да услужа с едно мини огледалце? размер монета от левче?pocti_bezobidna написа: Е аднжък де! Човек не си избира символите току тъй.
Ако толкова държеше на огледалото, едно пролетно езеро можеше да
ти свърши същата работа, примерно. Високопланинско,
като държиш да драпаш по баира.
Приказка за леда
- Dark Angel
Re: Приказка за леда
Я, то съвсем мъничко...Dark написа:да услужа с едно мини огледалце? размер монета от левче?pocti_bezobidna написа: Е аднжък де! Човек не си избира символите току тъй.
За Снежанка се сетих покрай тез огледала...
То не е просто лед, ами цяла ледена епоха.pocti_bezobidna написа:Е аднжък де! Човек не си избира символите току тъй.Remmivs написа:Ледът е символ. И огледало. 8)pocti_bezobidna написа:Ми малко подтискащо ми изглежда това.![]()
Едно северняшко такова...
Мерси! Не съм Нарцис макар, че обичам да си пея "Oh Lord,...".pocti_bezobidna написа:Е аднжък де! Човек не си избира символите току тъй.
Студът е безпристрастността.
Хехехе. Радвам се, че всеки си намира по нещо свое. Па било то и само тълкувание. Това значи, че думите ми не са отишли напразно.vyara написа:То не е просто лед, ами цяла ледена епоха.Подсъзнателно себепознаването му навлича повече студ и самота, отколкото топлина и любов. Затова той се връща към топлината и любовта, за да се изгуби, щото всъщност той иска да е загубен, отколкото да се намери на северния полюс. Тъй.
Нямах Нарцис предвид.Remmivs написа:Мерси! Не съм Нарцис макар, че обичам да си пея "Oh Lord,...".pocti_bezobidna написа:Е аднжък де! Човек не си избира символите току тъй.
Студът е безпристрастността.
Щом казваш, мое да еRemmivs написа:Хехехе. Радвам се, че всеки си намира по нещо свое. Па било то и само тълкувание. Това значи, че думите ми не са отишли напразно.vyara написа:То не е просто лед, ами цяла ледена епоха.Подсъзнателно себепознаването му навлича повече студ и самота, отколкото топлина и любов. Затова той се връща към топлината и любовта, за да се изгуби, щото всъщност той иска да е загубен, отколкото да се намери на северния полюс. Тъй.
Ами дали има себепознание без любов?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Няма.vyara написа:Ами дали има себепознание без любов?
Да познаеш себе си, означава да познаеш Бог. Бог е любов......

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Не се хващай за ушитеvyara написа:Щом казваш, мое да еТака и така, ако трябва да избирам между любов и себепознание, ще избера първото.
Ами дали има себепознание без любов?
Добър избор!
И още по-добър въпрос!
Ще го доразвия - има ли любов без себепознание?
Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.Remmivs написа:Не се хващай за ушитеvyara написа:Щом казваш, мое да еТака и така, ако трябва да избирам между любов и себепознание, ще избера първото.
Ами дали има себепознание без любов?Казах, че може да е само тълкувание личното.
Добър избор!
И още по-добър въпрос!
Ще го доразвия - има ли любов без себепознание?
Но себепознание без любов е въпроса.
А аз мисля че няма. Нито едно от двете не е само по себе си и само за себе си.vyara написа:Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.
Е, добре де, любовта на децата каква е? Нима те се самопознават?? Или ще кажеш, че това не е любовRemmivs написа:А аз мисля че няма. Нито едно от двете не е само по себе си и само за себе си.vyara написа:Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.
Я да те питам тогаз: Ти любов изпитваш ли? Да. Добре. Ами себепознал ли си се? (за останалия свят и дума не обелвам) Не?!?!Remmivs написа:А аз мисля че няма. Нито едно от двете не е само по себе си и само за себе си.vyara написа:Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.
Чи как тъй ша обичаш. Не може, питай Рема.
А нима не се? Нима не се научават, че част от тях е да обичат?4avdar4e написа:Е, добре де, любовта на децата каква е? Нима те се самопознават?? Или ще кажеш, че това не е любов
Никъде не съм казал - обичаш = пълно себепознаване.vyara написа:Я да те питам тогаз: Ти любов изпитваш ли? Да. Добре. Ами себепознал ли си се? (за останалия свят и дума не обелвам) Не?!?!
