Недейте.bead_ написа:е! тъй като обявиха, че се бъркам в работи, от които не ми отбира главата, че се бъркам в мъжки работи, че си навирам носа във всяка манджа и прочее цветисти изрази... кел файда, че си държа на своето. ще слагаме депрон и окачен таван - вата+гипсокартон
Сайдинг
Re: Само ако знаете
зе ми го от устата.Remmivs написа:Недейте.bead_ написа:е! тъй като обявиха, че се бъркам в работи, от които не ми отбира главата, че се бъркам в мъжки работи, че си навирам носа във всяка манджа и прочее цветисти изрази... кел файда, че си държа на своето. ще слагаме депрон и окачен таван - вата+гипсокартон
ама, тва е положението.
just perfect
примери дадох...inj написа:Дай примери, за това, че дървените къщи са по-зле откъм конструкция и изолации от тухлените.
Дай също примери и за цената, но при равни условия - завършено до ключ - с настилки, бои фаянс.... (и със същите конструктивни и изолационни качества разбира се)
с тухления апартамент в бургас
и къщата тук
( аз хабер си нямам от строителство ,за да давам каквито и да са примери- технически)
освен това...
като духне торнадото...си е точно като къщичката на трите прасенца
фюйййй...
и я отнася
дори като и строиш къщичката на трите прасенца...
пак е по скъпо да си облицоваш с дялан камък,с тухли отклкото с винилов сайдинг
колкото за цените...
Предполагам говориш за тия хамерикански клечици, дето ги наричат къщи хамериканската паплач. Еми няма нищо общо с това некачествено и паянтово строителство там. Тука е Европа и стандартите са коренно различни. Що в Алпите не им падат дървените къщи като ги натисне 3 метровия сняг или 240km/h вятър? Защото са сметнати за тези условия - да си отговоря аз. Пък ти продължавай да гледаш хамериканските бараки.
ми немам избор!inj написа:Предполагам говориш за тия хамерикански клечици, дето ги наричат къщи хамериканската паплач. Еми няма нищо общо с това некачествено и паянтово строителство там. Тука е Европа и стандартите са коренно различни. Що в Алпите не им падат дървените къщи като ги натисне 3 метровия сняг или 240km/h вятър? Защото са сметнати за тези условия - да си отговоря аз. Пък ти продължавай да гледаш хамериканските бараки.
искам ,не искам...
затова моят поглед и моето мнение се базира на опит ,който е субективен ...
а не на знания ,които са обективни...
казах ТУК хората биха предпочели тухлени къщи,ако могат да си го позволят.
в Бг съвсем не знам ,гос'ин Поручик...
- Глас в пустиня
Тва за къща?...или апартамент?:roll:bead_ написа: ще слагаме депрон и окачен таван - вата+гипсокартон
- Глас в пустиня
Кофти пример!...особено за последните месеци.doktorka написа:
примери дадох...
В момента обитаваме къщата на тъщата(дълга тема!), та тая къща е продукт от 50-те години на миналия век, масив с 30 сантима зид, печена тухла, страхотен акумулиращ ефект...при температурните рекорди от последния месец сме като във фурна, нищо не помага, нито отворени прозорци, нито бриз. Зидът ери и излъчва топлина до ранни зори, точно когато стане хладно и поносимо за спане трябва да ставаш...
Тук явно отново опираме до строителство и строителство... Нашата кооперация е строена 27 г. Двойна тухла, двойни прозорци, дюшеме. Зимата пускаме парното само в началото, да се затопли и до там. Освен ако не свие някой мнооого лют студ. А лятото пък държи хлад. Може би просто разликата е в качестото и същото важи и за дървените къщи, както отбеляза Инж (щото и в Сибир живеят в такива, не само в АлпитеБоЕВ написа:Кофти пример!...особено за последните месеци.doktorka написа:
примери дадох...
В момента обитаваме къщата на тъщата(дълга тема!), та тая къща е продукт от 50-те години на миналия век, масив с 30 сантима зид, печена тухла, страхотен акумулиращ ефект...при температурните рекорди от последния месец сме като във фурна, нищо не помага, нито отворени прозорци, нито бриз. Зидът ери и излъчва топлина до ранни зори, точно когато стане хладно и поносимо за спане трябва да ставаш...
- Глас в пустиня
БоЕВ написа:Кофти пример!...особено за последните месеци.doktorka написа:
примери дадох...
