Вече съм ненужен

Все същите
Аватар
ELBI

Вече съм ненужен

Мнение от ELBI »

при вадене на паспорти, за декларации за разни пътувания, по банки и седянки (за последните от доста време съм ненужен)...

Щото големият навърши 18 ... И голям кеф. Твърди, че е като на 17, но му думам, че е по-така...

Хем е дете (на мен), хем вече не е. Освен сам да се разправя с имоти, банки и решения къде, кога и с какво, може и да гласува и ... бе вече е в категорията "възрастни".

Странно. Не, всъщност - човек го знае още при раждане, но този момент е ... в природата е толкова по-рано, а ние ги държим под крилата си (опитвах се да не е така, но дали е станало - той да каже) дълго след като са проходили...

Наздраве!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Вече съм ненужен

Мнение от сър Айвънхоу »

Наздраве!
Дано бъде мъдър в решенията си, породени от тази "свобода"...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мда. Днес си мислех за това покрай котето ми. Взех го сукалче онзи ден от майка му и веднага се научи да си ходи в котешката тоалетна, да се мие и т.н. Даже котешка храна не беше яло, но и това се научи от първия път :lol:
И си викам "Брей, моите деца само за да ходят на гърне, трябваше да минат две години, пък туй - родено научено" :lol:

Аз трудно ще преживея ненужността си един ден, Елби, :( Отсега си го знам...
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
и аз:(
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:Наздраве!
Дай Боже!!! До тук бе добър и "мъдър" синковеца. И прилично щур и неразумен на моменти.

Бе ... почва живота - давайте купони, али бали ... вече съм на линия ...

:cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Да ти е жив и здрав! И съм сигурен, че покрай такъв баща ще е един, макар и "възрастен" :grin:, но чудесен син! Винаги!

Наздраве! :wine:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Мда. Днес си мислех за това покрай котето ми. Взех го сукалче онзи ден от майка му и веднага се научи да си ходи в котешката тоалетна, да се мие и т.н. Даже котешка храна не беше яло, но и това се научи от първия път :lol:
И си викам "Брей, моите деца само за да ходят на гърне, трябваше да минат две години, пък туй - родено научено" :lol:

Опитай се да започваш да свикваш, защото ако му мислиш доброто е добре да го научиш да лети... т.е. да го изриташ в подходящия момент от гнездото...
Bella Ciao
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ELBI написа:
Дай Боже!!! До тук бе добър и "мъдър" синковеца. И прилично щур и неразумен на моменти.

защо имам чувството, че бащата по-щур от сина :lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Мда. Днес си мислех за това покрай котето ми. Взех го сукалче онзи ден от майка му и веднага се научи да си ходи в котешката тоалетна, да се мие и т.н. Даже котешка храна не беше яло, но и това се научи от първия път :lol:

За мен по-голям шок бе, когато ми каза преди време (скоро беше) "Тати, взел съм ти онези дънки и ще ги нося тези дни..."

И вече няма разлика в дънки, ризи, обувки - всичко е взаимозаменяемо.

Даже го измерих - 0.5 см е по-висок от мен. Мамка му стара... Вярно, че се смалявам, но все още съм висок мъж... (не за волейболни/баскет стандарти, де...)

Такива ми ти работи...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

snowprincess написа:
vyara написа:
и аз:(
Не прекрасни - трудните преживявания са като ви взимат дрехите (на вас и гримове и други работи) и като се връщат по малките часове или кат хич не се връщат. И ти е едно ... особено, но като знам,че са добре и здрави - лесно ги преживявах и тези моменти.

Сега съм по-любопитен как ще си поеме на практика отговорностите... И как ще ми е кеф да не трябва да ходя да се обяснявам за това и онова вместо него... Сигурно винаги ще ходя, като трябва, но ... има един особен момент - самостоятелен по закон си е вече...

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Да ти е жив и здрав! И съм сигурен, че покрай такъв баща ще е един, макар и "възрастен" :grin:, но чудесен син! Винаги!

Наздраве! :wine:
Мерси друже - знам,че искаш щерка, но и син е гот да имаш. Вервай ми. Има едно готино, безмълвно разбиране по много неща/въпроси/теми... хубаво усещане... кат карате кола (скоро ще взима книжка, въпреки проблемите с крака), кат гледате мачове... кат си пиете биричката...

