ТУРКМЕНИСТАН Е РАЙ ЗА АВТОМОБИЛИСТИТЕ
Най-евтиният бензин в света - при това от типа "Супер", т.е. с октаново число 98, струва само 2 цента, сочи мащабно изследване на немската организация GTZ. Според проучването "International fuel prices 2007", което обхваща 170 страни от цял свят, това е факт в Туркменистан. Отново в Туркменистан се продава и най-евтиното дизелово гориво, литър от което струва само цент.
Изключително евтин е бензинът и във Венецуела (3 цента), Иран (9 цента), Либия (13 цента), Саудитска Арабия (16 цента). На другия полюс са страни като Великобритания, Южна Корея, Холандия - там цената е над 160 цента за литър. Абсолютни "шампиони" обаче са Еритрея (190 цента), Турция (188 цента), Исландия (186 цента), Норвегия (180 цента). Най-скъп е дизелът в Исландия (178 цента), Великобритания (173 цента), Норвегия (166 цента), Турция (162 цента).
Да се напълни резервоарът на една съвременна кола от среден клас в Туркменистан ще са нужни около долар, в Русия - към 38, а в Турция - близо 95 долара. През 1995-а бензинът у нас е струвал 46 цента, през 1998-а - 66, през 2004-а – 92. В края на 2006-а – 105.
http://city-market.bg/index.php?option= ... Itemid=568
НАЙ-ЕВТИНИЯТ БЕНЗИН В СВЕТА Е 2 ЦЕНТА
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Извод
Взимате си заплатат от някоя богата европейска фирма, и я харчите в Туркменистан.
Същото може да се приложи доста успешно и тук, между другото. Аз така правя:rotfl24:
Същото може да се приложи доста успешно и тук, между другото. Аз така правя:rotfl24:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Re: НАЙ-ЕВТИНИЯТ БЕНЗИН В СВЕТА Е 2 ЦЕНТА
аз пък се заинтересувах къде е тая Еритрея .. като болест ми звучеше, ама ето, пак образователна ми дойде темата..
и без това там не ми се ходи, сега още по-малко