Я пак за ваксините..

Все същите
Аватар
4avdar4e

Я пак за ваксините..

Мнение от 4avdar4e »

Говорили сме и преди, ама искам да чуя и нови мнения. За противогрипните ваксини. Снощи пак спорих с майка ми. Тя, видите ли, като си сложела ваксина, боледувала три дни. Без ваксина - три седмици. Аз и двете жипита на дяцата (бивше и настояще), сме противници. Но бих искала да чуя вашине мнения. Зема да размисля :lol: :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Не.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:Не.
Аз твойто мнение го знам :lol: Любопитно ми е да чуя дофтурята тук, дано се включат. Не че ти не си половин професор по всичкология.. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз на моите не слагам. Не виждам никакъв смисъл.
Да чукна на дърво де....
Ако по принцип не ти боледуват много, защо ти е това?
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:Аз на моите не слагам. Не виждам никакъв смисъл.
Да чукна на дърво де....
Аз също. Противник съм по много причини. Дребното не боледува, миналата зима само ние бяхме с пълни такси (чук-чук), обаче батко му прихващаше де що грип минеше. Абе, чуда си се, събирам мнения. Пък и лаф да става :lol:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Аз съм поддръжник за другите.

Тетанус, метанус и темподобни.
Memento mori.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа:Аз на моите не слагам. Не виждам никакъв смисъл.
Да чукна на дърво де....
Аз също. Противник съм по много причини. Дребното не боледува, миналата зима само ние бяхме с пълни такси (чук-чук), обаче батко му прихващаше де що грип минеше. Абе, чуда си се, събирам мнения. Пък и лаф да става :lol:
Ами на баткото сега е моментът да му подсилиш организЪма с разни силно витаминени неща.
Също ти препоръчвам клеева тинктура с такава цел, или имаше едни прополисови хапчета за смучене (даже в комбинация с витамин С).
Според мен това е по-доброто.
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз не, ама сложно да обяснявам - мама лекарка казва "не"
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Set написа:Аз съм поддръжник за другите.

За другите изобщо и дума не става... Наскоро пак имаше няккви писаници на луди майки против тях. Много ми е странно..
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

4avdar4e написа:
Set написа:Аз съм поддръжник за другите.

За другите изобщо и дума не става... Наскоро пак имаше няккви писаници на луди майки против тях. Много ми е странно..
Познавам деца без нито една. Хем българчета. С майки побърканячки на тема хомеопатия.
Memento mori.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

има мами дето са верно луднали - децата им нямат ваксини, пият разни шантави неща, някои са на специални безмесни или други шантави диети

и честно казано гледам да стоим далеч от тях с децата, луди са. и имат голяма страст да поучават "грешните души"
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Set написа:Познавам деца без нито една. Хем българчета. С майки побърканячки на тема хомеопатия.
Имам такъв братовчед. Детето му няма кьорава ваксина и е вегетарианец. Само дето още не са го питали дали то иска да е така. Но го кърмят все още доколкото знам. На 18 месеца май стана.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа:има мами дето са верно луднали - децата им нямат ваксини, пият разни шантави неща, някои са на специални безмесни или други шантави диети

и честно казано гледам да стоим далеч от тях с децата, луди са. и имат голяма страст да поучават "грешните души"
Аз в реала не познавам, но във виртуала на няколко пъти попадам на такива дискусии. Диви при това. Направо не мога да повярвам. Тия жени са опасни за децата си!!! А и това с вегетарианството на деца не мога да го разбера. Да е по някакви медицински причини (като работех преди години в ДГ имаше едно такова дете с рядко заболяване - получаваше пристъпи от месо, та много го пазехме), тогава ясно, но да лишаваш детето си във възраст на интензивен растеж от толкова важен продукт, еми, не го разбирам :evil:
Ржевски

Мнение от Ржевски »

4avdar4e написа:
Dark написа:има мами дето са верно луднали - децата им нямат ваксини, пият разни шантави неща, някои са на специални безмесни или други шантави диети

Аз в реала не познавам, но във виртуала на няколко пъти попадам на такива дискусии. Диви при това. Направо не мога да повярвам. Тия жени са опасни за децата си!!! А и това с вегетарианството на деца не мога да го разбера. Да е по някакви медицински причини (като работех преди години в ДГ имаше едно такова дете с рядко заболяване - получаваше пристъпи от месо, та много го пазехме), тогава ясно, но да лишаваш детето си във възраст на интензивен растеж от толкова важен продукт, еми, не го разбирам :evil:
Oх, наскоро се включих в един такъв спор в "женския" клуб на дирника. Хунвейбини (по-точно хунвейбинки) виждала ли си? Само дето не размахваха червените книжки с речите на Мао.
Отказах се да споря просто. Това все едно да спориш с телевизора или да убеждаваш папата, че няма бог.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Имам такъв братовчед. Детето му няма кьорава ваксина и е вегетарианец. Само дето още не са го питали дали то иска да е така. Но го кърмят все още доколкото знам. На 18 месеца май стана.
Че тва дете вече е със зъби, бе :shock:

Тя и баба ми е кърмила чичовците ми (близнаци) до две години. Направо не си го представям!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ржевски написа: Oх, наскоро се включих в един такъв спор в "женския" клуб на дирника. Хунвейбини (по-точно хунвейбинки) виждала ли си? Само дето не размахваха червените книжки с речите на Мао.
Отказах се да споря просто. Това все едно да спориш с телевизора или да убеждаваш папата, че няма бог.
Да знаеш, ясновидка се чувствам :oops: Ей ся се прибира детето от у-ще и казва: карантина на класа. Негова съученичка е болна от хепатит А. Явно не са я ваксинирали, щото всички след 90 задължително подлежат на това. И ся? Мойто дете ще ходи на изследвания, ще му вземат кръв и т.н. Б@си :mad:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа: Да знаеш, ясновидка се чувствам :oops: Ей ся се прибира детето от у-ще и казва: карантина на класа. Негова съученичка е болна от хепатит А. Явно не са я ваксинирали, щото всички след 90 задължително подлежат на това. И ся? Мойто дете ще ходи на изследвания, ще му вземат кръв и т.н. Б@си :mad:
не се ядосвай

човешката простотия няма спиране :twisted:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ами де да знам. Не се чувствам чак пък компетентен, че да ти давам акъл, само тихичко ще кажа, че аз и Терминатора мин. година се ваксинирахме против грип(понеже ей така да видиме кво ще стане) и не сме кихнали цяла зима. И Бейби с малкия терминатор, за които тогава ние се явявахме контакта с външния свят, също не кихнаха. Та аз ще се ваксинирам, Бейби шсе ваксинира, маман, големия и малкия Терминатори също, та даже и народа във фирмата(който иска, де) организе и под строй - ваксинацион! Тва е
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Я пак за ваксините..

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:Говорили сме и преди, ама искам да чуя и нови мнения. За противогрипните ваксини. Снощи пак спорих с майка ми. Тя, видите ли, като си сложела ваксина, боледувала три дни. Без ваксина - три седмици. Аз и двете жипита на дяцата (бивше и настояще), сме противници. Но бих искала да чуя вашине мнения. Зема да размисля :lol: :lol:
За!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

За!

сега набързо ще ви обЯсня...
( и никой да ме казва ,че ми е промит мозъка!..ПРОМИТ е!!!!...щото виждам какво става и в единия и в другия случай)

особено пък за Бг....

в Бг антибиотици се дават под път и над път...
без да се замисли човек...
а антибиотиците избиват и добрите и лошите бактерии.
децата се отглеждат като в "саксия"..( не се цапай!..не си цапай дрешката!..там е кално и мръсно!...и прочее)
Поради тази причина отдавна вече не се срещаме с цял куп "необходими " вируси ,бактерии и пр...

имунната ни система "оглупява"...
Ако не ги ваксинираме маленките,шансовете да развият "здрава" имунна реакция към "прост" вирус или бактерия са по-малки...
А какво остава за "сложен" такъв/ва...

онези хомеопатките...ДГД..( сорри!)
(доводи от типа на:"В Китай само това правят"..не се приемат...там имат милиарди население...и милиарди са измирали навремето...сега при комунизма са по-добре ваксинирани и от нас-и пак измират...В сравнение...Индия-няма комунизъм и контрол..няма ваксини...смъртността е ужасяваща...)

Грип...
ваксината често е неточна...
съгласна съм ,че не винаги познават...
ОБАЧЕ....от 10 години работя с десетки болни..а аз съм нямала грип.
големият имаше...на 4 години беше...
оттогава сме с ваксина всяка година.

БТВ...интраназалната е по-добра..създава локален имунитет,който дори и да не са познали щама,предпазва повече..
(лични наблюдения)

Чаве,майка ти е права в случая...
esti

Мнение от esti »

Против!
Това е и мнението на моята лекарка, доказан специалист.
Няма да изпадам в подробности защо....
Само ще ти кажа, че цялото ми семейство никога не си е слагало противогрипни ваксини и сме здрави, като чукове. :D
Детето, също - едно, че боледува изключително рядко, и второ, че каквото и да лепне му минава за дни и без, каквито и да е усложнения почти без лекарства. Като кученца сме. 8) Няма смисъл да се ваксинираме.
Друг е въпросът ако някой непрекъснато боледува и изкарва всички грипове наред, тогава - да.
Да си слага ваксина.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

