Не се съзтезаваме. Това първо. А и едва ли съм. Това второ.vyara написа:Добре, ве. Пичелиш. По-умен си :kiss1:
Третото е :kiss1:
Не се съзтезаваме. Това първо. А и едва ли съм. Това второ.vyara написа:Добре, ве. Пичелиш. По-умен си :kiss1:
Това е интересно. Недей да бъдеш сигурен. Ще пусна скоро тема по въпросаRemmivs написа:Не се съзтезаваме. Това първо.vyara написа:Добре, ве. Пичелиш. По-умен си :kiss1:
Си, си.Remmivs написа:А и едва ли съм. Това второ.
Remmivs написа:Третото е :kiss1:
Ами радвам се, че ти харесва.Remmivs написа:Страхотно!pocti_bezobidna написа: "Пада, пада. Сняг върху сняг.
Всичко засипва. Изчезват скали и дървета, пътеки и урви.
Сякаш никога не ги е имало. Дори формите им се изгубват. Сняг навсякъде.
На утрото осъмвам на друга планета. Бяла, заоблена, тиха. Още неизследвана.
Забравям къде е било земя, къде камък, къде пропаст. Всичко се изравнява. Ръбовете изчезват.
Ъглите се заглаждат. Пъстротата се стопява. Крясъкът на боите заглъхва.
Нямо безбагрие.
Вали бяла забрава.
Който е изгубил пътя, как ще го намери?
Няма път.
Белота. Нищо.
Но в бялото се съдържат всички цветове. Един лъч е достатъчен, за да разложи белотата и да възникнат седемте бои на дъгата с техните безброй подгласни тонове.
От белотата ще разцъфне пъстрина.
От бялото яйце на снега ще се пукне пролет.
Никой цвят не може да бъде така чист. И никой цвят не може така да се омърси и опетни, както белият.
Снегът е тих, търпелив тъкач, опънал стан от земята до небето. Какво тъче денем и нощем така кротко и крепко?
Докато ние спим, се трупа лавината. Снежинка по снежинка, сън по сън.
В тишината зрее гърмът.
Безстрастен сняг. Пада, пада."
Асоциации разни, нищо конкретно.
Не знаех, че е книга. Коя е тя?pocti_bezobidna написа:Ами радвам се, че ти харесва.
Една от любимите ми книги е.
Коя е книгата?pocti_bezobidna написа:
Ами радвам се, че ти харесва.
Лавина.vyara написа:Коя е книгата?pocti_bezobidna написа:
Anonymous написа:Лавина.vyara написа:Коя е книгата?pocti_bezobidna написа:
Ето линк:
http://www.liternet.bg/publish4/bdimitr ... ontent.htm
И още един любим пасаж:
Ето какво е лавината.
Чист, невинен, натрупан сняг. Спи и сънува най-белите сънища.
Кротък. Пази се от кротките!
Спи със залепнали бели клепачи. Нищо невидял, нищо нечул.
Неопетнен.
Спи като побелял младенец. Може така и пролетта да проспи.
Но щом го прекоси една дръзка стъпка, но щом го прониже един волен вик, в миг се събужда лавината.
Тихият беловлас сняг с потрес си спомня своята младост.
Ах, и той е бил млад! Бил е буен, клокочещ поток. Бил е разпенен водопад. Бил е смръщен, гръмовит облак. Бил е разбушуван океан.
Бил е някога! Наистина ли е бил?
И руква стремглаво надолу, раздира въздуха с грохот, спомняйки си бурните младини.
Сега в един миг иска да повтори едновременно битието си на поток, водопад, облак, океан.
И ни пресова в студена прегръдка, за да заспим на място и ние с белия, безпаметен сън на снега.
Стъпки да няма.
Вик да няма.
Спомен да няма.
Нийде да няма будни!
Подозирах го. Благодаря!
стана ми хубаво и топло като го прочетохpocti_bezobidna написа:
"Пада, пада. Сняг върху сняг.
Сякаш никога не ги е имало.......
Прибавям го към златният фонд на ЗоЧо- "Красиво написано". 8)Remmivs написа:

Обичам самотата и изолацията.Remmivs написа:Самота. Има някакво странно удоволствие в самотата и изолацията.