Наздраве - като се върна ще черпя...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

snowprincess написа:
ELBI написа:

защо имам чувството, че бащата по-щур от сина :lol:
Мда.. малкия се е метнал на мен в това отношение...

А аз съм си един хрисим, иначе...може би си чувала... :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Аз трудно ще преживея ненужността си един ден, Елби, :( Отсега си го знам...
Аз пък знам, че винаги ще съм нужна, макар и дискретно. И не го преживявам.

Нека растат, нека летят, нека падат... и пак да литват:-)
Звенения

Мнение от Звенения »

Вече си още по-нужен!

Да е здрав, толерантен, щедър!

"Ако не си се чувал скоро с роднините - значи всичко е наред!"
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Хубава възраст, Елби, даже може би най-хубавата!! Много късмет и мъдрост му желая на твоя синковец, а на теб и Елбица :blum: - търпение и любов:kiss:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
vyara написа: Аз трудно ще преживея ненужността си един ден, Елби, :( Отсега си го знам...

хехе... изброих за кои случаи :blum: знам, че ще имат още много пъти нужда. Щото животът предлага много трудни моменти и докато задниците им не станат като нашите в момента (а пък тогава нашите може да имат нужда от грижи) ...

я наздраве - как е бебо? Разходки? Да го зърна на живо?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Мерси друже - знам,че искаш щерка, но и син е гот да имаш. Вервай ми. Има едно готино, безмълвно разбиране по много неща/въпроси/теми... хубаво усещане... кат карате кола (скоро ще взима книжка, въпреки проблемите с крака), кат гледате мачове... кат си пиете биричката...

Наздраве - като се върна ще черпя...
Не ме закачай. На няколко пъти обещавах вече третото да е момче. Обаче си знам, че ще е момиче. Явно и кралицата го знае и засега имам вето. :cool:

Сигурен съм, че е прекрасно да имаш синове, да са ти живи и здрави още веднъж и на теб и на всички родители дечицата!
Имам някои бегли наблюдения върху отношенията един път от следващото поколение - почти от първа ръка (двама племенника) и втори път от нашето - от съвсем първа и даже лична ръка (двама сина на баща ми).
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа: Наздраве!!!
наздраве, да ти е жив и здрав!
ако много вземе да ти липсва някой да има нужда от тебе... винаги можеш да си направиш още едно бебе!:winkw:
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: я наздраве - как е бебо? Разходки? Да го зърна на живо?
Сладък, малък, добричък... Всяка (почти) вечер сме на НДК след 18-18,30, както и днес, ако решиш - поканен си :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:

И аз така мисля. И даже ще се радвам на все по-дискретната нужда от мен.
Обаче така мисля сега, нали?

Елби, да ти е жив и здрав!
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:....- от съвсем първа и даже лична ръка (двама сина на баща ми).
Винаги съм се опитвал да не повтарям нещата, които не са ми харесвали около мен, а да повтарям хубавите примери, които виждах в реалността или по книгите/филмите... и не знам какво се получи, но сякаш освен трудните, имаха и много моменти на усмивки, щастие... много изпълнени желания и мечти... вероятно нещо съм пропуснал, но не съм го знаел в момента. Дали ще ми го кажат някой ден? Пък и е тъпо да е самодоволен човек. Макар и от един разказ за училище, като го зърнах разпечатан да ми стана така мило... беше точно за нуждата от бащите...в смисъл бащата да не е само източник на пари и строгост... както и да е. Вече е самостоятелен. Пък и аз от доста време преди да вляза в стаите им чукам, а като ще правим нещо ги питам...а не го налагам. Все пак си е особено усещане. Но не е страшно - приятно е.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа: Наздраве!!!
наздраве, да ти е жив и здрав!
ако много вземе да ти липсва някой да има нужда от тебе... винаги можеш да си направиш още едно бебе!:winkw:
хехе.. направи си сам...не може... :cool: Пък и май ще си дам няколко години почивка и повече танци, а след това - внуците ще са си добро занимание :cool: Нали?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:
хехе.. направи си сам...не може... :cool: Пък и май ще си дам няколко години почивка и повече танци, а след това - внуците ще са си добро занимание :cool: Нали?
Малейййй, Елби, че ти вече дядо можеш да станеш :blink: Представяш ли си да ти викат "дядо"?! :lol:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

чаве, може и да намина след малко...

