Дакелът ми снощи...

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Дакелът ми снощи...

Мнение от Глас в пустиня »

удуши коте. Малко ми е криво, даже се чувствам и малко виновен...Баси, какво им става на тея мойте кучета! Имах немска овчарка която ядеше котки...но от дакела това него очаквах...никога не съм ги насъсквал и нахъсвал, даже напротив, гледам да не излизат от двора, винаги да са вързани, да не са агресивни...:(

Никога не съм предполагал, че котката е толкова крехка, мит е това за деветте котешки живота...:?
Аватар
vyara

Re: Дакелът ми снощи...

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Никога не съм предполагал, че котката е толкова крехка, мит е това за деветте котешки живота...:?
И аз мисля, че котките са много нежни същества и че са твърде митологизирани наистина.
Станалото - станало... Не си го слагай на сърцето, Боев, не е твоя вината. Доколкото те познавам, не може да си научил кучетата на агресия.
Това е природа. Ако котката ти беше удушила птиче, нямаше ли да ти е жал. Такава е природата.
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа:но от дакела това него очаквах...никога не съм ги насъсквал и нахъсвал, даже напротив,...
Имахме честа, в зората на нашият семеен живот да отглеждаме едиВ Дакел!
Не се коси - те са си ловци по презункция.

Споделяли са с мен, че за да станат истински "лисичари", ги затваряли в клетка и от специално отгледано "котило" им давали жива стръв!

Котките май имат по девет живота, щото се плодят кат побеснели.
Не е нарушил кой знае колко равновесието в природата.

Абе, твоя дакел на тъщи налита ли? :rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

не мога да повярвам, да не е било някакво дефективно или болно коте? или много малко?
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Такава селяви, Боев. Вяра е права за птичетата - преди седмица-две котката на село докопа едно голишарче, паднало от гнездото. Занесе го на котето и му го даде (извика го с някакво много странно дрезгаво мяучене - върви после разправяй, че били безсловесни животните :huhthink: ). Кофти ми стана като го видях. Но такъв е живота. Кучетата, па били те и дакели, са си хищници :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

"Голям човек е дакела!" :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа: Никога не съм предполагал, че котката е толкова крехка, мит е това за деветте котешки живота...:?
И аз мисля, че котките са много нежни същества и че са твърде митологизирани наистина.
Станалото - станало... Не си го слагай на сърцето, Боев, не е твоя вината. Доколкото те познавам, не може да си научил кучетата на агресия.
Това е природа. Ако котката ти беше удушила птиче, нямаше ли да ти е жал. Такава е природата.
Най-интересното е, че научихме питбула на абсалютен пацифизъм. Котките ядат от купичката му, а той сиромашкия(глупав е колкото трите близначки от съседната тема) стои и ги гледа учудено.
Аватар
Глас в пустиня

Звеневия написа:
Абе, твоя дакел на тъщи налита ли? :rotfl24:
Нащо дакел куче, е бабиното трето внуче!
Имам чувството, че всички номера с които ме дразни кучето ги научава от тъщата.:mad:
Двете са комбина - все кучки.:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Абе, твоя дакел на тъщи налита ли? :rotfl24:[/quote]

ей тая тъща ще те умори
що не я зазидате в стаята и просто
нали не си отваряла джамовете
та лесно ще свикне:cool:
след много години правнуците на прокопи
ще я показват за пари
като конкуренция на владимир илич
"TUSHTA ANONYMA MALIGNA"
праскат един надпис на вратата
и късат билетчета
кой се отказва от 200 еврака:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Имах овчарка. Опитваше се да изяде булонките в парка. Водех я с намордник. Тогава се опитваше да изяде доберманите, които странно защо я отбягваха въпреки намордника. Не лаеше много ако усетеше арабеск или мангуст само дин тихо гърлено ръмжене. И е хапало двама мои приятели. Без никакво предупреждение.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:удуши коте. Малко ми е криво, даже се чувствам и малко виновен...Баси, какво им става на тея мойте кучета! Имах немска овчарка която ядеше котки...но от дакела това него очаквах...никога не съм ги насъсквал и нахъсвал, даже напротив, гледам да не излизат от двора, винаги да са вързани, да не са агресивни...:(

Никога не съм предполагал, че котката е толкова крехка, мит е това за деветте котешки живота...:?
Вяра е права. Природа. Всичко е заложено.

Коте или котка? Защото котките като зрели възрастни индивиди никак не са безопасни и беззащитни. Ветеринари са ми казвали за поражения по кучета нанесени от котки:grin:, а и сама знам с какви орУжия разполага моят тигър:grin::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:не мога да повярвам, да не е било някакво дефективно или болно коте? или много малко?
Напротив, горе-долу котето имаше размерите на бирена бутилка и беше доста игриво.
Всичко стана за секунди, котето се спусна след един бръмбар и навлезе в периметъра на кучето(дакела стои вързан с едно синджирче, има-няма два метра, свободен не е свикнал, хуква и няма настигане).
Звенения

Мнение от Звенения »

Кент написа:"TUSHTA ANONYMA MALIGNA"
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:Такава селяви, Боев. Вяра е права за птичетата - преди седмица-две котката на село докопа едно голишарче, паднало от гнездото. Занесе го на котето и му го даде (извика го с някакво много странно дрезгаво мяучене - върви после разправяй, че били безсловесни животните :huhthink: ). Кофти ми стана като го видях. Но такъв е живота. Кучетата, па били те и дакели, са си хищници :grin:
Съгласен съм, за котка и птица иди-дойди...ама животинчето дето спи с дъщеря ми и го имаме като член от семейството...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:Вяра е права. Природа. Всичко е заложено.