Тия па зеха да съ обичат вече. Тц тц тц...Кво нящо....Remmivs написа:Така е.vyara написа:Няма значка. Ето аз например те обичам без да те познавам напълно. И това е важното. Сега разбра ли![]()
Аз пък ще ти кажа друго. Защото ме познаваш, макар и не напълно, ме обичаш. И това е важното. Сега разбра ли?![]()

Все пак Рем споделя това тук.vyara написа:Човек без другите би бил едно нищо, не сме създадени да сме сами, по-точно да живеем сами. А в същото време сме обречени на вечна самота или по-скоро самотност. Парадоксално.Remmivs написа:А самотата може да е многолюдна. И да съвместява децата и огъня. И другите неща.vyara написа:Хммм, на върха сигурно е самотно и студено. Влюбванията, децата и огъня не бива да се загърбватДа останеш очи в очи със себе си, не значи да не гледаш в очите на другите, там има и част от теб.
Щях да пускам такава тема - защо като снимам, най-добре излизат хората, които обичам...vyara написа:4avdar4e написа:Странна асоциация направихvyara написа: Огледало е светът, бре. Па ти искаш с гръб към огледалото да са гледашСетих се, че най-добре излизам на снимки, които са ми правили хора, които ме обичат или поне харесват.
Сякаш са ме гледали по друг начин и това се отпечатва в снимката. А принципно не обичам да ме снимат, защото се чуствам като мушица в кехлибар...
Не, Чаве. Ти си ги гледала по различен начин, защото си ги обичала. Човек винаги е хубав, когато обича
Remmivs написа:А аз мисля че няма. Нито едно от двете не е само по себе си и само за себе си.vyara написа:Има и още как! Любов без себепознание, без познание даже.
Но себепознание без любов е въпроса.
Remmivs написа:(или в очакване на Ледника)
Кой може без страх да се вгледа в дъното на сърцето си и да не извърне очи?
само "най-безстрашният"...
защото знае,че ще извърне очи...и въпреки това ще го направи.
Маггот ми беше казала веднъж:"докато не стигнеш сам до"най"-дъното,няма да можеш да се изправиш."....
( много умна тая Маггот...;)..)
а "най"-дъното е- да осъзнаеш истината за себе си...да я видиш ( и то частта от истината,която си зърнал преди да отвърнеш очи..)...
И после да продължиш със знанието за тази "истина"....
ахм...все философи сме се навъдили...
Ржевски написа: ЛЕДЕНА ЕПОХА 2 и 1/2
...................................................................................................................
Ту би кънтинуум, па и вие можете да драснете нещо. Важното е ендът да е хепи, щото отгоре съм написал, че е по холивудски :)
в това време край огнището:Set написа:Ржевски написа: ЛЕДЕНА ЕПОХА 2 и 1/2
...................................................................................................................
Ту би кънтинуум, па и вие можете да драснете нещо. Важното е ендът да е хепи, щото отгоре съм написал, че е по холивудски :)
Ха Ха Ха!
Ще ми оцелява той..
А забравил първото правило на сървайвълиста: Дръж патроните сухи и оръжието изправно.
Тамън това обяснявах на лапетата именно в този миг.
В джоба ми подрънкват щастливо двете бойни игли. Да се "научи" Поручик-Ъ.
Дали пък не е от червения керосин дето снощи пих?
Нищо де. Една мечка. Ако не я пребори с голи ръце, все ще измисли някаква технологична джунджурия. Фокусникът му с фокусник.
Апропо оставих го да се ядосва. Централата била неработеща. Дип добре, че носех капсулован литиев реактор последна дума на руската военна техника. Само 800 киловата а тежи около 50 кила.
Нека се помъчи още малко. След две седмици може и да го отворя, как да я събудим (но кой ще копа уран е друга тема) таз централа.
Няма друг шанс.
До Антарктическия екватор ще стане само с плуване.
Па и тук ни е добреОнея долу пак са сговнили ситуацията по демократичен път.
Извинявайте миУи мишУенца, замислих се.
- Та до къде я докарахме?
- До гмуркане в снега?
- Няма начин да ти е топло. Освен под юргана след Нова година![]()
- Деца, колко минути да му дадем на мечкаря?![]()
- Айде от вас да мине.
