Биб, инж,
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Биб, инж,
Знаете ли нещо за това
Дом със 70% по-нисък енергоразход
24 Юли 2007, 14:48
Източник: БТА
Нова за България строителна технология, която осигурява енергийна ефективност със 70 на сто по-висока от познатите у нас практики, ще бъде представена утре във варненското село Тополи от BMG ЕАД , съобщиха от компанията. Технологията е широко използвана в САЩ, Канада, Русия и Европа. В рамките на презентацията за броени часове ще бъде изградена къща с жилищна площ от 50 кв.м.
Някакво инфо, нещо, плийййз:-):winkw:
Дом със 70% по-нисък енергоразход
24 Юли 2007, 14:48
Източник: БТА
Нова за България строителна технология, която осигурява енергийна ефективност със 70 на сто по-висока от познатите у нас практики, ще бъде представена утре във варненското село Тополи от BMG ЕАД , съобщиха от компанията. Технологията е широко използвана в САЩ, Канада, Русия и Европа. В рамките на презентацията за броени часове ще бъде изградена къща с жилищна площ от 50 кв.м.
Някакво инфо, нещо, плийййз:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Сещам се за какво говориш. И при нас идваха да си предлагат стоката. Това са едни панели от XPS, малко пластмаса и ламарина. Не са лоши, но не са и нещо супер. Поне за което си мисля, че е - не е кой знае какво. Пък 70% по-добро - рекламен трик. Това 70% е по-добро от тухла четворка, но без никаква изолация, само с мазилка.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мерси, макар че не ми стана много ясно:-):winkw:inj написа:Сещам се за какво говориш. И при нас идваха да си предлагат стоката. Това са едни панели от XPS, малко пластмаса и ламарина. Не са лоши, но не са и нещо супер. Поне за което си мисля, че е - не е кой знае какво. Пък 70% по-добро - рекламен трик. Това 70% е по-добро от тухла четворка, но без никаква изолация, само с мазилка.
Беше доста лаконичен:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това са ала-бализми Фриски не се връзвай
Има много технологии, които са по-енергоефективни
В интерес на истината това, което каза Инж за тухла четворка етака - всеки сравнява с квото му отърва, нищо,че то вече не се прави и не се използва никъде - много е просто - смяташ елементарно топлопреминаването на всеки един пласт от стената - т.е. в случая с тухлите - имаме тухла, изолация, мазилка и сега отвътре се слага и гипскартон и под него се оставя още въздух, който е изолация
Тез симпатяги сравняват стойността само на тухлата, без останалите слоеве, които са с далеч по-нисък коефициент на топлопреминаване.
Доколкото съм чела - досега най-енергоефективното нещо е т.нар. Пасивни къщи - те за това са наречени Пасивни щото по дефиниция не трябва да се нуждаят от външен енергиен източник - направени са с такава архитектура,че да няма много външни стени и да приема максимално топлината и светлината от слънцето, имат ефективна система за вентилация само вътре в къщата и други такива модерни работи - интересна тематика за четене, но за сега това тук за нас може да си остане в сферата на Science Fiction-а защото системите -геотермални, слънчеви, вятърни и прочие за енергия за твърде на ниско ниво тук, да не говоря пък колко струват. И за това все още в българия това не си заслужава инвестицията. Да не говорим,че при нас като гледам климата се променя последните години, годишните температурни амплитуди все повече се увеличават и енергията, която изразходваме в бита също
Има много технологии, които са по-енергоефективни
В интерес на истината това, което каза Инж за тухла четворка етака - всеки сравнява с квото му отърва, нищо,че то вече не се прави и не се използва никъде - много е просто - смяташ елементарно топлопреминаването на всеки един пласт от стената - т.е. в случая с тухлите - имаме тухла, изолация, мазилка и сега отвътре се слага и гипскартон и под него се оставя още въздух, който е изолация
Тез симпатяги сравняват стойността само на тухлата, без останалите слоеве, които са с далеч по-нисък коефициент на топлопреминаване.