Любовта е просто още един начин да погледнеш (и) към себе си.
Да бе, ти само каза, че мислиш, че без себепознание няма любов. Нищо друго не каза.Remmivs написа:Никъде не съм казал - обичаш = пълно себепознаване.vyara написа:Я да те питам тогаз: Ти любов изпитваш ли? Да. Добре. Ами себепознал ли си се? (за останалия свят и дума не обелвам) Не?!?!
Любовта е просто още един начин да погледнеш (и) към себе си.
Ся мъ замисли (пък днес не съм на сериозна вълнаRemmivs написа:А нима не се? Нима не се научават, че част от тях е да обичат?4avdar4e написа:Е, добре де, любовта на децата каква е? Нима те се самопознават?? Или ще кажеш, че това не е любов
Айде, от мен да мине, съгласявам се (донякъде) с теб
Къде?vyara написа:Да бе, ти само каза, че мислиш, че без себепознание няма любов. Нищо друго не каза.
8)4avdar4e написа:Ся мъ замисли (пък днес не съм на сериозна вълна) Замислих се, че може би те са наши огледалца. Ние им даваме любов и те инстинктивно ни я връщат. Децата в домовете не са научени на това, не са го получавали. Възпитание на чувствата, един вид...
Айде, от мен да мине, съгласявам се (донякъде) с теб
Ей тука:Remmivs написа:Къде?vyara написа:Да бе, ти само каза, че мислиш, че без себепознание няма любов. Нищо друго не каза.
Remmivs написа:А аз мисля че няма.vyara написа:Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.
Няма любов в чист вид. Няма само любов. Не е речено, че самопознанието е пълно и окончателно. Влюбваш се, политаш, заобичваш и прас! знаеш кой си.vyara написа:Ей тука:Remmivs написа:Къде?vyara написа:Да бе, ти само каза, че мислиш, че без себепознание няма любов. Нищо друго не каза.
Remmivs написа:А аз мисля че няма.vyara написа:Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.
Има ли любов или няма? Кой досега изобщо е познал себе си? И какво значи "любов в чист вид."Remmivs написа:
Няма любов в чист вид. .
Последно промяна от vyara на 12.10.06, 15:53, променено общо 1 път.
Според мен влюбването е на първично, инстиктивно, животинско ниво, а любовта - на съзнателно, интелигентно, човешко...Remmivs написа: Няма любов в чист вид. Няма само любов. Не е речено, че самопознанието е пълно и окончателно. Влюбваш се, политаш, заобичваш и прас! знаеш кой си.Нищо подобно. Знаеш още нещо от/за себе си. И увеличаваш кръга на Зенон.
Значи ли това, че необразованите родители не обичат децата си4avdar4e написа:Според мен влюбването е на първично, инстиктивно, животинско ниво, а любовта - на съзнателно, интелигентно, човешко...Remmivs написа: Няма любов в чист вид. Няма само любов. Не е речено, че самопознанието е пълно и окончателно. Влюбваш се, политаш, заобичваш и прас! знаеш кой си.Нищо подобно. Знаеш още нещо от/за себе си. И увеличаваш кръга на Зенон.
Егати... Какво е любов? Нима е нещо затворено в стъкленица и няма нищо общо с нас? Аз твърдя, че чрез любовта ние познаваме повече света и повече нас самите. Това е. Има любов. За щастие.vyara написа:Има ли любов или няма? Кой досега изобщо е познал себе си? И какво значи "любов в чист вид."
Е, добре, че почна да твърдиш същото, каквото и аз.Remmivs написа:Аз твърдя, че чрез любовта ние познаваме повече света и повече нас самите.vyara написа:Има ли любов или няма? Кой досега изобщо е познал себе си? И какво значи "любов в чист вид."
Следващ въпрос. Любовта включва ли безпристрастност?