много кофти пример
същото вкъщи - последен етаж къща
зимата ми беше добре, щото лека и къса явно, обаче сега е ..
в панелка съм живяла и беше рай лятото в сравнение със сега
става хладно за час-два, после сутрешното слънце ме довършва с изл. изток.
доплащах за експресен монтаж не климатик, щото за дни ме уби адската жега
пък после изолациите..отвсякъде
апартамент, последен етаж, стаята, за която става кавгата е да дъщеря ми - прозорец от юг и прозорец от север, външни стени от юг, запад и северБоЕВ написа:Тва за къща?...или апартамент?:roll:bead_ написа: ще слагаме депрон и окачен таван - вата+гипсокартон
дограмата е пвц и е ок, има външни ролетни щори и климатик
just perfect
Ама там и хора ли имало беее, тъй кажиииinj написа:[quote="doktorka
пич, мислех да го пиша в темата за черните влечуги. но реших да го напиша директно тук и като отговор към теб директно. за да не стане "тоя казал, оня рекъл".
та, по същество. нито един американец не ти е виновен, че си стоял години зад ограда с бодлива тел и си си мислел, че там е "върха". когато паднала оградата ти си видял, че това, което американската пропаганда ти е набивала в главата не вярно, че и те са хора като нас. в същност, ти може би си го пропуснал този момент и направо си скочил до етапа в който си осъзнал, че ти дори си повече от тези хора. те даже се оказва, че не са и хора според теб. писна ми от омраза и злоба. честно.
сигурен съм, че не си срещал с амреиканци, не си ходил там и нямаш дори най-малката идея освен образът изграден от теб.
следващият път, когато прочетеш, нещо лошо за България, се замисли, че авторът е същият като теб - виждал страната в Гугъл Мапс или "някой му казал".
Ама там и хора ли имало беее, тъй кажиииinj написа:[quote="doktorka]
пич, мислех да го пиша в темата за черните влечуги. но реших да го напиша директно тук и като отговор към теб директно. за да не стане "тоя казал, оня рекъл".
та, по същество. нито един американец не ти е виновен, че си стоял години зад ограда с бодлива тел и си си мислел, че там е "върха". когато паднала оградата ти си видял, че това, което американската пропаганда ти е набивала в главата не вярно, че и те са хора като нас. в същност, ти може би си го пропуснал този момент и направо си скочил до етапа в който си осъзнал, че ти дори си повече от тези хора. те даже се оказва, че не са и хора според теб. писна ми от омраза и злоба. честно.
сигурен съм, че не си срещал с амреиканци, не си ходил там и нямаш дори най-малката идея освен образът изграден от теб.
следващият път, когато прочетеш, нещо лошо за България, се замисли, че авторът е същият като теб - виждал страната в Гугъл Мапс или "някой му казал".
Ама там и хора ли имало беее, тъй кажиииinj написа:[quote="doktorka]
сигурен съм, че не си срещал с американци, не си ходил там и нямаш дори най-малката идея за тях от личен контакт, а от образът изграден от самият теб.
- Глас в пустиня
Чесно казано Змейче, и си прав, и не си. Газта за горене не става за пиене - нали, но до тоя извод обикновено човек стига не от емпиричен опит и наблюдение.Zmeu написа:.
Това че не съм виждал жив американец означавали, че не мога да имам мнение? И да, има нещо вярно в негативните писаници за България, ако щеш хвърли един поглед в темата на Кент-а, красотата е само в нашите очи и това е добре докато го има, защото Бг се превръща в луксозен старчески дом, застроен с бетонни бункери, а налода...народа ще им подгъзува на всичките тея олигофренигьонсурати, довлекли се от запад и от изток...
Всеки има мнение.
С приятелите си се разбирам без думи, а враговете ми няма да приемат каквото и да кажа. Мисля си, че нямам врагове тук.
България загуби много от хората си и липсата може да се компенсира само с имигранти. Колкото по-бързо се научим да бъдем толерантни толкова по-лесно за всички.
А твоят пример с газта е "обща култура" и няма нищо общо с "мнението".
С приятелите си се разбирам без думи, а враговете ми няма да приемат каквото и да кажа. Мисля си, че нямам врагове тук.
България загуби много от хората си и липсата може да се компенсира само с имигранти. Колкото по-бързо се научим да бъдем толерантни толкова по-лесно за всички.
А твоят пример с газта е "обща култура" и няма нищо общо с "мнението".