4avdar4e написа:Говорили сме и преди, ама искам да чуя и нови мнения. За противогрипните ваксини. Снощи пак спорих с майка ми. Тя, видите ли, като си сложела ваксина, боледувала три дни. Без ваксина - три седмици. Аз и двете жипита на дяцата (бивше и настояще), сме противници. Но бих искала да чуя вашине мнения. Зема да размисля :lol: :lol:
нищо повече от задължителните ваксини
против съм
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Ржевски написа:
4avdar4e написа:

Oх, наскоро се включих в един такъв спор в "женския" клуб на дирника. Хунвейбини (по-точно хунвейбинки) виждала ли си? Само дето не размахваха червените книжки с речите на Мао.
Преди години бях станала 37 кила, а една приятелка, голяма поддръжничка на Лидия Ковачева /така ли се казваше/ разпалено ми обясняваше, че за да си върна теглото, трябвало да гладувам!!! :shock:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Stranniche написа: Преди години бях станала 37 кила, а една приятелка, голяма поддръжничка на Лидия Ковачева /така ли се казваше/ разпалено ми обясняваше, че за да си върна теглото, трябвало да гладувам!!! :shock:
това малко като "Решете проблемите си с теглото веднъж завинаги!" :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Не, категорично. Що да ги бода зорлем? :oops:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Та и аз да кажа, не съм се хванала с двете ръце :D, слагам си ваксина от има няма 13 години, всяка зима. Ваксинират ни от работата, ако не искаш, никой не те хваща за гърлото. Всяка зима е различно. Не се вманиачавам, даже не мисля, за себе си. Но детето сме ваксинирали само веднъж. Миналата година.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа: .....БТВ...интраназалната е по-добра..създава локален имунитет,който дори и да не са познали щама,предпазва повече..
(лични наблюдения)
...
таз т.нар. "интрназална" ме заинтересува за малкия

боже ли малко повече инфо?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа:
doktorka написа: .....БТВ...интраназалната е по-добра..създава локален имунитет,който дори и да не са познали щама,предпазва повече..
(лични наблюдения)
...

Дарки, аз ползвах преди време такава, принципно за жестокия ми синузит, но при друга схема на приложение действаше като ваксина. Много добре ми подейства, обаче убий ме ако мога да се сетя как се казваше. Някъде дълбоко съм заровила листовката, ще я потърся, пък дано изскочи :shock:

П. П. Сетих се, сетих се :bdance: IRS 19. Де факто, това е имуностимулант. Но не знам от каква възраст може да се използва. На мен ми го беше препоръчала приятелка фармацевт и биохимик. Питай в аптеката или джипито :D

П.П.П. Намерих и повече инфо: http://www.solvay-pharma.bg/preparaty/irs19.html
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
Дарки, аз ползвах преди време такава, принципно за жестокия ми синузит, но при друга схема на приложение действаше като ваксина. Много добре ми подейства, обаче убий ме ако мога да се сетя как се казваше. Някъде дълбоко съм заровила листовката, ще я потърся, пък дано изскочи :shock:

П. П. Сетих се, сетих се :bdance: IRS 19. Де факто, това е имуностимулант. Но не знам от каква възраст може да се използва. На мен ми го беше препоръчала приятелка фармацевт и биохимик. Питай в аптеката или джипито :D

след малко ще питам, излизаме за риба - с масло и подправки ще я готвя мммммм

ткс за инфото

приятно
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
Dark написа:
(лични наблюдения)
...

П. П. Сетих се, сетих се :bdance: IRS 19. Де факто, това е имуностимулант. Но не знам от каква възраст може да се използва. На мен ми го беше

препоръчала приятелка фармацевт и биохимик. Питай в аптеката или джипито :D

ne...
става въпрос за ГРИПНА ваксина...а не имуностимуланти и пр ...
ще ти пратя инфо,дарки
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

doktorka написа:ne...
ще ти пратя инфо,дарки
може ли и на мен инфо, че моето малкото много боледува, а сега е на градина и периода вече е ужасен, като чуя сутрин кашлиците...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

latrevw написа:
doktorka написа:ne...
ще ти пратя инфо,дарки
може ли и на мен инфо, че моето малкото много боледува, а сега е на градина и периода вече е ужасен, като чуя сутрин кашлиците...
като чуя сутрин кашлиците ми се доплаква, няма начин да го опазим. уж всички ходят здрави, а 1/2 кашлят като да им се сдират дробовете :twisted:

обичайно се разболява към четвъртък/петък.....мъка....

