............

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

............

Мнение от Ън »

............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 11:35, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Semiramis

Re: Максим Ставийски- убиец?!

Мнение от Semiramis »

:blink:
алкохол
:crying:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Жал ми е за момчето, но това е един от моментите, когато ще разберем дали имаме държава ... :(

Никой не е застрахован, за съжаление ...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

с Албена са ми любимци, но не мога да не кажа, че е постъпил идеотски глупаво и крайно безотговорно
когато автомобилът е нов, мощен не бива да си позволяваш да го караш, ако не си във форма, особено пил
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

[unknown] написа:Ужасно, ужасно, ужасно...
Отврат! Никога не съм го харесвал тоя тип. Надуто, самовлюбено, егоцентрично копеле, на всичкото отгоре и безотговорен..."лице в подкрепа на кампанията - ако си пил слез"...Пфу-у-у-у, отврат!:mad:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
Отврат! Никога не съм го харесвал тоя тип. Надуто, самовлюбено, егоцентрично копеле, на всичкото отгоре и безотговорен..."лице в подкрепа на кампанията - ако си пил слез"...Пфу-у-у-у, отврат!:mad:
Не е надут! Познавам го лично. Момчето си е читаво... Просто ... алкохол, слава, мощна кола... понякога не виждаме пропастта...
Жалко... добро момче е...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кофти, кофти... Харесвам ги с Албена, но... ако беше убил мой близък, нямаше да ми пука звезда ли е, какъв е...
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Жалко наистина,

Мнение от Remmivs »

но това ни е в кръвта, явно. Говорим едно - правим друго.

А алкохол и коли си е рецепта за смърт, уви.
Аватар
4avdar4e

Re: Жалко наистина,

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:
А алкохол и коли си е рецепта за смърт, уви.
И то не просто кола, а Хамър, тва си е жив танк... Коментира се, че ако не е бил с нея, е можело да с размине много по-леко...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

След командировка съм, обиколих България. Всички знаем, че движението е ужасно, обаче трябва да го видиш със собствените си очи, че да разбереш наистина какъв ужас е. Комбинация от високоскоростни, нови магистрали, последвани от изнервящо бавни отсечки с вбесяващи колони от камиони, комбайни, трактори, каруци. Освен това колите са поне два пъти повече отколкото преди 2 години а шофьорите с опит не са се удвоили. Нали си спомняте как навремето с патос сме разказвали в компания, как се е наложило да набием спирачки заради някой идиот, който изпреварва и кара като вятър точно срещу нас. Е, на бас се хващам, че тва вече не го и споменавате, понеже си е нещо, което ви се случва по три пъти на час, когато сте на път.
Максим Ставински не ми е бил нито симпатичен, нито антипатичен, имам отношение към него, като към всеки българин- световен шампион. Сега става ясно че той очевидно е безотговорен глупак. Мисълта ми е, че България с инфраструктурната си политика, разрешителните режими за регистрация на коли и за взимане на книжка, направи от всеки безотговорен глупак - убиец. Излиза че има страшно много убийци, като се замислиш
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:И то не просто кола, а Хамър, тва си е жив танк... Коментира се, че ако не е бил с нея, е можело да с размине много по-леко...
Да. Хамърът е поне 2 ако не и 3 тона сигурно. Ужасен звяр. Но запазва това, което е в търбуха му. Не ми се мисли какъв удар е бил.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:След командировка съм, обиколих България. Всички знаем, че движението е ужасно, обаче трябва да го видиш със собствените си очи, че да разбереш наистина какъв ужас е. Комбинация от високоскоростни, нови магистрали, последвани от изнервящо бавни отсечки с вбесяващи колони от камиони, комбайни, трактори, каруци. Освен това колите са поне два пъти повече отколкото преди 2 години а шофьорите с опит не са се удвоили. Нали си спомняте как навремето с патос сме разказвали в компания, как се е наложило да набием спирачки заради някой идиот, който изпреварва и кара като вятър точно срещу нас. Е, на бас се хващам, че тва вече не го и споменавате, понеже си е нещо, което ви се случва по три пъти на час, когато сте на път.
Максим Ставински не ми е бил нито симпатичен, нито антипатичен, имам отношение към него, като към всеки българин- световен шампион. Сега става ясно че той очевидно е безотговорен глупак. Мисълта ми е, че България с инфраструктурната си политика, разрешителните режими за регистрация на коли и за взимане на книжка, направи от всеки безотговорен глупак - убиец. Излиза че има страшно много убийци, като се замислиш
Така е и това е ужасно. Това на пътищата е война, наистина. Колкото и клиширано и смешно да ми е звучало това сравнение преди все повече и повече си давам сметка, че е съвсем близо до истината. И никой не е застрахован. Дори и да не пиеш може да спукаш гума или нещо друго не дай Боже. Всеки трябва да е максимално внимателен когато шофира. Да направиш каквото и да е, за да намалиш концентрацията си е престъпление. И, впрочем, мисля, че въпросителната в заглавието на Незнайни е излишна. Това е факт за съжаление!
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