- Я най хърбавия да я плесне със снайпа 8)
- А така. Ще почери после. И само да е посмял да ми сипе от "червения"довечера.
- Абе оня нашия атомист кво се почесва. Линуксар ще ми става. Я да се топва в тежката вода![]()
Тъкмо в този миг две клубарки кърпеха чорапи.
Европейката отдавна се чудеше на къв аджеба смачкан грамофон да извърти два блуса, а Тъмната се ядосваше.
На нещо си вътре в нея.
Всъщност се ядосваше, че не е гледала сериала "Дързост и красота" поради липса на техническа възможност (телевизор в случая).
Шиеха и се "опъваха" на нелеката женска съдба.
Някъде в небитието съвсем естествено останаха всички вопли за женски свободи и "равенство".
Ако имат мерак - нека те да влачат реактора![]()
Винаги съм се чудил, как аджеба доплаваха Змея и Дохторицата.
Хем всичко в лед.
Дори и със самолет не става.
Вероятно "Джена, телепорт ми нау!"...
Ся поне има кой да взема кръв. Не че файдата е голяма, ама плацебото...
Подсещам се, че довечерка трябва да я питам дали от тая странна гъба, дето ме кара да се хиля като гъ-з може да се извлече аспирин. Или пък май беше друг антибиотик.
Ако отговора е отрицателен, със сигурност ще кажа на Кента, че там е разковничето. Нека се труди отдела му. Кой знае кво ще излезе. Може и смазка за пушки 8) .
....
Реммиус се беше прибрал. Естествено, нищо не беше утрепал. Отново. Това с лова не му беше най-продуктивното занимание. Хем Сета го беше учил от алфата до омегата и обратно. Що сняг беше издъвкал докато залягаха и припълзяваха срещу вятъра... Проблемът не беше в мерника, нито в желанието да натисне спусъка. Вегетарианските милосърдни съображения отдавна се бяха изпарили. Всъщност вледенили окончателно. По-скоро не му вървеше просто. Ни вълк, ни овен (ако не броеше себе си), ни мечка. А най-гадното беше, че онзи тарикат Грийна винаги се връщаше с нещо. Беше като абониран. Даже на него принадлежеше рекорда за най-големия мамут. Дори старите пушки гледаха рогата в столовата със зле прикрита завист.Set написа:
...
Ако отговора е отрицателен, със сигурност ще кажа на Кента, че там е разковничето. Нека се труди отдела му. Кой знае кво ще излезе. Може и смазка за пушки 8) .
....
Почесвам се сънено в завивките от миши кожи и решавам, че оня снощния червен деликатес го е измислил само нашия "крал" Грийн. В противовес на прякора си.Remmivs написа:
И, по дяволите, кой беше забъркал онова питие снощи? Спирт с керосин!!! Вандали!!! Варвари!!! Егати!!! То това си беше живата истина... Homo novus!
Май(не съм прочел всички мнения)(което е грешка, де) и аз се нареждам на опашката със своя си алюзия: - Джек Лондон и "Да запалиш огън" Това не е цитат, защото го пиша по спомени: "Ледено и бяло. Снега иска да изчисти и заличи всичко мръсно и всеки цвят. И да спре всяко движение. Всичко и всеки е длъжен да спре. Застинало и бяло. Могъщите, вечни и непобедими сили на Природата спират, обезцветяват и втвърдяват всичко. Всяко същество, което подтикнато от Живота се опитва да се движи е ненамясто в тая величествена, неописуема красота."Remmivs написа:(или в очакване на Ледника)
Ледените хоризонти игриво прегръщаха смразяващата песен на нятъра. Носеха я в обятията си и я загръщаха в пазвите си. Бяло - докъдето ти стига погледа. Бяло до болка и просветление. Самота. Има някакво странно удоволствие в самотата и изолацията. Някаква първична и неясна тръпка в отричането и предизвикателството. Контрастът между лумналите в душата му пламъци и скованата от мраз пустиня наоколо действаше отрезвяващо на мъжа, който вървеше самотен през долината между ледените планини. Какво търсеше той тук? Никой не знаеше в действителност. Дори и самият той.
