Специално за АВе

Все същите
Аватар
Мнемозина

Специално за АВе

Мнение от Мнемозина »

В твоя речник има ли стари съкращения? В случай, че все още го събираш...

Малко ме е срам, обаче тази вечер научих, че по Алеково време туристическият съюз се е казвал Единен български туристически съюз със съответната абревиатура. :shy::shy::shy:

То и други неща научих, ама тях няма ви ги показвам, за да не ви падна съвсем в очите. :grin:
Panta rhei...
Аватар
anhela

Re: Специално за АВе

Мнение от anhela »

Мнемозина написа:В твоя речник има ли стари съкращения? В случай, че все още го събираш...

Малко ме е срам, обаче тази вечер научих, че по Алеково време туристическият съюз се е казвал Единен български туристически съюз със съответната абревиатура. :shy::shy::shy:

То и други неща научих, ама тях няма ви ги показвам, за да не ви падна съвсем в очите. :grin:
Ма, кво се притесняваш,бе, жена? То инак как ще привлечеш туристи? СекстуризЪмЪТ не е вчера,ей, и на наште дължини и ширини! :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

anhela написа: Ма, кво се притесняваш,бе, жена? То инак как ще привлечеш туристи? СекстуризЪмЪТ не е вчера,ей, и на наште дължини и ширини! :grin:
Не бе, аз от неграмотността си се притеснявам най-вече. :grin:
Това си е част от историята... ако наистина е. :dunno:
Panta rhei...
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Мнемозина написа:
anhela написа: Ма, кво се притесняваш,бе, жена? То инак как ще привлечеш туристи? СекстуризЪмЪТ не е вчера,ей, и на наште дължини и ширини! :grin:
Не бе, аз от неграмотността си се притеснявам най-вече. :grin:
Това си е част от историята... ако наистина е. :dunno:
Аз за туй съм абреветурите да се четат буква по буква , ма без Е-тата, /или по западен образец Е-то отпред/, щото стават двусмислици! НСРТ /ма то кво ли пък ще значи СЕМ/,например! Ми ако го приемем абревеатурно, то някак противоречи физиологично! И в твоя пример пак физиологично ще сме по-добре някак си :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

anhela написа: Аз за туй съм абреветурите да се четат буква по буква , ма без Е-тата, /или по западен образец Е-то отпред/, щото стават двусмислици! НСРТ /ма то кво ли пък ще значи СЕМ/,например! Ми ако го приемем абревеатурно, то някак противоречи физиологично! И в твоя пример пак физиологично ще сме по-добре някак си :grin:
Така си е - докато има "е", все в някое съкращение нещо физиологично ще се получи. :grin:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Има го, Мнемо.

Мнение от АВе »

Да, още продължавам да събирам съкращения. Ей ся, като се върна на 23-ти от дребната си почивка в тетевенския балкан, до края на август ще подготвя второто издание.

Но... не бях се замислял над "четенето" на това съкращение...

Разсмя ме! Блдря ти!

Лека вечер!:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Публикувай отговор