Доколкото съм чела - досега най-енергоефективното нещо е т.нар. Пасивни къщи - те за това са наречени Пасивни щото по дефиниция не трябва да се нуждаят от външен енергиен източник - направени са с такава архитектура,че да няма много външни стени и да приема максимално топлината и светлината от слънцето, имат ефективна система за вентилация само вътре в къщата и други такива модерни работи - интересна тематика за четене, но за сега това тук за нас може да си остане в сферата на Science Fiction-а защото системите -геотермални, слънчеви, вятърни и прочие за енергия за твърде на ниско ниво тук, да не говоря пък колко струват. И за това все още в българия това не си заслужава инвестицията. Да не говорим,че при нас като гледам климата се променя последните години, годишните температурни амплитуди все повече се увеличават и енергията, която изразходваме в бита също
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това за пасивните къщи е наистина интересно. Преди година-две ми беше попаднало някакво четиво по въпроса.bibilyana написа: Пасивни къщи - те за това са наречени Пасивни щото по дефиниция не трябва да се нуждаят от външен енергиен източник - направени са с такава архитектура,че да няма много външни стени и да приема максимално топлината и светлината от слънцето, имат ефективна система за вентилация само вътре в къщата и други такива модерни работи - интересна тематика за четене, но за сега това тук за нас може да си остане в сферата на Science Fiction-а защото системите -геотермални, слънчеви, вятърни и прочие за енергия за твърде на ниско ниво тук, да не говоря пък колко струват. И за това все още в българия това не си заслужава инвестицията. Да не говорим,че при нас като гледам климата се променя последните години, годишните температурни амплитуди все повече се увеличават и енергията, която изразходваме в бита също
Един познат скоро ми каза, че някъде над Пловдив в посока Родопите (ама пусто като не помня къде:(:shy:) строяли някакви къщи от кал. Правело се кофраж и се наливала кал, предполагам с някакви добавки, но едва ли точно слама. После се пускали онези вибро машини (как се казва тази техника)
Всичко това е доста интересно, но крайно се съмнявам, че отговаря на тех. стандарти, приети в България, което от своя страна би трябвало да прави постойката ......незаконна (ПО ми харесва нередовна
Би ми било мнго интерсно да го видя това
Сетих се за глинената къща в Лещен. Дали наистина е глинена или по-скоро чирпичена
http://www.segabg.com/online/IMG/2098/0089-large.jpg
http://www.segabg.com/online/IMG/2098/0087-large.jpg

...frisky lioness написа:
Това за пасивните къщи е наистина интересно. Преди година-две ми беше попаднало някакво четиво по въпроса.
Един познат скоро ми каза, че някъде над Пловдив в посока Родопите (ама пусто като не помня къде:(:shy:) строяли някакви къщи от кал. Правело се кофраж и се наливала кал, предполагам с някакви добавки, но едва ли точно слама. После се пускали онези вибро машини (как се казва тази техника)
после идвала пролетта
задухвали ураганите
заливали ги пороите
а Фриски стояла до Марица
и чакала пороя
да и довлече къщичката
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И защо такива мисли?Semiramis написа:frisky lioness написа:
Много си духовита днес:lol::lol::lol::rotfl24:
а, това ли? то е временно
като е тихо във форума ставам много досадна
предупредих
Не съм забелезАла

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Piqndurnik
- Piqndurnik
Piqndurnik написа:Давам я от все сърцеbead_ написа:хахаха, ама ще трябва да поканя само тъщите ви, щот е доста опасна грозотията - три етажа само тухли, редили са си лего хората...
добър човек си ти!
п.п. аз дали да не врътна един бизнес с тая къща... да посъбера тъщи, ще ги застраховаме предварително, ще врътнем купончето... след тва ще си делнем парите. вие ще имате само разходи по ковчег и китки, пък аз ... свободно място за нова къща!!:blum:
just perfect
Къде точно е къщата? Да не си се приготвила да даваш и пари за срутването? Има доста бригади от мангали дето идват, срутват, прибират си тухлите и керемидите и се махат. Не плащаш нито лев.bead_ написа:ни в клин, ни в ръкав... аз да попитам. знаете ли фирма, която се занимава с бутане на къщи? трябва да се събори една грозотия тип селска прогимназия в село на 20 км от софия.bibilyana написа::blum:
ще бъда много благодарна за инфото