добро утро!
добро утро!
черпя с кафе. петък, 13-ти е все пак.
http://www.clip4e.com/play_unikalen_talant.htm
just perfect
Re: добро утро!
Ето пак!bead_ написа:петък, 13-ти е все пак.
Просто не можете да се отървете от НАС!
Да ми е жива издрава ПОЛОВИНКАТА
Дето се нави да ми е половинка точно петък/13-ти! 
- Глас в пустиня
Добро да е!bead_ написа:черпя с кафе. петък, 13-ти е все пак.
- Глас в пустиня
Айде пак Честито!:lol:Звеневия написа:Ето пак!bead_ написа:петък, 13-ти е все пак.
Просто не можете да се отървете от НАС!![]()
Да ми е жива издрава ПОЛОВИНКАТАДето се нави да ми е половинка точно петък/13-ти!
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Благодаря!
Мисля, че това е от фонда, но кафето си го бива, датата също, а компанията е просто възхитителна!
Наздраве!

Наздраве!
Ский ся, ква си завистливка!vyara написа:Останало ми е нещо такова в главата, но може и да греша...Remmivs написа:Стана ми интересно! Ще ми покажеш ли доказателството?vyara написа:Математически май може да се докаже, че е поне 2 пъти годишно. Плюс редовната дата, стават три
Три пъти диаманти, рози и шоколад
Шси разпИчатам един календар - отгоре до долу всички дни ще са 13/петък!
Кво да направя, кат съм щастливо оженен?
С едно малко изключение...
Завиждам на повечето подаръци само.Звеневия написа:Ский ся, ква си завистливка!vyara написа:Останало ми е нещо такова в главата, но може и да греша...Remmivs написа:Стана ми интересно! Ще ми покажеш ли доказателството?vyara написа:Математически май може да се докаже, че е поне 2 пъти годишно. Плюс редовната дата, стават три
Шси разпИчатам един календар - отгоре до долу всички дни ще са 13/петък!![]()
Кво да направя, кат съм щастливо оженен?![]()
Иначе и аз не се оплаквам. Освен това, ако искаш да знаеш, ние се оженихме точно на 14ти фефруари пък!
Звеневия написа:Ский ся, ква си завистливка!vyara написа:Останало ми е нещо такова в главата, но може и да греша...Remmivs написа:Стана ми интересно! Ще ми покажеш ли доказателството?vyara написа:Математически май може да се докаже, че е поне 2 пъти годишно. Плюс редовната дата, стават три
Шси разпИчатам един календар - отгоре до долу всички дни ще са 13/петък!![]()
Кво да направя, кат съм щастливо оженен?![]()
Живи и здрави още 13 х 13 на 13-та .... да полеете
- Stranniche
- Обратна връзка:
Добро утро с голямо закъснениеbead_ написа:черпя с кафе. петък, 13-ти е все пак.
Благодаря за клипчето! Дори на мен ми се припи, дето не обичам кафе!
нали? макар, че не е за пиене, а по-скоро за гледане!Stranniche написа:
Благодаря за клипчето! Дори на мен ми се припи, дето не обичам кафе!
just perfect
Числени методи :))))
Нe успях да открия математическото доказателство и затова прибягнах до нещо, което ми е под ръка, а именно малко руби скриптче:vyara написа:Останало ми е нещо такова в главата, но може и да греша...Remmivs написа:Стана ми интересно! Ще ми покажеш ли доказателството?vyara написа:Математически май може да се докаже, че е поне 2 пъти годишно. Плюс редовната дата, стават три
Код за потвърждение: Избери целия код
# A little ruby script to calculate Fridays 13th in a given year. Copyleft Remmivs MMVII.
require 'date' #date class does the trick actually cuz it's holding the calendar data and various methods
# f13 scans thru a given year and checks if 13th day in every manth is Friday or not
def f13(y)
puts "Fridays 13th in #{y} year:"
n=0 #initialize number of Fridays 13th in the year
for month in (1..12)
d=Date.new(y, month, 13)
if d.wday==5 # Is it a Friday?
puts "#{Date::DAYNAMES[d.wday]} #{d.day}th #{Date::MONTHNAMES[d.mon]} " # output the Friday 13th
n += 1 # increase number of 13th Fridays
end
end
puts "In total: #{n} occurrences" # output the total number of 13th Fridays in the year
end
# main
print "Please, enter an year: "
entry = gets
year=entry.to_i # converts string to integer in order to comply with Date class (see f13(year)). It also handles idiotish user input as not integers and other rubbish.
f13(year) # calculate which 13 are Fridays as well
print "Press Enter to exit!" # waits for a user input in order to let the user see the results calculated
entry = getsFridays 13th in 2007 year:
Friday 13 April
Friday 13 July
In total: 2 occurrences
Fridays 13th in 2008 year:
Friday 13 June
In total: 1 occurrences
Fridays 13th in 2009 year:
Friday 13 February
Friday 13 March
Friday 13 November
In total: 3 occurrences
Fridays 13th in 2010 year:
Friday 13 August
Fridays 13th in 2011 year:
Friday 13 May
Fridays 13th in 2012 year:
Friday 13 January
Friday 13 April
Friday 13 July
Fridays 13th in 2013 year:
Friday 13 September
Friday 13 December
Fridays 13th in 2014 year:
Friday 13 June
Fridays 13th in 2015 year:
Friday 13 February
Friday 13 March
Friday 13 November
Fridays 13th in 2016 year:
Friday 13 May
Fridays 13th in 2017 year:
Friday 13 January
Friday 13 October
Пусках модифицирания скрипт за 1 век напред и никъде нямаше по-малко от един (1) П13. Така че извъдът е ясен поне за мен - един П13 минимум на година плюс техния си празник - средно два купона на година, освен когато съвпадат.
И за тези, които нямат инсталиран руби на машините си (хахаха, кой ли има чудя се, вероятно никой) си позволих да направя и едно ехе за, пфу, ХР.
http://www.3o4o.net/forum/f13.exe
PS
За рън от 20 000 години (2007-22007) средноаритметичният броя на П13 е 1.7201 на година.
Re: Числени методи :))))
не е истина просто!
СкивА ли!?Semiramis написа:
не е истина просто!
:lol::lol:
Ако се бяхме оженили на 14-ти в съботЪ - само един празник годишно!!!
Само през 2009 и 2015 съвпадат и като месецRemmivs написа:П13. Така че извъдът е ясен поне за мен - един П13 минимум на година плюс техния си празник - средно два купона на година, освен когато съвпадат.![]()
Това ми напомни как като дете все смятах на колко ще съм 2000 г. и ми се струваше, че ще съм страааааашно стара
Тц! АбсолУтно същия би бил резултата... Проверих съвпадат до 4-я знак след десетичната запИтая!:blum:Звеневия написа:СкивА ли!?
Ако се бяхме оженили на 14-ти в съботЪ - само един празник годишно!!!
Тази 2000 направо си беше магическо число. И аз съм смятал на колко ще бъда като дойде. Но не ми се струваше, че ще бъда стар. Обаче бях сигурен, че дотогава ще открият хапче за безсмъртие. Ама още се мотат нещо, мамка им...4avdar4e написа:Това ми напомни как като дете все смятах на колко ще съм 2000 г. и ми се струваше, че ще съм страааааашно стара