pocti_bezobidna написа:
Ето ти интересен казус!
И аз, струва ми се, не бих дала съвет "победата на всяка цена".
Зависи от цял куп неща - колко е важно състезанието за двете деца, колко добри приятелки са, каква необходимост от победа има приятелката. Сложничко си е.
И аз не съм фен на спрота, професионалния спорт. Той изтисква човека да дупка порсто. Не виждам смисъл в това. Ако спортувам нещо, правя го, защото ми е кеф. Не ме интересува дали ще спечеля или не.
според мен не зависи от много неща.
състезанието е еднакво важно за всички участници. децата са си добри приятелчета. и едното няма нищо общо с другото. какви спортисти ще излезе от тях, ако почнат да си пускат медалче за теб, медалче за мен?!?
според мен в този, както казваш ти, интересен казус съмняват се какъв съвет да дадат хора, които не искат да приемат особеното благородство на спорта. там трябва да си честен. до край. всяка лъжа, лицемерие, издънка, клинчене.... накрая избива грозно.
ти си също права за себе си, когато говориш за спорта през свободното ти време. аз понякога играя тенис - не се напрягам да спечеля, правя го заради удоволствието. като карам ски пък гледам дупето ми да остане сухо, а краката здрави и също не се юркам. но това е съвсем различен тип спорт, нали?