чакам инфо от докторката....
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:може ли и на мен инфо, че моето малкото много боледува, а сега е на градина и периода вече е ужасен, като чуя сутрин кашлиците...
Ние сме 3-4 дена на детска - 2 седмици у дома. Нормално. Кака й беше същата. И плачеше като нея. Какво каляване е сутрин...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Remmivs написа:
latrevw написа:може ли и на мен инфо, че моето малкото много боледува, а сега е на градина и периода вече е ужасен, като чуя сутрин кашлиците...
Ние сме 3-4 дена на детска - 2 седмици у дома. Нормално. Кака й беше същата. И плачеше като нея. Какво каляване е сутрин...
Мойте и двамата минаха по един кризисен период - каката в яслата, малкото миналата година. От тогава ваксините им са - здравата храна, нормалната за децата хиперкинетичност /не си давам труда да я подтискам много-много 8) /, стабилната аерация.....чист въздух демек. Колокото до противогрипните...не не им/си слагаме..ми те докато пуснат в употреба някоя, той щама е мутирал вече безброй пъти, и е малко вероятно тя да покрие вируса:mad: / пък и да ги бода с мъзгоч, порастнал върху кокоши ембрион...бррррр :evil:/ е, верно като се закучат нещата....най-вече поради чести срещи с болни познати деца и двамата къркат Ехинацея на капки....По книгите пише, че стимулирала производството на собств. интерферон....Дал е тъй не знам, ма рядко стигаме до антибиотици 8)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Kent написа:
Мойте и двамата минаха по един кризисен период - каката в яслата, малкото миналата година. От тогава ваксините им са - здравата храна, нормалната за децата хиперкинетичност /не си давам труда да я подтискам много-много 8) /, стабилната аерация.....чист въздух демек. Колокото до противогрипните...не не им/си слагаме..ми те докато пуснат в употреба някоя, той щама е мутирал вече безброй пъти, и е малко вероятно тя да покрие вируса:mad: / пък и да ги бода с мъзгоч, порастнал върху кокоши ембрион...бррррр :evil:/ е, верно като се закучат нещата....най-вече поради чести срещи с болни познати деца и двамата къркат Ехинацея на капки....По книгите пише, че стимулирала производството на собств. интерферон....Дал е тъй не знам, ма рядко стигаме до антибиотици 8)
в яслата не беше толкова проблемно, малкия е "трениран" близо 2 години е ходил на ясла преди градината....

хм, сега ехинация да пробвам?

иначе всеки ден навън, здрава храна, търчане, бесуване и т.н.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Kent написа:Мойте и двамата минаха по един кризисен период - каката в яслата, малкото миналата година. От тогава ваксините им са - здравата храна, нормалната за децата хиперкинетичност /не си давам труда да я подтискам много-много 8) /, стабилната аерация.....чист въздух демек. Колокото до противогрипните...не не им/си слагаме..ми те докато пуснат в употреба някоя, той щама е мутирал вече безброй пъти, и е малко вероятно тя да покрие вируса:mad: / пък и да ги бода с мъзгоч, порастнал върху кокоши ембрион...бррррр :evil:/ е, верно като се закучат нещата....най-вече поради чести срещи с болни познати деца и двамата къркат Ехинацея на капки....По книгите пише, че стимулирала производството на собств. интерферон....Дал е тъй не знам, ма рядко стигаме до антибиотици 8)
Aбсолютно същото мисля и аз. :good: И ние нито си бием нито им бием. Тва с ехинацеята хомеопатично ли беше. Плацебо ефект и за спокойна съвест на родителите. Като капките против колики. :D
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Kent написа:
Remmivs написа:
Аз пък миналата седмица точно чай с ехинацея им давах, без да знам за тези свойства. Улучила съм значи. 8)
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Aбсолютно същото мисля и аз. :good: И ние нито си бием нито им бием. Тва с ехинацеята хомеопатично ли беше. Плацебо ефект и за спокойна съвест на родителите. Като капките против колики. :D[/quote]

Не е хомеопатично /демек, не лекува чрез подобие/, тва е ена тинктура /гюрлюка се казва Ехинация пурпуреа и вирее по америките/...навремето доста попрочетох за нея. Ма не я препоръчвам на никого, не за друго....а, щото не обичам да давам акъл по нета за неща касаещи Медицината и изискващи фул контакт с пациента. Просто споделям опит 8)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа: хм, сега ехинация да пробвам?

иначе всеки ден навън, здрава храна, търчане, бесуване и т.н.
Вкъщи като се чуе кашлица, се дава ей туй: Изображение

Дребното Дзвер направо от бутилката си го пие, ногу вкусно било :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа: Вкъщи като се чуе кашлица, се дава ей туй: Изображение

Дребното Дзвер направо от бутилката си го пие, ногу вкусно било :lol:
малкия Змейчо казва "Това е моят сироп, пази се, няма да гледаш, той си е мой" :lol:

хубав е, действа добре
Публикувай отговор