- Глас в пустиня
От мнение до мнение има голяма разлика и ти го знаеш много добре. Не е въпроса само да приказваш, а ако те попитат "защо мислиш така?" да можеш да се обосновеш. Иначе си е най-обикновено плямпане. Аз ако кажа - "В Свищов всички са тъпи, смотани и задръстени. Живеят във вмирисани дупки и са цигани" мнение ли е според теб? От това, което написа, излиза че е мнение. Но само по себе си няма нищо общо с реалността и по-скоро звучи като някакво злостно подмятане.
Приключвам, защото нямам какво повече да кажа, разбрахме се, а ще взема да си разваля имиджа с това многословие
Приключвам, защото нямам какво повече да кажа, разбрахме се, а ще взема да си разваля имиджа с това многословие
Политически ходове бол. Не трябва да бъдем наивни. За връщането на българите в България се говори от доста време. Срещал съм се с българи, които инвестират тук, но според тях те ще си останат туристи в родината си. Държавата ни няма какво да предложи на хора устроили се в развити държави. Поне и на тоя етап. Да, представляваме интерес заради членството си в Евро съюза, но сме далеч от стандарта в Европа. За сега не сме нищо друго от мрънкащ народ, който гледа в купичката на чуждия и мънка щото иска като неговото.БоЕВ написа:Знаеш ли, че напоследък се чуват предложения за политика насочена към връщането на българите от Украйна, Бесарабия и др.
Дребен, черен и роден на село
http://marfieta.files.wordpress.com/200 ... 8_orig.jpg
http://marfieta.files.wordpress.com/200 ... 8_orig.jpg
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
От това което мина покрай ушите ми останах с впечатлението, че става въпрос не за българите в ЕС, а за нваследниците на тези които са се изселили през турското робство.zoidss написа:Политически ходове бол. Не трябва да бъдем наивни. За връщането на българите в България се говори от доста време. Срещал съм се с българи, които инвестират тук, но според тях те ще си останат туристи в родината си. Държавата ни няма какво да предложи на хора устроили се в развити държави. Поне и на тоя етап. Да, представляваме интерес заради членството си в Евро съюза, но сме далеч от стандарта в Европа. За сега не сме нищо друго от мрънкащ народ, който гледа в купичката на чуждия и мънка щото иска като неговото.БоЕВ написа:Знаеш ли, че напоследък се чуват предложения за политика насочена към връщането на българите от Украйна, Бесарабия и др.
Боев, че те българите от Бесарабия и Украйна си се връщат постоянно. Има стройна организация, адвокати, които движат тук нещата. МП е задръстено с техни молби. Има неккъв проект да им предоставят запустели къщи в райони, където може да отглеждат селскостопански култури, има отпуснати места за висшите училища.. Работи се в тая посока. И много сладък български говорятБоЕВ написа: От това което мина покрай ушите ми останах с впечатлението, че става въпрос не за българите в ЕС, а за нваследниците на тези които са се изселили през турското робство.
- Глас в пустиня
Zmeu, къде си си изгубил чувството за хумор. Това за хората там че нямало, просто го казах на майтап.
Но за строителството на дървени къщи съм сериозен. Тамошните стандарти са в пъти занижени спрямо европейските. Сметки не се правят, а се вадят от каталози. Къщата е предвидена просто да може да си стои. Напудрят я отвътре и отвън и готово. Затова и като мине торнадо, я отвява. Вярно евтини са, но получаваш това, за което плащаш - луксозна барака.
Но за строителството на дървени къщи съм сериозен. Тамошните стандарти са в пъти занижени спрямо европейските. Сметки не се правят, а се вадят от каталози. Къщата е предвидена просто да може да си стои. Напудрят я отвътре и отвън и готово. Затова и като мине торнадо, я отвява. Вярно евтини са, но получаваш това, за което плащаш - луксозна барака.
Архаичен! Имаме булка от бесарабия в наше село, много се сърди когато някой я нарече рускиня.
и ние си имаме комши бесарабски българи
супер са и къщата дето си я построиха е мега мераклийска
само, че кенефът е вън
казват, че там от дето идват не търпели WC-та вътре
разни хора, разен бит
и ние си имаме комши бесарабски българи
супер са и къщата дето си я построиха е мега мераклийска
само, че кенефът е вън
казват, че там от дето идват не търпели WC-та вътре
разни хора, разен бит
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
-и не само те4avdar4e написа:...... И много сладък български говорят