, се намериха да го приютят, докато му дойде време да си идва. Но аз искам да осъдя идиота - въпросния роднина по закон.Stranniche написа:Колко е годишно детето? И в коя част на света?Пенчо Заека написа:детето ви е в чужбина, само, но поверено на грижите на роднина по закон, и в един прекрасен момент разберете, че то е изхвърлено на улицата? На другия край на света, вярно заредено с пари и прочее, но оставено само на себе си? Какво бихте сторили на този роднина по закон? Аз бих искала да го осъдя, но не знам как става номера дистанционно. Нито как мога да убия дистанционно.
Надявам се да е оправно и да срещне свестни хора. За осъждането обаче зависи от законодателството на съответната държава.
Желая ти всичко се разреши в най-добрата за теб светлина!!!
Стискам палци!!!
- Stranniche
- Обратна връзка:
Радвам се за "детето"! 14 години за днешните тийнейджери си е зряла възраст!Пенчо Заека написа: Детето е вече тийн - на 14, в Щатите. Свестни хора, слава Богу, се намериха да го приютят, докато му дойде време да си идва. Но аз искам да осъдя идиота - въпросния роднина по закон.
За Щатите не знам - никога не съм била там. Но знам, че на американците им е навик да се съдят - така че трябва да има начин.
Човек не си избира роднините, за съжаление. Предпочитам да се доверя и да разчитам на приятел, отколкото на роднина.Пенчо Заека написа:
Едва ли ще можеш да го осъдиш- ти тук, той в щатите... Май няма как да стане тая работа...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Темата я имаше два пъти, та сега се прехвърлям тука!Пенчо Заека написа:детето ви е в чужбина, само, но поверено на грижите на роднина по закон, и в един прекрасен момент разберете, че то е изхвърлено на улицата? На другия край на света, вярно заредено с пари и прочее, но оставено само на себе си? Какво бихте сторили на този роднина по закон? Аз бих искала да го осъдя, но не знам как става номера дистанционно. Нито как мога да убия дистанционно.
Скъси дистанцията! Все трябва да има начин! Не законов, фул контакт, аре не го убивай ,ма един як бой ще му дойде добре! Нямали да идва В родината да му го спретнем!
А за роднини по кръв и закон по принцип не ми се говори, щото почват едни майки да ми се явяват в мислите! Най-вече за едни кръвни на мойта щерка, слава богу , на мен и по закон не са ми рода!
Роднината къф е по народност? Трябва да се види по чие законодателство се движи подобен казус.Пенчо Заека написа:детето ви е в чужбина, само, но поверено на грижите на роднина по закон, и в един прекрасен момент разберете, че то е изхвърлено на улицата? На другия край на света, вярно заредено с пари и прочее, но оставено само на себе си? Какво бихте сторили на този роднина по закон? Аз бих искала да го осъдя, но не знам как става номера дистанционно. Нито как мога да убия дистанционно.
Аз бих съдила. Ето ти координати, където можеш да получиш насоки и надявам се - помощ - фондацията е международна, има клонове предимно в Европа, но се надявам поне да те свържат с нужните институции или хора:
www.savethechildrenbg.org
office@savethechildrenbg.org
(++359 2) 986 52 52
(++359 2) 981 49 58
(++359 2) 987 42 37
Това е софийския офис.
Хм. Можеш да пробваш и агенцията за закрила на детето.
успех.
- Green Light
- Глас в пустиня
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Роднината е хамериканец, както може да се предположи. Той и доведената ми дъщеря поеха най официално ангажимент да послещнат хлапето, да го закарат на 200 км разстояние да учи при един професор, след 3 седмици да го приберат и да го приютят до деня на полета. Ставаше дума за 5-6 дни. Първата част от програмата минава идеално. Втората, обаче завършва с изгонване и изхвърляне на багажа, скандал с жената и прочее още след първата нощ, прекарана в дома им. Доведената ми дъщеря се видяла в чудо, взела детето и със все багажа го закарала на работата си. Оттам нататък се намесва отряда за бързо реагиране от БГ, намира добри българи в Бостън, и така. За мен проявата на роднината - хамериканеца, де, си дължи на чиста проба ксенофобия и комплексарщина.pocti_bezobidna написа: Роднината къф е по народност? Трябва да се види по чие законодателство се движи подобен казус.
Аз бих съдила.
Хм. Можеш да пробваш и агенцията за закрила на детето.
успех.
Във всеки случай, мерси за инфото. По-скоро ще се стигне до съд, но ищецът май ще е доведената ми щерка.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
ами ... в Щатите почти за всичко може да осъдиш всекиго... номерът е да имаш пари за добър адвокат...[unknown] написа:Човек не си избира роднините, за съжаление. Предпочитам да се доверя и да разчитам на приятел, отколкото на роднина.Пенчо Заека написа:
Едва ли ще можеш да го осъдиш- ти тук, той в щатите... Май няма как да стане тая работа...
тук почти никого не може да осъдиш, макар че ако имаш някой топ адвокат, може да се отървеш от нещо, за което иначе навсякъде другаде в света ще те осъдят...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
така поставено
има 2 проблемаПенчо Заека написа:Абсолютно си прав. Точно този проблем нямаше да го има. Щеше да има друг. Я мъж ми, я аз в затвор, и детето пак без мамза и татко.caliostro написа:
ако му беше натрошил муцуната сега нямаше да има проблем
1.ако детето е взело виза с тяхна покана ,където пише че те ще го издържат докато е там и после са го изритали-имаш някаква евентуална идея за осъждане.
обаче 2.това може да рефлектира върху детето,ако визата му е дадена въз основа на тяхна покана.За по нататъшно пътуване.
catch 22
всичко друго е ненаказуемо по легален път.
по телесно-контактен път обаче...с удоволствие ще се включа.