Светът бе останал зад него. Светът на прималивите светлини на лагерните огньове, веселата глъч на децата унесени в игрите си, угрижените лица на старците и блясъка в очите на влюбените - всичко това беше зад гърба му отдавна. Беше тръгнал с надеждата да открие път към себе си. Но все повече му се струваше, че окончателно и безвъзвратно се е загубил. Защото кой може наистина да каже какво представлява самият той? Кой може без страх да се вгледа в дъното на сърцето си и да не извърне очи?
И все пак мъжът не знаеше друг начин освен да застане пред себе си сам, освободен от изкривените отражения на другите, да оголи болезнено всеки опънат до скъсване нерв и да остави съзнанието си да броди до изнемога из лабиринта на ледените огледала на съмнението. Затова и беше дошъл тук. За да заглуши пожарът бушуващ в гърдите му с ледения дъх на бездната. Уви!
А може би така всъщност беше по-добре... Изолацията не му беше донесла мечтаната яснота и облекчение. Въпросите, с които беше тръгнал, все още тежаха на раменете му. Внезапно той прозря истината - себепознанието не беше нищо повече от едно изкачване. Само това. С мъглива отправна точка и неясен връх. С лъкатушен маршрут по ръба на пропасти и сред пищни поляни. Важно беше само да не спираш. Важно беше само да поставяш винаги единия си крак малко по-високо от другия. На всяка крачка. И да ставаш. Винаги. До последния път. Но дори и тогава - да се опиташ...
зимата и снега (и студа) могат да са и уютниDark написа:стана ми хубаво и топло като го прочетохpocti_bezobidna написа:
"Пада, пада. Сняг върху сняг.
Сякаш никога не ги е имало.......8)
pocti_bezobidna написа: зимата и снега (и студа) могат да са и уютни
Леле, как пукат тия печки!Dark написа:pocti_bezobidna написа: зимата и снега (и студа) могат да са и уютни
те са точно такива![]()
според мен де
след студ, минус 25, яка веявица и топлината от циганската печка е по-прекрасна и от еб...ай откачих
Не се ли казваха "Мечта"?pocti_bezobidna написа:Леле, как пукат тия печки!Dark написа:pocti_bezobidna написа: зимата и снега (и студа) могат да са и уютни
те са точно такива![]()
според мен де
след студ, минус 25, яка веявица и топлината от циганската печка е по-прекрасна и от еб...ай откачих
Като нищо друго на света.
Не знам, но мога да погледна. Още седи печката. Една такава висока,Remmivs написа:Не се ли казваха "Мечта"?pocti_bezobidna написа:Леле, как пукат тия печки!Dark написа:pocti_bezobidna написа: зимата и снега (и студа) могат да са и уютни
те са точно такива![]()
според мен де
Като нищо друго на света.
аз друга печка имах предвид - такава правоъгълна, на крачета, и фурна имаpocti_bezobidna написа:
Не знам, но мога да погледна. Още седи печката. Една такава висока,
тясна, има отгоре малка вратичка. И котлона отгоре има капак, дето се видга и можеш
да видиш дървта вътре. Баба ми печеше царевица на нея.
Май съм виждала такава, но не съм много сигурна да ти кажа.Dark написа:аз друга печка имах предвид - такава правоъгълна, на крачета, и фурна имаpocti_bezobidna написа:
тясна, има отгоре малка вратичка. И котлона отгоре има капак, дето се видга и можеш
Palim ya da i se nevidi ... uj mashina, a znae kak da vurvi s razlichni masla .. po edin nachin s Motul, po drug s Valvoline...Anonymous написа:"Айде...палим моторката..."
obicham va site clubarci. 

Тфу да го.... Ржевски съм!Anonymous написа:Понеже ти отклоних темата (извинявам се за което) да кажа моето виждане по нея.
Това дето си го написал е красиво написано и... даже не тъжно, а безнадеждно. Поне на мен тъй ми звучи. Въпреки крайното "Важно беше само да не спираш. Важно беше само да поставяш винаги единия си крак малко по-високо от другия. На всяка крачка. И да ставаш. Винаги. До последния път. Но дори и тогава - да се опиташ..."
А за мен и малко неразбираемо.