жалко за погубените животи!
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:
Не е надут! Познавам го лично. Момчето си е читаво... Просто ... алкохол, слава, мощна кола... понякога не виждаме пропастта...
Жалко... добро момче е...
Не го познавам лично, а и не искам. От медийните му изяви съм си изградил мнение и не смятам да го променям.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:След командировка съм, обиколих България. Всички знаем, че движението е ужасно, обаче трябва да го видиш със собствените си очи, че да разбереш наистина какъв ужас е. Комбинация от високоскоростни, нови магистрали, последвани от изнервящо бавни отсечки с вбесяващи колони от камиони, комбайни, трактори, каруци. Освен това колите са поне два пъти повече отколкото преди 2 години а шофьорите с опит не са се удвоили. Нали си спомняте как навремето с патос сме разказвали в компания, как се е наложило да набием спирачки заради някой идиот, който изпреварва и кара като вятър точно срещу нас. Е, на бас се хващам, че тва вече не го и споменавате, понеже си е нещо, което ви се случва по три пъти на час, когато сте на път.
Пътищата убиват Грин, казвам го във всяка тема свързана с път и пътни инциденти. Няма такова безумие като нашето, лоши пътища, ремонти по никое време, умобъркващи ограничения на скоростта от порядъка на 30-40км/ч ...
А всичко това съчетано с мощни автомобили, изнервени водачи и голяма доза фукария води до приз в "наградите Дарвин - как да изберем най-нелепия начин да си отидем от тоя свят"...жалкото е, че "виновните" винаги оцеляват, а си отиват невинни хора.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
4avdar4e написа:И то не просто кола, а Хамър, тва си е жив танк... Коментира се, че ако не е бил с нея, е можело да с размине много по-леко...
Да. Хамърът е поне 2 ако не и 3 тона сигурно. Ужасен звяр. Но запазва това, което е в търбуха му. Не ми се мисли какъв удар е бил.
Хамърите не са това което са! Тия машини са създадени за граждански цели и нямат нищо общо с военните. Максим е имал късмет, че е срещнал сапунерка - хондичка, доста по-малка и по-ниска кола, ако се беше центрирал в някой тир или пък автобус, картинката щеше да е друга и жалейките на друг ревер.

Хамъра:

Изображение

Изображение

Хондата(видях нещо като разтворен аербег, но изглежда, че и това не е достатъчно):

Изображение

Изображение

пп Нещо снимките не излизат, а не ми се редактира. Ето линк към статията със снимков материал:

sportni.bg/?tid=40&oid=1081390
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

"Стависки участва в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив".
Каква ирония...
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:с Албена са ми любимци, но не мога да не кажа, че е постъпил идеотски глупаво и крайно безотговорно
когато автомобилът е нов, мощен не бива да си позволяваш да го караш, ако не си във форма, особено пил
здрасти ... жалко, че тази е първата тема, на която попадам/виждам от дългото ми отсъствие (не- не съм ви забравил, как се усъмнихте), но ... щото и аз следих тези дни... просто си мисля, че у нас известните хора свикнаха да са безнаказани и да не спазват закона.

Вероятно най-малко нарушаващият ще пострада, но пък това е пример как при неспазване на правилата и законите се убиват хора.

Просто той е правил това нарушение сигурно 50 пъти (изпреварва на завой), както го правят почти всички с мощни коли ...

Надали алкохолът тук е повлиял толкова. На 2 водки човек си кара нормално. Е ... щеше да е по-добре да не ги бе пил..