Верчей, за другата любов говорихvyara написа: Значи ли това, че необразованите родители не обичат децата си
Бе, я не ми обръщайте внимание
Това всъщност няма значение поне що се отнася до самопознанието. Първично - първично. Първо влюбване. Ха! Глей какво съм можел да правя! Хей, Пух! Хей, Прасчо! Вижте ме! Аз мога да се влюбвам! Аз мога да обичам! Само не подскачай толкова високо, Ру, миличко...4avdar4e написа:Според мен влюбването е на първично, инстиктивно, животинско ниво, а любовта - на съзнателно, интелигентно, човешко...Remmivs написа: Няма любов в чист вид. Няма само любов. Не е речено, че самопознанието е пълно и окончателно. Влюбваш се, политаш, заобичваш и прас! знаеш кой си.Нищо подобно. Знаеш още нещо от/за себе си. И увеличаваш кръга на Зенон.
Ади, ти си рожденничка, няма да те закачам4avdar4e написа:Верчей, за другата любов говорихvyara написа: Значи ли това, че необразованите родители не обичат децата сиА и като написах това за интелекта си мислех просто за раликата между влюбването и любовта. Едното е като искра и буен огън, другота като топла, тлееща жарава. Нещо такова
![]()
Бе, я не ми обръщайте внимание
Къде съм твърдял обратното. Не ми показа.vyara написа:Е, добре, че почна да твърдиш същото, каквото и аз.
Базпристрастност ли... Коя любов?
Ще ти покажа по-късно.Remmivs написа:Къде съм твърдял обратното. Не ми показа.vyara написа:Е, добре, че почна да твърдиш същото, каквото и аз.
Базпристрастност ли... Коя любов?
Която си избереш
Ще чакам с нетърпение. Може би съм казал нещо без сам да рабра. Не, че не се е случвало.vyara написа:Ще ти покажа по-късно.![]()
Която си избереш
Хаха. Няма. В която и да е. Безпристрастността е идеал. Няма такива хора. Всички сме пристрастни. Но някои си даваме сметка затова. И когато ни трябва се опитваме да намалим краските.
Remmivs написа:Ще чакам с нетърпение. Може би съм казал нещо без сам да рабра. Не, че не се е случвало.vyara написа:Ще ти покажа по-късно.![]()
Която си избереш
Хаха. Няма. В която и да е. Безпристрастността е идеал. Няма такива хора. Всички сме пристрастни. Но някои си даваме сметка затова. И когато ни трябва се опитваме да намалим краските.
Ето тук аз разбирам, че другите не само не са ти нужни за себепознанието, но дори пречат.Remmivs написа:И все пак мъжът не знаеше друг начин освен да застане пред себе си сам, освободен от изкривените отражения на другите...
Казваш (не ми се търси цитата), че любов в чист вид няма, тя се проявява чрез другите. А да се себепознаеш без любов няма как, нали? За това и двамата бяхме на едно мнение.
Ти си го избрал за символ. А както казахме по-горе, невъзможно е да бъдеш безпристрастен, докато (себепознавайки се) обичаш.Remmivs написа:Студът е безпристрастността.
Remmivs написа:Знам.pocti_bezobidna написа:Нямах Нарцис предвид.
Ох, всичко знаеш.
"Пада, пада. Сняг върху сняг.
Всичко засипва. Изчезват скали и дървета, пътеки и урви.
Сякаш никога не ги е имало. Дори формите им се изгубват. Сняг навсякъде.
На утрото осъмвам на друга планета. Бяла, заоблена, тиха. Още неизследвана.
Забравям къде е било земя, къде камък, къде пропаст. Всичко се изравнява. Ръбовете изчезват.
Ъглите се заглаждат. Пъстротата се стопява. Крясъкът на боите заглъхва.
Нямо безбагрие.
Вали бяла забрава.
Който е изгубил пътя, как ще го намери?
Няма път.
Белота. Нищо.
Но в бялото се съдържат всички цветове. Един лъч е достатъчен, за да разложи белотата и да възникнат седемте бои на дъгата с техните безброй подгласни тонове.
От белотата ще разцъфне пъстрина.
От бялото яйце на снега ще се пукне пролет.
Никой цвят не може да бъде така чист. И никой цвят не може така да се омърси и опетни, както белият.
Снегът е тих, търпелив тъкач, опънал стан от земята до небето. Какво тъче денем и нощем така кротко и крепко?
