Малко ме е срам, обаче тази вечер научих, че по Алеково време туристическият съюз се е казвал Единен български туристически съюз със съответната абревиатура.
То и други неща научих, ама тях няма ви ги показвам, за да не ви падна съвсем в очите.
Ма, кво се притесняваш,бе, жена? То инак как ще привлечеш туристи? СекстуризЪмЪТ не е вчера,ей, и на наште дължини и ширини!Мнемозина написа:В твоя речник има ли стари съкращения? В случай, че все още го събираш...
Малко ме е срам, обаче тази вечер научих, че по Алеково време туристическият съюз се е казвал Единен български туристически съюз със съответната абревиатура.:shy::shy:
То и други неща научих, ама тях няма ви ги показвам, за да не ви падна съвсем в очите.
Не бе, аз от неграмотността си се притеснявам най-вече.anhela написа: Ма, кво се притесняваш,бе, жена? То инак как ще привлечеш туристи? СекстуризЪмЪТ не е вчера,ей, и на наште дължини и ширини!
Аз за туй съм абреветурите да се четат буква по буква , ма без Е-тата, /или по западен образец Е-то отпред/, щото стават двусмислици! НСРТ /ма то кво ли пък ще значи СЕМ/,например! Ми ако го приемем абревеатурно, то някак противоречи физиологично! И в твоя пример пак физиологично ще сме по-добре някак сиМнемозина написа:Не бе, аз от неграмотността си се притеснявам най-вече.anhela написа: Ма, кво се притесняваш,бе, жена? То инак как ще привлечеш туристи? СекстуризЪмЪТ не е вчера,ей, и на наште дължини и ширини!
Това си е част от историята... ако наистина е.
Така си е - докато има "е", все в някое съкращение нещо физиологично ще се получи.anhela написа: Аз за туй съм абреветурите да се четат буква по буква , ма без Е-тата, /или по западен образец Е-то отпред/, щото стават двусмислици! НСРТ /ма то кво ли пък ще значи СЕМ/,например! Ми ако го приемем абревеатурно, то някак противоречи физиологично! И в твоя пример пак физиологично ще сме по-добре някак си