Жените и компотите

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Жените и компотите

Мнение от Gaspode »

компоти да се чете компютри :D

В тази тема ще се опитам да ви преведа части от тази "уникална" книга и съответните коментари по нея. Те са дело на авторката на разбора на книгата.
/с курсив ще са коментарите/
Приятно четене :)
p.s. Превод от руски и коментари:
Damnatory - Креми

Ужас ме обзе, когато в "Библио-глобус" Дри ми показа прекрасната Книга, книгата с голяма буква, съдържаща в себе си цялата световна мъдрост. Ето я и нея - тази Книга.

Изображение

Дано ми простите намесата, но без коментарите си просто не мога да ви я представя.

Предисловие от автора:

Здравейте, скъпи жени!
Написах тази книга специално за вас, но не защото жените са глупачки и една книга не могат да прочетат. Не, не и още веднъж не! Аз също съм жена като вас и не се считам за глупачка.
Без коментар. Или това е жестока шега или .. дамата греши страхотно по отношение на самооценката си :)

Все още не съм срещала нито една жена, която като си купи кухненски робот или телефон, веднага да го разглоби на части.
Хммм... Мацка, с радост ще се срещна с теб когато ти е удобно.

Много от определенията, които подбрах в тази Книга, кой знае защо предизвикват у мъжете в най-добрия случай пристъпи на безпричинен смях
И не само при мъжете.

Аз описвам в нея [Книгата] това, с което съм се сблъсквала сама. Не работи, например, компютъра. Кокориш се в него, звериш се, а след половин час мъчения ти просветва, че е издърпан щепсела от контакта...
А след още половин час - че стоиш не пред компютъра, а пред микровълновата...

Психологическа подготовка:
Ютията съществува заради гладене, пералнята - за пране, а компютъра - за кореспонденция.
Нима?

Аз още нито веднъж не съм виждала някой, който твърди, че "набързо ще разпечата тоя текст - буквално за 20 минутки", да не се отплесне поне два часа за това на работа.
А всичко е, защото на работа интернетът е без пари.

Урок 1.
Четирите съставни части на компютъра.
[прилагам сканирана картинка, защото това трябва да се види!]

Изображение

Ще ви кажат: "Моят компютър е Пентиум 4 на 2 гигахерца, 256 мегабайта оперативна памет, Уинчестър - 40 гигабайта". От всичките тези брътвежи ще се помъча да изведа понятната /и главно - нужната ни/ информация.
Боя си да си представя кое ще е понятното тук.

Apple-Macintosh в превод е "ябълка-плащ" (глупост някаква, нали?)
Не, глупостта ще бъде в следващите 300 страници.

Уинчестър - това са спомените на компютъра.
Боже мой! Трябва да светна даскала си по програмиране. Той - горкият, ни убеждаваше, че това е просто вещ някаква!!!

продължава ето тук
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Изображение

Изображение

Изображение
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Това четиво всъщност може да се окаже полезно и friendly за абсолютно начинаещи над 80-годишна възраст :wink: /за индианци вече гък не споменавам откак видях истински индианец-програмист :shock: / , но заглавието "за жени"... :crazy:
Публикувай отговор