Може би понеже не съм поклонник на източните философски и религиозни учения, това с откриването на себе си, самоопознаването и пътя ми звучи.... като път без изход.
Тупик.
Една система няма как да се самоопознае.
И "в главата ми младежка нахлуват куп въпроси:"
За какво е необходимо?
Какво търсиш?
Ако го намериш какво ще го правиш?
Струва ли си заради това нещо да зарежеш всичко останало?
Дори и това (самоопознаването) да е целта, дали не може да се постигне чрез опознаване на околните?
Нали в края на краищата сме толкова еднакви.
Моето виждане по темата, макар и в посока коренно противоположна от тази на човека тръгнал през ледената пустиня:
Никой човек не е остров;
Никой човек не устоява сам.
Радостта на всеки човек е и радост за мен;
Тъгата на всеки човек е и моя тъга.
Нуждаем се един от друг,
Затова ще защитавам
Всеки човек, като брат;
Всеки човек, като мой приятел.
...........................
и това:
Никой човек не е остров, затворен в себе си;
всеки е парченце от сушата, частица от океана;
и една буца пръст да отвлече морето, Европа се смалява,
тъй както ако нос е бил отнесен или домът
на твой приятел, или пък твоят собствен;
смъртта на всеки земен жител ме отслабва, защото съм частица от човечеството;
така че никога не питай за кого бие камбаната;
тя бие за теб.
А сега си сипи една водка и не грусти: :)
http://www.tsiganova.ru/MP3/kazak_ne_grusti.mp3
има и високи и ниски...pocti_bezobidna написа:Май съм виждала такава, но не съм много сигурна да ти кажа.Dark написа:аз друга печка имах предвид - такава правоъгълна, на крачета, и фурна имаpocti_bezobidna написа:
Много малка съм била и дали наиситна съм я виждала или ми сработват някакви разкази
като лични спомени... Вероятно прабаба ми е имала такава.
Високата обаче я помня - надъва и като се нагрее бумти много хубаво.
6. Мечката е по рождение мъжка, но кърши усърдно китки и пита Ржевски къде в района може да си занесе ушанката на химическо чистене.Ржевски написа:И да допълня.
За мен тоя Път е друг.
Пътят минава през
тропотът на конските табуни
мирисът на прегоряла лятна трева
звънът на тетивата
пукането на съчките в лагерния огън
детските игри покрай него
... изобщо всичко, от което твоя герой се е отказал.
Защото там е бъдещето. Живота.
........................................
А за другата темат.е. какво става с мечката, ще разберете утре вечер, във следващия епизод на биг брадър.
![]()
До тогава, изпращайте вашите СМС-и* със следните възможни отговори:
1. Мечката е женска и Ржевски я убива
2. Мечката е женска и Ржевски не я убива
3. Мечката е женска и Ржевски я изнасилва
4. Мечката е женска и изнасилва Ржевски
5. Мечката е мъжка
Един от позналите ще спечели меча кожа
*Само 5 лева без ДДС
![]()
Това бях аз.Anonymous написа:6. Мечката е по рождение мъжка, но кърши усърдно китки и пита Ржевски къде в района може да си занесе ушанката на химическо чистене.Ржевски написа:И да допълня.
За мен тоя Път е друг.
Пътят минава през
тропотът на конските табуни
мирисът на прегоряла лятна трева
звънът на тетивата
пукането на съчките в лагерния огън
детските игри покрай него
... изобщо всичко, от което твоя герой се е отказал.
Защото там е бъдещето. Живота.
........................................
А за другата темат.е. какво става с мечката, ще разберете утре вечер, във следващия епизод на биг брадър.
![]()
До тогава, изпращайте вашите СМС-и* със следните възможни отговори:
1. Мечката е женска и Ржевски я убива
2. Мечката е женска и Ржевски не я убива
3. Мечката е женска и Ржевски я изнасилва
4. Мечката е женска и изнасилва Ржевски
5. Мечката е мъжка
Един от позналите ще спечели меча кожа
*Само 5 лева без ДДС
![]()
7. Мечката е дегизиран Къпинчо, чиято будна гражданска съвест го е направила контрольор и сега иска да глоби Ржевски, защото не си бил си дупчил билетчето за шейната.