мнемо - мерси много! И твоето време бързо ще дойде - имаш още мъничко... :cool:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа: а след това - внуците ще са си добро занимание :cool: Нали?
ми, де да знам?!?!? още нямам внуци... въпреки, че явно създавам такова измамно впечатление (докато пише това с едната ръка с другата бийд рови енергично в чантата си за телефона на пластичния си хирург да му тегли една майна...)
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Винаги съм се опитвал да не повтарям нещата, които не са ми харесвали около мен, а да повтарям хубавите примери, които виждах в реалността или по книгите/филмите... и не знам какво се получи, но сякаш освен трудните, имаха и много моменти на усмивки, щастие... много изпълнени желания и мечти... вероятно нещо съм пропуснал, но не съм го знаел в момента. Дали ще ми го кажат някой ден? Пък и е тъпо да е самодоволен човек. Макар и от един разказ за училище, като го зърнах разпечатан да ми стана така мило... беше точно за нуждата от бащите...в смисъл бащата да не е само източник на пари и строгост... както и да е. Вече е самостоятелен. Пък и аз от доста време преди да вляза в стаите им чукам, а като ще правим нещо ги питам...а не го налагам. Все пак си е особено усещане. Но не е страшно - приятно е.
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=59592#59592

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ми, де да знам?!?!? още нямам внуци... въпреки, че явно създавам такова измамно впечатление (докато пише това с едната ръка с другата бийд рови енергично в чантата си за телефона на пластичния си хирург да му тегли една майна...)
о, с твоя вид на 23 годишна, който явно ще си запазиш още поне 10-тина години... просто знам добре за мъдростта ти, та от там въпроса... :blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:
ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:

ХАХАХАХАХА :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
о, с твоя вид на 23 годишна, който явно ще си запазиш още поне 10-тина години... просто знам добре за мъдростта ти, та от там въпроса... :blum:

еееее, казанова пасти да яде! много яко замазваш нещата... ама, "москва не вярва на сълзи". дълбоко съм обидена и огОрчена от явния намек, че имам внуци! и то отправен в публичното пространство.

p.s. такъв гаф се измива поне с 2 маргарити. не такива :flower: маргарити.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:p.s. такъв гаф се измива поне с 2 маргарити. не такива :flower: маргарити.
С какво се измивал граф? :grin:

Това ще да е нова мода и явно повлияна от ъ-ъ магарешкото мляко на ъ-ъ Клеопатра. Не точно нейното де. :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа: еееее, казанова пасти да яде! ....
p.s. такъв гаф се измива поне с 2 маргарити. не такива :flower: маргарити.
Глей сега, нямам време да търся Казанова да го черпя с пасти. Щот може и да не може да си купи.

Гаф няма. Ти си ... хм... много повече от 2 маргарити... ще е удоволствие за мен един тир с маргарити...

я да видя колко точно е ипотеката на жилището ми...:blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Зз да питам още нещо че се сетих.

С духовити маргарити може ли?

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:

ееее, ипотека! :rotfl24:откога толкова е скочила текилата?
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Зз да питам още нещо че се сетих.

С духовити маргарити може ли?

а какво точно значи "духовити" ? :blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
значи, че както винаги - тръгваме от произволна тема, въртим, сучем... накрая си идваме на думата!:winkw:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:

ееее, ипотека! :rotfl24:откога толкова е скочила текилата?
скоковете са в зависимост от прекрасността на човека, чийто поглед кара повечето мъже да се чувстват бездомни...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:а какво точно значи "духовити" ? :blum:
Изненада ме. Очаквах подобен въпрос, но не и от теб, друже! :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
значи, че както винаги - тръгваме от произволна тема, въртим, сучем... накрая си идваме на думата!:winkw:
Нещо друго да си очаквала? :blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
скоковете са в зависимост от прекрасността на човека, чийто поглед кара повечето мъже да се чувстват бездомни...
бинго! повечето си грабват шапка, хващат най-скорошния самолет и - в странство. забравят и къща, и родина... единствената им утеха е, че не съм ги схрускала в алигаторската си паст.
just perfect
Публикувай отговор