Жалко за хората.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:И никой не е застрахован. Дори и да не пиеш ...
Дори и да не пиеш, дори и да караш възможно най-внимателно, нямаш никаква гаранция, че в най-кофтия участък от пътя няма да те помете някой идиот с мощна машина и високо самочувствие. Шофирането в милата ни родина все повече заприличва на руска рулетка...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

БоЕВ написа:
Remmivs написа:И никой не е застрахован. Дори и да не пиеш ...
Дори и да не пиеш, дори и да караш възможно най-внимателно, нямаш никаква гаранция, че в най-кофтия участък от пътя няма да те помете някой идиот с мощна машина и високо самочувствие. Шофирането в милата ни родина все повече заприличва на руска рулетка...
с най-голямо съжаление се съгласявам за руската рулетка след като изчетох всичко по въпроса и статии и интервюта разни...нямам думи вече
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:... Няма такова безумие като нашето, лоши пътища, ремонти по никое време, умобъркващи ограничения на скоростта от порядъка на 30-40км/ч ...
А всичко това съчетано с мощни автомобили, изнервени водачи и голяма доза фукария води до приз в "наградите Дарвин - как да изберем най-нелепия начин да си отидем от тоя свят"...жалкото е, че "виновните" винаги оцеляват, а си отиват невинни хора.
Ремонти има по целия свят - не е само тук. Когато обикалях щатите се шашнах, че нямаше отсечка от над 200 км. по магистралите, по която да няма ремонт. Преди години намалили драстично парите за пътищата там и сега се ремонтира на парче почти всичко. Истина е, че в Белгия, Холандия, Англия и Германия нещата са далеч, далеч по-подредени и добри (по-малко ремонти, нормални пътища). Обаче не съм видял там 1 път някой да изпревари на завой на непрекъсната линия. А тук го виждам постоянно.

Това, което го няма по целия свят е това, дето си го казал във втория параграф. И съм 100% съгласен с казаното от теб.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
Надали алкохолът тук е повлиял толкова. На 2 водки човек си кара нормално. Е ... щеше да е по-добре да не ги бе пил..

Жалко за хората.
ще ми позволиш да не се съглася с теб. на 2 водки човек НЕ кара нормално! от една страна алкохолът забавя реакциите, а от друга прави човека /в зависимост от темперамента/ самонадеяно нехаен или арогантно самоуверен.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:
ELBI написа:

Жалко за хората.
ще ми позволиш да не се съглася с теб. на 2 водки човек НЕ кара нормално! от една страна алкохолът забавя реакциите, а от друга прави човека /в зависимост от темперамента/ самонадеяно нехаен или арогантно самоуверен.
Абсолютно! Абсолютно! Абсолютно!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:

Жалко за хората.
Винаги позволявам на всекиго да не се съгласява... ВОди до интерес... Просто алкохола влияе различно на хората. За 1 човек (зависи от черния дроб с 2 думи) 1 водка е много, за друг - не.

Но като цяло ... си права. Спорът тук е до количеството за всеки индивид. Което зависи от черния дроб. За всичко иначе си права :cool:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа: Но като цяло ... си права. ......................................................... За всичко иначе си права :cool:
о, музика за моите уши!

п.п. това ми е един мнооого голям грях - умирам да съм права:winkw: във всякакъв смисъл:winkw:
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Винаги позволявам на всекиго да не се съгласява... ВОди до интерес... Просто алкохола влияе различно на хората. За 1 човек (зависи от черния дроб с 2 думи) 1 водка е много, за друг - не.

Но като цяло ... си права. Спорът тук е до количеството за всеки индивид. Което зависи от черния дроб. За всичко иначе си права :cool:
Ако ми позволиш да те поправя и аз малко - зависи от алкохолдехидрогеназата най-вече. От разграждането на алкохола в стомаха, зависи колко от поетата клетъчна отрова ще попадне в кръвта и едва тогава оттам в черния дроб (където също има такъв ензим).
Звенения

Мнение от Звенения »

bead_ написа:умирам да съм права:winkw: във всякакъв смисъл:winkw:

:winkw: :winkw: :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа: о, музика за моите уши!

п.п. това ми е един мнооого голям грях - умирам да съм права:winkw: във всякакъв смисъл:winkw:
Хммм. Винаги права. Винаги?!? Хммм. Не е ли малко неудобно понякога? :blum:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Remmivs написа:
bead_ написа: о, музика за моите уши!