Коте или котка? Защото котките като зрели възрастни индивиди никак не са безопасни и беззащитни. Ветеринари са ми казвали за поражения по кучета нанесени от котки:grin:, а и сама знам с какви орУжия разполага моят тигър:grin::winkw:
Вярно е! Имахме и котка отпреди да завъдим овчарката. Като малко кутре му налиташе да си играе, но котаракът бързо го отказа с няколко хирургически прецизни инцизии по мУцуната. После, дори когато стана 20 пъти по-голям, винаги му имаше респект. Пък веднъж като се разболя кучето и котаракът отиде при него, легна до главата му, току пред пастта му и почна да мърка. Чудно нещо е животинския свят.
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:"Голям човек е дакела!" :rotfl24:
Ахъм.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
frisky lioness написа:Вяра е права. Природа. Всичко е заложено.

Вярно е! Имахме и котка отпреди да завъдим овчарката. Като малко кутре му налиташе да си играе, но котаракът бързо го отказа с няколко хирургически прецизни инцизии по мУцуната. После, дори когато стана 20 пъти по-голям, винаги му имаше респект. Пък веднъж като се разболя кучето и котаракът отиде при него, легна до главата му, току пред пастта му и почна да мърка. Чудно нещо е животинския свят.
Даммм. На братовчедките кучката се вълнуваше така силно когато се родиха котетата, че все едно бяха нейни бебета:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:Имах овчарка. Опитваше се да изяде булонките в парка. Водех я с намордник. Тогава се опитваше да изяде доберманите, които странно защо я отбягваха въпреки намордника. Не лаеше много ако усетеше арабеск или мангуст само дин тихо гърлено ръмжене. И е хапало двама мои приятели. Без никакво предупреждение.
Голямото куче предполага агресия, винаги си нащрек и очакваш всякакви реакци, но това на пръв поглед мъниче...абе доста миловидна и смешна изглежда дакелката, просто да се учудиш на бързината и агресията.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа: Голямото куче предполага агресия, винаги си нащрек и очакваш всякакви реакци, но това на пръв поглед мъниче...абе доста миловидна и смешна изглежда дакелката, просто да се учудиш на бързината и агресията.
Звеневия май писа по-горе, че те са ловна порода принципно... Та кво се чудиш :grin:

Верно има разлика коте или фтиче... щерката как прие случката?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:удуши коте. Малко ми е криво, даже се чувствам и малко виновен...Баси, какво им става на тея мойте кучета! Имах немска овчарка която ядеше котки...но от дакела това него очаквах...никога не съм ги насъсквал и нахъсвал, даже напротив, гледам да не излизат от двора, винаги да са вързани, да не са агресивни...:(

Вяра е права. Природа. Всичко е заложено.

Коте.
Те по принцип и големите котки бягат от нея, държат се на разстояние, чакат да я приберем и нападат купичката й.

Ето я и нея - бандитката:

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Ето я и нея - бандитката:

Изображение
Ама пък иначе си е сладурка:grin::winkw:
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Най-интересното е, че научихме питбула на абсалютен пацифизъм. Котките ядат от купичката му, а той сиромашкия(глупав е колкото трите близначки от съседната тема) стои и ги гледа учудено.
Не е глупав, направо е мъдър кучът. :grin:

Дакелите са друг случай - нали за тях казват, че не стопанинът възпитава кучето, а обратно.
Panta rhei...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Абе Боев не е съвсем мит - просто има си бакан разлика от котка до котка

Една котка наскоро замалко да удуши моето куче, тъй че....ко да ти кажа:mad:

Тя мойта кучка по природа е стресната и страхлива и като види котки на улиците ги заобикаляя на почетно разстояние и голям страх бере, абее...не е куче кат куче съвсем, ама си е нашето:kiss:
Последно промяна от bibilyana на 03.08.07, 09:56, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
БоЕВ написа: Голямото куче предполага агресия, винаги си нащрек и очакваш всякакви реакци, но това на пръв поглед мъниче...абе доста миловидна и смешна изглежда дакелката, просто да се учудиш на бързината и агресията.
Звеневия май писа по-горе, че те са ловна порода принципно... Та кво се чудиш :grin:

Верно има разлика коте или фтиче... щерката как прие случката?
Хех, знам ги всичките тея неща и пак ми е трудно да приема станалото. По принцип съм напред в семейната академия и щерката вече е почти на 18, има доста реалистичен поглед за живота, пък и го приема за нещо нормално след немската овчарка, която и беше другарче когато беше още малка.
Аватар
Глас в пустиня

bibilyana написа:
Е, не! Да не става въпрос за малко асматично кученце чихау-чихау-куа.:grin:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

БоЕВ написа:
bibilyana написа:
Е, не! Да не става въпрос за малко асматично кученце чихау-чихау-куа.:grin:
Подозирам, че е около 1,5 пъти по-голяма от твойка дакелка

и като я чуеш ква е гръмогласна ще ти настръхне косъма, ама инъче е пъзла и половина

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Ето я и нея - бандитката:
Хе-хе, наш Киро като тичаше и ушите му плющяха :grin:
Не съм виждала по-кръвожадно куче: приближеше ли се някой до количката с бебето, надаваше такъв лай, сякаш е поне немска овчарка :winkw:
Публикувай отговор