Докато ние спим, се трупа лавината. Снежинка по снежинка, сън по сън.
В тишината зрее гърмът.
Безстрастен сняг. Пада, пада."
Асоциации разни, нищо конкретно.
Уф! Нищо не разбрах...vyara написа:Remmivs написа:Ще чакам с нетърпение. Може би съм казал нещо без сам да рабра. Не, че не се е случвало.vyara написа:Ще ти покажа по-късно.![]()
Която си избереш
Хаха. Няма. В която и да е. Безпристрастността е идеал. Няма такива хора. Всички сме пристрастни. Но някои си даваме сметка затова. И когато ни трябва се опитваме да намалим краските.Ето тук аз разбирам, че другите не само не са ти нужни за себепознанието, но дори пречат.Remmivs написа:И все пак мъжът не знаеше друг начин освен да застане пред себе си сам, освободен от изкривените отражения на другите...
Казваш (не ми се търси цитата), че любов в чист вид няма, тя се проявява чрез другите. А да се себепознаеш без любов няма как, нали? За това и двамата бяхме на едно мнение.
Ти си го избрал за символ. А както казахме по-горе, невъзможно е да бъдеш безпристрастен, докато (себепознавайки се) обичаш.Remmivs написа:Студът е безпристрастността.
Страхотно!pocti_bezobidna написа: "Пада, пада. Сняг върху сняг.
Всичко засипва. Изчезват скали и дървета, пътеки и урви.
Сякаш никога не ги е имало. Дори формите им се изгубват. Сняг навсякъде.
На утрото осъмвам на друга планета. Бяла, заоблена, тиха. Още неизследвана.
Забравям къде е било земя, къде камък, къде пропаст. Всичко се изравнява. Ръбовете изчезват.
Ъглите се заглаждат. Пъстротата се стопява. Крясъкът на боите заглъхва.
Нямо безбагрие.
Вали бяла забрава.
Който е изгубил пътя, как ще го намери?
Няма път.
Белота. Нищо.
Но в бялото се съдържат всички цветове. Един лъч е достатъчен, за да разложи белотата и да възникнат седемте бои на дъгата с техните безброй подгласни тонове.
От белотата ще разцъфне пъстрина.
От бялото яйце на снега ще се пукне пролет.
Никой цвят не може да бъде така чист. И никой цвят не може така да се омърси и опетни, както белият.
Снегът е тих, търпелив тъкач, опънал стан от земята до небето. Какво тъче денем и нощем така кротко и крепко?
Докато ние спим, се трупа лавината. Снежинка по снежинка, сън по сън.
В тишината зрее гърмът.
Безстрастен сняг. Пада, пада."
Асоциации разни, нищо конкретно.
Няма значка. Ето аз например те обичам без да те познавам напълно. И това е важното. Сега разбра лиRemmivs написа:Уф! Нищо не разбрах...vyara написа:Remmivs написа:Ще чакам с нетърпение. Може би съм казал нещо без сам да рабра. Не, че не се е случвало.vyara написа:Ще ти покажа по-късно.![]()
Която си избереш
Хаха. Няма. В която и да е. Безпристрастността е идеал. Няма такива хора. Всички сме пристрастни. Но някои си даваме сметка затова. И когато ни трябва се опитваме да намалим краските.Ето тук аз разбирам, че другите не само не са ти нужни за себепознанието, но дори пречат.Remmivs написа:И все пак мъжът не знаеше друг начин освен да застане пред себе си сам, освободен от изкривените отражения на другите...
Така е.vyara написа:Няма значка. Ето аз например те обичам без да те познавам напълно. И това е важното. Сега разбра ли![]()
Аз пък ще ти кажа друго. Защото ме познаваш, макар и не напълно, ме обичаш. И това е важното. Сега разбра ли?
Добре, ве. Пичелиш. По-умен си :kiss1:Remmivs написа:Така е.vyara написа:Няма значка. Ето аз например те обичам без да те познавам напълно. И това е важното. Сега разбра ли![]()
Аз пък ще ти кажа друго. Защото ме познаваш, макар и не напълно, ме обичаш. И това е важното. Сега разбра ли?![]()