Хммм. Винаги права. Винаги?!? Хммм. Не е ли малко неудобно понякога? :blum:
Особено в хамак :grin:
Наздраве :cool:
Звенения

Мнение от Звенения »

Piqndurnik написа:
Remmivs написа: Хммм. Винаги права. Винаги?!? Хммм. Не е ли малко неудобно понякога? :blum:
Особено в хамак :grin:
Без да имам претенции за авторство, смятам, че е назрял момента да се създаде нова "подстраница" с парола (против невинни деЦки очички), която невинно да препраща към "Содом и Гомор"... :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Piqndurnik написа:Особено в хамак :grin:
Някои хора са просто виртуози :ikonka s animirano svalyane na shapka:

:cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа: Но като цяло ... си права. ......................................................... За всичко иначе си права :cool:
о, музика за моите уши!

Мда...замислих се за някои отделни детайли от "всякакъв". Не бих казал, че не би ми било интересно да го видя или усетя...

Ала ако може - без да умираш... (греховете - може да останат :blum:)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Винаги позволявам на всекиго да не се съгласява... ВОди до интерес... Просто алкохола влияе различно на хората. За 1 човек (зависи от черния дроб с 2 думи) 1 водка е много, за друг - не.

Ако ми позволиш да те поправя и аз малко - зависи от алкохолдехидрогеназата най-вече. От разграждането на алкохола в стомаха, зависи колко от поетата клетъчна отрова ще попадне в кръвта и едва тогава оттам в черния дроб (където също има такъв ензим).
Позволявам!

Даже писаното от мен си бе провокация, щото знам, че не всичко знам, за сметка на което ти знаеш това, което не знам и знам, че ти - знаейки ще допълниш липсващото знание, като по този начин

Всички знаят.

Покрай това музиката в ушите на бийд звучи и тя е права... във всичко...и винаги и ... хм... :blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
ELBI написа:

Жалко за хората.
Статистиката е на страната на ЕЛБИ. Слушах по БТВ, че процента на катастрофите причинени от пияни шофьори е по- малък от 5. На първо място е превишената скорост, а на второ отнемане на предимство, на трето чак и то далеч назад е алкохола.
Не можах да намеря статистика за доказателство
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Статистиката е на страната на ЕЛБИ. Слушах по БТВ, че процента на катастрофите причинени от пияни шофьори е по- малък от 5. На първо място е превишената скорост, а на второ отнемане на предимство, на трето чак и то далеч назад е алкохола.
Не можах да намеря статистика за доказателство
http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/F72 ... acha06.xls

източник:

http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm

Друг е въпросът колко от тези фактори са комбинация. Несъобразена скорост, отнемане на предимство, навлизане в насрещното движение. Защо? Нима ПТП причинени от употреба на алкохол не включват тези неща?

PS

Трендът е зловещ дори и само за една година. Не ми се иска да гледам за повече...

Код за потвърждение: Избери целия код

Нарушения	2005 год.						2006 год.					
	ПТП		убити		ранени		ПТП		убити		ранени	
	броя	%	броя	%	броя	%	броя	%	броя	%	броя	%
O б щ o	7709	100,0	892	100,0	9600	100,0	7770	100,0	987	100,0	9756	100,0
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Аз си мисля, че в основата на всичко е прекалената самоувереност и ненаказуемостта. Другото - алкохол, пътища и т.н. само доусложнява първоначалната картинка. Гледах ги в неделя разни лапищаци в мощни коли как профучават край нас в пороя, а на следващия завой - колата обърната в канавката :(
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:Аз си мисля, че в основата на всичко е прекалената самоувереност и ненаказуемостта. Другото - алкохол, пътища и т.н. само доусложнява първоначалната картинка. Гледах ги в неделя разни лапищаци в мощни коли как профучават край нас в пороя, а на следващия завой - колата обърната в канавката :(
Всеки път като профучи някой демонстративно с мръсна газ, нарочно поглеждам кой кара и всеки път е някакъв млад хашлак :mad:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Не винаги са млади хашлаци.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Всеки път като профучи някой демонстративно с мръсна газ, нарочно поглеждам кой кара и всеки път е някакъв млад хашлак :mad:
Аз откога разправям, че на младоците само трабантчета трябва да им се дават докато им дойде акълът в главата.
Явно няма как да се разбере за кого кога идва този момент. И идва ли изобщо. :evil:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
vyara написа: Всеки път като профучи някой демонстративно с мръсна газ, нарочно поглеждам кой кара и всеки път е някакъв млад хашлак :mad:
Аз откога разправям, че на младоците само трабантчета трябва да им се дават докато им дойде акълът в главата.
Явно няма как да се разбере за кого кога идва този момент. И идва ли изобщо. :evil:
Tи с трабантче ли си? Жалко, щото си с акъл в главата :blum:
Публикувай отговор